3天前 0 浏览
這是我和朋友第二次光顧這家店,水準依舊保持得很好!海膽炒飯相比上次味道稍淡🧐黑松露薯條依然香脆可口😋雞皮餃子也非常出色,絕對值得一試👍🏻刺身厚切肥美,新鮮到讓人驚喜,日本生蠔也是不錯的👍🏻雞肉棒搭配蛋黃和醬油,肉質不柴,香氣四溢,是每次都不能錯過的必點品項!
2024-08-16
2024-08-28 183 浏览
與女朋友們的定期飯局指定餐廳每一次都充滿驚喜,回味無窮今次選擇坐咗喺吧檯,可能直接望住師傅燒所有嘅串燒,切刺身,開生蠔不知不覺胃口大開每次見到師傅剛剛燒起嘅串燒見到啲油仲喺上面吱吱叫充滿住嗅覺,視覺,仲有味覺嘅幸福真係有疲勞盡消嘅感覺這是我其中一間食過最有心做嘅串燒店絕對推介如果想食好嘢記得要預約因為乜都想試今次試咗刺身拼盤睇到個厚切就知不得了吧每件刺身都爽口,有鮮味蝦頭仲要有金黃色嘅膏再嚟試咗佢今日推介極大隻嘅日本生蠔一入口成個口充滿住香甜奶香嘅味道時令嘅嘢我都希望大家可以有機會食到
與女朋友們的定期飯局指定餐廳
每一次都充滿驚喜,回味無窮
不知不覺胃口大開
每次見到師傅剛剛燒起嘅串燒
見到啲油仲喺上面吱吱叫
充滿住嗅覺,視覺,仲有味覺嘅幸福
真係有疲勞盡消嘅感覺
這是我其中一間食過最有心做嘅串燒店
絕對推介
如果想食好嘢記得要預約

居酒屋

因為乜都想試今次試咗刺身拼盤
睇到個厚切就知不得了吧
每件刺身都爽口,有鮮味
蝦頭仲要有金黃色嘅膏

再嚟試咗佢今日推介極大隻嘅日本生蠔
一入口成個口充滿住香甜奶香嘅味道
時令嘅嘢我都希望大家可以有機會食到

居酒屋
2024-06-15 350 浏览
問左staff兩次 佢話係A4和牛 我問佢肥係邊 佢話呢舊有就淨係呢舊? 然後佢就拎架和牛出嚟啦大嚿黃牛都係唔肥啦剩係得條邊肥 佢話係鹿兒島啦我都唔知係大陸嘅鹿兒島定係日本鹿兒島Appreciate 佢拎舊牛比我睇唔肥仲要十成熟 請大家明察秋毫完。
問左staff兩次 佢話係A4和牛

請大家明察秋毫

完。
和牛薄燒
A4
平時食串燒隨便都要$20-30左右一串,但係依間只要$20就有三串,而且味道也不馬虎,不過就只有午市時段有,另外他們的午市套餐不另收加一服務費,難怪午市時段有咁多人去食炎海丼 $98 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟食材配搭分別有劍魚腩、三文魚腩、左口魚邊和三文魚籽,魚生都新鮮,不過主要都係油分比較重的魚生,所以食落比較滯,尤其係左口魚邊,彷彿入口即化串燒(3串)$20分別叫了:明太子雞翼、日本小甜薯和雞骨豬肉腸明太子雞翼 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟燒到剛剛好,唔會太乾,食落外皮好脆身,而且明太子的份量也不少,好吃日本小甜薯 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟食落軟糯,而且甜甜哋😋好評雞骨豬肉腸 推薦指數🗯️:🌟🌟就普通豬肉腸然後用雞骨穿上,味道有點過鹹,食完一啖就好想飲水🥲✨整體來講,食物質素未去到好出色,但係尖沙咀咁樣嘅價錢有這樣的質素的確不錯,係附近返工嘅人可以一戰以上均是我個人觀感,每個人嘅口味各有不同,所以末必同每個人嘅用餐感覺一樣,如有不同,敬請見諒。

