2021-05-06 82 浏览
同媽咪提早慶祝母親節,我地一家三口係將軍澳一帶想搵間好少少既餐廳慶祝,諗起彩明有間燒肉店,平時媽咪都成日好想食(因為屋企無得燒🤣),呢2個禮拜咁岩有個媽媽餐「$785 給媽媽的一份燒肉套餐 」.媽媽餐包左特級牛助骨、和牛牛舌、醬油五花肉、護心肉、蔥蒜牛五花、梨汁雞肉、大啡菇、大蝦、韓式辣炒年糕、飲品x2 。如果5月9日晚市惠照顧母親節套餐,仲送康乃馨一枝。不過我地呢日就無得送。.3個人叫呢個套餐都好夠食,因為前菜、爐邊蛋同粟米芝士係任加既,任加唔嬲,岩晒呀媽呢啲咁慳家既性格🤣睇著佢食極多蛋同芝士都幾搞笑🤣講返個餐先,個餐包既食材都算係咁,尤其最正係個特級牛助骨,勁大條得黎個醃肉味好香,蔥蒜牛五花加上蔥蒜惹味得黎又滑身,要黎做韓燒岩岩好,其他食材份量同味道都ok. .本來以為唔夠飽,想再加點,但食食下再加埋個年糕原來都好飽肚下,最後都只係叫左一個餐就餵飽媽媽🤣

母親節指定動作當然是帶阿媽去食好嘢, 給媽媽來一份燒肉套餐($785)食燒肉之前,指定動作先嚟任食韓式潮菜, 大豆芽菜、海帶、泡菜,還有麻醬沙律,前菜好吃 這個菜套餐還連飲品兩杯,我們分別點了兩款推介,菠蘿梳打和薄荷荔枝梳打, 食燒肉降溫必備特級牛肋骨很長, 小鮮肉店員主動提出幫我們燒, 很細心的反一反,然後切小件, 還有海蝦,不得不讚這裏的服務細心又殷勤, 有小鮮肉服務,母親當然高興。 牛肋骨本身已調味,微甜,肉質柔軟而且多汁, 很不錯然後來一大盤肉, 由左至右分別是:和牛牛舌、豬護心肉、蔥蒜牛五花、梨汁雞肉、大啡菇和醬油五花肉。覺得護心肉和五花肉最好吃, 唔太肥, 特別用生菜配生蒜頭和青椒包著吃更好味, 大大減低油膩感, 反而牛五花有一點韌跟餐還配韓式辣炒年糕,沒有太辣, 年糕炒得堅韌,很大一盤,非常適合阿媽的胃口, 如果母親節正日5月9日晚市惠顧母親節套餐, 更加送康乃馨一枝, 阿媽定好開心

