2022-12-10 80 浏览
朋友仔趁住世界盃期間 成日都想出街食完飯就睇波 今次我哋就去咗試韓燒 食咗個神級射手燒烤$498嘅set😀😀估唔到有好多款前菜可以無限refill 泡菜、海帶、豆芽、醃蘿蔔、芝士粟米、泡菜蛋等藍天使梳打 荔枝梳打我幾鐘意藍天使梳打 顏色又靚 可以打卡😂😂😂飲落又有啲檸檬清新味 推薦👍🏻👍🏻前菜生律瘋狂食肉之前 梗係要搵啲沙律墊吓底😏😏 菜類新鮮 醬汁不錯 八爪魚豬梅花肉、雞肉、五花肉、牛翼板肉秘製豬皮豬皮爽口彈牙 十分驚喜🥰 我第一次食燒豬皮 因為咁我開始明白韓劇嘅人點解成日都食燒豬皮😹😹人蔘雞湯超足料😻😻😻 雞肉燉完仲好滑🥳🥳 湯頭清澈濃郁 食完暖笠笠 飽飽 抱住肚腩返屋企☺️☺️#炑八足球狂熱 #Koreanbbq #football #打卡點

藍天使梳打 荔枝梳打

前菜生律
瘋狂食肉之前 梗係要搵啲沙律墊吓底😏😏 菜類新鮮 醬汁不錯

八爪魚

豬梅花肉、雞肉、五花肉、牛翼板肉

秘製豬皮

人蔘雞湯

2022-12-10 540 浏览
最近大家忙啲乜嘢?梗係忙住夜晚睇 世界盃餐😂我又要參加一份!呢度咁得意嘅就係炑八韓烤年度 世界盃餐•炑八韓烤年度 世界盃餐,出咗幾款唔同嘅套餐,套戲由四百幾至八百幾都有,我就點咗全能進攻燒烤套餐,我呢款套餐就HK$698,入邊勁多嘢食好豐富!🥩和牛翼板肉🥩和牛牛肉粒🥩彥陽牛肉🥩蔥花牛五花🥩韓牛前胸肉🐠新鮮鰻魚以上嘅肉係一大分咁樣上一見到超開心,新鮮鰻魚肉質爽彈,以上嘅牛肉款款都好好味,我自己呢就特別推介蔥花牛五花,因為用蔥花配搭味道香濃,而我覺得油香最勁嘅就係彥陽牛肉同和牛翼板肉! •🐙芝士帶子八爪魚🐔人蔘雞湯分開上嘅就係錫紙兜嘅芝士帶子八爪魚,上面配有綠色嘅相就係羅勒醬,服務員建議我哋呢將錫紙兜放喺燒烤爐嘅中間,咁就可以燒得平均d,未食燒肉之前,我哋仲加咗個人蔘雞湯,全份先 HK$79,好抵!依家天氣咁凍飲返個人蔘雞湯即刻暖返晒,仲要佢哋好足料,人蔘雞湯湯濃,雞肉又夠滑💖•🍹荔枝梳打🍹葡萄梳打仲叫咗兩杯飲品邊韓燒嘅時候邊飲,好開心💜同埋最鍾意喺炑八韓烤 燒烤嘅其中一個原因就係佢哋嘅配菜好好味,最緊要係可以refill,而我自己除咗鍾意食燒肉之外,最鍾意就係食佢哋嘅芝士粟米同埋泡菜雞蛋

🥩和牛翼板肉

🐙芝士帶子八爪魚
🐔人蔘雞湯

🍹荔枝梳打
🍹葡萄梳打
仲叫咗兩杯飲品邊韓燒嘅時候邊飲,好開心💜同埋最鍾意喺炑八韓烤 燒烤嘅其中一個原因就係佢哋嘅配菜好好味,最緊要係可以refill,而我自己除咗鍾意食燒肉之外,最鍾意就係食佢哋嘅芝士粟米同埋泡菜雞蛋,都係可以無限refill💖

