🇯🇵備長碳炭火燒製嘅串燒特別滋味🥳今晚黎到📍 銅鑼灣✨炭火地雞✨主打高質燒鳥,即叫即燒,熱辣辣呈上風味十足🔥🔹免治雞肉棒呢個免治雞翼棒係我每次食日本串燒必叫!雞肉夠軟嫩而且啖啖肉,配上日本生蛋黃同醬油就更有口感同風味🔹雞肝醬多士烘至金黃香脆嘅法包,配上雞肝醬同花生碎,香口得黎仲味道好夾添🔹雞肝雞肝嘅熟度啱啱好,非常嫩口同埋Juicy,配埋上面嘅醬汁,口感味道一流🔹炭燒白鱔白鱔夠新鮮彈牙,食落啖啖肉好滿足🔹麻糬卷包住麻糬嘅豬肉片烤至香脆,豬肉片相當香甜,配上麻糬口感非常獨特🔹鹽燒牛舌心牛舌心好嫩滑,咬落Juicy多汁又有嚼勁,鮮甜爽脆🔹雞頸雞頸係我個人推介!雞頸肉質鮮甜肥美,食落極多汁🔹雞腳筋雞腳筋外皮軟滑彈牙,咬落啖啖筋腱軟骨,燒至脆卜卜好香口另外仲叫咗其他串燒,例如雞翼、雞心、雞腎、味噌松阪豬、牛油蒜蓉金菇等等。餐廳所有串燒發揮都好有水準,每款各有特色,大家可以跟自己嘅喜好嚟揀,最岩放工時間約埋朋友黎呢度嘆返件串燒、飲返杯啤一啤!炭火地雞✨📍銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
🔹免治雞肉棒
呢個免治雞翼棒係我每次食日本串燒必叫!
雞肉夠軟嫩而且啖啖肉,配上日本生蛋黃同醬油就更有口感同風味
🔹雞肝醬多士
🔹雞肝

🔹炭燒白鱔
白鱔夠新鮮彈牙,食落啖啖肉好滿足

🔹麻糬卷

🔹鹽燒牛舌心
牛舌心好嫩滑,咬落Juicy多汁又有嚼勁,鮮甜爽脆
🔹雞頸
雞頸係我個人推介!雞頸肉質鮮甜肥美,食落極多汁
🔹雞腳筋
雞腳筋外皮軟滑彈牙,咬落啖啖筋腱軟骨,燒至脆卜卜好香口

炭火地雞✨
📍銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
2024-07-03
2024-07-04 998 浏览
主打燒鳥, 選用嘉美雞🐓, 雞串燒款式超多的!全部串燒均以日本備長炭高溫炭燒, 即叫即燒, 特別有風味~佢哋提供唔少雞隻嘅稀少部位, 例如雞腳筋、雞尾、雞頸、雞心管、熟成雞腿肉等等, 亦有供應其他肉類、海鮮、蔬菜𓌈˒˒ 免治雞肉棒 (附月見)每次食日本串燒都一定會叫!雞肉柔嫰, 啖啖肉, 食到少少雞軟骨, 蘸上日本生蛋黃同醬油, 讓蛋汁融入雞肉當中, 食落更滑溜, 能提升口感層次!𓌈˒˒ 椎茸免治雞肉將免治雞肉釀入菇中, 能鎖住肉汁, 又有大菇嘅香氣𓌈˒˒ 雞爽肉即係雞嘅腹部, 啖啖肉, 肉質爽彈, 帶少少嚼勁𓌈˒˒ 雞肝醬多士法包烤至香脆, 上面塗上雞肝醬, 味道微甘香, 口感柔滑, 表面再撒上花生碎🥜, 非常香口!𓌈˒˒ 鹽燒牛舌芯爽嫩彈牙, 完全唔韌, 用少少黑椒調味已經好足夠𓌈˒˒ 鹽燒牛小排每件牛肉都會夾住青椒仔一齊去燒𓌈˒˒ 粟米🌽大粒飽滿, 上面掃上一層薄薄醬汁, 食落甜甜的𓌈˒˒ 黑松露蒜蓉雜菌、田樂燒茄子充滿黑松露同蒜蓉香味, 雜菌份量十足!🍆茄子調味都ok~

