2025-01-11 64 浏览
在旺角找到一間性價比高的午餐!以為平平地食只有茶記或粉麵店?原來韓燒餐廳炑八仲正!.連星期六都有lunch set,最平$65就食到,而有送韓國前菜 - 今日有泡菜、海帶芽菜、醃蘿蔔等,嘩正喎免費!.烤牛肉蛋包飯有顏值又好吃!煮蛋火候剛剛好,有流心成份滑溜溜,牛肉用韓式風味煮好入味。.除了有ready 的熟食,午餐更可叫燒烤餐,抵食之選是 鹽蔥牛舌配迷你紫菜麻藥蛋飯,$78就可以開爐燒燒燒,更有無限添加爐邊蛋及芝士,不用一百元買到的韓燒美食及體驗真心好正,而且環境好有feel,好適合朋友聚會及慶祝。呢個牛舌燒好特別,以鹽蔥醬提升牛舌的鮮味,半舌可以燒到脆中帶嫩,味道更香更有特色!.午餐可加配飲品及小食,唔好睇小食份量,個炸雞大大粒是full size 的份量,炸到外表香脆入面又嫩滑,正喎!牛肉紫菜包飯都好足料,滿滿韓風。.最後推介這個甜品,焦糖脆餅雪糕杯,這個甜品很有心思配搭了餅乾及生果,食完個靚靚雪糕杯,心情都靚靚了!#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋及芝士 #韓國直送食材 #

#炑八 #炑八韓烤 #Meokbangbbq #먹방 #韓燒 #燒肉 #韓國菜 #韓國餐廳 #韓國燒烤 #韓國料理 #韓牛 #無限添加爐邊蛋及芝士 #韓國直送食材 #koreanfood
2025-01-09 84 浏览
一直都好喜歡食爐邊芝士粟米同泡菜蛋,炑八永遠滿足到我,再加上韓燒又係我至愛,推出既午市套餐又係幾多選擇💚鹽蔥牛舌配迷你草式麻藥蛋飯牛舌滑嫩又唔鞋口,鹽味夠淺,仲有香蔥嘅味道,搭配隻麻藥蛋,蛋黃流心,真係好正!飯粒吸晒所有汁,食完真係唔想停。牛肋骨煲配紫菜飯牛肋骨煲煮到超嫩,肉質軟滑,湯底濃郁,仲有啲紫菜飯添,食落去好有骨膠原❤️牛肉紫菜包飯味道濃郁,包埋紫菜,令到每一口都好有海鮮味,整體口感好豐富,食下又一粒。藍天使梳打梳打飲落去清爽又有氣泡,藍色嘅顏色好靚,味道有啲甜,但又有檸檬既味道柚子檸檬梳打梳打酸酸甜甜,柚子同檸檬嘅味道好醒神,氣泡感好足👍焦糖脆餅雪糕杯焦糖味濃,脆餅又香脆,咬落去有啲層次感,甜得啱啱好