菠蘿梳打

薄荷荔枝梳打

特級牛肋骨

2021-05-02 129 浏览
訂位後,晚上六點半到了店 ,一家三口點了每位$218的燒烤餐(另週六,每人加$30), 前菜還可以的, 但正餐食物則不敢恭維了, 冰封得硬掘掘的牛肉捲, 豬頸肉和雞翼,還敢放在桌上迎賓, 唯等待解凍後才烤,便吃得沒味兒了!至於店員服務態度就一般了。 不過,要命的是侍應連對食品都不認識,詢問一下取來的是哪一種肉類,他竟然説不懂得,叫我咬落口就知( 嬲嬲豬得我!)我對這店最不滿意的, 全長個半小時用餐時間,就規定在離場前半小時要點最後的菜。 這個燒烤晚餐, 一家人就吃得囫圇吞棗 ,食之無味!
$218燒烤晚餐
2021-04-19 151 浏览
有冇人知部隊拉麵係米公仔面,我話要加2蚊轉部隊拉麵,然後俾左呢個面,佢話加2蚊一樣係公仔麵只係加左部隊料,有冇人知係米真係咁。。。我問佢則係部隊拉麵係公仔麵,佢話係,仲話咁既價錢點會有拉麵。。。。
2021-04-05 233 浏览
早上經過黎食個早餐,點左烤牛肉公仔麵,腸仔火腿 加 烤牛肉迷你紫菜卷,有埋杯熱檸茶,一共$46,都算唔錯。不過烤牛肉比較濃味,可以我食開淡口味,要用湯沖一沖。而家店鋪轉用qr code落單,方便,唔洗等店員埋黎。不過呢間店入面位置信號收得麻麻地,好彩坐係近門口位置,否則想落單都難,可能要走出去門口位落單。
烤牛肉公仔麵
2021-04-04
$46 (早餐)
烤牛肉公仔麵
2021-02-10 497 浏览
咁嘅價錢一D都唔差!👍🏻好食過某啲有貴有難食韓國餐廳好好多!本人唔大食3個人食叫咗兩份歺➕一份小食岩岩好!推薦比大家一定要食😋牛助骨煲配紫菜飯!(一定要轉迷你蟹膏拌飯都係加$15蚊)
咁嘅價錢一D都唔差!👍🏻
好食過某啲有貴有難食韓國餐廳好好多!
本人唔大食3個人食叫咗兩份歺➕一份小食岩岩好!
2021-02-10
2020-12-04 626 浏览
之前嚟過炑八食過晚飯韓國燒,無見過有早餐食!今日經過原先想去麥當勞,見門口放咗個早餐宣傳板,加上不用等位就入去食早餐 😋目測店內食客都差不多坐滿一半。所有枱同樣預備凍水樽可自助。1. 蕃茄香煎豬扒公仔麵配炒滑蛋腸仔連熱飲($35),豬扒煎得香口,肉質夠腍。腸仔同樣煎得美味,但炒蛋略為炒得過火少少,唔夠滑。2. 燒雞扒多士配餐肉煎蛋連熱飲($35),雞扒煎得剛好,多士夠脆,配埋餐肉同蛋一齊食,變成餐蛋多士,好味奶茶同咖啡都可接受,無特別。整體來講,炑八早餐價錢夠優惠,煎豬扒夠美味,可以再次幫襯

目測店內食客都差不多坐滿一半。

所有枱同樣預備凍水樽可自助。

蕃茄香煎豬扒公仔麵

燒雞扒多士

奶茶同咖啡都可接受,無特別。

整體來講,炑八早餐價錢夠優惠,煎豬扒夠美味,可以再次幫襯
2020-10-26
$35 (早餐)
蕃茄香煎豬扒公仔麵
燒雞扒多士
2020-11-16 518 浏览
睇人推介炑八下午茶好抵食,就嚟咗一試下午茶時段2:30開始,我大概2:40到,唔需要排隊,好多空位。坐低之後自己scan QR code落order. 我發現每間炑八嘅下午茶餐牌都好似有啲唔同。我叫咗$48嘅牛肉流心蛋飯,冇加嘢飲,亦都冇加小食。都算快上菜,個牛肉飯超級大份,我冇食lunch,都食唔晒 😂 好彩冇叫小食食物質素OK,性價比高,服務正常,適合閑日下午茶肚餓自己去食下👍
睇人推介炑八下午茶好抵食,就嚟咗一試

2020-11-05 407 浏览
叫左268果個餐 啲肉得頭盤好食d 其他肉燒得幾好都覺得麻麻 食唔出嫩滑既感覺 🤦🏼‍♀️店員服務態度差 已經係平日食無咩客人 問多兩句就擺晒態度 有得簡唔會再幫襯🙎🏻‍♀️🙅🏼‍♀️

2020-11-05 325 浏览
慕名来食,用餐体验不太好:1是网上订座85折优惠不能用(买单时才被告知85折仅针对放题,而且我进来和前台出示了openrice订座邮件通知也没登记),2是点餐和买到的时候找不到人,服务员太忙了……除去这些,主食也不好吃,试了辣炒芝士年糕,味道一般(可能个人口味不符)实在是接受无能。不过追加的小食但是让我很喜欢:单骨鸡翼配薯条🍟,鸡翼炸得很酥脆,薯条也很酥口,主食年糕没吃多少反倒是把小食吃完了😋整体上这家午市定食选择很多,炸鸡好吃,适合1人食,但是吃烤肉价格有点高,可以组队订座享优惠~

辣炒芝士年糕
单骨鸡翼配薯条
前菜
清汤
2020-05-09 1024 浏览
餐廳服務生人數足夠,只是大部分人欠缺工作熱誠和對顧客開心的笑容。門口陳列了午餐20% off 的告示,但是埋單時卻不打折,在據理力爭下才給八折,令人不快。餐廳的食物份量、擺設、味道,樣樣都好,卻因為服務人員的表現而令顧客卻步,令人可惜。希望餐廳管理階層注意一下。