𓌈˒˒ 免治雞肉棒 (附月見)

𓌈˒˒ 椎茸免治雞肉
將免治雞肉釀入菇中, 能鎖住肉汁, 又有大菇嘅香氣

𓌈˒˒ 雞爽肉
即係雞嘅腹部, 啖啖肉, 肉質爽彈, 帶少少嚼勁

𓌈˒˒ 雞肝醬多士

𓌈˒˒ 鹽燒牛舌芯
爽嫩彈牙, 完全唔韌, 用少少黑椒調味已經好足夠

𓌈˒˒ 鹽燒牛小排
每件牛肉都會夾住青椒仔一齊去燒

𓌈˒˒ 粟米
🌽大粒飽滿, 上面掃上一層薄薄醬汁, 食落甜甜的

𓌈˒˒ 黑松露蒜蓉雜菌、田樂燒茄子
充滿黑松露同蒜蓉香味, 雜菌份量十足!🍆茄子調味都ok~
2024-07-03
  • 雞肝醬多士
2024-06-21 596 浏览
銅鑼灣要吃串燒的話選擇很多,這間樓上居酒屋我比較喜歡來,因為有很多燒鳥😊而且串燒都是炭火直燒,特別有風味,加上場內卡位夠寬闊,和閨蜜來吃可以舒舒服服一邊把酒言歡,又有適當的寧靜感。我們一開始就點了一系列的燒鳥:🔹雞爽肉🔹椎茸免治雞肉🔹雞腎🔹雞肝🔹雞軟骨🔹免治雞肉棒這裡的燒鳥有不少特別部位,大家可以一試,特別推介比較啖啖肉的雞爽肉和椎茸免治雞肉,後者將雞肉釀入菇中去燒,入口多汁又有菇香;喜歡吃內臟的話雞肝燒到很creamy,味道濃郁,配sake也不錯~~豬的話,我自己不斷encore了🔹味增松板豬 和🔹無花果卷😆 前者上桌已經聞到濃濃的香氣,入口味增的味道完全滲透在很有咬口的松板豬,熱食特別惹味,真的最起碼一人一串!無花果卷頗有驚喜,無花果的果甜和豬肉混在一起的時候中和了膩感,隱約的甜味會讓你想多吃幾件~~追加推介:🔹明太子淮山🔹鹽燒牛舌芯🔹黑松露帶子燒有一次朋友點過明太子淮山後我就愛上這道菜,清爽多汁的淮山加上很有鹹香味的明太子,燒完的微焦色顏色對比很吸睛,味道非常豐富;黑松露帶子燒的帶子很新鮮爽口,炭火直燒讓黑松露的味道均勻散布在帶子的每一部分,恰到好處~~平常來吃串燒我都喜歡喝啤酒

我們一開始就點了一系列的燒鳥:

追加推介:
🔹明太子淮山
🔹鹽燒牛舌芯
🔹黑松露帶子燒

平常來吃串燒我都喜歡喝啤酒,這裡還有梅酒、sake和無酒精飲料,喝烏龍茶也不錯的🤭
2024-04-09 1021 浏览
登龍街呢個美食集中地,廿幾年都一直無變過,仲變得愈來愈多美食進駐😋今日朋友介紹之下,去左間又地道,又好食嘅日式燒烤店🔥“炭火地雞”🔥佢係主打用日本備長炭烤串燒,入到間鋪唔會好煙。當然仲有好多不同主食,小食任君選擇。由於款式太多,我叫左好多唔同款式串燒。串燒黎講,火喉,食材絕對係重中之中,呢間店就真做得好出式😎肉食方面:👍🏻燒雞柳,佢地主打用嘉美雞,嘉美雞皮下脂肪少,肉嫩富彈性,燒出黎嫩口,雞肉味豐富。👍🏻牛三角腩,肥美香口,入口有小小油脂,好食!👍🏻牛小排,燒得唔會過熟,有肉汁,牛味香濃!😍鱔呀!本身我就鍾意食鱔,一放入口就知新鮮,燒完仲好彈牙!正!😍最令我眼前一亮,反而係兩個比較素的燒物, 明太子燒淮山,同芝士年糕麻薯卷。💥明太子佢大大粒得黎,上面個堆明太子,一啲都唔孤寒,小辣,基本上調味都唔洗,就可以食到淮山嘅口感,明太子嘅口味,爽口美味!💥芝士年糕,呢個趁熱食真係好正好正,溶溶地個狀態,芝士味好濃,好香!口感好綿❤️戀愛感覺呀😂💥麻薯卷,香口,煙韌,個燒汁香甜雞軟骨雞柳(芥末)雞翼雞腿鹽燒牛小排A4鹽燒和牛三角腩秋葵卷紫蘇卷麻薯卷無花果卷炭燒白鱔黑松露带子燒明太子燒淮山田樂燒茄子炸
肉食方面:

