2021-06-20 254 浏览
經過一星期偽清淡既飲食之後,某人開始頗有微言🥴為左滿足佢心靈上的空虛...佢居然趁肥🧸呢日過將軍澳做野,先斬後奏同我講book左燒肉💁🏻‍♂️揀左肥🧸最無法抗拒既野食🤯😳😍👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻🔅炑八燒烤(彩明商場)🔅.作為一個山長水遠去到西貢返工,但係收工都唔會周圍行選擇直接搭番車返屋企既懶人,黎到將軍澳都唔例外。如果唔係男朋友帶路,真係唔知原來炑八有咁多間分店😮👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻呢度前菜同生菜都係任添,不過就少咗碟酸蘿蔔,每一碟都幾多下,肥🧸自己啪一碟泡菜,安慰自己呢一餐除左食肉,都有食左唔少蔬菜🤣必食既醬油五花肉拼盤好有霸氣既肉眼扒,我諗有1-1.5cm厚😳唔知點解燒唔到變燒肉皮既豬皮不過燒走晒啲皮下脂肪,剩低嘅就係豐富嘅骨膠原😃爽脆既大墨魚鬚由oppa幫我哋燒既厚切帶骨肉眼,佢話因為肉眼扒比較大件,我地坐起度會難啲處理,所以佢地見到客人叫呢個餐都會主動幫客人燒💢請ready你既電話錄影功能💢當果塊牛脂肪起鐵網劃過既時候,會因為搶火起冒出一團火🔥但係肥🧸就係miss左...仲miss左兩次🥲.職員一邊燒既時候解釋脂肪圍住既係肉眼芯
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻
🔅炑八燒烤(彩明商場)🔅
作為一個山長水遠去到西貢返工,但係收工
👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻👇🏻

必食既醬油五花肉拼盤

好有霸氣既肉眼扒,我諗有1-1.5cm厚😳

唔知點解燒唔到變燒肉皮既豬皮
不過燒走晒啲皮下脂肪,剩低嘅就係豐富嘅骨膠原😃

爽脆既大墨魚鬚

💢請ready你既電話錄影功能💢
當果塊牛脂肪起鐵網劃過既時候,會因為搶火起冒出一團火🔥
但係肥🧸就係miss左...仲miss左兩次🥲

職員一邊燒既時候解釋脂肪圍住既係肉眼芯,肉味會較濃;而外面既肉眼蓋就較稔。肥🧸就鍾意稔身既肉眼蓋多啲😋輕輕點少少鹽食已經好夠味,牛扒嘅油脂同肉溶喺口入邊🥰係幸福(肥)既味道啊🤩

加左兩杯打卡able既Mango Soda $36@
😳 雖然睇圖都見到有半個芒果,但係真係擺面前嘅時候就覺得好誇張,芒果果肉飽滿同好夠甜,不過要花啲時間「不」啲芒果肉出黎食🤨

呢度地方好大 同上次星期五去黃大仙食差好遠 講緊係人流~上次多人到見到啲oppa全場奔走;不斷係咁聽到隔離枱既尊貴客戶係咁添前菜😂😂😂
今次反而比較靜,可以一路食野一路同男朋友傾吓偈🥂🍹🍹大概呢個就係平日食韓燒既好處啦🤫我諗下次想同fd傾計吹水都會揀番平日😌

