最近見九龍城呢間自家製火鍋店做緊週年火鍋套餐優惠,叫套餐就送鮑魚好抵食。餐廳座位坐得舒服,服務仲要勁十足勁親切。餐廳仲要有兩層好大間,有唔同主題嘅包房,下層仲有個比小朋友娛樂嘅地方,空間勁大。菜膽鮮魚湯鍋 $238呢個湯每日淨係會出兩鍋,原來係餐廳每日都新鮮用梭羅魚同九肚魚熬出黎。湯身奶白色好香,用左菜膽煮略嫌有少少鹹,不過就好好飲而且好鮮甜。海石蚌(原條)+三文魚+冰鎮鮑魚 $398+$68火鍋店有刺身食幾有驚喜,鮑魚係送嘅,好爽口好有酒香。海石蚌同三文魚都好新鮮,海石蚌薄切得好靚,肉質好爽帶少少鮮甜,沾柚子豉油黎食岩晒火鍋料: 鮮蝦水餃皇 + 爽牛柏葉 $30+$40水餃逐隻計錢,勁大隻,大隻到要滾15分鐘先食得。咬開入面有好多料好多口感,仲要有隻蝦係入面唔怪得要煮耐D牛柏葉都好食,煮幾下夾返黎食仲係好爽口火鍋料: 牛豬羊拼盤 $398分別有本地牛頸脊,和牛,豬肉片同羊肉片。好新鮮,本地牛頸脊個油花拍得住和牛,肉香比和牛更加突出。豬肉片同羊肉片都夠新鮮,肉香唔肥,拼盤抵食總結:餐廳地方夠大,食物質素好高質CP值高,湯底真材實料煲出黎好正,係值得再到訪嘅打邊爐餐廳

餐廳座位坐得舒服,服務仲要勁十足勁親切。

菜膽鮮魚湯鍋 $238

海石蚌(原條)+三文魚+冰鎮鮑魚 $398+$68

火鍋料: 鮮蝦水餃皇 + 爽牛柏葉 $30+$40

牛柏葉都好食,煮幾下夾返黎食仲係好爽口

火鍋料: 牛豬羊拼盤 $398

2025-04-13
2025-03-12 538 浏览
嘩!睇見呢間九龍城嘅邊爐🍲,就令我諗起冬天❄️嘅溫暖同埋同朋友家人圍埋一齊食飯嘅快樂時光👨‍👩‍👧‍👦!首先,餐廳環境好舒服😌,有唔同size嘅房間,岩晒唔同人嘅需要👍。仲有小朋友玩樂區添👶🏻,帶埋小朋友嚟都唔怕悶親佢哋🥳!各位老饕們,準備好迎接這碗鮮味滿滿的暖心鍋物了嗎?🤤 天氣漸涼,最適合來一鍋滋補又美味的魚湯窩了!這次我品嚐的是以梭羅魚和狗棍魚為主料的每日限量菜膽鮮魚湯窩,湯底呈現乳白色,入口鮮甜回甘,沒有絲毫魚腥味,簡直是人間美味!😍食物方面,睇得出好新鮮😋!海鮮拼盤🐟🦐,脆肉鯇魚片同大鱔片都晶瑩剔透,蝦又大又生猛,上到枱仲識郁🤩!牛肉🥩雪花分明,入口即溶🤤!仲有炸紫菜響鈴🫔,香脆可口,索晒湯汁,真係一流👍🏻!醬料方面,選擇都好多🌶️🧄🧅🌿,可以自己調配,滿足唔同口味嘅需要👏🏻!個湯底🍲睇落好濃郁,一定好入味😋!總括嚟講,呢間邊爐店無論係環境、食物定係服務都好好💯!下次想食邊爐,一定會再嚟encore🙌🏻! #火鍋 #九龍城美食 #家庭聚餐 #朋友聚會 #必食推介

仲有小朋友玩樂區添👶🏻,帶埋小朋友嚟都唔怕悶親佢哋🥳!