👍🏻牛三角腩,肥美香口,入口有小小油脂,好食!
👍🏻牛小排,燒得唔會過熟,有肉汁,牛味香濃!

麻薯卷。

💥麻薯卷,香口,煙韌,個燒汁香甜

雞軟骨
田樂燒茄子
炸日本山芋
芝土年榚
😆😆越叫越多食得好開心😆😆
其他野燒物都好出色,不能盡錄,總知可以encore!
最後亦都係最重要係啤酒買一送一呀😂食串燒點可以無啤酒送呀!爽呀喂!呢一間真係良朋聚會,晚飯吹水宵夜嘅好地方。
  • 明太子燒淮山
  • 燒鱔
2024-09-22 0 浏览
約好飯枱吃炭火地雞 去到見到個牌唔同左以為自己出錯樓層行到入去見到枱枱凳凳都一樣坐低後發現餐牌唔同晒就算相同嘅食物,質素都唔同咗但係就平咗好多我會掛念以前備長炭爐+有各式各樣高質雞部位的「炭火地雞」!
約好飯枱吃炭火地雞
去到見到個牌唔同左
以為自己出錯樓層
行到入去
見到枱枱凳凳都一樣
坐低後發現餐牌唔同晒
就算相同嘅食物,質素都唔同咗
但係就平咗好多

我會掛念以前備長炭爐+有各式各樣高質雞部位的「炭火地雞」!

而家既雞棒
菜單改變加入大量港式串燒, 已完全沒有原有炭燒雞的味道最初的炭燒雞是很出色但現在是便宜了,但食物味道同質素差了很多忌廉煮蜆- 忌廉汁無味,蜆肉瘦到得啲渣,相信放了幾晚其他串燒比樓下地鋪港式串燒更差
菜單改變加入大量港式串燒, 已完全沒有原有炭燒雞的味道
最初的炭燒雞是很出色
但現在是便宜了,但食物味道同質素差了很多
忌廉煮蜆- 忌廉汁無味,蜆肉瘦到得啲渣,相信放了幾晚
其他串燒比樓下地鋪港式串燒更差
2024-08-30 211 浏览
炭火地雞曾經係我最愛嘅串燒店,鍾意佢食物嘅炭香,高質得唻又唔好好似最高價嘅日式串燒店咁拘緊。但係尋晚再返去,炭火地雞已經唔同哂。最重要嘅係,炭火地雞已經唔再係用炭火,改咗用電爐。餐牌價格全部向下調,有啲低至$10一串,但係同時所有用料質素亦都下降,以往嘅名物「熟成雞腿肉」已經無咗。加入咗好多港式串燒,餐廳方向變咗大眾化。老實講,已經變到同其他港式串燒店無分別。詢問店員,話係最近一個月嘅改變。 相信都係之前嘅方向生意難做,唯有改變求出路。我暫時都唔會再返去,希望佢哋可以捱過呢一關,遲啲變返以前嘅炭火地雞。
但係尋晚再返去,炭火地雞已經唔同哂。