炎海丼 $98
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

串燒(3串)$20

分別叫了:明太子雞翼、日本小甜薯和雞骨豬肉腸

明太子雞翼
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

日本小甜薯
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

食落軟糯,而且甜甜哋😋好評

雞骨豬肉腸
推薦指數🗯️:🌟🌟

2023-12-10 825 浏览
尖沙咀厚福街係條美食街滿佈餐廳,當中有依間居酒屋有串燒食,聽聞平日午市坐滿人 超級抵食 午餐有魚生丼 仲有平串燒$20/3串,當然晚市要單點 但氣氛很好 好多人聚餐,不過想經濟一點預算有限,當然午市最抵食🤣👓海膽海鮮炒飯 $138除咗串燒仲有熱食,好多人都叫嘅炒飯款式。老實講個人覺得稍為普通🤣面頭有海膽有啲睇頭,但純粹炒飯上面放上海膽,底部只是普通嘅海鮮炒飯 唔算好惹味好驚艷,但價錢合理的👓雞肉棒 $48免治雞肉搓成棒狀,好香燒烤味,將蛋黃和醬油撈勻再點雞肉食,好濃郁蛋香和醬油味,但真係偏重口味濃味🤣👓荔枝豚肉卷 $32👓鹽燒雞翼 $32👓芝士翠玉瓜 $22👓厚切牛舌 $58👓黑松露溫泉玉子沙律 $88👓三文魚腩 $68/4片

👓海膽海鮮炒飯 $138

👓厚切牛舌 $58
👓黑松露溫泉玉子沙律 $88
👓三文魚腩 $68/4片
2023-09-09 930 浏览
樓上居酒屋,坐得算舒服,服務很好。午餐定食,可以優惠價追加串燒,好抵食。魚生鮮甜,串燒出色,重點推介燒雞翼。餐廳可供訂座,一行8人既話,坐到最入自成一角都幾好架。
  • 串燒
2023-08-31 724 浏览
見在有Sake買一送一便來預訂了這家店鋪小小的但坐得幾舒服,而且食物高質不過注意餐廳收費幾多隱藏的細節只有三款靚Sake有買一送一( 都是 > $500 )二人以上,串燒每款都是最少兩串起叫所以我們都沒叫得太多款式呢而且前菜hardcode每人$20𓂅 雞肉棒 / 自家製 ( ᴴᴷᴰ 48 ) ✨最近去親居酒屋都會點嘅雞肉棒,這裡的也太棒了,肉質不會太乾柴,再配上蛋黃跟醬油吃更索汁,吃下也更突顯雞肉棒的香口🫶🏻𓂅 雞軟骨 ( ᴴᴷᴰ 28 ) ✨雖然份量不多但就咁吃一粒都試到佢幾出色,雞軟骨不會太油膩且脆得爽口,大滿足!𓂅 牛舌厚切 ( ᴴᴷᴰ 58 ) ✨肥美的牛舌有誰會不愛?呢到嘅牛舌咬落十分彈牙,面層還灑了鹽把整個肉汁昇華𓂅 三文魚飯糰 ( ᴴᴷᴰ 38 )𓂅 海膽海鮮炒飯 ( ᴴᴷᴰ 138 )𓂅燒酎 - 白桃/ 巨峰/ 烏龍茶( ᴴᴷᴰ 58 )
見在有Sake買一送一便來預訂了這家
店鋪小小的但坐得幾舒服,而且食物高質
不過注意餐廳收費幾多隱藏的細節
只有三款靚Sake有買一送一( 都是 > $500 )
二人以上,串燒每款都是最少兩串起叫
所以我們都沒叫得太多款式呢
而且前菜hardcode每人$20

𓂅 雞肉棒 / 自家製 ( ᴴᴷᴰ 48 ) ✨

𓂅 雞軟骨 ( ᴴᴷᴰ 28 ) ✨

𓂅 牛舌厚切 ( ᴴᴷᴰ 58 ) ✨

𓂅 三文魚飯糰 ( ᴴᴷᴰ 38 )

𓂅 海膽海鮮炒飯 ( ᴴᴷᴰ 138 )