菜膽鮮魚湯鍋

牛肉🥩雪花分明,入口即溶🤤!
霜降肥牛牛肉(小)
仲有炸紫菜響鈴🫔,香脆可口,索晒湯汁,真係一流👍🏻!
紫菜響鈴

菜膽鮮魚湯鍋
霜降肥牛牛肉(小)
紫菜響鈴
  • 霜降肥牛肉
2024-12-14 1714 浏览
冬天真係成日都想打邊爐,呢一日又癮起,想食港式邊爐,喺bookmark list度搵間試!!呢間打邊爐近九龍城廣場嗰邊,門口有咪錶位方便泊車❤️一坐低緊係揀咗個湯底先,店員問我哋有冇興趣試吓 #菜膽鮮魚濃湯鍋 $238每日限定2鍋,本身要提前訂!咁啱有人取消咗訂檯,所以有(聽到後面嗰檯想叫都無喇😂)用梭羅魚、九棍魚 、菜膽、豆腐 、類似炸魚片滾,成個湯底奶白色🤤🤤 超正勁鮮甜又唔腥,本身我係好怕魚腥嘅人,我都飲咗好多碗,飲到唔捨得叫佢加湯😌佢哋慶祝14周年,龍蝦刺身或者椒鹽龍蝦做緊優惠,叫咗嚟試下 ,#椒鹽原隻龍蝦 $688龍蝦新鮮彈牙,多肉,椒鹽好香口,好夠火喉另外仲叫咗 #刺身 ,好新鮮!鮑魚又大隻又好味彈牙#北寄貝 $68/2隻#三文魚 $98/4件#冰鎮鮑魚 $88/隻#全天然霜降肥牛肉 $288/細油脂靚,牛味濃,唔鞋口❤️ 好食#鮮蝦水餃皇 $15/隻勁大隻,足料,煮完都有接近半隻碗咁大😂#酥炸蝦餅 $78個面炸到金黃色,個面脆,入面彈牙👍嘢飲叫咗 #有機洛神花茶 $38/杯地方算幾大,有個area俾小朋友玩😮😮勁窩心,平時打個邊爐都要2個鐘,呢度小朋友有嘢玩,大人細路都開心🥰
冬天真係成日都想打邊爐,
呢一日又癮起,想食港式邊爐,
喺bookmark list度搵間試!!
呢間打邊爐近九龍城廣場嗰邊,門口有咪錶位方便泊車❤️
菜膽鮮魚濃湯鍋

一坐低緊係揀咗個湯底先,
店員問我哋有冇興趣試吓 #菜膽鮮魚濃湯鍋 $238
每日限定2鍋,本身要提前訂!
咁啱有人取消咗訂檯,所以有
(聽到後面嗰檯想叫都無喇😂)
用梭羅魚、九棍魚 、菜膽、豆腐 、類似炸魚片滾,
成個湯底奶白色🤤🤤 超正
勁鮮甜又唔腥,本身我係好怕魚腥嘅人,
我都飲咗好多碗,飲到唔捨得叫佢加湯😌
椒鹽原隻龍蝦

#椒鹽原隻龍蝦 $688
龍蝦新鮮彈牙,多肉,
椒鹽好香口,好夠火喉
刺身
冰鎮鮑魚

另外仲叫咗 #刺身 ,好新鮮!
鮑魚又大隻又好味彈牙
#北寄貝 $68/2隻
#三文魚 $98/4件
#冰鎮鮑魚 $88/隻
全天然霜降肥牛肉

#全天然霜降肥牛肉 $288/細
油脂靚,牛味濃,唔鞋口❤️ 好食

#鮮蝦水餃皇 $15/隻
勁大隻,足料,
煮完都有接近半隻碗咁大😂

#酥炸蝦餅 $78
個面炸到金黃色,
個面脆,入面彈牙👍
有機洛神花茶

嘢飲叫咗 #有機洛神花茶 $38/杯

地方算幾大,有個area俾小朋友玩😮😮
勁窩心,平時打個邊爐都要2個鐘,
呢度小朋友有嘢玩,大人細路都開心🥰

作為E人+活動搞手,同店員傾開計,
知道上面有一層,即刻問下收費同可唔可以上去望吓,都有好幾間房,私密度高,又有電視睇,
最低消費$500/人,
最大間嗰間可以容納廿多個人!