2022-11-30
去開荃新天地中庭位置大電視睇波,勁有氣氛!睇波前同朋友去樓上炑八食韓燒,叫左個SET$895夢幼組合燒烤套餐,超大份,足夠4個人食,其實計落都唔算好貴。分別有前菜,沙律,任食爐邊芝士+雞蛋,好大盆肉+大蝦,人蔘雞湯,海鮮煎餅,好多野呀!!!全部都好大份添~~前菜沙律任食爐邊芝士+雞蛋雞蛋就係正常雞蛋囉最驚喜係個爐邊栗米芝士可以REFILL,勁正,煎香左真係好好食好惹味!撈埋D肉黎食真係好正!無限添加係賣點!不過我地只係REFILL左一轉,因為食太多都好漏~~人蔘雞湯 (跟餐另加HK$75)原隻雞煮嘅人蔘雞湯,份量真係超大,睇相好似好細,但真心我食左兩啖已經有少少飽,真係好大隻雞。海鮮煎餅又係超大份,成個PIZZA咁,不過味道淡左少少,雖然佢有醬點,但我都覺得唔夠濃味,不過海鮮就好多好足料,我用海鮮煎餅撈芝士加泡菜就夠哂濃味啦!同時仲有燒肉,真係好多野食。成隻牛咁嘅盆上,賣相好靚!好多牛肉都有豬扒牛肉味道不過不失,正常豬肉燒出黎香口D仲有菇,好易燒燶,唔好擺中間燒整體都幾滿足,味道因為佢肉類無調味係比較清淡類型嘅韓燒黎,鍾意食原味都OK,鍾意食醃製口味就比較少跟餐另加左兩杯飲品HK$20
去開荃新天地中庭位置大電視睇波,勁有氣氛!

全部都好大份添~~

前菜

沙律

任食爐邊芝士+雞蛋
雞蛋就係正常雞蛋囉

不過我地只係REFILL左一轉,因為食太多都好漏~~

人蔘雞湯 (跟餐另加HK$75)

海鮮煎餅

同時仲有燒肉,真係好多野食。
成隻牛咁嘅盆上,賣相好靚!

好多牛肉

都有豬扒

牛肉味道不過不失,正常

豬肉燒出黎香口D

仲有菇,好易燒燶,唔好擺中間燒

跟餐另加左兩杯飲品HK$20/杯超大杯,價錢可以接受。

2022-12-02
2022-12-05 72 浏览
好耐無食過韓燒,原來炑八近期做緊世界盃主題揀咗呢個$895套餐,起抵食,3個人食都夠食呀首先上沙律同埋前菜,所有前菜都可以加添主角黎了,燒肉拼盤,入面有和牛肉、豬五花肉、和牛牛肉粒、醬油LA骨、大蝦、鰻魚同豬扒最好味嘅係和牛翼皮板肉,最濃肉味,又有牛油香氣醬油豬扒都好好味😋,佢屬於薄豬扒,好快就燒熟,又keep到有肉油,好入味,好香醬油味道燒鰻魚都好正,魚皮可以燒到好香脆,又好香魚油,正呀熟食仲有海鮮煎餅同埋人蔘雞湯,食到超飽
好耐無食過韓燒,原來炑八近期做緊世界盃主題

揀咗呢個$895套餐,起抵食,3個人食都夠食呀

首先上沙律同埋前菜,所有前菜都可以加添

最好味嘅係和牛翼皮板肉,最濃肉味,又有牛油香氣

燒鰻魚都好正,魚皮可以燒到好香脆,又好香魚油,正呀

熟食仲有海鮮煎餅同埋人蔘雞湯,食到超飽

2022-12-05 50 浏览
世界盃黎啦!炑八而家推出左世界盃套餐!門口仲有打卡位比大家影出倒掛金勾既效果!世界盃仲有好多優惠,叫燒烤套餐+$1可以換領指定肉類一份!叫足球狂熱套餐同follow IG page仲會有贈品送呀!我今日就食左全能進攻燒烤套餐! 包括左和牛翼板肉、和牛牛肉粒、彥陽牛肉、蔥蒜牛五花、新鮮鰻魚、韓牛前胸肉、芝士帶子ハ爪魚!份量十足呀!一開始就緊係要食住前菜醫下肚先,前菜都係可以無限refill , 蛋同埋粟米芝士都係呀,正呀!而家天氣涼涼地,仲可以用優惠價加購人蔘雞鍋,熱辣辣飲完好暖胃,人蔘味岩岩好,裡面仲有切條既人蔘,甘甘甜甜再加上雞湯精華,好好味!

世界盃仲有好多優惠,叫燒烤套餐+$1可以換領指定肉類一份!

