2024-06-15 1762 浏览
今日(15-6-2024 Sat) 同老公拎嘢落荃灣回收,而因為落雨我哋就入去熊貓酒店避雨兼搵嘢食,我哋睇吓食乜嘢,見到好耐都未食過嘅呢間,除咗食放題之外都重可以揀定食,於事試吓。店員安排座位需要搭枱,坐低後睇menu同用QR code落,單睇完menu後,我哋要咗:2. $15.00嘅罐裝生啤老公飲,我冇飲到。4. 跟餐嘅熱柚子蜜份量啱啱好,唔太甜。3. 壽司定食$92.00嘅海之戀壽司定食因為我見到佢有北寄貝壽司所以就揀呢個,而其他有 三文魚,黑松露油甘魚,蟹棒,赤紅蝦,三文魚籽軍艦,龍蝦沙律軍艦同日式餅卷,上到嚟睇,多咗迷你真打烏冬同是日沙律,原來係配埋,而睇返,多咗件墨魚壽司。先試真打烏冬,口感腍咗啲,個湯幾好味。而壽司呢?日式餅卷就只係將龍蝦沙律放喺梳打餅上面,變相我食咗兩份龍蝦沙律,不過龍蝦沙律算好食,其他嘢其實都普普通通,唔好有太大期望。1. 魚生丼系列$98.00嘅登別火隻天丼呢個又係跟是日沙律同味噌湯,魚生有三文魚,油甘魚 帶子,鱈魚同龍蝦沙律。成個都係老公一個人食,我冇食到,佢話帶子同味噌湯有沙,但佢就話呢度以呢個價錢係可以嘅。2.5分呢喥如果係散叫同食定食就限

我哋要咗:

2. $15.00嘅罐裝生啤
老公飲,我冇飲到。

4. 跟餐嘅熱柚子蜜
熱柚子蜜

份量啱啱好,唔太甜。

3. 壽司定食$92.00嘅海之戀壽司定食
海之戀壽司定食

先試真打烏冬,口感腍咗啲,個湯幾好味。

1. 魚生丼系列$98.00嘅登別火隻天丼
登別火隻天丼加酒

2.5分

呢喥如果係散叫同食定食就限時一個鐘。

服務:
都OK有禮貌,同會自動放低兩杯水,而凳底同一啲梳化凳都有籃同可揭開放嘢。

價錢:
連加一係$226.00。
2.3分
2024-06-15
2024-08-10 1289 浏览
姪仔DSE 放榜,家人高興之餘,預早BOOK 定炙和味。話之前食過Lunch set 都唔錯,份量足,唔駛食放題。因為住附近,所以就專登走過嚟留枱,已當面講明book 7位食套餐,但店員話7位要落$500訂金。心諗,可能人多就要俾訂金啦!之後就安心等食。去到入座後,就俾QR code 落order, 但係放題menu,於是就叫店員俾過個套餐QR code 我哋。店員一聽到我哋食套餐就變臉,話要叫經理搞。個女經理一嚟就黑口黑面。訂座時有誤會大家都唔想,又唔係話你有錯又唔係拗著數,駛唔駛先下口為強,一直响度強調你哋規規矩咁咁咁…… 「要放題先可以book位,套餐定食冇得book 位,要响出面等位。」咁我問:而家點呢?我哋唔食放題,要食套餐。個女經理諗咗一陣,答:「你哋唔好坐呢度,坐另一張枱」,於是我哋就轉咗去隔離枱,其實真係唔知有咩分別。女經理強調:「你哋食套餐得60分鐘咋,話你知。」簡直係三等公民嘅感受 。食物質素 份量足,一個人食絕對夠飽。魚生都算新鮮。鍋物烏冬係普通嘅即食烏冬。牛柳粒就係平日常見嘅一口和牛。牛味一般。壽司飯鬆軟彈牙。套餐平均$100一個,格價同品質相乎,CP值一般。飲

食物質素

飲品方面
選擇幾多,有台式飲品(各款珍珠奶茶),又有港式檸茶,奶茶。味道都唔錯。

最後,到食完埋單俾錢時,個女經理仲講:「下次食套餐冇得book位,要响出面等位。」
放心!絕冇下次。🤬 而且食完呢餐,真心覺得食套餐定食就夠,食放題就去第二間好過。🙏🏻