過幾日話天氣會凍,係時候約人去打邊爐!!

2024-12-09
$977 (宵夜)
椒鹽原隻龍蝦
刺身
全天然霜降肥牛肉
有機洛神花茶
  • 霜降肥牛肉
  • 海鮮盛盒
  • 菜膽鮮魚濃湯
2025-05-26 0 浏览
🌟🍴 【九龍城 •瀛鍋 】 🍴🌟 📍 瀛鍋 (九龍城)九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹 🍣 特瀛刺身(帶子・希靈・魷魚・北寄貝)新鮮度爆棚!😍 帶子甜嫩,希靈爽脆,魷魚彈牙,北寄貝入口即化,每一口都是海洋的鮮味!🌊 擺盤精緻,絕對是刺身控的福音!⭐🐚 冰鎮鮑魚鮑魚冰涼入味,肉質Q彈,帶點海水鹹香,簡直是夏日奢華享受!❄️ 口感一流,令人回味無窮!😋🍲 瑤柱滋補潤肺白肺鍋湯頭濃郁清甜,瑤柱的鮮味滲透每一口,潤肺又養生!🥄 食材新鮮,暖心又暖胃,超適合秋冬進補!🍂🦪 加拿大象拔蚌(例牌)份量十足,象拔蚌肉厚實嫩滑,鮮甜無比!😍 簡單烹調更突顯食材原味,愛海鮮的朋友必試!🌟🐟 脆鯇魚片魚片薄切得恰到好處,入口爽脆,鮮味滿滿!🐠 配上湯底或醬料,簡直是味蕾的享受!😋🥩 手切鴛鴦牛(小)牛肉質地細嫩,油花分佈完美,涮幾秒即入口即化!🥰 鴛鴦口味帶來雙重驚喜,肉香四溢!🔥🥟 鮮蝦水餃皇(粒)蝦肉彈牙,餡料飽滿,皮薄汁多!🦐 一咬下去,鮮甜湯汁在嘴裏爆開,超滿足!😍🍤 酥炸蝦餅外酥內嫩,蝦味濃郁,咬一口滿滿幸福感!😋 炸得金黃酥脆,配醬更美味,停不
🌟🍴 【九龍城 •瀛鍋 】 🍴🌟
📍 瀛鍋 (九龍城)
九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖
🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹

🍣 特瀛刺身(帶子・希靈・魷魚・北寄貝)
🐚 冰鎮鮑魚
🍲 瑤柱滋補潤肺白肺鍋
🦪 加拿大象拔蚌(例牌)
🐟 脆鯇魚片
🥩 手切鴛鴦牛(小)
🥟 鮮蝦水餃皇(粒)
🍤 酥炸蝦餅
外酥內嫩,蝦味濃郁,咬一口滿滿幸福感!😋 炸得金黃酥脆,配醬更美味,停不下來!🥟
🥬 有機蔬菜
新鮮清甜,蔬菜種類豐富,涮鍋完美搭配!🌿 健康又爽口,為整餐加分!💚
🍜 稻庭烏冬(兩個)
烏冬彈牙順滑,吸附湯底精華,每一口都超滿足!😋 份量剛好,兩人分享正合適!👌
🍋 大大杯手打檸檬綠茶
清新解膩,檸檬酸爽與綠茶香氣完美融合!🍵 大杯份量超值,喝完整個人神清氣爽!😎