鹽蔥牛舌配迷你草式麻藥蛋飯

牛肋骨煲配紫菜飯

柚子檸檬梳打
梳打酸酸甜甜,柚子同檸檬嘅味道好醒神,氣泡感好足👍

焦糖脆餅雪糕杯
焦糖味濃,脆餅又香脆,咬落去有啲層次感,甜得啱啱好

2025-01-09 39 浏览
🧈 蜂蜜牛油炸雞(4件)($38)炸雞每件都大大嚿,炸得金黃香脆,而且炸漿薄,雞肉外脆內嫩,蜂蜜味道好出,牛油味道如果濃多少少就完美喇;薯條炸到外脆內軟👍🏻🍱 牛肉紫菜包飯($48)紫菜包飯配料豐富,有蛋、青瓜、紅蘿蔔,醃蘿蔔同牛肉,未食已經俾佢五彩繽紛嘅賣相吸引,口感豐富👅 鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯($78)牛舌好鮮嫩,加上佢薄切嘅緣故,一燒好快就熟,而且調味啱啱好;雖則話係迷你飯,但飯嘅份量都唔少,韓式麻藥蛋外面係醬油色,溏心程度啱啱好,煮得好入味之餘味道香濃搶口,配上紫菜飯同牛舌一齊食,雙重滿足👅 石頭鹽燒牛舌飯($78)牛舌飯係用石鍋上,熱辣辣,除左牛舌,仲有雞蛋、醃蘿蔔、菠菜,大豆芽同菇菌,份量十足,仲帶有少少香脆嘅飯焦,調味足夠嘅,如果個飯多返少少汁無咁乾就更好💙 藍天使梳打 ($12)佢其實係檸檬梳打,藍色嘅外表好吸引,梳打嘅氣好夠,飲落口十分舒爽🍊 手打鮮橙茶 ($12)鮮橙茶橙味香濃,而且甜度適中,入面仲有滿滿嘅橙肉,非常解膩🍨 焦糖脆餅雪糕杯($38)有菠蘿,荔枝加上兩塊焦糖脆餅同雲呢拿雪糕一齊食,作為飯後甜品非常豐富同圓滿✨ 順帶一提,炑八嘅爐邊蛋,芝士粟米同前
🧈 蜂蜜牛油炸雞(4件)($38)

🍱 牛肉紫菜包飯($48)

👅 鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯($78)

👅 石頭鹽燒牛舌飯($78)

💙 藍天使梳打 ($12)

🍊 手打鮮橙茶 ($12)
鮮橙茶橙味香濃,而且甜度適中,入面仲有滿滿嘅橙肉,非常解膩

🍨 焦糖脆餅雪糕杯($38)

✨ 順帶一提,炑八嘅爐邊蛋,芝士粟米同前菜都係可以無限添加
石頭鹽燒牛舌飯
前菜
2024-12-29
石頭鹽燒牛舌飯
前菜
2025-01-07 35 浏览
放假同小朋友出咗去食燒肉,呢間燒肉我好鍾意佢哋嘅配菜,今日就過嚟食午餐發覺午餐真係超級抵食。一坐低店員就即刻遞上泡菜蛋液同芝士粟米,雞蛋10分嫩滑,芝士粟米香甜濃郁。鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯牛舌口感爽脆,輕輕一燒已經食得,麻藥蛋蛋味香濃,味道香甜。鐵板烤牛肉葷菇飯牛肉份量非常多,入口軟林,加上大量菇令到口感豐富,鐵板上熱辣辣,仲有少少飯焦。炸雞和薯條新鮮炸起,薯條香脆可口,炸雞外皮香脆,入面好Juice,雞肉嫩滑。焦糖脆餅雪糕杯雪糕香濃幼滑,加上焦糖脆餅20分好味。薑橙梳打非常夠姜,橙味清新,我入口唔會太過甜幾好飲。

鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯

牛舌口感爽脆,輕輕一燒已經食得,
麻藥蛋蛋味香濃,味道香甜。

鐵板烤牛肉葷菇飯

炸雞和薯條

焦糖脆餅雪糕杯
雪糕香濃幼滑,加上焦糖脆餅20分好味。

薑橙梳打
非常夠姜,橙味清新,我入口唔會太過甜幾好飲。
鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯牛舌切成薄片,上面仲有鹽油蔥花,燒起來很有火光,每面只要燒至微微焦香,包着蔥花,不用調味,油脂,鹽花,蔥香混合,很美味。配上麻藥蛋飯,蛋汁混和香軟的米飯,香脆的紫菜,很美味。我們叫左甜辣炸雞,雞肉仲好嫩滑,外層沾上醬汁,好惹味,魚糕串香軟得黎有煙韌的口感。人參雞湯配紫菜飯人參雞湯很補身,有半隻雞,有參鬚,雞肉很鮮嫩,陣陣參香,一定要飲湯,好足料,除咗飲湯,都仲有紫菜飯,很飽肚焦糖脆餅雪糕杯焦糖脆餅很香甜,仲有焦糖香味,配上香草雪糕真係一絕,食完燒肉,再食雪糕,真係透心涼。薑橙熱飲很充足的維他命,酸酸甜甜,加入薑片,很暖身,唔會覺得太辣。手打鮮橙茶用新鮮橙製成,即叫即打,每一口都有香甜嘅果肉,正。