2024-08-02 729 浏览
一碗暖既橙色烏冬價值90主力講下有咩食材個set有中華沙律2舊唔知點解要加芝麻醬既飯卷一碗橙色溫暖既烏冬有6樣佢話係北海道海鮮海鮮有一粒帶子一隻青口2隻細蝦2條蟹柳2塊魚蛋3隻蜆好想知以上物品同北海道咩關係個2塊魚蛋係我食過最不知所謂粉同鞋既個湯先係重點我叫辛辣湯但黎到唔熱不特止個橙色湯唔知咩黎我唔敢飲落去草草食左一半「北海道」海鮮同少少烏冬之後放棄本身唔想打負評但夠膽食賣90一定要寫出黎告誡大家做食物係要用心無心就唔好做(無論餐廳定個廚師)劣評同埋唔會再食!
一碗暖既橙色烏冬
但夠膽食賣90
一定要寫出黎告誡大家
做食物係要用心
無心就唔好做(無論餐廳定個廚師
劣評同埋唔會再食!
有好多特飲,但係無一樣嘢係好飲,連珍珠奶茶都可以難飲。刺身一般,唔算好難食。蝦同油甘魚不太新鮮,無口感。手卷嘅紫菜超硬,食咗一兩件,頂唔順夾走魚生食,放棄食紫菜。唯一比較正常嘅係炸物。炸物超油,雖然炸物係會油,但係每咬一啖都噴油。真係唔掂。
有好多特飲,但係無一樣嘢係好飲,連珍珠奶茶都可以難飲。

刺身一般,唔算好難食。蝦同油甘魚不太新鮮,無口感。

手卷嘅紫菜超硬,食咗一兩件,頂唔順夾走魚生食,放棄食紫菜。

真係唔掂。
2024-06-27 989 浏览
已經一段時間冇嚟啦,相隔一年再嚟因為荃灣已經冇乜日式放題店,今次再俾機會佢嚟食吓啦!出乎意料之外,今次質素回復返平時以前一樣咁好食,刺身好新鮮唔錯,終於回復返水平,牛舌比較韌咗啲,天婦羅可以唔食,鰻魚啊燒雞翼呀都唔錯,特飲方面都好多款式,啤酒亦都任飲,平日298一位加一服務費,呢個價錢保持住呢個質素都唔錯,因為佢比起其他荃灣嘅放題呢間算係我食過嘅保持水準,大家可以嚟試吓食得過,午餐放題仲有3小時任食真係好抵

2024-06-23
  • 刺身
提早母親節飯,媽媽之前食過呢間話想再食,特意再去,這裡有放題或散叫選擇,我兩細食就散叫,其實以這質素,放題都真的很抵!我哋細食就散叫2個定食同2個小食叫咗個紅蝦刺身拼+$15轉烏冬,我冇諗過個烏冬係咁大碗,好味,但真係太大食唔晒,仲有杯飲品。刺身有拖羅、三文魚、紅蝦、牡丹蝦、帶子、螺、海膽魚子。全部都大大件,好新鮮好好味金箔蝦刺身併,啲金箔都好吸引,好似好高級咁,刺身大大件好厚肉好好味,我一向怕腥,但係呢個真係完全完全冇腥味仲好鮮甜影個大特寫睇到睇吓啲刺身厚度仲有2杯飲品。小食海蜇係海蜇頭多。辣味正常味道👅,但$2x有咁大碗小食都抵。呢餐$365兩個人,真抵!呢間店食物絕對推介,但記住唔好俾支付寶,因為收銀員問題,網絡差佢又關機斷線,迫我比多一次錢,話如果收多咗會俾返我,但佢無俾到! 我仲追討緊

我哋細食就散叫2個定食同2個小食

金薄蝦刺身

影個大特寫睇到睇吓啲刺身厚度

呢間店食物絕對推介
2024-05-10
金薄蝦刺身
2024-04-28 965 浏览
今晚同屋企人黎食飯小店環境寬敞舒適立即坐咗叫放題套餐刺身比想像中新鮮,選擇多!有驚喜!冷盤首推海蜇。超級爽口!壽司首推海膽三文魚子,以為會好腥,但係又冇事喎!天婦羅都好好食!大推!串燒唔使講,一定係牛舌同羊架!芝麻雞翼,都值得一讚,就好似個YouTuber講嘅一樣油香甘爽。居酒屋必嗌嘅雞泡魚乾,呢度都有,好好食,encore咗兩三次,送sapporo啤酒一流!大家跟我呢個落單策略,一定有一個幸福美滿嘅晚上。
今晚同屋企人黎食飯
小店環境寬敞舒適
立即坐咗叫放題套餐