而家只要網上訂座,就可以得到兩隻刺身嘅鮑魚贈送啊

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 1950

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
#九龍城美食 #九龍城web3 #瀛鍋
一次滿足兩種口味的渴望,刺身與火鍋可以同時享用,新鮮度十足,味道層次豐富。這間名為𤅗鍋的餐廳,結合了日式「瀛」風與中式火鍋兩大主題,座落於九龍城,已經營超過15年,由一位住在附近的朋友推薦。朋友育有小孩又養狗,表示這裏特別適合家庭聚餐。餐廳2樓設有寬敞的包廂,方便攜同兒童與寵物共享美食時光;而地下樓層設有迷你遊樂角,小朋友吃飽後可以玩煮飯仔遊戲,不會感到無聊。我們當日的餐點選擇如下:**小食:🏅椒鹽三文魚骨腩——這道小食外脆內嫩,魚骨腩部分油脂豐富,加上椒鹽調味,香口惹味,配啤酒一流。**刺身:🏅原條海花金鼓魚——魚肉細緻,帶有天然甜味,口感清新。 🏅三文魚——肉質肥美,油脂分布均勻,是經典人氣之選。 🏅冰鎮鮑魚——口感爽脆,鮮味突出。**火鍋:🏅鮮味卜卜蜆鍋——滿滿的花甲蜆,每一口都充滿海水的鮮甜,再加入蘿蔔、粟米提升湯底的層次感;粉絲吸收了鮮味湯汁後格外好吃。 🏅手切鴛鴦牛——包括本地牛與霜降牛兩款,口感一軟一彈,牛味濃郁。 🏅雜餃拼盤——餐廳自家製的鮮蝦水餃皇特別出色,水餃內有整隻蝦,口感飽滿彈牙;此外還有傳統雲吞與魚皮餃等,種類多樣。 🏅皇帝菜——爽口帶點甘味,是火鍋
一次滿足兩種口味的渴望,刺身火鍋可以同時享用,新鮮度十足,味道層次豐富。

我們當日的餐點選擇如下:

**小食:
椒鹽三文魚腩骨

**刺身
🏅原條海花金鼓魚——魚肉細緻,帶有天然甜味,口感清新。
🏅三文魚——肉質肥美,油脂分布均勻,是經典人氣之選。
🏅冰鎮鮑魚——口感爽脆,鮮味突出。
刺身拼盤

**火鍋
鮮味卜卜蜆鍋

手切鴛鴦牛(小)

鮮蝦水餃皇

🏅皇帝菜——爽口帶點甘味,是火鍋中不可缺的蔬菜選擇。

**主食:
🏅稻庭烏冬——烏冬幼滑有彈性,下鍋後吸附湯汁,簡單卻令人回味。
2025-05-25
椒鹽三文魚腩骨
刺身拼盤
手切鴛鴦牛(小)
2025-05-22 0 浏览
今日肚仔餓到打鼓,梗係要搵啲嘢食嘆下啦!😋 今次試咗幾樣嘢,等我同你哋分享下!特瀛刺身$168 -刺身夠新鮮,種類又多,帶子希靈魚,魷魚爽口彈牙!但其他味道就普通咗啲,冇乜特別。加拿大象拔蚌(刺身)$288 - 象拔蚌刺身真係唔話得,爽脆鮮甜,海水味十足!不過價錢就貴咗少少囉。💸霜降肥牛肉(小)$288 - 肥牛油脂分佈均勻,入口即溶,牛味濃郁!不過細份咗啲,唔夠喉啊!😔馳名鴛鴦窩$108 - 鴛鴦窩湯底夠晒濃郁,一次過滿足晒兩個願望😍什餃 $98 - 餃子餡料豐富,皮薄餡靚🙂超級大隻!食落口有成隻蝦,仲有好多爽脆嘅木耳絲,真係一隻打三隻咁勁揪!令我匪夷所思嘅係佢個雲吞皮好薄,竟然包得晒咁多餡之餘仲要唔穿,好神奇!65什丸$98.00 - 丸嘅種類都幾多食到淡淡牛肉、豬肉、蝦、同墨魚味,極力推介!因為冇咩麵粉,所以粒粒丸嘅口感都唔一樣* 冰鎮鮑魚(2隻)$0 - 鮑魚冰鎮過,口感爽彈,鮮味十足!(免費嘅嘢梗係好食啦!🤣)* 洛神花大大杯洛神花酸酸甜甜,解渴又開胃!飲完成個人都醒神晒!😎不得不提嘅係佢有得包房,地下仲有個每個小朋友都夢寐以求嘅玩具廚房!😁