2020-03-17 1020 浏览
朋友話佢最近食咗間韓國燒烤好好食,介紹左我去,所以我就去咗試吓啦。真係冇介紹錯,所有嘢食嘅質素都非常之高,食到我好開心。我嗌左個泡菜豬肉拌飯,本來以為好似出邊餐廳咁,就咁豬肉碎撈落啲飯到,點知呢度好高級,係分開上嘅。佢仲要有隻溫泉蛋係中間,吉開佢之後撈埋一齊食超級好食。另外我都嗌左個燒肉,係黑毛豬,佢博博地,所以好意笑得熟,唔使等好耐。而且佢帶有少少海鹽味,同埋啱啱燒完嘅香味,唔使點汁都已經好好食。佢個大象湯都好唔錯架,材料十足,淨係蜆肉都有好幾隻。佢仲有少少豬肉喺裏面,啲豬肉都好軟,食到我好飽。

2020-03-03 1856 浏览
揀餐廳一定用openrice,但book位就唔一定啦,今次用e字頭個apps book5:30,有半價,未食過,唔知咩質素呢?五點半到,冇人行出黎招呼,大佬你限時離座,我驚唔夠時間喎等陣好一陣先安排入座...外面職員無黎禮貌,估唔到入面服務好好喎!因為半價一定有限制,服務員耐心解釋,我地提問都繼續好禮貌半價唔包飲品,通常限散叫,最少要叫三份,而半份半份咁叫儲齊三份係可以嘅!前菜唔洗錢嘅,份量好多,質素都ok ga,但係今次因為同老公慶祝諗住大吃一頓,唔敢食太多前菜,驚飽。盤邊有芝士粟米同泡菜蛋,其實呢種食法已經流行左好耐,但我未食過超好味,明白流行的原因。芝士蛋個人喜歡煎耐d變芝士脆脆,只要撩下個底可以成塊剷上黎就係剛好熟度,我唔會用個芝士送肉,因為芝士太香蓋過肉味,而就咁食個肉原汁原味仲正!泡菜蛋好神奇,點解煎極都唔老仍然咁好味嘅呢?最正係免費無限添加,職員主動行黎同我地加,好好叫左份菇,燒烤菇真係好食,不過發現好多肉都有菇伴碟,叫唔叫睇你夠唔預喉啦?!不過伴碟嘅南瓜點整都唔好食,定係我唔識燒呢?比多條菇我好過啦!叫左兩款雞肉,好似有四隻味,有個齊味併盤揀,但犏唔係隻隻味想試。結果黑

五點半到,冇人行出黎招呼,大佬你限時離座,我驚唔夠時間喎
等陣好一陣先安排入座...

好多前菜,質素唔曳架

(盤邊)芝士粟米,泡菜蛋

淨雞脾菇

叫左兩款雞肉,好似有四隻味,有個齊味併盤揀,但犏唔係隻隻味想試。結果黑椒蜜糖勝出,梨汁唔建議叫。梨汁一點都食唔出,我平時唔食開濃味,落好淡我已經覺得有味,但呢個我只食到雞肉,完。黑椒蜜糖唔同,腌得唔重手,但好惹味,煎到雞肉肉香皮脆,唔係飽想encore呢

黑椒蜜糖雞肉(半份)
梨汁雞肉(半份)

牛舌,夠咬口,好食就一定,沒有特別評價
鹽燒牛舌(半份)

牛肉叫左兩個唔同級數,當然貴那個完勝!其實平果個原價黎講都唔平,但有少少韌,肉味唔算濃,油又唔多。而前胸肉比多少少錢有一整塊,好咬,肉味濃,油香,當然唔好同和牛比,兩款對比又有半價一定食貴果個。原塊煎,比埋較剪你用,旁邊有個架比你放燒熟嘅肉以防overcooked,細心
霜降牛小排(半份)
韓牛前胸肉

最尾出場係八爪魚,看圖覺得好吸引想試,但好多時會比個圖呃鬼左!呢個冇失望,大大粒,一粒一個兜,雖然唔環保,但食得輕鬆。我覺得燒耐d係最好食,燒到芝士都變紫色,呢個時候八爪魚味最濃,配埋香口芝士,一人三隻先夠喉,開頭仲驚太弘