最重要嘅係,炭火地雞已經唔再係用炭火,改咗用電爐。

2024-08-29
2024-07-27 280 浏览
日本備長炭炭燒x特殊雞部位串燒🔥🐣與坊間串燒店不同的是以炭燒為主題,選用最上乘嘉美雞及空運食材製作出特別的串燒,例如雞心管、雞腳筋、雞肝、雞爽肉等其他地方比較罕見🫢以炭火烤制的串燒入口果然不同凡響,炭香味令到肉香更加自然迸發到味蕾裡,加上餐廳居酒屋般的裝潢難怪吸引上班族下班來小酌😳🍻把酒言歡然後準備明天上班😭最讓人印象深刻的是甘口美雞全翼,讓我回想起名古屋名物,味道更好呢感覺!😍香脆帶醬汁微甜,吃不停口~ 吃這麼多串燒來份薯仔沙律解解膩感也不錯🤣!PS:近門口位置能夠觀賞師傅現場炭火烤制呢別有一番滋味
日本備長炭炭燒x特殊雞部位串燒🔥🐣

PS:近門口位置能夠觀賞師傅現場炭火烤制呢別有一番滋味
2024-07-27 215 浏览
前一晚whatsapp訂位時先被告知原來餐廳已在25/7改名,餐牌都不同了,店員好貼心咁send左個餐牌問我地有冇問題,價錢明顯比以前平左,同埋唔再係剩係食雞,多左其他野食!不過食完後發現性價比依然好高!食左好多野好飽,但2個人都只係食左大約$860,好抵!食左勁多野!雞皮、牛白肉、燒菠蘿、雞肉串、豬頸肉、荔枝卷、雞腎、鵪鶉蛋卷、牛舌芯、封門牛肉、豬肋肉、牛小排、蘆筍卷、老油條墨魚滑爆芝士⋯⋯樣樣都好味,除左大蔥雞肉串,應該個燒汁太重手有點太咸同雞肉唔夠滑。同埋老油條墨魚滑爆芝士賣梳好吸晴,但好似食唔到入面有芝士!其他串燒都好好味,特別推薦雞腎、荔枝卷同封門牛肉!可惜餐廳冇雞肝食!希望餐廳可以繼續keep到依個性價比咁高既質素👍🏻

食左好多野好飽,但2個人都只係食左大約$860,好抵!

大蔥雞肉串

同埋老油條墨魚滑爆芝士賣梳好吸晴,但好似食唔到入面有芝士!
老油條墨魚滑爆芝士

希望餐廳可以繼續keep到依個性價比咁高既質素👍🏻
2024-07-01 227 浏览
炭火地雞以燒鳥為主,選用最上乘嘉美雞及空運食材。師傅用日本備長炭烤串,即叫即燒。雞柳配芝士/雞柳配芥末雞柳用炭火燒得恰到好處,外酥內嫩,搭配不同調味料都別有風味。芝士和芥末為雞柳增添了香濃和清新的口感。免治雞肉棒附月見肉質鮮嫩多汁,雞蛋嘅香滑和雞肉的鮮甜形成了完美搭配。麻薯卷外層薄軟的麻薯皮完美包裹住內餡,咬下去能感受到濃郁的麻茸香氣。餡料綿密香滑,恰到好處的甜度讓人回味無窮。這款甜點造型精緻,入口即化,絕對是難得的一絕。牛油果卷新鮮綿密的牛油果夾在輕盈柔軟的麵皮中,層層包裹而成。每一口都能感受到牛油果的香滑和清新,與麵皮的微甜完美融合。這道創意甜品既健康又美味,是非常不錯的選擇。田樂燒茄子表面焦脆的茄子外層包裹住軟糯多汁的內裡,淋上特製的醬汁後香氣陣陣。茄子本身的鮮甜味與調味料的酸甜完美交融。黑松露蒜蓉雜菌松露香氣撲鼻而來,與蒜蓉的濃郁味道相得益彰。各種鮮美的野菌更是為這道菜增添了層次感,口感紮實,入口回甘。芝士年糕軟糯的年糕外層包裹著濃郁的芝士餡料,香氣四溢。每一口都能感受到年糕的柔軟與芝士的絲滑,層次豐富。特別優惠,Sapporo 生啤買一送一 ($48)。📍 炭火地雞 (銅鑼灣