• 芒果梳打
  • 厚切帶骨肉眼
2021-06-19 77 浏览
近期BTS襲港,在麥當勞掀起颶風,令人突如其來想食韓牛燒烤,下班經過樓下商場,就忍不住入去韓烤餐廳回味------------------------------KOR. X JP. 和牛牛舌勝燒套餐🐮韓牛前胸肉牛前胸肉有白色脂肪在肉中間,烤起來油香濃,牛肉味平均,肉質香嫩柔軟,非常好咬口🐮霜降牛小排牛小排是牛胸肋部位,切片厚度一流,口感咀嚼勁多汁,烤起來內嫩外焦香🐙大八爪魚用辣醬醃製過的原隻八爪魚,份量十足,辣度適中,肉質絕對新鮮,口感爽滑彈牙🐷護心肉護心肉即是豬的橫隔膜和肝之間,燒起來非常香,雖然是瘦肉,但肉質外焦裡嫩,油份不多但豬肉味重👅和牛牛舌首先值得稱讚的地方是將牛舌切得很薄,一烤即熟,散發出香濃的和牛味,放入口一點都不韌🐷豬梅花肉梅花肉肉質十分鮮嫩,肥肉瘦肉各半,分佈平均,口感肥美香醇,加上肥肉上的油,令豬肉更重🍢大啡菇菇味極重又多汁,愛菇味之人必喜愛食🍍甜密密芒果梳打、菠蘿梳打兩杯都份量極大,食韓燒經常感到口渴,絕對夠你飲到埋單,芒果梳打上面,放了半個芒果,非常鮮甜。菠蘿梳打亦放了很多菠蘿粒,菠蘿味十足——-——-—-——

KOR. X JP. 和牛牛舌勝燒套餐
🐮韓牛前胸肉

🐮霜降牛小排

🐙大八爪魚

🐷護心肉

👅和牛牛舌

🐷豬梅花肉

🍢大啡菇
菇味極重又多汁,愛菇味之人必喜愛食

🍍甜密密芒果梳打、菠蘿梳打
——-——-—-——

2021-06-18 98 浏览
去咗tko 覓食燒肉dinner$498 厚切帶骨肉眼套餐前菜&爐邊燒(泡菜玉子+芝士粟米)好開胃 又有得添食😬厚切帶骨肉眼 比想像中大塊 個爐一熱就燒厚實嘅肉眼 再點上少少鹽燒肉醬汁 😋yummy厚肉都要燒一段時間先熟透醬油五花腩-燒一陣就食得 唔洗點醬都夠野味 唔會太鹹 食燒肉就想食埋飯🤣大墨魚🦑 - 燒完都冇縮水,爽口彈牙梨汁雞翼- 幾fresh 唔錯豬皮- 好似食緊牛面肉咁 🐽🐷蒜🧄香牛五花- 食完好想再添食薄荷荔枝梳打 衣加荔枝當造季節 好飲 食燒肉飲凍野好爽🥳每款送都份量剛好 正常食量都覺得飽如果大食嘅朋友可以加少少試和牛牛舌套餐/散叫其他都得外賣🥡有折扣 都幾多人幫襯
去咗tko 覓食
燒肉dinner

$498 厚切帶骨肉眼套餐

前菜&爐邊燒(泡菜玉子+芝士粟米)好開胃 又有得添食😬

厚肉都要燒一段時間先熟透

大墨魚🦑 - 燒完都冇縮水,爽口彈牙
梨汁雞翼- 幾fresh 唔錯

外賣🥡有折扣 都幾多人幫襯

2021-06-13
  • 厚切帶骨肉眼
2021-06-17 65 浏览
炑八韓烤 𝗠𝗲𝗼𝗸𝗯𝗮𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗕𝗕𝗤 & 𝗕𝗮𝗿平日夜晚食飯又周圍都係人,所以放工就去左人少dd嘅將軍澳覓食啦🤣今日心血來潮想食韓國燒烤,之前都冇食過炑八,好彩Walk-in有位☺️首先,有我最鍾意嘅「芝士粟米🌽」同「泡菜蛋」🤣🤣無限Refill💯💯💯 前菜4小碟也是必須的🥰 泡菜🤤🤤 我refill咗3-4次芝士粟米🌽🤣🤣 個Cheese🧀好香滑好creamy🤤 我地order左「和牛牛舌勝燒肉套餐」,十分豐富🤤🤤 我同朋友都係牛舌🐮👅愛好者,所以每次點食燒肉都必點牛舌👅!呢個套餐果然無令我失望🤩『和牛牛舌勝燒肉套餐』𝗛𝗸$𝟲𝟵𝟴𝗞𝗢𝗥. 𝗫 𝗝𝗣. 𝗦𝘂𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲 𝗪𝗮𝗴𝘂𝗲 𝗢𝘅 𝗧𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 𝗦𝗲𝘁( 韓牛前胸肉🇰🇷,霜降牛小排🥩,大八爪魚🐙,護心肉,和牛牛舌👅,豬梅花肉,大啡菇🍄 )- 呢個set真心好滿足🤣每一種牛都好好食,牛味濃郁🤤🤤 兩個人食已經好飽😋 特別推介「和牛牛舌」、「霜降牛小排」同「大八爪魚」!🐙🐙真係好大隻好新鮮🤩 『甜蜜蜜芒果梳打🥭』𝗠𝗮𝗻𝗴𝗼 𝗦𝗼𝗱𝗮 +𝗛𝗸$𝟯𝟲 𝗲𝗮𝗰𝗵- 有半個芒果🥭喺杯梳打上面🤩 好甜好新鮮!芒果梳打本身亦都唔會死甜,