人參雞湯配紫菜飯

薑橙熱飲
很充足的維他命,酸酸甜甜,加入薑片,很暖身,唔會覺得太辣。

手打鮮橙茶
用新鮮橙製成,即叫即打,每一口都有香甜嘅果肉,正。

2024-12-23 356 浏览
想食韓國燒烤,「炑八燒烤✨」真係唔錯,除咗燒肉外,午市既定食非常抵食,前菜、主菜、飲品,$58起已經有選擇。鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯牛舌切得薄薄,鹽味適中,搭配迷你韓式麻藥蛋飯,味道好好🍚牛舌牛肋骨餃子刀削麵餃子皮薄餡多,牛肉鮮美,刀削麵彈牙,湯底清爽,好味!🍜蜂蜜牛油炸雞外脆內嫩,香甜可口,口感一流,真係一口接一口🍗牛肉紫菜飯卷牛肉鮮嫩,搭配新鮮嘅紫菜及其他配料,口感豐富,食落好有滿足感!🌯焦糖脆餅雪糕杯甜品方面我試咗焦糖脆餅雪糕杯,雪糕滑溜,焦糖味濃郁,脆餅更添口感。🍦「炑八燒烤」食物質素高,價錢又抵食,午市定食更係超值。

鹽蔥牛舌配迷你韓式麻藥蛋飯
牛舌切得薄薄,鹽味適中,搭配迷你韓式麻藥蛋飯,味道好好🍚

牛舌牛肋骨餃子刀削麵
餃子皮薄餡多,牛肉鮮美,刀削麵彈牙,湯底清爽,好味!🍜

蜂蜜牛油炸雞
外脆內嫩,香甜可口,口感一流,真係一口接一口🍗

牛肉紫菜飯卷

焦糖脆餅雪糕杯

「炑八燒烤」食物質素高,價錢又抵食,午市定食更係超值。
2024-12-11 702 浏览
星期日同朋友去旺角瓊華中心食韓燒,地點很方便😄 點了牛肋骨餐和蒽蒜牛五花餐😄由於朋友有優惠券,有買一送一優惠,所以性價比非常高😄我們另外也點了爐邊蛋和芝士粟米,可以無限添加,我們很喜歡吃😆芝士粟米真係冇得彈😆牛肋骨和牛五花都好入味,而且份量好足,我同朋友都食到好飽😋😄👍我們都很喜歡食韓燒的前菜,尤其係碗湯😋餐廳座位比較多,所以我們星期日午餐時段去也不用等位,直接就可以入座,很方便😄👍

我們都很喜歡食韓燒的前菜,尤其係碗湯😋

2024-10-06
用餐优惠
優惠券
2024-11-28 956 浏览
男朋友好鍾意食韓式燒肉嘅爐邊蛋,知道炑八原來有任食放題,爐邊蛋可以任加,即刻去試下😎我地叫左個中價套餐,價錢係💰288食90分鐘,套餐主打可以任食韓牛外群肉、薄切牛舌、炑八厚切五花腩、芝士八爪魚🐙同埋韓式紅蝦,不過我地見菜品咁多,緊係咩都叫黎試下🥳一入座已經擺低韓式小菜同埋沙律,仲有加左爐邊蛋同埋芝士粟米,除左沙律之外,其他都可以任意添加👍燒肉我每樣叫左一份黎試下,份量好多,牛、豬、雞都有,樣樣都好好食🤤調味過嘅梨汁牛扒、韓牛外群肉同薄切牛舌好重牛味,燒完肉質都軟焾。厚切五花腩無調味,但係油脂豐富,燒到脆脆地加埋泡菜一齊食最解膩。韓式豬皮超好食,必叫👍👍本身質地好厚實,燒完外脆內軟,口感煙靭,我食左三大塊🥹🥹食韓燒,梨汁雞肉都係必叫,雞肉口感嫩滑,梨汁令雞肉更加好食,口感更好🥰海鮮都好多選擇,紅蝦燒完好彈牙,蒜蓉牛油生蠔🦪一定要叫,好新鮮,質素相當唔錯,八爪魚🐙燒完口感柔軟,都幾好食👍蔬菜方面我地叫左牛油雜菌同埋牛油金針菇,同單點一樣咁好食🤤除左燒物任食,好多韓式料理都可以任叫,全部都係迷你版,可以咩都試下。我地叫左水冷麵、海帶湯、醬油炸雞、蜂蜜牛油炸雞等。炸雞新鮮炸出黎,食落外皮酥脆