什餃 $98 - 餃子餡料豐富,皮薄餡靚🙂

什丸$98.00 - 丸嘅種類都幾多

早排朋友介紹我嚟呢間瀛鍋開餐,朋友話除咗食物掂之外呢度仲有個遊樂場‼️呢日襯老公放假就一齊過嚟試吓,落完單等食期間兩個女已經見到出面個遊樂場,即刻衝咗去玩😂😂😂呢度果然係一間親子友善餐廳👍🏻🐟特瀛刺身 $168三文魚|北寄貝|希靈魚|魷魚幾款刺身都好新鮮,三文魚夠厚切,魷魚𠝹花後卷得好精美🍲鮮味卜卜蜆鍋 $288非常足料嘅鍋,內有粟米|蘿蔔|粉絲|大蜆 等,蜆全部大大隻蜆肉鮮甜,湯底飲落亦非常清甜🥩手切鴛鴦牛(小) $368牛肉脂肪分布平均,食落肉質細嫩,牛味濃郁,打邊爐必點!🐟珠江風鱔片(例) $158鱔片食落爽口彈牙,鮮味十足😋🐟椒鹽三文魚骨腩 $78三文魚骨腩炒得外脆內嫩,食落滿滿三文魚油香,係幾惹味嘅一款小食🍜稻庭烏冬(兩個) $30我地打邊爐必點烏冬,因為連埋湯底一齊食超好味真係要大讚呢度個遊樂場,兩個女出咗去玩我地可以安安落落舒舒服服咁開餐😋原來除咗下層之外原來上層仲有包箱,有幾間獨立房私隱度十足👍🏻

🐟特瀛刺身 $168
三文魚|北寄貝|希靈魚|魷魚
幾款刺身都好新鮮,三文魚夠厚切,魷魚𠝹花後卷得好精美

🍲鮮味卜卜蜆鍋 $288

🥩手切鴛鴦牛(小) $368
牛肉脂肪分布平均,食落肉質細嫩,牛味濃郁,打邊爐必點!

🐟珠江風鱔片(例) $158
鱔片食落爽口彈牙,鮮味十足😋

🐟椒鹽三文魚骨腩 $78

🍜稻庭烏冬(兩個) $30
我地打邊爐必點烏冬,因為連埋湯底一齊食超好味

2025-05-13 0 浏览
星期六同大細寶貝行完Air Side,突然好想打邊爐!發現宋皇臺站附近有間「瀛鍋」,即刻去試~ 🍲 鮮味卜卜蜆窩 湯底鮮甜到不得了!加個稻庭烏冬吸晒精華,連小朋友都搶住食~ 🥩 牛豬羊拼盤 肉質唔錯,大寶貝食到停唔到口! 🐟 海鮮+刺身驚喜 什錦刺身拼盤新鮮抵食,脆肉鯇片同鮮鵝腸夠爽脆~ 🥬 皇帝菜翠綠爽口,平衡油膩感 👶🏻 父母福音 兒童玩樂區讓細寶貝玩到唔捨得走,仲有4間包廂適合同朋友聚會! 💬 小總結 湯底鮮、食材多、環境family-friendly,近九龍城/宋皇臺嘅朋友不妨試吓!