世界盃期間,炑八好有心思整左塊佈景板比大家扮下倒掛金鉤打下卡,幾得意。去到坐低叫左個$698全能進攻燒烤套餐之後,例牌奉上五款前菜,包括沙律泡菜芽菜青瓜海帶等等,特別鍾意佢嘅泡菜,爽口味濃。除咗沙律之外,全部都可以無限refill。侍應開爐之後,幫我哋喺爐邊整芝士粟米同泡菜蛋,仲要係無限添加㗎,我哋加咗三次咁多,芝士拉晒絲😍和牛牛肉粒牛肉粒唔靚會好韌,但炑八既牛肉粒脂肪分布平均又夠肉汁,唔會太肥膩之餘又少少咬口。蔥蒜牛五花鍾意重口味人士唔好錯過,蔥蒜好似免費咁, 鋪到成份肉都係,醃得非常入味,用大火燒香,聞到都流晒口水,加上牛五花本身油脂比較多,邪惡之選彥陽牛肉同韓牛前胸肉都唔錯,前者薄切香口,非常易入口,後者較厚有咬口仲有點牛既油脂新鮮鰻魚蒲燒鰻魚就食得多,新鮮鰻魚就無咩點食過。店員非常細心,上菜就同我地講去到最尾燒鰻魚可以搵佢幫手燒。原來燒鰻魚要換塊鐵板,好彩有店員一開始溫馨提示🤣店員問我地使唔使燒得香口啲,我哋當然答好。佢將鰻魚剪成十多塊,反覆將兩邊煎到金黃,睇住佢煎既過程都係一種享受。最後佢提我地最好加小小鹽。食落外皮酥脆且肉質柔嫩,魚油在口中四濺。芝士帶子八爪魚帶子鮮甜多汁,

和牛牛肉粒

蔥蒜牛五花

新鮮鰻魚

芝士帶子八爪魚
帶子鮮甜多汁,配上芝士味道好夾,八爪魚味鮮口感爽脆

除左燒烤套餐,仲加配左全份人蔘雞湯 $75,估唔到全隻雞勁大隻肉質仲要好鮮滑,入邊亦有糯米、人蔘,剪左隻雞可以將配料滲入更滋味,襯熱飲覺得非常滋補同滿足

飲烤肉唔少得叫番一人一杯梳打$38 爽口解渴,(左)青檸梳打帶點酸味,(右)薄荷荔枝梳打較甜同清涼
2022-11-28
2022-12-04 41 浏览
又到四年一度既盛事!係世界盃呀!⚽️⚽️🥓咁好既氣氛,點可以唔食住韓燒睇波呀!而家Citywalk現場仲會直播世界盃..再配合埋炑八門口既擺設..⚽️⚽️簡直就好似置身係現場睇波一樣呀!慶祝得世界盃,緊係要豪一豪佢啦!我就叫咗..夢幻組合燒烤套餐$895加全份人蔘雞湯$75🥓🥩💁🏻‍♀️套餐有和牛翼板肉、豬梅花肉、和牛牛肉粒、醬油LA骨、醬油五花肉、大蝦、韓國鰻魚、韓牛前胸肉、大王豬扒、海鮮煎蔥餅🥚🧀特別介紹一下,圍住燒肉PAN既蛋同芝士係可以無限添加架🥩和牛翼板肉 - 高級既牛肉,唔需要任何調味料已經好好食🐷豬梅花肉 – 肉質爽口得黎又Juicy🐮和牛牛肉粒 – 濃郁既牛味🥩醬油LA骨 – 自製醬油配上LA骨,個個都爭住食🐖醬油五花肉 – 五花肉一定係韓燒必備,燒到脆卜卜🦐大蝦 – 爆膏既蝦頭,爽口既蝦肉,燒出黎特別有風味🐟韓國鰻魚 – 鰻魚又大條又肥美,沾上特製鰻魚醬汁,有燒焦香味🐄韓牛前胸肉 — 高級韓牛,滿滿既肉汁,肉質緊致🐖大王豬扒 — 肉質淋,配上特製調味,夾生菜食一流🍕海鮮煎蔥餅 — 佈滿海鮮,而薄餅煎得又薄又脆,唔可以錯過🐔人蔘雞湯 — 人蔘雞湯,全雞獻上,裏面釀有糯米、紅棗、人
又到四年一度既盛事!係世界盃呀!⚽️⚽️
🥓咁好既氣氛,點可以唔食住韓燒睇波呀!
簡直就好似置身係現場睇波一樣呀!