『和牛牛舌勝燒肉套餐』𝗛𝗸$𝟲𝟵𝟴

- 有半個芒果🥭喺杯梳打上面🤩 好甜好新鮮!芒果梳打本身亦都唔會死甜,好refreshing!我平時唔飲凍飲都覺得呢個幾好!😋

店員由安排入座到上菜,refill 芝士同泡菜蛋(🤣!),服務都好好!!!即叫即到!

炑八喺港九新界有多過15間嘅分店!如果想人少少又坐得舒服,我會十分推介將軍澳呢間☺️ 我見全部都係sofa位,而且食完都無咩燒烤味👍🏻 𝑷𝒆𝒓𝒇𝒆𝒄𝒕 😍!

每次食韓燒多數都會去炑八韓烤, 因為性價比高👍🏻, 餐廳環境又舒適💆🏻‍♀️, 經常有新款套餐推出, 百食不厭🤩。 今次到位於將軍澳健明邨彩明商場地下249號舖的分店, 見到又有新款套餐😍, 就點✨和牛牛舌勝燒套餐$698和✨甜蜜蜜芒果梳打$36/杯。韓式前菜~每次都有沙律菜🥗和泡菜🧆, 還有我最喜歡的爐邊蛋🍳和粟米芝士🧀。✨和牛牛舌勝燒套餐~包括有韓牛前胸肉、 霜降牛小排、 大八爪魚、護心肉、 和牛牛舌、 豬梅花肉&大啡菇。✨📌韓牛前胸肉🥩~ 肉質柔軟, 油香肉味重。📌霜降牛小排🥩~雲石般細緻的油花紋理,帶有小脂肪,入口肉香軟嫩。📌大八爪魚🦑~ 大八爪魚肉質鮮甜又新鮮,帶有彈性的口感,好好味。📌護心肉🥓~燒後油分不多,爽滑彈牙, 我喜歡配生菜、泡菜和韓國醬料一起吃, 特別滋味。📌和牛牛舌🥩~ 牛味濃郁, 口感紮實, 燒起來特別香口好味。📌豬梅花肉🥓~ 厚切而鮮味, 口感特別嫩而香,一點也不油膩。📌大啡菇🍄~ 菇味濃郁又有口感, 是我喜歡吃的菇類。📌甜蜜蜜芒果梳打🍹~ 甜美的芒果梳打, 每杯有一件芒果, 食完燒肉還可以吃芒果,非常推介的飲品。整體而言食物質素好, 店員服務好貼心, 每次見

