2025-01-31
次次夜晚經過都見到門口大排長龍嘅呢間人氣漁港艇仔粉🍜今次終於試到喇,一定要試佢地人氣 NO.1嘅招牌艇仔粉!!!招牌艇仔粉 ($48)🍜河粉好幼薄好滑加上多款配料,叉燒、燒鵝、紅腸、炸魚皮、魚蛋片,樣樣都好好味 好滿足😋奶白色湯底係用大地魚熬製,勁清勁鮮甜,飲多幾啖都唔會覺得膩加埋胡椒粉,可以更加帶出大地魚湯底既味道食完就明點解係佢地嘅人氣之選😗粒粒西多 ($34)🧊好大份嘅大大粒方形西多士,蛋味幾香濃,外層雖然比一般嘅西多士厚,但食落好軟鬆綿密,再配埋煉奶同花生醬,一啖咬落去超滿足🧈🥜青檸百香果梳打 (跟餐$13)口感清涼酸酸甜甜,好消暑解渴🍋❤️🔥環境乾淨,舖頭入邊有好多張舊相介紹以前鴨脷洲漁村嘅生活🎣餐廳位置好方便,地鐵搭到利東站A1出口一出右轉行唔使30秒就見到😝另外有一點真係要讚一讚,服務態度超好,老闆娘除咗好熱情介紹有咩好食之外,仲知道我地要影相拍片,主動幫我地執靚個位同就啱角度幫我地影合照,好NICE好好人🥰而家香港Service好嘅餐廳真係剩返唔多,要表揚吓🥰👍
招牌艇仔粉 ($48)🍜
奶白色湯底係用大地魚熬製,勁清勁鮮甜,飲多幾啖都唔會覺得膩
加埋胡椒粉,可以更加帶出大地魚湯底既味道
食完就明點解係佢地嘅人氣之選😗
粒粒西多 ($34)🧊
,再配埋煉奶同花生醬,一啖咬落去超滿足🧈🥜
青檸百香果梳打 (跟餐$13)
口感清涼酸酸甜甜,好消暑解渴🍋❤️🔥
環境乾淨,舖頭入邊有好多張舊相介紹以前鴨脷洲漁村嘅生活🎣
而家香港Service好嘅餐廳真係剩返唔多,要表揚吓🥰👍