慶祝得世界盃,緊係要豪一豪佢啦!
我就叫咗..
夢幻組合燒烤套餐$895加全份人蔘雞湯$75🥓🥩

🥚🧀特別介紹一下,圍住燒肉PAN既蛋同芝士係可以無限添加架

🥩和牛翼板肉 - 高級既牛肉,唔需要任何調味料已經好好食
🐷豬梅花肉 – 肉質爽口得黎又Juicy
🐮和牛牛肉粒 – 濃郁既牛味
🥩醬油LA骨 – 自製醬油配上LA骨,個個都爭住食
🐖醬油五花肉 – 五花肉一定係韓燒必備,燒到脆卜卜

🦐大蝦 – 爆膏既蝦頭,爽口既蝦肉,燒出黎特別有風味

🐄韓牛前胸肉 — 高級韓牛,滿滿既肉汁,肉質緊致
🐖大王豬扒 — 肉質淋,配上特製調味,夾生菜食一流
🍕海鮮煎蔥餅 — 佈滿海鮮,而薄餅煎得又薄又脆,唔可以錯過
🐔人蔘雞湯 — 人蔘雞湯,全雞獻上,裏面釀有糯米、紅棗、人參等中藥材,香濃雞湯味,配上濃郁既人蔘味,除咗鮮甜之餘,又有中藥材香
2022-12-03 66 浏览
今天和好友一起去荃灣吃下午茶,看到這間餐廳的優惠就被大大吸引了,款式很多樣,看似也很美味,然後價格也不貴,所以我們就毫不猶豫地點了滑蛋煎雞飯和紫菜牛肉飯。我們下單後不到5分鐘就上菜了,也配上一些小食,感覺實在太豐富了🤤👍滑蛋煎雞飯的炒蛋真的很香滑,也很香蛋味,而烤雞也很嫩口,外皮很香脆,份量也很多,所以真的很滿足!再配上一些沙律菜吃,整件事也變得很健康😝 紫菜牛肉飯也挺豐富的,牛肉很香滑多汁,再配上紫菜吃便很有滋味😋整體而言,整個用餐過程也很好,環境食物也不錯,價格也很抵,所以真的很適合和三五知己在下午茶的時間過來吃🥰❣️

2022-12-01 54 浏览
world cup 咁係同韓燒最般配啦!呢間韓燒店門口有好大既一個球門倒掛金鉤既backdrop,同埋菜單又真係有射手、進攻套餐哦,幾應景。我地嗌左神級射手套餐,呢個套餐包括各式肉類拼盤(牛翼板、豬扒、雞肉、豬皮、八爪魚)生菜,菌菇,南瓜,種類豐富。仲配有沙拉、韓國泡菜、芽菜、泡蘿蔔,和經典韓式三小碟蘸料。加左一份人參雞湯,會有店員幫手剪開雞肉,原來好有講究,雞肚入面有人參,紅棗,糯米,非常足料。湯入面既雞肉都有脫骨,應該煲左好耐時間,整體味道鮮甜,好適合宜家有小小凍既天氣。佢間既特飲都不錯,我地嗌左菠蘿梳打同柚子梳打,味道都好清爽,同韓燒非常夾味。

2022-11-28
2022-12-01 376 浏览
餐廳佈置簡約時尚,座位舒適, 配上柔和的燈光, 為咗慶祝四年一次的世界盃, 餐廳入口有一幅大型足球poster ,提供足球迷打卡留念, 仲有一連串的優惠給客人, 詳情記得問店員喇,環境和氣氛相當熱鬧。進入餐廳時, 已經聞到陣陣誘人肉香, 令人垂涎。坐低後 , 店員殷勤地先送上韓式前菜, 有泡菜、大豆芽、 醃蘿蔔等, 醃得爽脆入味, 是滋味的開端,烤爐邊還有滑溜的泡菜蒸蛋、 惹味芝士粟米粒, 好滋味的餐前小吃 ,仲係無限添食 !厚切五花腩 厚切的五花腩, 一層肥肉一層瘦肉相間, 肥瘦適中, 燒烤時, 肉香十足 ,肥油滴在爐端中,火光更旺盛,燒好後,表面帶微微焦香, 肉質軟嫩,沒有油膩感, 亦可以用生菜加上蒜粒 ,包起五花肉一齊吃, 口感變得更清爽, 讓人喜歡。原味牛舌 薄切牛舌,燒至油光亮澤, 鮮味帶嚼勁, 口感一流。特級牛肋骨超長的特級牛肋骨,賣相吸引,燒烤時, 肉香四溢 ,燒好後,邊沿帶迷人焦香, 入口軟嫩, 因為用梨汁醃製過 , 每口充滿著梨汁的甜香 , 加上鮮味的肉汁在口中迴盪, 令人樂在其中。芝士韓式什菌 雜菌加上豐富的蒜蓉、 蔥粒及芝士放在錫紙一起燒, 看著芝士慢慢溶化, 令