韓式前菜~每次都有沙律菜🥗和泡菜🧆, 還有我最喜歡
的爐邊蛋🍳和粟米芝士🧀。
韓式前菜

和牛牛舌勝燒套餐

📌韓牛前胸肉🥩~ 肉質柔軟, 油香肉味重。

📌大啡菇🍄~ 菇味濃郁又有口感, 是我喜歡吃的菇類。

甜蜜蜜芒果梳打$36/杯

整體而言食物質素好, 店員服務好貼心, 每次見客人一食完爐邊蛋和粟米芝士都會主動添加,好抵讚呀!💯💕

2021-06-16
韓式前菜
甜蜜蜜芒果梳打$36/杯
2021-06-17 72 浏览
假期同朋友嚟咗將軍澳行一轉, 晚飯朋友話想食韓燒,search 之下就搵到呢一間位於調景嶺站嘅韓燒店。 六點嚟到唔使點等位, 實在太好喇😁。這裡環境够寬敞乾淨都唔錯,睇完餐牌,我哋點咗和牛牛舌勝燒套餐見介紹有和牛前胸肉,牛舌,霜降牛小排,大八爪魚,護心肉,豬梅花肉及大啡菇等,太吸引了😂點好餐後,服務員送上泡菜蛋漿和芝士粟米粒,仲有幾款韓式泡菜 (原來呢啲係可以任添㗎)👍 因為我超鍾意食泡菜😋跟住上主菜: 係以一隻牛嘅形式咁送上嚟🧐 我地清楚知道食緊牛隻嘅邊一部分,食起嚟嘅時候呢都會覺得自己長知識😂最喜歡係燒和牛,這和牛牛脂分布剛剛好,入口即溶而且有牛香味,好味😋 然後,燒牛舌,比較重牛味,其實都唔錯。另一部份新常試就是牛護心肉,原來都幾好食,有牛味又彈口,這套餐竟然包原隻八爪魚,咁樣原隻燒影相呃like冇得彈😂飲品我哋點左甜蜜蜜芒果梳打,呢個梳打嘅特別之處呢佢係用新鮮芒果,可以食到芒果肉唔錯! 整體而言,食得舒適享受。

整體而言,食得舒適享受。
2021-06-15 40 浏览
朋友約食飯呢一間有2個商場,都會站/彩明商場商場內多數都係連鎖店呢間今日唔洗排隊,門口填紙仔入座坐低叫左個和牛牛舌勝燒餐 包括韓牛前胸肉,牛小排,大八爪魚護心肉,和牛牛舌,豬梅花肉,大啡菇包韓式小菜前菜,泡菜最好食坐低開爐,芝士粟米,泡菜蛋邊再黎前菜小菜沙律沙律係芝麻醬沙律,夠清爽泡菜可追加,好食,辣中帶甜,唔會死辣海帶都好食,麻油芽菜就麻麻啦牛肉拼盤上菜份量十足,非常豐富韓牛前胸肉,油香肉味俱全,香嫩肉軟,最岩燒食份量有4片,燒一分鐘左右可以食牛小排,肉質鮮美,油花分佈平均,肉質柔軟肥嫩結合柔軟口感,同樣用作燒肉最佳護心肉油分不多,帶點彈牙口感,幾嫩滑牛舌口感札實,彈牙,嫩中帶爽脆,好食!豬梅花肉,豬肉味最濃既部份鮮嫩香之餘,就算全熟肉質也不會變柴八爪魚原隻燒,食起黎肉鮮有肉汁出奇地好食
朋友約食飯
呢一間有2個商場,都會站/彩明商場
商場內多數都係連鎖店
呢間今日唔洗排隊,門口填紙仔入座
坐低叫左個和牛牛舌勝燒餐
包括韓牛前胸肉,牛小排,大八爪魚
護心肉,和牛牛舌,豬梅花肉,大啡菇
包韓式小菜前菜,泡菜最好食
坐低開爐,芝士粟米,泡菜蛋邊
再黎前菜小菜沙律
沙律係芝麻醬沙律,夠清爽
泡菜可追加,好食,辣中帶甜,唔會死辣
海帶都好食,麻油芽菜就麻麻啦
牛肉拼盤上菜
份量十足,非常豐富
韓牛前胸肉,油香肉味俱全,香嫩肉軟,最岩燒食
份量有4片,燒一分鐘左右可以食
牛小排,肉質鮮美,油花分佈平均,肉質柔軟
肥嫩結合柔軟口感,同樣用作燒肉最佳
護心肉油分不多,帶點彈牙口感,幾嫩滑
牛舌口感札實,彈牙,嫩中帶爽脆,好食!
豬梅花肉,豬肉味最濃既部份
鮮嫩香之餘,就算全熟肉質也不會變柴
八爪魚原隻燒,食起黎肉鮮有肉汁
出奇地好食
今晚同媽媽去食韓燒!真係好鍾意佢哋爐邊嘅粟米芝士,佢哋嘅芝士好食過其他韓燒店😜前菜佢質量都好過人🤭我哋今次食期間限定嘅和牛牛舌勝燒套餐✨將薄切嘅牛舌燒脆真係好好食😍 滿滿嘅油花 口感柔嫩 最高級嘅舌根肉 脂肪夠多入口軟嫩多汁🤤網烤可以逼走啲油脂🙈食落牛味濃郁 唔會太油膩炑八牛肉嘅品質都好好 霜降牛小排油花分布好平均燒到油花同肉質融為一體 入口即化 肉質好juicy好好食😭❤️牛前胸肉中間有筋 但油花都好均勻 肉質好嫩😜店員好細心會過嚟幫手剪細 燒到啱啱好 口感好鮮嫩😋平時真係比較少食燒大八爪魚 估唔到咁好食😆份量好夠 係原條八爪魚🐙口感好鮮嫩 真係食得出好新鮮🤤護心肉係每次去炑八必食🤩今次嘅套餐都包埋👏🏻 燒完肉味濃郁而口感豐厚🤘🏻豬梅花肉肥瘦適中 口感鬆化香口✌🏻另外好推薦甜蜜蜜芒果梳打🥭有好甜嘅芒果肉同超解渴嘅芒果梳打🥰青檸梳打都好fresh好好飲😜