蔬菜方面我地叫左牛油雜菌同埋牛油金針菇,同單點一樣咁好食🤤

除左燒物任食,好多韓式料理都可以任叫,全部都係迷你版,可以咩都試下。我地叫左水冷麵、海帶湯、醬油炸雞、蜂蜜牛油炸雞等。炸雞新鮮炸出黎,食落外皮酥脆,肉汁豐富,調味啱啱好👍

水冷麵酸酸甜甜,口感爽滑,一路食燒肉一路食水冷麵,令到胃口更加好。海帶湯都唔錯❤️

我地見到朝日有氣果酒做緊優惠,第二杯半價,所以都叫黎試下,我地叫左紅石榴味、藍橙味,酒味唔濃烈,但係好夠氣,兩杯都好清新👍

消費價錢:2人💰762,人均💰381

結論:
(10分為滿分)

味道:8/10

• 泡菜
  • 韓式豬皮配炒芝麻
  • 牛舌
  • 大八爪魚
每次食韓燒,第一係睇有咩牛,第二係睇有冇炸雞拉麵仼食🤣,有既都真係唔多!依到貴精不貴多,而且仲可以無限添加爐邊蛋同芝士‼️環境方面都闊落,多卡位,就算多人聚會都有長枱,10人都冇問題😂🤣,坐得舒服,服務方面,店員都好nice好有禮貌,而且上菜速度都好快🥰❗️會再黎!-💵 匠心燒肉放題 $288/位-💕肉類蔥蒜韓牛五花:一燒個下就多油到好大火😂油脂感偏重,但好滿足,建議夾埋生菜食!炑八梨汁牛扒:梨汁香香甜甜,牛肉軟腍,肉味濃郁,高質!🥰🩷韓牛外群肉:牛肉味最濃厚既一款,帶有微微嚼勁👍🏻炑八厚切五花腩:雖然脂肪比例多,但肉質爽彈多汁,食落唔油膩!薄切牛舌:好薄好爽脆!😳💕海鮮類蒜蓉牛油生蠔🦪:生蠔冇縮到好細,重牛油香💕韓式料理韓國炸雞🍗:五款口味(甜辣/蜂蜜牛油/芝士/醬油/原味)蜂蜜牛油最有驚喜,香甜重牛油香味,而且雞肉多汁嫩滑😍👍🏻辣炒芝士年糕拉麵:甜辣味濃,年糕煙韌,拉麵彈牙,灑埋芝士碎係面,極邪惡!🤣迷你海鮮煎蔥餅:有驚喜!餅係脆邊😳食落卜卜脆有聲,內有大大粒章魚🐙粒!粉感唔重!💕飲品2杯Asahi Sour $78/杯,第二杯半價🍑蜜桃有汽果酒:酒味唔重,汽泡感足,好解膩!蜜桃味唔假

💵 匠心燒肉放題 $288/位

💕肉類

炑八梨汁牛扒:梨汁香香甜甜,牛肉軟腍,肉味濃郁,高質!🥰🩷
韓牛外群肉:牛肉味最濃厚既一款,帶有微微嚼勁👍🏻
薄切牛舌:好薄好爽脆!😳

💕海鮮類
蒜蓉牛油生蠔🦪:生蠔冇縮到好細,重牛油香

💕韓式料理
韓國炸雞🍗:五款口味(甜辣/蜂蜜牛油/芝士/醬油/原味)
蜂蜜牛油最有驚喜,香甜重牛油香味,而且雞肉多汁嫩滑😍👍🏻
Asahi Sour

💕飲品
2杯Asahi Sour $78/杯,第二杯半價
🍑蜜桃有汽果酒:酒味唔重,汽泡感足,好解膩!蜜桃味唔假👍🏻
🍋鮮檸有汽果酒 :比蜜桃更清新解膩!
另有罐裝汽水~