𓂅燒酎 - 白桃/ 巨峰/ 烏龍茶( ᴴᴷᴰ 58 )
2023-08-30
2023-08-09 733 浏览
上個月Lunch time去到,基本上只有我們一枱7人和兩三枱客,因為同事有食過覺得幾好,那我們就一起來幫襯啦!Menu有午市自選刺身丼和熱食的套餐,凡惠顧套餐可以加$20選3款串燒,這個真的超抵吃。明太子鷄翼~ 勁多明太子餡,雞翼燒得香口!鵪鶉蛋~同事說好吃牛肋骨~ 都幾多肉汁又惹味日本小甜薯~ 同事說好吃汁燒豆腐~似紅燒豆腐但多點燒烤味,好Juicy!其他未試過不過可以參考下:日本冬菇日本茄子汁燒白菌多春魚鷄頸肉蒜香翠玉瓜鷄鷄骨豬肉腸主食我點了「溫泉玉子角切魚生丼」,套餐有湯和沙律,$78再加串燒很滿足~Staff有常常主動過來加茶,下單時都幾有耐性(因為我們常常問問題又講廢話)~
明太子鷄翼~ 勁多明太子餡,雞翼燒得香口!
鵪鶉蛋~同事說好吃
牛肋骨~ 都幾多肉汁又惹味
日本小甜薯~ 同事說好吃
汁燒豆腐~似紅燒豆腐但多點燒烤味,好Juicy!
其他未試過不過可以參考下:
蒜香翠玉瓜
鷄鷄骨豬肉腸
2023-07-12
2023-05-30 788 浏览
今次我去嘅係一間位於尖沙咀嘅日本串燒店,名為炎鳥羽。店內環境十分舒適,氣氛十分輕鬆,配合住店內嘅音樂,感覺就好似身處喺日本嘅酒吧一樣。佢哋嘅菜式比較注重串燒,鮮少有其他嘅日本料理選擇。我嘗試咗佢哋嘅燒烤雞肉串,肉質鮮嫩,燒烤得剛剛好,外皮炭燒的味道非常香濃,加上佢哋自家調製嘅醬汁,一口咬落,味道十分滿足。除咗燒烤雞肉串,我亦試咗佢哋嘅炸蝦球,味道非常鮮甜,炸得十分酥脆,加上滿滿嘅蝦肉,質感非常豐富。另外,佢哋嘅炸豬排亦非常推薦,豬肉鮮嫩多汁,加上外皮炸得金黃酥脆,非常美味。除咗串燒,佢哋亦有提供一些日本小食,例如壽司、刺身等等。我試咗佢哋嘅鮭魚壽司,鮭魚肉質新鮮,米飯香濃,配合住醋飯嘅酸甜味,味道非常開胃。整體而言,炎鳥羽係一間非常值得一試嘅日本串燒店。佢哋嘅食材新鮮,味道豐富,而且價格亦相對合理。店內氣氛舒適,服務亦十分周到,讓食客有一個愉快嘅用餐體驗。如果你鍾意串燒,或者想嘗試一下日本小食,炎鳥羽絕對係一個不錯嘅選擇。

除咗串燒,佢哋亦有提供一些日本小食,例如壽司刺身等等。我試咗佢哋嘅鮭魚壽司,鮭魚肉質新鮮,米飯香濃,配合住醋飯嘅酸甜味,味道非常開胃。

2023-05-24 514 浏览
環境不錯,雖然唔係好多座位,但唔會有太嘈嘅感覺。另外串燒非常出色,好多款串燒都好好味,尤其豆腐,估唔到咁好味。另外有些清酒做緊買一送一,幾個朋友暢敘,真的不錯。
2023-05-12 419 浏览
職員態度唔好👋 又硬性規定要俾前菜錢😅 所有食物都中規中矩 完全冇特別前菜有幾條青瓜同紅蘿蔔加啲醬 佢地話就算唔要都要俾😥 唔講以為係咩大規模餐廳食物質素又一般😮‍💨有d咩要求都被職員藐視完全唔想再去啦😓我認為尖沙咀好多好選擇唔需要簡呢一間成班朋友都唔滿意態度差 物非所值 3個人嗌串燒規定要每款2串海膽海鮮炒飯冇味 反映完之後 原碟重新炒過 冇比過份新 食完仲得入口個下有鹹味 咬多兩下又係冇嗌咗幾款串燒 係得牛舌對得起個價錢
職員態度唔好👋
3個人嗌串燒規定要每款2串
海膽海鮮炒飯冇味 反映完之後 原碟重新炒過 冇比過份新
食完仲得入口個下有鹹味 咬多兩下又係冇
嗌咗幾款串燒 係得牛舌對得起個價錢