前菜佢質量都好過人🤭
我哋今次食期間限定嘅和牛牛舌勝燒套餐✨

將薄切嘅牛舌燒脆真係好好食😍

網烤可以逼走啲油脂🙈食落牛味濃郁 唔會太油膩

炑八牛肉嘅品質都好好 霜降牛小排油花分布好平均

豬梅花肉肥瘦適中 口感鬆化香口✌🏻

2021-06-12 171 浏览
幫朋友搬屋,執拾完後,友人話要請我吃頓晚餐,去咗佢新居附近呢間「炑八韓烤」。餐廳位於彩明商場,店內地方頗大,環境闊落舒服,裝潢以銀白色和淺灰色為主調,柔和的燈光配搭韓國設計風格,韓味十足。先翻閱餐牌,食物選項十分豐富,除咗有好多款唔同組合嘅燒肉套餐,另外亦有韓式定食、部隊鍋、炸雞等可供選擇。我哋點咗個 Thick Cut Beef Rib-eye Set ($498),個套餐陣容都幾強勁,有厚切帶骨肉眼、醬油五花肉、大墨魚、梨汁雞翼、豬皮同蔥蒜牛五花,應該夠晒兩人享用,所以都無再點其他食物,只係加配咗兩杯梳打。點完餐後,店員隨即為我倆送上沙律、生菜、前菜和醬料,並在爐邊坑位分別注入了泡菜、蛋漿和粟米芝士。幾款前菜味道都唔錯,各有特色,尤其是喺泡菜,辣度輕盈又夠爽脆,好啱我口味。件帶骨肉眼真係超吸引,睇下幾大塊,件頭十足,目測有 1.2-1.5cm 厚,幾乎大過我塊面。雖然咁大塊又厚身,但食落肉質一啲都唔嚡,而且仲滿有肉汁,唔會乾爭爭,柔嫩又有脂香。墨魚面頭𠝹咗花,肉質鮮美爽脆,燒後更有咬口。梨汁雞翼肉嫩香甜、豬皮烤香後唔會好油膩,質感軟軟的,膠質很重,每一口都充滿骨膠原。牛五花肉質堅韌
牛五花肉質堅韌又富彈性,夾埋蔥蒜一齊食,好惹味。五花肉肥瘦勻稱、厚度適中,加上以醬油醃過,入味又多汁,用生菜包住嚟食,簡直係絕配。
套餐加配炑八梳打,每杯都只係 $20,非常抵飲,點咗菠蘿梳打同荔枝梳打各一,兩杯飲品都好正,清新怡人,冰涼透頂,飲完真係爽到爆。
2021-06-09 52 浏览
我又同honey食最愛的韓燒了將軍澳的炑8都系我同honey最愛現在出左牛舌套餐仲有任食前菜邊爐蛋同埋芝士栗米真的好吸引先叫左兩杯夏日透心涼的芒果特飲半片芒果在杯上,真的又食得又飲得打卡一流多到可以食飽的前菜 生菜包肉我們點的牛舌套餐都有不同的肉同埋海鮮豬皮一燒真的一口即溶加埋生菜真的好邪惡另外牛舌味道唔錯食得燒肉 點會唔叫碗水冷麵食下真的一食就透心涼 燒肉熱熱的感覺也一下子沒有了食埋邊蛋同埋邊爐芝士栗米,好滿足!
我又同honey食最愛的韓燒了
將軍澳的炑8都系我同honey最愛
現在出左牛舌套餐
仲有任食前菜邊爐蛋同埋芝士栗米
真的好吸引

