2025-02-06
年廿八當日同個好朋友來左呢間高空日本鐵板燒料理食Dinner😍食物真係好豐富😉當日我哋叫左個$880和牛套餐~真係好高質素😉同好吸引🤩介紹下食物先👇自家製醬汁煮南非鮑魚南非鮑魚肉質柔嫩,經過燉煮後保持了彈性,咬下去時有一種滑嫩的口感😚刺身三款池魚、鯛魚、吞拿魚~好開胃🤤入口即化金䱽魚腩手卷同平時食既手卷唔一樣~面頭加入左薄脆同蔥花🤣肉質非常滑嫩🙂讓人感受到細膩的口感😉海鮮茶碗蒸蛋液經過蒸煮後,變得非常滑嫩😍面頭加入咗蟹肉~蛋香四溢☺️野生生猛龍蝦味道特別鮮美~肉質緊實☺️蝦膏具有濃郁的鮮甜味,能呈現出龍蝦的天然風味🙂香煎鵝肝伴自家製醬汁外層微脆,而內部則保持滑嫩😀鵝肝的肉質非常綿密,入口時柔滑☺️西班牙黑毛豬口感滑順且多汁,肉質柔嫩🤣油脂豐富~增加了風味的層次感😅煙肉香蒜炒飯經過煎炒後,釋放出濃郁的煙熏香氣😜蒜香四溢😍炒什菜有香菇、芽菜~炒得好鮮味十足☺️是日甜品巨峰提子啫喱~具有天然甜味和濃郁的果香~清新爽口😅另外贈送小蛋糕仔😍隻碟佈置得好精緻~配上公主和王子公仔造型~感覺好sweet~好適合生日🎂、情侶打卡🥰餐廳環境好優雅~有巨大嘅玻璃可以望到維景😅夜晚嘅景色特別靚☺️ 又有靚景睇又有野食😛
自家製醬汁煮南非鮑魚
刺身三款
池魚、鯛魚、吞拿魚~好開胃🤤入口即化
金䱽魚腩手卷
海鮮茶碗蒸
蛋液經過蒸煮後,變得非常滑嫩😍面頭加入咗蟹肉~蛋香四溢☺️
野生生猛龍蝦
香煎鵝肝伴自家製醬汁
西班牙黑毛豬
口感滑順且多汁,肉質柔嫩🤣油脂豐富~增加了風味的層次感😅
煙肉香蒜炒飯
經過煎炒後,釋放出濃郁的煙熏香氣😜蒜香四溢😍
炒什菜
有香菇、芽菜~炒得好鮮味十足☺️
是日甜品
餐廳環境好優雅~有巨大嘅玻璃可以望到維景😅夜晚嘅景色特別靚☺️ 又有靚景睇又有野食😛好chill呀☺️