刺身比想像中新鮮,選擇多!有驚喜!
冷盤首推海蜇。超級爽口!
壽司首推海膽三文魚子,以為會好腥,但係又冇事喎!
天婦羅都好好食!大推!
串燒唔使講,一定係牛舌同羊架!
大家跟我呢個落單策略,一定有一個幸福美滿嘅晚上。
2024-04-28
2023-09-08 2916 浏览
最近我地造訪左位於荃灣的一家日式放題店,喱到以放題聞名。不過,我地選擇左兩個午市套餐,分別係鰻魚炒飯同魚生刺身套餐。首先上來係鰻魚炒飯。鰻魚炒飯米飯口感彈牙,炒得剛剛好,每一粒米飯都充滿了鰻魚的香氣和味道。鰻魚既肉質鮮嫩,入口即化,配上炒飯更係一流。接著,我們亦叫左魚生刺身套餐。刺身都叫鮮美,質地鮮嫩。百幾蚊都算係咁。另外呢間餐廳亦有好多選擇、壽司、炸物、湯品和燒烤等等。適合唔啱食生野嘅朋友。之前試過呢度嘅放題,都幾高質,不過價錢比出邊貴少少,適合慶祝生日,或者一家大細黎慶祝!希望佢仲做得住,因為好多唔係連鎖店嘅餐廳都越來越少!

2023-08-13 1975 浏览
個人喜歡日本料理,專程試呢間日本餐廳。餐廳就係悅來坊,距離荃灣站10至15分鐘路程,附近有巴士站,交通都算方便。繁忙時間等位約15至20分鐘,可以接受。餐廳乾淨企理,座位舒適,整體感覺唔錯。今次冇選擇放題,反而叫左幾道日本料理。吉列豬扒拉麵,個人認為屬正常操作,味道唔太突出,湯底味道較濃。築地四鮮丼,味噌湯味道唔錯,魚生都算幾新鮮,可以同味噌湯味道互相配合,而且賣相唔錯👍🏻。至於三文魚蟹籽炒飯,蟹籽份量足夠,味道不過不失。個人認為冇乜太大特色,屬於正常操作。餐廳服務態度OK,埋單人均約$100左右,整體感覺7/10。

首先海鮮刺身不新鮮,龍蝦肉口感極差;其次,服務態度極差,店員很不情願地替客人落單,只懂得語氣極差地叫客人掃二維碼落單。這樣不如不用服務員,全改二維碼落單同時減低售價更沒那麼差;再者付錢付毫子被無理由拒絕。性格比極低。不會再幫襯
2023-03-12 2189 浏览
定食比放題出色,因為放題食物選擇不多,但質素okay, 擺盤都okay, 令人感覺是用心制作的,如果放題食物多啲,咁就更好了,放題order 每份食物,份量少一點便好了,免浪費!
2023-01-19 4088 浏览
估唔到係呢到有好嘢食!地方大,有好多食物提供選擇!如果會飲清酒仲抵,放題本身包。不過要留意🤣佢哋嘅炒飯同烏冬、拉麵都係好大碗嘅…真係食得晒,先好嗌!食物刺身我覺得唔錯!新鮮!又厚身壽司壽司都好ok!芝麻雞翼勁香!必食!日式布甸呢個我麻麻地鐘意迷你泡芙好食!食飽咗都仲啪得落🤣燒芝士扇貝勁正!清酒煮硯有沙,食落不太喜歡…斑斕椰汁凍係椰汁底,然後有斑斕啫喱但呢個我麻麻地…烏冬超彈牙!不過都好大碗羊架有啲硬…有啲乾…但有羊味,冇蘇味炒飯好食!但真係好大碟…好彩有6個人share其他我哋係星期六食,個日下午打去book,得返7點半有位。walk in 人數比較多,book咗就唔洗點等但唔可以遲多過5分鐘。佢7點15分已經打黎確認係咪去。140cm以上、大人:$308 +10%charge100cm-139cm:$188 +10%charge小朋友唔好著厚底🤣我仔95cm加對Add鞋,間尺面度100cm,佢話:呢個小朋友砸界喎…然後我問:計埋鞋架?佢先話:今次唔計啦…

食物

好食!食飽咗都仲啪得落🤣

燒芝士扇貝
勁正!