先叫左兩杯夏日透心涼的芒果特飲
半片芒果在杯上,真的又食得又飲得
打卡一流

加埋生菜真的好邪惡
另外牛舌味道唔錯

食得燒肉 點會唔叫碗水冷麵食下
真的一食就透心涼 燒肉熱熱的感覺也一下子沒有了
食埋邊蛋同埋邊爐芝士栗米,好滿足!
2021-05-29
2021-06-07 67 浏览
已經很久沒有去過炑八韓烤,今天朋友說將軍澳都有一間,想去試下新出的厚切帶骨肉眼套餐,於是就星期六去試下了。餐廳都很大間,星期6我們7時正入去不算多人,看看餐牌其實有很多不同套餐可以叫,但是都是叫了厚切帶骨肉眼套餐。套餐$538價錢中等,除了有大大件厚切肉眼排一件,亦有醬油五花肉、梨汁雞亦、豬皮、蔥蒜牛五花及小量瓜菜。他們的爐邊蛋是泡菜蛋,另一邊是粟米芝士,個人不太喜歡粟米芝士的組合。另有前菜沙律,無限REFILL 生菜、泡菜及牙菜。第一次食豬皮,原來燒出來是十分香脆的。醬油五花肉及蔥蒜牛五花本身味道都濃,包在生菜中間吃拎個平均,而且更健康。來到主菜厚切帶骨肉眼排,大大件真的不知道如果處理,就叫侍應換了 塊新的燒網,直接放上去燒,建議兩邊各燒2分鐘,即有7成熟。由於放上燒網實在太美,成為了我們的打卡時間!! 顧名思義,肉眼排即是牛胸肋的部分,而肉眼排十分多油花,脂肪豐富,相當適合BBQ,肉汁非常Juicy!另外,套餐可加$20一杯SODA,我們叫了波蘿梳打及柚子梳打。