整體味道:8/10
回頭率:8/10
Asahi Sour
2024-11-24 654 浏览
天氣突然轉凍,梗係要食返個熱辣辣嘅燒肉暖下胃啦。今次食嘅係B 餐匠心燒肉放題。喺openrice book 位仲有9折,HKD288 一位抵啊😋😋餐廳光猛,主要係卡位,闊落好坐。一坐低待應哥哥已經上前菜,開定爐,好有效率。爐上面有芝士粟米,同蛋。前菜有泡菜,沙律,蘿蔔,薯蓉,芽菜等,幾小碟。泡菜偏甜唔辣,係遷就香港人口味果隻,中意食傳統泡菜的話,就未必係你杯茶。其餘嘅就不過不失。先試下d 烤肉類,叫咗韓牛外群肉,韓國嚴選牛肉,蔥蒜韓牛五花,炑八厚切五花腩,雞翼。韓牛外群肉最出色,雖然細片,但好濃牛味,係韓牛獨有嘅香味。韓國嚴選牛肉,個樣幾靚幾大塊,食落感覺似靚嘅美國牛,唔差,但始終不及韓牛。蔥蒜韓牛五花就係平時韓燒,甜甜地嘅醃肉味。炑八厚切五花腩,唔夠肥燒完比較硬身。雞翼無特別。反而佢嘅韓熟食做得唔錯蜂蜜牛油炸雞似新鮮炸起,香,嫩,juicy.韓式粉絲,粉絲比較濕,但滿滿麻油香,都幾好。特別想讚佢嘅大醬湯,可能廚房將大量頭頭尾尾唔要嘅肉放埋入去煲,勁足料勁甜,出色。配埋個蟹籽紫菜手抓飯去食燒肉,大滿足---要彈嘅係佢嘅海鮮,紅蝦,蠔同八爪魚全部都係淋淋霉霉咁,佢又唔係壞,似乎係溶雪後浸
天氣突然轉凍,梗係要食返個熱辣辣嘅燒肉暖下胃啦。
今次食嘅係B 餐匠心燒肉放題

