特登黎試下,所以揀平日夜晚既時候黎,黎到都唔洗等位,即刻可以坐,幾好。但是完全漏單,通知完侍應,佢又話野食出緊黎,之後當然係沒啦,再投訢完都沒人理。坐左成粒鐘唔黎野食,完全係唔得。
坐左成粒鐘唔黎野食,完全係唔得。
2018-03-04 989 浏览
我拿了三個人籌(11號),因為不齊人,所以過了籌,12號入了。我齊人了而立即到餐廳門前對員工X說我過了一個籌,而當時沒空枱,而又未叫13號,員工X說知道了,見她也記下了。點知當有枱時員工X叫13號,我以為要隔一張枱才補给我。過了一段時間,員工X竟叫14號,我對員工X說未補給我,她說知道了。我心知不妙,趁她帶位時再按一張三人籌,是15號。之後,有很多人攞籌,又到有枱時,她竟叫15號,好彩我有補飛,跟著入座坐吧枱,但我質問她補枱也不用那麼多張,理性表達對她不滿,没有操言,她支吾以對話是吧枱位,你又冇問我要不要,她竟走開。我叫了天婦羅烏東。我一共在這料理店吃過10次這烏東,從來不收走豉油碟,但員工Y走來我枱收走,我叫她回來,她說吃這天婦羅烏東,不需豉油碟,我說我喜歡點加了七味粉的豉油吃天婦羅,畢竟定炸的比較淡。她不忿的留下。送餐的員工Z放下餐後對我說天婦羅是浸在烏東湯裏吃的。我真的無名火起,浸在湯便不脆了,難道我點食都要你教,客人口味各不同,喜歡怎食也可,我壓下怒火,以後不再來這料理店了。
2018-03-03
2018-02-10 1404 浏览
初初開張跟本無可能試,現在總算是無咁多人排隊。平日晚飯時間只要6:30pm前到就唔需要排隊,終於可以試試佢了😆👉🏻先黎雜錦壽司,用料很不錯,如要彈只係啲飯有D涷,同埋Wasabi唔係現磨囉。👉🏻跟住叉燒拉麵,真係估唔到咁正👍🏻,無論麵、湯底、叉燒、半熟蛋都係好正,麵條不會太硬或者太軟,湯底濃而不膩,叉燒肥瘦適中而且表面仲燒過令到更香,半熟蛋更加有浸過醬油,非常有心值得一讚。👉🏻再黎係燒多春魚,一般般不太差。👉🏻最後係大蝦雜菜天婦羅,粉漿炸得不錯不會太厚,天婦羅汁味道非常之好,雜菜還可以,但大蝦非常之差,蝦肉超廋不彈口又無味,可以話全晚最差。價錢不算貴,有機會會再翻兜,試試其他種類。
👉🏻再黎係燒多春魚,一般般不太差。
價錢不算貴,有機會會再翻兜,試試其他種類。
2018-01-07 1939 浏览
和老公兩人撐台腳 點了美人鍋 🍲魚生 🐟和串燒 🍡🍢美人鍋🍲🍲很符合預期 雞肉🐓肉質鮮美 湯汁中有濃濃的豆乳香味與雞湯融合十分完美 再加上蔬菜的搭配 難怪取名美人鍋 感覺吃完整個人很滋養的趕腳 👩👩怕胖的妹子可以嚐到雞肉的美味又可以有美容養顏~吞拿魚魚生價格略高 因為懷孕期間 所以不能吃生的 只能眼巴巴看著老公吃 一抬頭 他整盤魚生全部消滅!🙀老公評價肉質鮮美 如果切得再厚一點點的話 就比較對的起價格 ~串燒🔥我們點了牛舌(烤得有點老)雞翅(牆裂推薦)豚肉(中上水平)雞肉(很嫩 但是我還是比較喜歡雞翅)还有鸡肾(香脆 中上水平) 整體感覺還是不錯的 有魚生 有火鍋 有面 有串燒 有炸嘅嘢 有酒 有甜品 在將軍澳是一家老少皆宜的居酒屋🏮
老少皆宜的居酒屋🏮
2017-12-24 1480 浏览
間野收1030 915最後 想食早少少食 等左個半鐘 然後話收 唔入得 好過分 一早知唔夠時間就放人啦 有咁多吉位 又唔放人入 員工做野太慢浪費左太多時間等佢啦8點去到拎33號 佢本身去到8號 半個鐘去到2x 然後冇叫個人入去囉 浪費左成個鐘等佢
2017-12-24 1357 浏览