另有前菜沙律,無限REFILL 生菜、泡菜及牙菜。

2021-06-06 53 浏览
朋友的生日願望,是可以優雅地韓烤。 網上搜尋人氣韓烤店,炑八也是人氣滿滿的。最後決定選擇將軍澳分店, 地方闊落樓底高, 主角當然會滿意😁😁選擇種類很多, 選擇了和牛牛舌勝燒套餐, 擺盤非常漂亮, 牛牛造型托盤 得意可愛, 用嚟打卡 就最好不過。 有好幾款精選 烤肉, 仲有最鍾意的大啡菇😍。韓牛前胸肉+霜降牛小排油脂分佈平均 肉味香濃, 唔需要特別嘅醃製, 肉味已經非常突出, 霜降牛小排肉質淋滑 ,油脂香氣吸引。 韓牛質素真的不錯, 牛肉彈性和味道都比其他肉類質素佳。大八爪魚八爪魚 大大隻, 要注意不要 烤太耐, 烤得微微金黃之後就可以剪開, 肉質轉白後,然後每條觸鬚感覺有少少微燶,就可以食用啦。 八爪魚彈牙爽口, 記得點 韓國辣椒醬就最好味。牛舌+護心肉+豬梅花肉牛舌 厚薄程度適中, 慢慢烤到兩邊金黃, 再加少許 胡椒鹽, 脆彈口感 非常回味。護心肉和豬梅花肉, 要烤的時間就比較長, 醃製過的護心肉, 非常入味, 要生菜包著一起吃 更顯清新。大啡菇+日式南瓜+蔬菜沙律除了肉類之外當然少不了蔬菜, 大啡菇和日式南瓜香烤之後, 配搭生菜沙律一起吃會更加美味。 甜蜜蜜芒果梳打完美的一餐當然要

選擇種類很多, 選擇了和牛牛舌勝燒套餐

韓牛前胸肉+霜降牛小排

大八爪魚

牛舌+護心肉+豬梅花肉

大啡菇+日式南瓜+蔬菜沙律

甜蜜蜜芒果梳打
完美的一餐當然要配搭精彩的飲品, 甜蜜芒果梳打,外型已經一百分😍😍😍
真.芒果肉, 新鮮香甜又多汁, 而且梳打唔會太甜, 芒果味香濃, 消暑又解渴。

2021-06-05 46 浏览
Food tastes better when you eat it with your family.今要次要為大家介紹既係完勝薄切牛舌套餐呢個套餐包左:-霜降牛小排-蔥蒜牛五花-醬油五花肉-和牛牛舌-厚豬皮-大墨魚-梨汁雞肉-大啡菇如題啲肉真係薄切 同埋牛啲紋理都好靚不得不題既係個爐真係無得輸 佢係勁快就將舊肉燒好Location: TKOPrice (10 is expensive): 6/10Environment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7.5/10

今要次要為大家介紹既係完勝薄切牛舌套餐

不得不題既係個爐真係無得輸 佢係勁快就將舊肉燒好

Location: TKO
Price (10 is expensive): 6/10
2021-06-04 54 浏览
雖然好多澱粉質,又粉又飯,但就係鐘意食韓國嘢🇰🇷!經外賣🥡送黎的午餐唔會俾堂食差,食物熱辣辣香噴噴,全部賣相吸引,立即開餐。大家都由炸雞🍗薯條開始食先,炸雞薯條🍟一切正常,脆炸香口無花巧。年糕自選不辣都夠濃味,配健康飯卷清新;兩個飯小小一碗一人份,牛肉一甜泡菜一辣都好好餸飯。炒粉絲最怕佢乾到變膠,呢個新鮮即制唔會難入口,仲係濕潤狀態,配少少洋蔥🧅生菜🥬簡單好味😋又飽肚。韓式外賣🥡又多一個選擇

韓式外賣🥡又多一個選擇
2021-06-03
外卖送餐
2021-06-02 47 浏览
來到調景嶺突然想食韓式烤肉,見到呢間,朋友話好耐冇食過呢間,所以我地決定黎回味下😍食物方面我地叫左完勝薄切牛舌套餐$534 (另加一服務費)包括✨降霜牛小排 ✨蔥蒜牛五花✨醬油五花肉✨和牛牛舌✨厚豬皮✨大墨魚🦑✨梨汁雞肉✨大啡菇整體上牛豬雞都醃製得好入味,個人覺得唔需要加再沾醬汁已經好夠味。第一次食燒豬皮,我地燒得比較脆,包生菜🥬食好正!和牛牛舌燒完好有口感,果然和牛。燒大大大隻大啡菇,好正,呢個價錢黎講,性價比高!

食物方面
我地叫左完勝薄切牛舌套餐$534 (另加一服務費)包括