中環。🍱吉列豬扒炒麵鐵板燒便當 $52😋🏅這便當🍱是在中環新開的Donki買😉 開張一個月,第一次買便當,味道係唔錯既,醬汁好味,炒麵多料,但吉列豬扒..本身應該好好味,但..都係係餐廳即叫即煮先好食😅便當唔係即煮,炸物就爭d了☺️ 下次都係試牛肉鰻魚便當🤩或者好貴果d牛...🤣食得日本野🇯🇵 拎埋兩隻扮路飛同羅既小喬巴~同埋睇住一拳超人食🤣 想念旅行.. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . .餐廳:Don Don Donki地址:中環皇后大道中100號地下及地庫. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . . ♡. . .
中環。🍱吉列豬扒炒麵鐵板燒便當 $52😋

下次都係試牛肉鰻魚便當🤩或者好貴果d牛...🤣

餐廳:Don Don Donki
地址:中環皇后大道中100號地下及地庫
2020-12-04 322 浏览
疫情搞到冇得去日本,好彩香港開左幾間Donki 實在令人安慰,中環新開Donki唔算好多人,貨物種類多款,仲有即食大阪燒真係正。軟熟的麵粉皮包住菜絲,上面加上燒汁同沙律醬,食完好滿足
軟熟的麵粉皮包住菜絲,上面加上燒汁同沙律醬,食完好滿足

2020-11-24 327 浏览
我又黎幫襯啦,上次係express line 到買便當,今次入間店入面簡,原來選擇好d ga,依家熱潮過左,入去慢慢行都ok,唔逼。今次俾呢個鐵板燒便當吸引左,見到幾大盒,入面蛋包日式炒麵,3粒章魚燒小丸子,3舊炸雞。攞到返office我用微波爐叮1分鐘,暖暖地可以即刻食,炒麵唔乾身,但有少少痴住d蛋,所以比較難夾,小丸子好好味,仲有我最鍾意食既鰹魚,炸雞都唔錯,似平時食既唐揚炸雞,另外,份量足,食得夠飽,呢個價錢抵食。

鐵板燒便當

鐵板燒便當
2020-11-21 228 浏览
話說最近中環分公司附近又開多一間donki 啦, 本人一向都唔係特別中意行嘅, 因為永遠都好多人迫迫下, 但同事介紹裏面嘅便當好抵食, 咁就抱住一是無妨嘅心態去, 發現又真係幾平, 以最平嘅牛肉飯為例就42蚊一個, 咁份量就當好似吉野家中size咁上下, 鰻魚蓋飯就約70蚊左右, 不過本人就叫左個牛肉便當試下, 貪佢嘅配料多食落唔怕悶岩岩攞上手嘅時候都好熱, 煎蛋卷好滑又口味結實, 而且蛋味好濃郁, 沙律就一般般, 因為青椒紅椒太大舊, 牛肉就比較厚身, 煮得比較老, 不過肉味濃郁, 隔離果兩粒係炸魚丸, 另外重有漬物呢個便當埋單59蚊, 如果以返工飯盒來講質素算係不錯吧

呢個便當埋單59蚊, 如果以返工飯盒來講質素算係不錯吧
2020-11-17
2020-11-17 202 浏览
係附近返工😂一直都好想試下裡面d便當🍱因為之前經過見到d燈照到d食物閃ling ling咁✨✨✨覺得超吸引😍經過熟食區嗰時,已經聽到附近d人係度話「雪姨話呢個好食!」👱🏻‍♀️睇黎我嘅選擇係正確的😂我揀左omelette soba noodle set🥟貪佢裡面有餃子雖然呢d係之前已經整好嘅食物但一d都唔dry😮並且十分juicy🤤得閒會再黎呢度試其他set😋
係附近返工😂一直都好想試下裡面d便當🍱
因為之前經過見到d燈照到d食物閃ling ling咁✨✨✨
覺得超吸引😍
經過熟食區嗰時,已經聽到附近d人係度話
「雪姨話呢個好食!」👱🏻‍♀️
雖然呢d係之前已經整好嘅食物
  • Omelette  Soba  Noodle  Set
2020-11-14 300 浏览
Donki開左一段時間,終於冇咁多人,重點係門口右邊開左便當express line,可以直接係到俾錢,唔使兜哂成個donki先買得。今次簡左呢個海苔三文魚便當,賣相幾吸引,$49幾平,買既時候仲暖暖地,但返到公司食就凍左,所以叮一叮返熱會好d。開餐啦~三文魚好味,有少少三文魚油,唔肥夠淋,仲要冇骨,食得好爽。獅子狗係炸過,但唔太脆,不過都好食,因為鹹鹹地。三文魚下面有一塊海苔,但係淋哂,呢個係有d可惜。旁邊有少少配菜,酸酸地幾開胃。飯應該係珍珠米,比較乾食,配三文魚食好夾。整體黎講:性價比高,下次會試埋其他便當。

海苔三文魚便當

開餐啦~

整體黎講:性價比高,下次會試埋其他便當。
海苔三文魚便當