厚切五花腩

原味牛舌
薄切牛舌,燒至油光亮澤, 鮮味帶嚼勁, 口感一流。

特級牛肋骨

芝士韓式什菌
雜菌加上豐富的蒜蓉、 蔥粒及芝士放在錫紙一起燒, 看著芝士慢慢溶化, 令人垂涎,提起雜菌時,有漂亮的拉絲, 每一口充滿誘人的鹹香, 十分邪惡吸引。

芝士炸雞半份
熱燙燙、香噴噴的炸雞, 外皮炸到金黃酥脆,雞肉軟嫩,充滿肉汁, 加上墊底的半溶芝士, 啖啖惹味的鹹香,滋味得讓人停不了口, 送啤酒一流。

韓式豬皮配炒芝麻
燒熟後的豬皮, 口感滑捋捋 , 充滿彈性, 豐富的骨膠原, 有嫩滑皮膚的功效,女士至愛。

梳打兩杯
荔枝梳打、 菠蘿梳打, 造型漂亮 ,冰爽蜜甜, 啖啖荔枝 、菠蘿的果香, 為熱燙燙的燒烤 ,帶來冰爽解膩的口感, 十分爽。

2022-11-29 64 浏览
炑八燒烤我相信好多人都會聽過,而今次這一個世界盃時段, 佢地亦都有一個event主題, 令我哋更能夠感受到世界盃氣氛。在餐廳門口佢哋有一個backdrop, 相當有趣,我哋可以扮踢足球使出倒掛金鉤。 都幾有創意。入到去裏面我哋揀咗一個世界盃餐, 全能進攻燒烤套餐。 仲可以用優惠價加配人參雞湯。叫完餐後佢哋幫我加芝士同埋蛋喺爐邊, 仲有好多唔同嘅配菜。接著佢哋就上咗人參雞湯 有專人過嚟幫你剪開成隻雞, 雞入面嘅配料好豐富,人參紅棗栗子, 香味撲面。然而主菜當然係燒肉,和牛翼板肉,和牛牛肉粒,彥陽牛肉等等整個套餐份量十足, 和牛真係好正, 絕對唔使驚會趙香口膠, 入口非常鬆嫩同埋啲牛香味好強。 用菜包起來一口放入口, 非常滿足。我最欣賞佢仲有海鮮同埋成條鰻魚第一次自己燒鰻魚, 魚皮燒到脆卜卜, 而且魚肉保留嫩滑,美中不足的是魚骨太長, 間硬吞落肚會有啲吉口。另外仲叫咗兩杯特飲, 拍照打卡一流👍