雞柳配芝士/雞柳配芥末

免治雞肉棒附月見
肉質鮮嫩多汁,雞蛋嘅香滑和雞肉的鮮甜形成了完美搭配。

麻薯卷

牛油果卷

田樂燒茄子

黑松露蒜蓉雜菌

芝士年糕

特別優惠,Sapporo 生啤買一送一 ($48)。

📍 炭火地雞 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街28號永光中心15樓
2024-06-19 137 浏览
炭火地雞以燒鳥為主,選用最上乘嘉美雞及空運食材。師傅使用日本備長炭烤串ఌ 即叫即燒❣︎ ✩燒鳥雞軟骨 $28/串雞翼 $28/串雞腎 $28/串免治雞肉棒(附月見) $38/串鳥串燒得烤香♥︎ 雞軟骨是密麻麻的一串,與眾不同!雞香味濃,新鮮肉嫩,水準不錯!✩燒海鮮炭燒白鱔 $58/串黑松露帶子燒 $58/串本yo最愛炭燒白鱔(。♥‿♥。) 白鱔燒得皮香肉嫩,絕對值得encore! 黑松露帶子燒雖然鮮香,但與炭燒白鱔相比,略為遜色。✩前菜雞肝醬多士(2人份) $58/份有2人份是抵食的,雞肝香滑帶甜,配搭脆卜卜多士、花生碎粒,口感豐富美味(¯ ³¯)♡✩燒牛豚鹽燒牛舌芯 $48/串秋葵卷 $28/串蘆筍卷 $32/串牛舌芯是不可錯過的,燒得油香嫩口,食落仍口感q彈。秋葵卷、蘆筍卷以豚肉包裹,燒得焦香,卻保留菜嫩多汁。秋葵卷鋪上一層柴魚絲,食落更具風味!✩野菜田樂燒茄子 $32/串茄子串入味香甜,但份量不多…✩沙律薯仔沙律 $68/份很喜歡其冰涼軟滑的口感,流心蛋、蟹籽亦令口感更為豐富(^‿^✿)✩甘味焦糖蕃薯配雪糕 58/份焦糖甘香,蕃薯甜而不膩,配搭雪糕,冰涼口感勁爽。✩飲品日本生啤($4

✩燒鳥

秋葵卷 $28/串
蘆筍卷 $32/串

✩野菜
田樂燒茄子 $32/串
茄子串入味香甜,但份量不多…

✩沙律
薯仔沙律 $68/份

✩甘味
焦糖蕃薯配雪糕 58/份

焦糖甘香,蕃薯甜而不膩,配搭雪糕,冰涼口感勁爽。

✩飲品
日本生啤($48)買一送一
串燒配生啤,除了有feel,更是抵飲,好飲,爽!
今次介紹嘅呢間鋪頭 相信淨係睇個名 都大概估到佢賣咩😆呢到主打使用日本備長炭 即叫即燒品嘗串燒時 可以食到炭燒獨有嘅煙燻香氣🔥而當中最重點推介嘅就係雞喺呢到可以食到一啲比較刁鑽嘅部位㗎🐥.喺到分享下啲試咗嘅特別款式比大家🍴雞心 $28原本擔心會唔會有咩接受唔到嘅異味膻味好彩完全冇問題 雞心食落軟嫩焦香❤️‍🔥.🍴雞心管 $38同雞心嘅質感有明顯對比 心管更有嚼勁咬落下會feel到嗰種彈性 口感幾特別😌.🍴雞頸 $34唔似豬頸肉咁膩 但同樣有嗰種爽口嘅感覺仲好貼心咁去咗骨 可以暢快啖啖肉咁食🥰.佢地仲有好多唔同特色部位中意搵特色嘢食嘅就黎發掘下啦😋
今次介紹嘅呢間鋪頭
  • 雞心
  • 雞心管
  • 雞頸
2024-06-14 104 浏览
今日又黎到銅鑼灣去到好多美食既登龍街搵野食先,今次上網搵左間食串燒既餐廳試下先,一入到去木系居酒屋既裝修設計,熱鬧既環境感覺好有FEEL,雖然係串燒餐廳但係感覺唔到油煙味,原來係有玻璃隔住可以見到師傅不停燒出晒煙,但出面既食客聞唔到油煙依方面勁鐘意,唔駛食完成身燒烤味帶返屋企💯食物方面最主打既係雞🐔,差唔多雞既每一部位都有得食,有好多都未食過,另外仲有牛,豬,海鮮,前菜,揚物,飯麵,野菜,沙律,甜品,同食串燒唔可以無既.....酒🍻雞軟骨+雞心🐤:雞軟骨同雞心都好香脆,一口咬落去有個脆脆嘅質感同時都有啲嫩滑嘅口感,雞軟骨爽脆加雞心內軟每邊一啖幾過癮。雞柳(芝士)+雞腿🐔:雞柳同雞腿都係啖啖肉肉質鮮嫩,雞柳既芝士融化嘅滋味好濃郁,帶出一種濃濃嘅奶香味。雞翼🐣:正所謂燒雞翼我鐘意食,我真係好鐘意食,呢款雞翼炭燒得剛剛好,外皮微焦有焦香,入面肉質咬落去有汁出,好有炭燒嘅獨特風味。免治雞肉棒🍳:免治雞肉棒配上日本月見蛋,依個組合既配搭係出奇地正,加埋日本精酒係更完美,咬一啖飲一啖。炭燒白鱔🪱:炭燒白鱔依個真係冇得輸,係我至愛既其中一個,皮脆得黎咬落去既肉質比鰻魚更幼滑,而且冇骨,如果唔係太飽依