清酒煮硯
有沙,食落不太喜歡…

斑斕椰汁凍
係椰汁底,然後有斑斕啫喱
但呢個我麻麻地…

烏冬
超彈牙!不過都好大碗

羊架
有啲硬…有啲乾…但有羊味,冇蘇味

炒飯
好食!但真係好大碟…好彩有6個人share

其他

但唔可以遲多過5分鐘。
佢7點15分已經打黎確認係咪去。

140cm以上、大人:$308 +10%charge
100cm-139cm:$188 +10%charge

然後我問:計埋鞋架?
佢先話:今次唔計啦…

2023-01-14
  • 刺身
  • 烏冬
2023-01-09 2148 浏览
星期日 1830 入座308 加一兩人食,當日4點幾先book 位安排到卡位比我地坐食物黎講,選擇佢真係唔多比出面放題差少少,相比飲品就多d 選擇,有珍奶,支裝椰青水,咸檸7 etc但勝在每款食物都有返咁上下質素出單快d 刺身係比足點的數量你d 魚全部厚切,吞拿魚個質素剩係睇都已經有食慾熟食都係,味道真係唔錯係個燒蝦乾左d , 但就忘記左影相但老實講,2小時放題,飽就一定飽睇你想食質素好d 定 多款不求質素我就寧願咁樣食多d 刺身了太耐冇食冷麵就叫左個黎食,份量較多要食6,7 "住"落碗先食完好食的,但可能食到第5,6 "住" 個豉油就冇乜味,要問待應攞個新服務質素方面,正常係如果d 碟有骨,唔識主動幫客人換碟但普遍態度有禮和善落單app 在22年7月開始幫襯時,頭幾次都有個app error , 落唔到單但近兩三次已經完全冇呢個問題了👍👍👍總的來說,會繼續幫襯希望食物質素可以keep 住
星期日 1830 入座
308 加一
兩人食,當日4點幾先book 位
安排到卡位比我地坐

食物黎講,選擇佢真係唔多
但勝在每款食物都有返咁上下質素
出單快

d 刺身係比足點的數量你
d 魚全部厚切,吞拿魚個質素剩係睇都已經有食慾

熟食都係,味道真係唔錯
係個燒蝦乾左d , 但就忘記左影相
但老實講,2小時放題,飽就一定飽
睇你想食質素好d 定 多款不求質素
我就寧願咁樣食多d 刺身

太耐冇食冷麵就叫左個黎食,份量較多
要食6,7 "住"落碗先食完

服務質素方面,正常
係如果d 碟有骨,唔識主動幫客人換碟
但普遍態度有禮和善

但近兩三次已經完全冇呢個問題了👍👍👍

總的來說,會繼續幫襯
希望食物質素可以keep 住
2022-10-08 1536 浏览
食過唔止一次,之前幾次,各樣都覺得Okay ,今次去就有啲失望😔,啲串燒係炸的😣,又乾又油,扮串燒!啲刺身水準keep 唔倒!失望而回!唯一可取的是擺盤,好看,但食物質素差左!
2022-09-09 2282 浏览
話說朋友生日特登去荃灣熊貓酒店去炙和味食日本放題, 其實呢間日本放題我去過幾次㗎啦已經 第一次去係屯門 第三次係去荃灣 相比之下我覺得屯門個座位好唔舒服因為地方太細朗到荃灣佢地方大坐得非常舒適 有見及此同朋友提議 去荃灣同佢慶祝生日 朋友冇問題我哋琴日去咗 食咗好多嘢最主要佢生啤酒有可以有生啤任飲 1664 生啤 同時兩間屯門同埋荃灣都會有一個 雞泡魚乾 好食嘅 佢多咗款榴槤 糯米糍 以前係有榴槤炸榴槤但呢次多咗個囉一陣係好嘅 其次食品都係同以往差唔多 咁我都推介嘅呢個咁佢啲嘢食係過得去不過有樣嘢係差咗嘅個鹽燒雞翼雞全翼係差咗比以前冇咁好食 希望佢會有改進
2022-09-08