🍲 鮮味卜卜蜆窩
湯底鮮甜到不得了!加個稻庭烏冬吸晒精華,連小朋友都搶住食~

🥩 牛豬羊拼盤
肉質唔錯,大寶貝食到停唔到口!

🐟 海鮮+刺身驚喜
什錦刺身拼盤新鮮抵食,脆肉鯇片同鮮鵝腸夠爽脆~

🥬 皇帝菜翠綠爽口,平衡油膩感

👶🏻 父母福音

💬 小總結
2025-05-12 0 浏览
想一次過滿足晒想食刺身同打邊爐嘅慾望黎呢到真係岩哂。佢龍蝦刺身做緊promotion就叫咗一份,龍蝦大隻超多肉,仲要新鮮到放到上枱嘅時候龍蝦嘅眼睛同觸鬚仲郁緊㗎!因為係母親節前訂位仲送每人一隻鮑魚,隻南非鮑魚入口軟熟,啖啖肉,抵呀!😎三文魚刺身同脆肉鯇都係厚切好厚肉,中意食魚的話會欣賞的🤭鮮蝦水餃皇係逐隻叫嘅,嚟到就知道點解,超級大隻!食落口真係有成隻蝦,仲有好多爽脆嘅木耳絲,真係一隻打三隻咁勁揪!令我匪夷所思嘅係佢個雲吞皮好薄,竟然包得晒咁多餡之餘仲要唔穿,好神奇!😳手打四寶丸係我食過最真嘅丸!咬落去超彈牙,食唔出麵粉,只係食到淡淡真嘅牛肉、豬肉、蝦、同墨魚味,極力推介!仲要因為冇咩麵粉,所以粒粒丸嘅口感都唔一樣😌不得不提嘅係佢有得包房,平時包嘅話仲要唔洗minimum charge,地下仲有個每個小朋友都夢寐以求嘅玩具廚房,同一班朋友或者屋企人黎真係岩哂!
想一次過滿足晒想食刺身同打邊爐嘅慾望黎呢到真係岩哂。

三文魚刺身同脆肉鯇都係厚切好厚肉,中意食魚的話會欣賞的🤭

2025-05-06
  • 椒鹽三文魚骨腩
  • 南非冰鎮鮑魚
  • 鮮蝦水餃皇
  • 澳洲龍蝦刺身
2025-05-10 0 浏览
九龍城就唔一定要食泰國菜既,上次去開九龍城廣場見到呢間瀛鍋中日火鍋料理,望入去好特別,有個playground 俾小朋友玩,啱哂有小朋友嘅家長,唔怕小朋友坐唔定一齊打咁耐邊爐。我哋首先嗌咗個特瀛刺身,有帶子,希靈魚,北奇貝,三文魚,全部都好新鮮三文魚仲特別厚切,抵!湯底叫咗個鮮味卜卜蜆鍋,等緊d 餸黎既時候就可以食住蜆等,大隻又鮮甜,呢個鮮甜蜆湯再點脆口響鈴真係正。打邊爐點少得牛肉,叫左個牛爽白肉同霜降肥牛肉,一個爽口一個牛香超正嘅配搭另外再叫咗個脆鯇魚片,新鮮就是重點。打邊爐點少得手打四寶丸同埋鮮蝦雲吞拼韭菜餃,配埋稻庭烏冬掛曬湯咁超好味。打邊爐時間長,有個地方畀小朋友玩真係食得安心又放心,淨係呢點已經夠曬吸引有小朋友嘅家庭嚟食。