Happy Friday約咗幾個朋友聚舊,興起想食日式串燒,回味下當年去日本既風味,係良心小店app搵到呢間好評都幾多,就訂咗枱luu環境設計係日式居酒屋既感覺,在場仲真係有枱日藉既客人,個氣氛好比到我哋日本風情,好舒服呀我哋食下吹下水一坐就坐咗四個幾鐘,因為飲緊酒所以會不斷叫啲下酒菜嚟食,試咗好多野都好好食!一開始食咗一盤店員介紹既鯛魚魚生,係原條咁上,片得比較薄身,但鮮甜度唔錯,算係中等水準啦。不過燒物先係主角!💛💛💛選擇非常多,而每樣都係細細碟所以平平地已經可以試好多款式。印象比較深刻既有炸蝦仔、酒盜芝士、牛舌、黑松露玉子燒。但當然唔止呢幾樣,事實上每一樣都燒得好香,調味又好有心思,明顯係做足味道上既功夫先去燒,各種食物燒既方式都唔同,每叫一碟都有驚喜!好豐富用嚟下酒同就咁食都超正!果味調酒好香又好飲,啱曬女仔試。成餐計落每人只係四百蚊,但食咗好多野飲埋酒,食物同酒既質素仲要好好,真係好值得再嚟呀🤤🤤🤤

不過燒物先係主角!💛💛💛
選擇非常多,而每樣都係細細碟所以平平地已經可以試好多款式。

印象比較深刻既有炸蝦仔、酒盜芝士、牛舌、黑松露玉子燒。

用嚟下酒同就咁食都超正!

果味調酒好香又好飲,啱曬女仔試。

2023-03-11 260 浏览
尖沙咀特別多美食,串燒店更是琳瑯滿目。愛子剛從日本跑畢馬拉松回來,第二天已經喊着再想多嚐一口日本串燒,看來日本美食真是常常令人回味。這晚,我就給他選定了這簡潔舒適的樓上小店,店內主要有兩位師傅作主廚,幾個店員也是非常有禮親切。美食方面,特別推介是幾道創意菜色,比方說明太子蛋卷、雞皮餃子,看著有趣,味道也非常出色,非常值得一試。大部份串燒廚子愛以燒汁滴淋在上,更添滋味。小店平日光顧已經座無虛席,相信要是想在週末時間一嚐滋味,更加要提前預訂。
尖沙咀特別多美食,串燒店更是琳瑯滿目。

2023-03-08
  • 明太子蛋卷
  • 雞皮餃子
  • 串燒
  • 清酒煮大蜆
🌟評分:6.5/10整體食物都好食嘅,不過不失,有前菜($20/一人),有各款清酒果酒比客人選擇,做足居酒屋的配套但性價比低,食物未好食到令我想再返去食~ 飲品叫左一杯柚子梅酒,一杯白桃燒酎,柚子梅酒好好飲,酸酸甜甜,食完串燒飲好解油膩!但白桃燒酎就唔係好好飲,有點苦澀。建議去的話可以試試柚子梅酒!兩個人埋單連加一食左$950,但唔算飽肚仲可以再去食野~環境氣氛及職員服務態度不錯~推介食物:豬肉露荀/銀鱈魚
🌟評分:6.5/10

兩個人埋單連加一食左$950,但唔算飽肚
仲可以再去食野~環境氣氛及職員服務態度不錯~

推介食物:豬肉露荀/銀鱈魚
雞肉棒(店員話今日冇雞蛋)
明太子飯團
雞皮
海膽炒飯
雞肉棒(店員話今日冇雞蛋)
2023-02-20 160 浏览
今次嚟到炎羽鳥日式居酒屋食飯,呢度主要提供各種新鮮刺身同埋串燒,啲料好新鮮,可以講係好好食❤️❤️❤️先嚟試下三文魚腩刺身、油甘魚刺身、甜蝦刺身 食落去好鮮美,肉質鬆軟滑嫩,味道好正,啲脂肪滲出嚟,加上啲魚肉嘅鮮味,真係絕妙無比。鹽燒雞翼嘅口感酥脆,鹽味啱啱好,食落去好滋味。再嚟試下啲多春魚串燒,燒得岩岩好,食落去好多魚春,好香口,令人感到好滿足。😆😆😆和牛炒飯都十分出色,和牛嘅肉質鮮嫩多汁,米飯嘅口感柔軟,色香味俱佳。荔枝豚肉卷係我最鍾意嘅菜式,豚肉配上啲荔枝嘅甜味係完美結合。😋😋😋巨峰提子特飲口感清新,有微微嘅果香,好好味。總括而言,炎羽鳥係一間值得一試嘅餐廳,佢哋嘅食物令人回味無窮,而且服務態度友善。🤩🤩🤩

巨峰提子特飲口感清新,有微微嘅果香,好好味。