今晚去了裝修後的將軍澳中心揾食,未夠六點已經有很多人排隊,諗住試試日本野。我們點了海膽海鮮炒飯(hkd118)、海蝦天婦羅稻庭烏冬(hkd78)、鐵板香蒜牛肉卷(hkd68)、爐端燒雞翼(hkd20)和煙肉番茄(hkd18)! 總括來說,用料都算新鮮,份量幾夠,味道幾好,可以encore!😋
2017-12-23
海膽海鮮炒飯
海老天婦羅
稻庭烏冬
香蒜牛肉卷
鹽燒雞中翼
煙肉蕃茄
將中新開的日本餐館,我想試了幾次都因為太多人排隊而放棄。上星期日一個人趁lunch時間再去撞下,好彩有位坐到吧枱。少有地自己享受一下,當然叫拖羅,壽司同自家製梅酒試下。本著唔好的就冇下次的打算,叫咗大拖羅壽司,中拖羅刺身和一款有蟹肉,魚子,海膽,沙津的卷物,仲有一杯帶桂花味的梅酒。先來拖羅,賣相已不錯,入口冇雪味,溫度唔太凍,雖然唔算好肥,但都有啲入口即溶的感覺,得!而那灻混合卷物就不過不失,下次可以試其他嘢。我最欣賞杯梅酒,純純地,真係有點香香的桂花味。
我最欣賞杯梅酒,純純地,真係有點香香的桂花味。
2017-12-17
2017-12-10 1143 浏览
服務員下來單之後,根本就沒有進系統。看到所有周遭的人都開始吃東西,我們意識到為什麼還沒有上菜... 請店員翻牆我們的下單,根本就沒有下單。40分鐘的等候... 沒有歉意!客人跟服務根本就不在他們字典裡面!Service is Terrible, forgot to place order. After they realize mistaken taken.. nothing is done. Key in the orders in the system as normal. No apologies!
2017-12-10
2017-12-09 920 浏览
一直好期待將軍澳有間似樣嘅日式居酒屋,終於等到將軍澳中心有間漁釧開張。八點半去到見到門口有10幾個人等緊,我哋等左10零20分鐘就有位,都算可以接受。點左幾串串燒,海葡萄豆腐沙律,搪揚雞件,一條燒雞魚,一支清酒。串燒同沙律正常。炸雞表面燶左少少,但入面有肉汁,唔錯。條雞魚燒得好好,魚皮香,肉質鮮。支大吟釀三四百元好合理。吧枱廚師同侍應招呼都幾好。唯一美中不足最係last order 九點半。即係想食宵夜就無行。
一直好期待將軍澳有間似樣嘅日式居酒屋,終於等到將軍澳中心有間漁釧開張。八點半去到見到門口有10幾個人等緊,我哋等左10零20分鐘就有位,都算可以接受。點左幾串串燒,海葡萄豆腐沙律,搪揚雞件,一條燒雞魚,一支清酒。串燒同沙律正常。炸雞表面燶左少少,但入面有肉汁,唔錯。條雞魚燒得好好,魚皮香,肉質鮮。支大吟釀三四百元好合理。吧枱廚師侍應招呼都幾好。唯一美中不足最係last order 九點半。即係想食宵夜就無行。
2017-12-08
  • 燒魚
2017-12-02 313 浏览
真的是趕客!8點20分去到話已經截單不入客,門口既安排差到無朋友,服務差態度又差,閑日去其實唔滿座但仍然係要門口排隊,這些餐廳不吃也罷!我相信好多人會有同感⋯⋯
2017-11-29 1205 浏览
夜晚6點半左右,唔需要等位叫了韓醬八爪魚粒 $28  濃厚軍雞美人鍋 $168極上壽司盛14件+3件鐵火卷 $358韓醬八爪魚粒 $28冷盤黎的  八爪魚粒爽口 都有6-7粒  仲有D青瓜粒 少少酸  開胃  好好味濃厚軍雞美人鍋 $168雞,大約一隻雞脾既份量  gas爐上 一直”慶”住  仲有豆腐  菜  粉絲  金姑 份量都多  味道唔會好濃亦唔會好油唔錯極上壽司盛14件+3件鐵火卷 $358有海膽  三文魚  蝦  飛魚子  鰻魚 拖羅(好似) 劍魚  卷物都新鮮  唔會好細舊 卷物既紫菜都脆口,唔會淋  抵食呀!
夜晚6點半左右,唔需要等位