芝士八爪魚

飲本ok la,夠味又唔會太重手,飲品唔太講究。聽聞另一杯柑橘梳打冇味!
柚子冷泡烏龍茶

如果又有半價,又預到五點半食,一定encore!原價就太貴啦!等我吖!
用餐优惠
優惠券
好多前菜,質素唔曳架
(盤邊)芝士粟米,泡菜蛋
黑椒蜜糖雞肉(半份)
鹽燒牛舌(半份)
韓牛前胸肉
芝士八爪魚
柚子冷泡烏龍茶
2019-12-20 840 浏览
今日去了調景嶺探BB,訂了這間韓國餐廳一齊食晏先!本來係訂座說有9折的,仕應不停問我係一定用,因為9折只是韓烤先有,我們冇打算叫韓烤,原來仕應冇幫我確認訂座,其實可以告訴我,等我取消訂座。。。講番食物,環境0K的!午餐跟海帶湯,好足料,好多海帶,豆腐粒,甜呀泡菜唔算好辣,芽菜好爽甜呀熱柚子蜜正常這杯飲品賣相特別,原來係桃的啫喱。海鮮煎餅,賣相好靚喎,足料,好多海鮮,葱,煎得香口,正!雞好脆又甜甜地大醬湯也是好味,濃味,好多薯仔粒,有d蜆,送飯一流雞扒蛋包飯,賣相好吸引,味道也不錯,雞扒煎得金黃,有d沙律!仲有炸餃子,好脆好味!

講番食物,環境0K的!

午餐跟海帶湯,好足料,好多海帶,豆腐粒,甜呀

泡菜唔算好辣,芽菜好爽甜呀

熱柚子蜜正常

這杯飲品賣相特別,原來係桃的啫喱。

海鮮煎餅,賣相好靚喎,足料,好多海鮮,葱,煎得香口,正!

雞好脆又甜甜地

大醬湯也是好味,濃味,好多薯仔粒,有d蜆,送飯一流

仲有炸餃子,好脆好味!

2019-12-07
午餐
2019-12-14 1185 浏览
年頭開嘅食肆年尾先嚟食皆因覺得烤肉份量少,係咁追加肉類會好貴次次都話食晏去最後都係講完就算,今次終於都嚟到喇。餐廳幾大,座位舒適,卡座多,無咩油煙味,不過午巿多數食客都係揀定食多,附近枱烤肉都會聞到香味。我哋叫咗兩個定食一份自選燒烤餐,覺得烤肉比定食味道好,雖然肉嘅質素唔係話驚喜但都可以,而服務方面都唔錯,整體幾好。午巿定食或燒烤餐都會有韓式清湯,芽菜,泡菜各一份,湯清得嚟都唔錯,芽菜亦好夾口,泡菜可以配定食,兩款定食味道都比連清淡。石頭蟹膏飯,睇落好足料但無咩蟹鮮味,有啲似炒飯,有少少飯焦。牛骨清湯粉絲,都係好清淡,職員都有話味道較淡,加少少泡菜提味,牛骨連肉都鬆軟,清清哋都唔錯。自選燒烤餐:炑八A骨牛扒+黑毛豬五花肉+特製護心肉,另外配有三款前菜,其中一款前菜海帶幾好味。牛扒有啲似牛仔骨,五花肉同護心肉都可以,無特別。配醬料加菜好味好多,另外爐邊蛋無限添加,蛋好滑。+$25追加迷你烤牛肉流心蛋飯,都係唔重味,不過流心蛋加少少味已經好味,牛肉嘅量都幾多。飲品+$8:凍奶茶。藍天使梳打。柚子冷泡烏龍茶,呢杯幾好,有烏龍香味又有柚子茶甜味。
次次都話食晏去最後都係講完就算
,今次終於都嚟到喇

牛扒有啲似牛仔骨,五花肉同護心肉都可以,無特別。

配醬料加菜好味好多,另外爐邊蛋無限添加,蛋好滑

飲品+$8:
凍奶茶。

藍天使梳打。

柚子冷泡烏龍茶,呢杯幾好,有烏龍香味又有柚子茶甜味

2019-12-12