• 鮮味卜卜蜆鍋
  • 海鮮盛盒

呢到有個個親子樂園,小朋友可以玩到唔停手,大人就安心打邊爐,好貼心!😍 🔥湯底叫咗鮮味卜卜蜆鍋,入面有勁多蜆,粒粒都好飽滿,啖啖都好鮮甜!🌊 仲有栗米,咬落去好甜好 juicy,連小朋友都食到唔停嘴!😋🍖手切鴛鴦肥牛係另一個亮點,牛肉切得薄薄嘅,入鍋淥一淥就食得,肉質嫩滑,牛味好濃,點少少醬汁,超滿足!🥩🐟脆鯇魚片都好出色,魚片爽口彈牙,燙熟咗仲保持到鮮嫩嘅口感,食落唔腥,配湯底真係一流!🐠🥟雙拼餃子師傅話佢地自家製!有鮮蝦水餃皇同鮮蝦雲吞,蝦肉好彈牙!仲有韭菜肉碎餃同魚皮餃,皮薄餡靚,每款都好有特色,食完一個想再食一個!🥟😋🍤酥炸蝦餅外脆內軟,蝦味好濃郁,咬落去仲有啖啖蝦肉嘅口感,當小食好正!🦐🥤叫咗兩大杯洛神花茶,清新開胃,酸酸甜甜嘅味道好解膩!🌺佢哋仲有閣樓包廂,每間房都好有特色,有靚靚嘅壁畫,私隱度高🏡

🥤叫咗兩大杯洛神花茶,清新開胃,酸酸甜甜嘅味道好解膩!🌺

• 鮮味卜卜蜆鍋
  • 有機洛神花茶
  • 鮮蝦水餃皇
九龍城真係多餐廳到呢… 餐廳都幾大… 仲可以無最低消費包房. 勁正!可以帶寵物! 🐶🐱房既空間感都好大下! 宜家打邊爐仲要分親唔親子 ~ 自己食野 放飛啲小朋友! 專心食野😎手打檸茶椰子雞鍋 $288記得滾左飲啖湯先~珠江風鱔片(例) $158鮮蝦水餃皇(2粒)$30手打四寶丸 $78 紫菜響鈴 $68蒙古羊卷 $128刺身: 特瀛刺身(帶子.希靈魚.魷魚.北寄貝)$168 ❣️宜家openrice 訂位 每人送一隻冰鎮鮑魚! 勁豐富!2 個人食到抱住個肚走😂
九龍城真係多餐廳到呢…

房既空間感都好大下!
手打檸茶
椰子雞鍋 $288
記得滾左飲啖湯先~
珠江風鱔片(例) $158
鮮蝦水餃皇(2粒)$30
手打四寶丸 $78
紫菜響鈴 $68
蒙古羊卷 $128
刺身: 特瀛刺身(帶子.希靈魚.魷魚.北寄貝)$168
❣️宜家openrice 訂位 每人送一隻冰鎮鮑魚!
勁豐富!
2 個人食到抱住個肚走😂
2025-04-29 0 浏览
❤️餐廳有兩層,樓上係VIP房,好適合聚會!🧡點咗好滋補嘅花膠濃雞鍋,湯底濃郁到爆!花膠份量十足,仲用咗差唔多半隻雞嚟熬,老闆娘建議我哋飲咗兩碗湯先再打邊爐!💛肥牛鮮味十足!雪花紋靚到震,片片厚身大塊,而且新鮮到冇得頂,完全冇瘀紫!💚打邊爐點少得肉丸?今次嘅四寶肉丸一次過齊晒豬肉、牛肉、鮮蝦同墨魚丸!每款都鮮味無比~🩵雜餃🥟啱晒我呢啲揀嘢困難嘅人,一次過有四款:鮮蝦水餃、雲吞、韭菜同魚皮餃!💙響鈴爽口清新,完全冇油膩!!店員話係新鮮即炸~☺☺💜而家餐廳15周年紀念喺OP訂枱仲送南非冰鎮鮑魚!爽口彈牙,肉質鮮美~🤍最後追加左洛神花茶~☺️酸酸甜甜,抗氧化!

❤️餐廳有兩層,樓上係VIP房,好適合聚會!