炭燒白鱔🪱:炭燒白鱔依個真係冇得輸,係我至愛既其中一個,皮脆得黎咬落去既肉質比鰻魚更幼滑,而且冇骨,如果唔係太飽依個可以叫多幾串。

香脆雞皮配香蔥酸汁🐤:香脆雞皮依個我幾鐘意。雞皮炸得金黃酥脆,配上香蔥酸汁,帶出一種酸酸甜甜嘅味道,勁岩開胃小食。

味噌松坂豬🐷:松坂豬肉質唔會嚡口,味噌醬汁帶出一種濃郁嘅味道,同豬肉好夾。

鹽燒牛舌芯:鹽燒牛舌芯,又係我好鐘意既。燒牛舌芯,真係唔係間間都燒得好味,配上鹽嘅調味,帶出牛肉嘅原汁原味同嫩滑口感。每一口都令人陶醉。

A4鹽燒和牛三角腩🐂:但係講到今餐飯我最最鐘意既就係呢款A4和牛三角腩燒得恰到好處,外層微焦,和牛肉質細膩,入口即化,帶出一種濃郁嘅牛肉香氣同口感。鹽燒嘅調味令味道更加突出,絕對係必叫之選。

麻薯卷:麻薯卷鹹鹹甜甜嘅味道。再加埋可以拉絲拉到好長,又有得食又有得玩,麻薯外層綿密軟滑。

翠玉瓜+粟米🌽:翠玉瓜同粟米係我串燒成日都會叫既蔬果類,依度燒完都仲係香甜多汁。保持到粟米嘅甜味同脆口。燒既時間控制得好好

明太子燒淮山🐠:又一款我好鐘意既,本身燒淮山比較小食,但係見到佢明太子就叫黎食下,一黎到好似唔駛錢咁既明太子多到呢🤤🤤🤤仲要表面微微焦。加上好大舊既淮山,一啖都係緊緊可以放晒入口,明太子醬汁帶出一種好濃郁嘅海鮮味,原來同淮山嘅鮮甜結合得咁出色。

田樂燒茄子🍆:呢款同我幻想有出入,之前食開既燒茄子都係一條過,不過依度係切條,茄子燒得軟熟,保持住茄子嘅滑嫩口感。加上田樂醬汁帶出一種好濃郁嘅魚香味又幾得意

焦糖蕃薯配雪糕🍠🍧:焦糖蕃薯烤得金黃酥脆,上面既焦糖脆卜卜同蕃薯一齊食甜度岩岩好。配上清涼嘅雪糕,真係好開心嘅組合。

梅酒ON ROCK🥃:食串燒點可以唔整返D酒精享受下先得架。不過今次唔叫清酒試下梅酒,好濃郁嘅梅子香氣,入口滑順,有啲甜味。易入口得黎同串燒都係一個唔錯既配搭,不過同班FD就一定叫清酒,飲飲下既氣氛一定更加好

