2018-11-11
大閘蟹季節又到,我一向少食放題,但難得有大閘蟹任食就點都去一次,好彩朋友一早book 定位,因為個場爆得好緊要,每一枱既枱面都放滿肥美既大閘蟹,香港人真係鐘意食大閘蟹到不得了放題既主角除了有嚟自日本,足3.5-4兩既大閘蟹可以任食,仲有超級多款日韓泰川風味美食,汽水啤酒甜品雪糕等任依任食。大閘蟹隻隻都非常多膏,點埋陳醋就最夾,問過店員佢地大閘蟹係用嚟自日本既靚貨,有晒入口証明食得放心。食夠大閘蟹後就開始食魚生刺身,以放題嚟講質素算非常不錯,我地仲加左$88升級任食海鮮併盤,大聖子,鮑魚,扇貝等質素都不錯,推介一定要叫超級大隻肥美既珍寶赤蝦刺身,估唔到放題會用到咁好既貨色。食完蟹同刺身就開始食燒烤,不同部位既牛肉質素都非常好,比一般韓燒放題既質素更高。另外值得一提既係依度既調味配料選擇非常多,可以根據自己口味點煮點配都得,推介一定要試佢地所有既泰式醬汁,由泰國廚師親自調製,非常惹味,配海鮮一流。再要推介既係佢地不同款既炒菜,味道係新鮮即嗰種,夠熱又不會煮得老,其餘既熟食都不錯,但太多款無辦法可以試得晒。大家記得要食埋佢地自製既精美甜品,的的骰骰一口一件唔怕食滯,同埋有一樣係估唔到既係依度
大家記得要食埋佢地自製既精美甜品,的的骰骰一口一件唔怕食滯,同埋有一樣係估唔到既係依度所有既員工都好有禮貌,經常會同食客打招呼甚至傾計,感覺這裡既老闆營商態度非常不錯,食物質素同員工訓練都有落足心機,可能趁仲有大閘蟹時會再去食多次先得。