餐廳光猛,主要係卡位,闊落好坐。

韓牛外群肉最出色,雖然細片,但好濃牛味,係韓牛獨有嘅香味。
蔥蒜韓牛五花就係平時韓燒,甜甜地嘅醃肉味。
炑八厚切五花腩,唔夠肥燒完比較硬身。
雞翼無特別。

反而佢嘅韓熟食做得唔錯
蜂蜜牛油炸雞似新鮮炸起,香,嫩,juicy.
韓式粉絲,粉絲比較濕,但滿滿麻油香,都幾好。

配埋個蟹籽紫菜手抓飯去食燒肉,大滿足

---
要彈嘅係佢嘅海鮮,紅蝦,蠔同八爪魚全部都係淋淋霉霉咁,佢又唔係壞,似乎係溶雪後浸咗一輪再上枱做成

另外,餐廳飲品選擇較小,汽水,啤酒,烏龍茶夾埋得5,6款。
甜品亦只有3隻味嘅牛奶公司雪糕。

整體上食物唔差,如果要求唔高,食下d 熟食,燒肉(唔推薦海鮮)平平地叫做乜都有得食下係幾好嘅選擇。

2024-11-22 528 浏览
好耐無食韓燒,放工去左呢間食韓燒😌 見到有唔同既放題套餐,我地叫左SET B - 匠心燒肉放題套餐🙌🏻 一坐低,店員就會擺低唔同既前菜配料,例如白蘿蔔片、泡菜、芽菜、生菜盤同沙律,而爐邊會倒上芝士粟米同泡菜蛋一齊燒熱! 放題套餐裡面既野食都係可以任叫,我地就叫左以下:.🥩韓國嚴選牛肉🥩蔥蒜韓牛五花🥩炑八梨汁牛肉🥩韓牛外群肉🥩薄切牛舌🍖韓國梅花肉薄切🍖香烤豬五花🦪蒜蓉牛油生蠔🍄蒜蓉牛油雜菌🍗芝士味炸雞 (熟食)🍲名品大醬湯 (熟食)🍺紅燊莓朝日有氣果酒🍺藍燈朝日有氣果酒.其實上面只係部份咋,仲有好多選擇!! 多人來就可以食更多!肉類真係唔錯,蔥蒜韓牛五花、梨汁牛肉同牛扒都唔錯,肉味濃! 而香烤豬五花同韓國梅花肉薄切就幾香! 最鍾意蒜蓉牛油生蠔係一份份上,每份有4大件,用錫紙盤裝住,裡面放滿蒜蓉牛油,成個盤擺上去就得唔駛自己再整,好方便! 另外放題仲有飯同湯可以叫,為免太飽所以只叫左大醬湯,夠足料! 竟然仲有炸雞可以任食添,有幾種唔同口味,仲會配埋薯條,香口! 淨係叫左round 1已經夠🤣 .飲品方面,有得自取任飲汽水同果汁,仲可以另叫有氣果酒,而家做緊優惠,叫第二杯有氣果酒就有半價!
🥩韓國嚴選牛肉
🍖韓國梅花肉薄切
🍖香烤豬五花
🦪蒜蓉牛油生蠔
🍄蒜蓉牛油雜菌
🍗芝士味炸雞 (熟食)
🍲名品大醬湯 (熟食)
🍺紅燊莓朝日有氣果酒
🍺藍燈朝日有氣果酒
飲品方面,有得自取任飲汽水同果汁,仲可以另叫有氣果酒,而家做緊優惠,叫第二杯有氣果酒就有半價! 我地叫左紅燊莓朝日有氣果酒同藍燈朝日有氣果酒,賣相靚啊! 兩杯都係清新,而紅燊莓就比較香甜我幾鍾意! 是晚都好熱鬧啊唔少客人一班班朋友咁一齊食,好開心!
2024-11-14
2024-11-17 562 浏览
食韓燒嘅放題就係爽!今次食嘅係中價位,只需要二百幾蚊,除咗配備有60種不同嘅前菜同埋韓式料理,仲有成五種牛肉、四款豬肉同埋大量海鮮任君選擇!呢度嘅肉類非常正,款式包括蔥蒜韓牛五花、韓國牛肉、梨汁牛扒、韓牛愛群肉、薄切牛舌、梨汁雞肉、香烤豬五花、韓式豬皮、炑白厚切五花腩、韓式豬大腸、等等,而海鮮類我就推介蒜蓉牛油八爪魚和蒜蓉牛油生蠔。放題來說,這裏的肉類質素都好OK ,Keep到嫩嫩口感,呢個價錢可以食到韓牛真心賺晒!牛五花油花適中也很有牛肉香氣。豬五花醬油味10分厚重,過火之後極度香,而且大大減低油膩感,堅正!燒蠔夠肥美!八爪魚Super plain size !唔想燒都可以就咁order韓式料理,海鮮煎蔥餅、牛肉蓋飯,水冷麵、炒粉絲、炒年糕、可謂應有盡有!份量都偏向迷你,咁就可以試好多款啦!鍾意飲番杯嘅,仲可以試吓呢度嘅asahi sour ,酸酸地之餘好香燒酒味,飲完有少少氣氛,又唔會好醉,都OK呀!