叫完餐後佢哋幫我加芝士同埋蛋喺爐邊, 仲有好多唔同嘅配菜。
接著佢哋就上咗人參雞湯

然而主菜當然係燒肉,和牛翼板肉,和牛牛肉粒,彥陽牛肉等等

另外仲叫咗兩杯特飲, 拍照打卡一流👍

家有食肉獸家有年輕食肉獸家有年輕運動健將食肉獸體壇盛事世界盃期間炑八推出幾款燒烤套餐當然呢件事係由食肉獸話比我知好啦 佢最近表現唔錯就帶佢去啦-炑八推出左三個價位套餐唔洗佢比錢當然一野揀左最貴再三保證佢會食得哂就由佢啦一次半次我自己就額外加左個蔘雞湯~-夢幻組合燒烤套餈大蝦醬油五花肉大王豬扒韓牛前胸肉海鮮煎蔥餅和牛翼板肉最高等級韓國豬梅花肉和牛牛肉粒新鮮鰻魚-擺盤十分靚🫶🏻係誠意之作食燒烤 除左餐廳提供比你嘅配料 道具之外基本上就係燒嘅時候定生死炑八爐邊蛋 粟米芝士同小菜都可以添~網可以隨時換 雞湯會係你面前蔘埋台面夾同剪刀都齊備哂~-大部分肉都唔洗額外添醬料就咁食 / 包生菜 加小菜包埋食已經好好食最仲意用豬梅花肉夾泡菜荳芽用生菜包埋食生菜清爽岩岩好中和肉嘅油香再加埋泡菜嘅辣第一次燒鰻 估唔到又幾好食當然唔排除係我燒得好燒好嘅鰻魚魚皮脆身 魚肉爽口煙靭魚皮向下成片燒 燒到卷邊反轉燒魚肉然後剪開細細件燒埋兩邊 完成!另外佢嘅蔘雞湯真係好好飲 唔味精唔假 雞肉多有雞味值得加!!-商場中間有部大電視識識吓飯嘅時候聽到樓下有人歡呼就估到應該係有人入球啦樓下同埋商場一樓欄杆旁邊都有好多人關注世
家有食肉獸
好啦 佢最近表現唔錯就帶佢去啦

炑八推出左三個價位套餐
唔洗佢比錢當然一野揀左最貴
再三保證佢會食得哂就由佢啦一次半次
我自己就額外加左個蔘雞湯~

夢幻組合燒烤套餈

擺盤十分靚🫶🏻
係誠意之作
食燒烤 除左餐廳提供比你嘅配料 道具之外
基本上就係燒嘅時候定生死
炑八爐邊蛋 粟米芝士同小菜都可以添~
網可以隨時換 雞湯會係你面前蔘埋
台面夾同剪刀都齊備哂~

大部分肉都唔洗額外添醬料
就咁食 / 包生菜 加小菜包埋食已經好好食
最仲意用豬梅花肉夾泡菜荳芽用生菜包埋食
生菜清爽岩岩好中和肉嘅油香再加埋泡菜嘅辣

第一次燒鰻 估唔到又幾好食
當然唔排除係我燒得好
燒好嘅鰻魚魚皮脆身 魚肉爽口煙靭
魚皮向下成片燒 燒到卷邊反轉燒魚肉
然後剪開細細件燒埋兩邊 完成!

另外佢嘅蔘雞湯真係好好飲

btw 跟餐嘢飲入面薄荷荔枝梳打真係好好飲
鍾意薄荷飲品嘅同好一定一定一定要去試下
2022-11-23
2022-11-28 38 浏览
四年一度嘅世界足球盛事話咁快就到啦,梗係要約埋三五知己一 齊睇波啦! 見到荃灣炑八門口都為世界杯打做咗個足球佈景位,方便球迷打卡,yeah !仲特登打了球迷燒烤套餐👇🎉《神級射手》$498🎉🎉《全能進攻》$698🎉🎉🎉 《夢幻組合》$$895我哋叫哋《全能進攻燒烤套餐》,包括高級和牛翼板肉、香濃和牛牛肉粒、惹味彥陽牛肉、超香蔥蒜牛五花、新鮮鰻魚、韓牛前胸肉同理香濃芝士帶子八爪魚,咁難得,大家一定要慶祝吓啦!環境十分舒服,地方寬敞。除了salad & 菜, 其他配料可以任加, 包括泡菜,蒸蛋和芝士烤粟米等等。 牛肉油脂分佈好平均, 好靚雪花紋,入口鬆化, 仲好juicy,肉味香濃,牛味豐富。以全隻嘅《人蔘雞湯》,將糯米、紅棗、蒜和人蔘等讓入腹中,之後燉煮製成的,雞湯又好味,又補身,正! 烤鮮鰻魚,鰻魚大大條,十分厚肉, 味道鮮甜,配上醬汁,好惹味,超正。 芝士帶子八爪魚,帶子鮮甜可口,八爪魚超彈牙,配上香濃芝士,好夾! 薄荷荔枝梳打& 藍夭使梳打荔枝啖啖果香,食韓烤配上梳打飲品,好爽, 好解膩,必叫呀!