整體上服務幾好,9成食物都燒得好有水準,雖然當日好多客人但係燒既速度都好快,叫完坐一陣好快就開始不停送過黎👍

2024-06-04 85 浏览
瞬間去咗日本 yakitori 小店,生啤更係買一送一銅鑼灣都食到性價比 🆙 串焼店🍢肉類、海鮮、蔬菜類‼️約埋朋友,放工一面暢飲🍺一面食串燒🍢👍🏻chill 😝🌟個人推介:All in 雞類雞皮 $32雞心 $32雞肝 $32雞軟骨 $28雞腳筋 $28雞腎 $28雞翼 $28sapporo 生啤 $48而家點少得月見雞肉串,蘸點生雞蛋醬汁惹味滑溜入口,同樣係切點item之一👍🏻整體來說環境,食物都性價高 🆙 銅鑼灣想食串燒呢間都係之一👍🏻
瞬間去咗日本 yakitori 小店,生啤更係買一送一

銅鑼灣都食到性價比 🆙 串焼店🍢肉類、海鮮、蔬菜類‼️
約埋朋友,放工一面暢飲🍺一面食串燒🍢👍🏻chill 😝

🌟個人推介:All in 雞類
sapporo 生啤 $48

2024-05-21
用餐时段
2024-06-03 82 浏览
日式燒鳥店「炭火地雞」名副其實以日本備長炭燒烤空運嘉美雞為題.雞隻燒烤部位選擇多,分類特別細緻.但同時亦有海鮮,牛類,甚至丼飯及甜品,絕不單一微黃燈光,直望師傅在煙霧朦朧的炭火下特別有氣氛,當日平日晚上未到7點已全場爆滿,相當熱鬧.相信假日情況會更誇張,建議大家探店前要及早訂位喔~🔸雞翼(($28)🔸免治雞肉棒($38)🔸雞蠔肉($38)🔸味噌松板豬($28)大部份雞肉皮燒得香脆,而肉質烹調得剛剛好.特別是雞蠔肉,一隻雞僅有兩塊,軟嫩且多汁.松阪豬亦有所驚喜~調味濃郁,入口炭香.醮上沙律醬更滋味~🔸辛辣雞胸莞茜沙律($78) 滿滿一盤芫荽,中間夾住炸蒜香氣及辛辣雞胸肉絲,入口清新而且全冇草青味😮非常清爽.而不喜愛芫荽嘅友人都滿足地吃到半碟!🔸鹽燒牛舌芯($48) 🔸紫蘇卷($28)🔸A4鹽燒和牛三角腩($68)🔸黑松露帶子燒($58)牛類串燒入口特別充滿牛香.牛舌芯厚而爽彈.三角腩油脂溢滿.帶子加上黑松露更有層次🔸親子丼($48)🔸焦糖蕃薯配雪糕($58)串燒店有丼飯叫,非常適合要飽肚人士.親子丼飯極有誠意!伴隨超級濃郁魚湯,鮮甜暖笠笠.焦糖蕃薯配雪糕✨更是完美甜品收尾之選!外層燒至焦

🔸雞翼(($28)🔸免治雞肉棒($38)
🔸雞蠔肉($38)🔸味噌松板豬($28)

松阪豬亦有所驚喜~調味濃郁,入口炭香.醮上沙律醬更滋味~

🔸辛辣雞胸莞茜沙律($78)

🔸鹽燒牛舌芯($48) 🔸紫蘇卷($28)
🔸A4鹽燒和牛三角腩($68)
🔸黑松露帶子燒($58)

🔸親子丼($48)
🔸焦糖蕃薯配雪糕($58)

焦糖蕃薯配雪糕✨更是完美甜品收尾之選!外層燒至焦糖化,令番薯更香脆加上雲呢拿雪糕極致配合~

🔹札幌生啤($48🤩買一送一)
🔹菠蘿青檸梳打($38)
啤酒全日買一送一,大杯抵叫!不愛好酒精,其他梳打,乳酸類飲品,亦清爽解膩