韓醬八爪魚粒 $28

濃厚軍雞美人鍋 $168
唔錯

極上壽司盛14件+3件鐵火卷 $358

都新鮮  唔會好細舊 卷物既紫菜都脆口,唔會淋  抵食呀!
2017-11-22
2017-11-27 1268 浏览
將軍澳中心裝潢完之後開左好多新食店,係門口見到餐廳設計十分日式,又有日本師傅係門口坐陣,就決定係呢間餐廳食個令lunch。一開餐牌有d驚喜,估唔到有咁多種類既日本菜。壽司、刺身、拉麵、炸物、烏冬甚至甜品都有。最後點左醬油三文魚壽司,火炙牛油帆立貝壽司,蟹子壽司,三文魚富士山,天婦羅配烏冬,同埋宇治抹茶紅豆冰。首先黎既係非常高質既壽司。火炙過既醬油三文魚壽司入口即融之餘相當厚肉,仲有好香既三文魚味係口裡面爆發。火炙帆立貝壽司搽上牛油燒過之後令帆立貝更有鮮味,帆立貝愛好者必試蟹子壽司同樣高質但就無咩特別。見到餐牌上面有推介三文魚富士山於是點左,點知中左小伏。所謂富士山其實係青瓜卷疊起再鋪幾塊三文魚刺身,淋上沙律醬,最後加d蟹子,十分普通。個人認為沙律醬既味同三文魚唔夾,淋d咁稀既沙律醬完全係畫蛇添足。天婦羅海蝦真材實料,炸粉分量適中,蝦好新鮮好厚肉,無偷工減料,蔬菜天婦羅都好正。烏冬用左稻庭烏冬,好彈牙但湯底無咩特別。最後既甜品真心推薦。抹茶冰內有奶香極濃既雪糕同份量好夠既粒粒紅豆蓉,冰上既cream又香又軟滑,旁邊3粒白玉煙韌但唔太硬。最後,亦都係最重要既抹茶醬十分香濃,入口回甘,中和左

一開餐牌有d驚喜,估唔到有咁多種類既日本菜。壽司刺身、拉麵、炸物、烏冬甚至甜品都有。最後點左醬油三文魚壽司,火炙牛油帆立貝壽司,蟹子壽司,三文魚富士山,天婦羅配烏冬,同埋宇治抹茶紅豆冰。

蟹子壽司同樣高質但就無咩特別。

最後既甜品真心推薦。抹茶冰內有奶香極濃既雪糕同份量好夠既粒粒紅豆蓉,冰上既cream又香又軟滑,旁邊3粒白玉煙韌但唔太硬。最後,亦都係最重要既抹茶醬十分香濃,入口回甘,中和左其他材料既甜味,令成個冰不甜不膩,高質呀

餐廳價位頗高但物有所值,裝潢亦都非常日式,位置寬闊,服務亦都唔差,最重要係野食高質,絕對係將軍澳人既揾食好地方!
宇治抹茶紅豆冰
2017-11-25
宇治抹茶紅豆冰
2017-11-22 853 浏览
寫明收22:30 但是20:30攞飛盡然話 因為後面還有5台客人 來不及做,同埋我地21:30就last order 唔比攞飛。有無搞錯呀。仲有成1個鐘頭先夠鐘,咁快就覺的做唔遲,你話有成15台等就話嘖,離譜

新開張急不及待一試!翻開餐牌被「美人鍋」三字吸引,點了濃厚軍雞美人鍋。最初擔心湯汁不足夠,一問侍應,對方有禮且提點的說份量能剛好把材料煮好的,果然......雞和蔬菜剛好吸收了幾乎所有湯汁,嘴角還留有膠元質,加上滿滿的蔬菜,健康又保身,不變美人才怪!👸🏻❤️👍🏻點了$78特盛醬油濃雞白湯拉麵,湯底濃厚不鹹,比起坊間一些堪稱強勢拉麵專門店價錢超過一百元一碗的拉麵,來得平宜美味,豚肉燒的剛好,喝過湯底同樣嘴角留有膠元質,讚!若去過沖繩旅遊,大抵都吃過於零汚染才能生長的海葡萄,乃是沖繩其中一種特產。而點了的海葡萄豆腐野菜沙律,海葡萄真的沒可能跟在當地吃的一模一樣,但這個沙律做的具有誠意,份量亦足。還點了雞串燒盛和藍鰭吞拿魚盛(壽司13件),雞皮燒得香脆,而壽司🍣以這個價錢任何一間港式或日式超級市場皆買到,但買不到既新鮮兼明顯即點即做的口感。整體食物份量和材料足,價錢洽當;美人鍋和拉麵更是想一次又一次的去吃!
濃厚軍雞美人鍋
特盛醬油濃雞白湯拉麵
海葡萄豆腐野菜沙律
2017-11-14
濃厚軍雞美人鍋
特盛醬油濃雞白湯拉麵
海葡萄豆腐野菜沙律
2017-11-18 753 浏览
今日去咗將軍澳中心,發現開咗好多間新點,有日本野、Pizza、意粉、越南野、中菜仲有不同嘅Cafe ,最後揀咗這間日本餐廳。今晚試咗佢哋嘅壽喜燒,揀咗美國牛肉,加埋日本飯,都係二百幾蚊,個鍋裏邊有好多蔬菜、豆腐、金菇,啲牛肉非常有牛肉味,好新鮮,只是欠了一隻蛋,不過都係一個不錯嘅選擇。另外,亦都叫咗個四色刺身飯,啲魚生好新鮮,不過啲飯就好少,如果一個人食應該夠飽。餐廳嘅環境呢都不錯,亦都有好多張大枱,如果一家大細去食都唔怕搵唔到位。

壽喜燒

壽喜燒