💙響鈴爽口清新,完全冇油膩!!店員話係新鮮即炸~☺☺

🤍最後追加左洛神花茶~☺️酸酸甜甜,抗氧化!
2025-04-20 0 浏览
呢間餐廳唔係一般打邊爐餐廳,好大間,重有兩層高。有個空間比小朋友玩。樓上有多間不同人數嘅房,朋友聚會想多d私隱可以book房。❤️菜膽鮮魚湯窩唔好睇小呢個湯底啊,要訂先有架!除了有菜,還有魚片和豆腐。店員請我飲啖湯先食刺身。❤️海花金古(條)(刺身)上枱時重郁架!好新鮮!魚肉鮮甜唔鯹有咬口~😋❤️冰鎮鮑魚(同刺身上)肉質結實❤️手切鴛鴦牛(小)店員說牛是「霜降牛」。油花均勻,牛味香濃~❤️什餃有四款:水餃、魚皮餃、雲吞、韭菜餃。粒粒皮薄餡靚,餡料足又飽滿~😋 店員話餃子是師傅包的,十分用心,讚👍🏻!
呢間餐廳唔係一般打邊爐餐廳,好大間,重有兩層高。

❤️菜膽鮮魚湯窩
唔好睇小呢個湯底啊,要訂先有架!
除了有菜,還有魚片和豆腐。

店員請我飲啖湯先食刺身

❤️海花金古(條)(刺身
上枱時重郁架!好新鮮!魚肉鮮甜唔鯹有咬口~😋

❤️冰鎮鮑魚(同刺身上)
肉質結實

❤️手切鴛鴦牛(小)
店員說牛是「霜降牛」。
油花均勻,牛味香濃~

瀛鍋 (九龍城)📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖瀛鍋位於九龍城福佬村道包箱可容納2-28人又有小朋友遊樂設施我小朋友玩到唔捨得走鮮味卜卜蜆窩啲蜆又大隻又鮮甜 一開口就食得🙆🏻湯底的精心熬煮使它更加濃郁,回味無窮。冰鎮鮑魚鮑魚以冰鎮的方式呈現,帶點wasabi味保持了其鮮嫩的質地和原汁原味。餐廳而定做緊15周年活動,起開飯網訂位會每位送一隻💝特瀛刺身三文魚 希靈魚 魷魚 北寄貝刺身厚切 好新鮮 質素都幾高 酥炸蝦餅好彈牙 點埋泰式甜酸醬一齊食 好滿足牛&羊&豬拼盤這道拼盤給了客人嘗試不同肉類的機會。分別有牛頸脊,羊肉,豬肉等。肉類經過優質的處理,肉質鮮嫩多汁。手打四寶丸分別有蝦丸 牛肉丸 豬肉丸 墨丸最好食係墨丸超彈牙 亦都有墨魚肉洛神花茶自家製飲品可以清下熱氣 酸酸地幾開胃
瀛鍋 (九龍城)
📍九龍城福佬村道82-84號福成閣地下A-B號舖

瀛鍋位於九龍城福佬村道
包箱可容納2-28人
又有小朋友遊樂設施
我小朋友玩到唔捨得走

鮮味卜卜蜆窩
啲蜆又大隻又鮮甜 一開口就食得🙆🏻
湯底的精心熬煮使它更加濃郁,回味無窮。

冰鎮鮑魚
鮑魚以冰鎮的方式呈現,
帶點wasabi味
保持了其鮮嫩的質地和原汁原味。
餐廳而定做緊15周年活動,
起開飯網訂位會每位送一隻💝

特瀛刺身
三文魚 希靈魚 魷魚 北寄貝
刺身厚切 好新鮮 質素都幾高

好彈牙 點埋泰式甜酸醬一齊食 好滿足

牛&羊&豬拼盤
這道拼盤給了客人嘗試不同肉類的機會。
分別有牛頸脊,羊肉,豬肉等。
肉類經過優質的處理,肉質鮮嫩多汁。

手打四寶丸
分別有蝦丸 牛肉丸 豬肉丸 墨丸