仲特登打了球迷燒烤套餐👇
🎉《神級射手》$498
🎉🎉《全能進攻》$698
🎉🎉🎉 《夢幻組合》$$895

環境十分舒服,地方寬敞。

薄荷荔枝梳打& 藍夭使梳打
荔枝啖啖果香,食韓烤配上梳打飲品,好爽, 好解膩,必叫呀!

2022-11-28 24 浏览
世界盃開鑼,家中大細路話要去商場睇波咁啱荃新天地有波睇,當然要食飽先睇波啦!我就揀左食炑八韓烤門口有個大嘅影相位,等大家可以打卡一齊感受世界盃氣氛佢地亦推出咗炑八足球⚽️狂熱套餐神級射手燒烤套餐 $498 覺得好抵食和牛翼板肉、最高等級韓國豬梅花肉、大八爪魚🐙・梨汁雞肉・醤油五花肉、秘製豬皮豬皮彈滑,入口溶化,必點!大八爪魚,爽口彈牙,一定要encore落雨凍凍地就好想飲湯叫餐加$75就有全份人參雞湯,天氣凍,飲湯就舒服上菜時職員會幫忙剪雞雞肉仍然滑嫩,雞肚仲有栗子🌰 糯米、人蔘、紅棗,雞湯鮮味十足!食飽一岀去就可以睇波😂方便
世界盃開鑼,家中大細路話要去商場睇波

咁啱荃新天地有波睇,當然要食飽先睇波啦!我就揀左食炑八韓烤

門口有個大嘅影相位,等大家可以打卡一齊感受世界盃氣氛

佢地亦推出咗炑八足球⚽️狂熱套餐
神級射手燒烤套餐 $498 覺得好抵食

和牛翼板肉、最高等級韓國豬梅花肉、
大八爪魚🐙・梨汁雞肉・醤油五花肉、秘製豬皮

豬皮彈滑,入口溶化,必點!
大八爪魚,爽口彈牙,一定要encore

落雨凍凍地就好想飲湯
叫餐加$75就有全份人參雞湯,
天氣凍,飲湯就舒服
上菜時職員會幫忙剪雞

食飽一岀去就可以睇波😂方便

2022-11-27 31 浏览
老公早幾日係荃灣返工佢話荃新天地有大屏幕睇波好啦。好啦。食完野先睇波啦去到一樓見到炑八有個好有趣的背景板影完相就入去食野特級牛肋骨連骨帶肉,一條過好長好長用上秘製韓式醬油醃製,好入味,食落去很軟稔,肉質鮮嫩,肉汁在口腔盤旋仲有大蝦可以燒,肉質結實原味牛舌 牛舌油脂豐富,薄薄一片,夠濃味,食起來真係好嫩嫩的厚切五花腩 油脂芳香濃厚,肉質結實,肉味香,加上四周都煎封,先鎖住肉汁,再熱一熱就容易剪,配上生菜,蘸上豆瓣醬,我會加埋泡菜食,辣辣地又香味芝士韓式什菌擺得好整齊,菇類有不同,金菇,冬菇等等,估唔到芝士甘香濃,菇類索曬芝士汁,很香濃又柔滑芝士炸雞半份炸雞份量多,外脆內軟,雞肉嫩滑又多肉汁,連埋拉絲既芝士,勁邪惡韓式豬皮配炒芝麻豬皮很Q彈,富蛋白膠原,食起來似啫喱糖質感,仲要食到甜甜地的醬油食左甘多肉點少得叫返杯梳打荔枝果香味濃,仲有荔枝,柑橘果肉菠蘿梳打很香甜,仲有菠蘿肉添
老公早幾日係荃灣返工
佢話荃新天地有大屏幕睇波
好啦。好啦。食完野先睇波啦

去到一樓見到炑八有個好有趣的背景板
影完相就入去食野

特級牛肋骨
連骨帶肉,一條過好長好長
用上秘製韓式醬油醃製,好入味,
食落去很軟稔,肉質鮮嫩,肉汁在口腔盤旋
仲有大蝦可以燒,肉質結實

原味牛舌
牛舌油脂豐富,薄薄一片,夠濃味,食起來真係好嫩嫩的

厚切五花腩

芝士韓式什菌

芝士炸雞半份

韓式豬皮配炒芝麻

食左甘多肉點少得叫返杯梳打
荔枝果香味濃,仲有荔枝,柑橘果肉
菠蘿梳打很香甜,仲有菠蘿肉添