2024-11-16 501 浏览
你地搞放題但係d野食唔洗咁難食醃都廢事 燒肉汁 冇味 冇提鮮d肉 一d味都冇 咁差 肉質差早知咁難食就唔轉食放題 整到咁難食諗住冇第2 轉嗎?芝士粟米邊 芝士又係換左前菜kimchi都係好差叫貨都叫最差 唔怪得你星期六都坐唔到半場滿, 8 樓都多人過你地難食到冇下次坐左一個鐘 3 首歌聽左4,5 次仲要開咁大聲
你地搞放題但係d野食唔洗咁難食
醃都廢事 燒肉汁 冇味 冇提鮮
d肉 一d味都冇 咁差 肉質差
早知咁難食就唔轉食放題 整到咁難食
諗住冇第2 轉嗎?
芝士粟米邊 芝士又係換左
前菜kimchi都係好差
難食到冇下次
坐左一個鐘 3 首歌聽左4,5 次
仲要開咁大聲
放題
要搵地點方便又性價比高嘅韓燒放題,𓄼炑八𓄹一定係其中一個好選擇,全日放題𝙘𝙤𝙫𝙚𝙧晒由午餐至晚餐時段,有三個𝙨𝙚𝙩可以揀,今次試左中價位「匠心燒肉」放題 (𝟵𝟬分鐘),烤肉同海鮮嘅種類不乏高質嘅選擇,如果想慢慢食同試多啲肉類款式,𝟭𝟮𝟬分鐘嘅「至尊燒肉」就啱晒你喇「匠心燒肉」放題入面除左牛肉、豬肉、雞肉、海鮮,仲包括埋超過六十款嘅韓式料理、韓國炸雞、前菜、蔬菜,大胃王一定滿足!以下𝙝𝙞𝙜𝙝𝙡𝙞𝙜𝙝𝙩 少少今次試到嘅燒肉同海鮮𓂥𓂄韓牛外群肉外群肉油花分享細緻,係牛嘅橫隔膜,咬落軟嫩又有濃濃嘅肉香𓂄薄切牛舌牛舌嫩中帶彈,加少少鹽調味已經好有風味𓂄梨汁牛扒用上牛翼板肉,係牛肩胛最柔軟嘅部份,食落帶嚼勁,微微散發果香味𓂄厚切五花腩非常之有份量嘅厚切五花腩!需要花多啲時間同心機燒,燒到外皮焦香加上表皮本身嘅彈牙,埋生菜同泡菜一齊食超惹味!油脂香較普通五花肉重,值得一試𓂄香烤豬五花五花肉肥瘦層次分明,本身有燒汁輕輕調過味,同厚切五花腩相比又係另一番滋味𓂄蒜蓉牛油八爪魚每一件八爪魚都吸收到香濃嘅蒜蓉牛油汁,八爪魚唔係走結實路線,質感比較軟𓋒另外叫左兩杯 𝘼𝙨𝙖𝙝𝙞 𝙎𝙤𝙪𝙧,而家做緊第二杯半價優惠,

𓂄韓牛外群肉
外群肉油花分享細緻,係牛嘅橫隔膜,咬落軟嫩又有濃濃嘅肉香

𓂄薄切牛舌
牛舌嫩中帶彈,加少少鹽調味已經好有風味

𓂄梨汁牛扒

𓂄厚切五花腩

𓂄香烤豬五花

𓂄蒜蓉牛油八爪魚

𓋒另外叫左兩杯 𝘼𝙨𝙖𝙝𝙞 𝙎𝙤𝙪𝙧,而家做緊第二杯半價優惠,分別叫左藍橙味同紅石榴味,個人比較喜歡藍橙味,酒味唔會好濃烈,比較清新爽口,配燒肉一流!而紅石榴味道就略嫌比較𝙖𝙧𝙩𝙞𝙛𝙞𝙘𝙞𝙖𝙡

今次放題嘅餐點基本上好快會上菜,而店員都好有禮貌,需要協助時反應快,係一次唔錯嘅用餐體驗
2024-10-30 634 浏览
今次食最近很多人推薦的中價位韓肉放題。一個價錢已經可以食到韓國來的肉,還有韓國料理,相當豐富。一埋位,就已經立即為你送上韓國小菜、沙律、包肉的生菜,最重要是新鮮熱辣的芝士粟米和泡菜爐邊蛋,前菜都已經看到誠意。紅牛有牛小排、牛五花、牛舌、外群肉等等,當中最喜歡當然是牛舌啦,一來有肉汁,二來夠彈牙爽口。而牛小排沾少少鹽吃,肉味更豐腴。此外,還有入口軟糯的豬皮和油脂甘香的厚切豬五花。肉類以外亦有少量海鮮,包括韓國紅蝦、蠔和八爪魚,都一樣鮮味。提提大家,如果想食得盡興一點,不妨以生菜包裹來吃,口感更豐富,而且有去膩作用可以吃得更多。另外亦有一些已經煮好的韓國料理讓大家放題任食,韓式炒年糕、飯卷、泡菜湯、炸雞都有。簡直可以說是一餐品嚐了韓國多種派系的菜式。部份飲品和甜品都是放題任食的。平日大約$288就可以品嚐這個匠心燒肉放題套餐。
今次食最近很多人推薦的中價位韓肉放題

一個價錢已經可以食到韓國來的肉,還有韓國料理,相當豐富。

而牛小排沾少少鹽吃,肉味更豐腴。