4天前
最近我去咗灣仔嘅炭火Dining 炎,真係一個值得一試嘅地方!一入到去,已經感受到一種放鬆嘅氛圍,裝潢簡約又有質感,令我立即心情好咗好多。我哋首先點咗佢哋嘅招牌串燒,特別係免治雞肉串。雞肉外表燒得金黃,內裡卻保持住多汁嘅口感,咬落去肉質鮮嫩,仲可以配埋個生蛋黃,咁樣一啖啖落,真係無敵好味!我覺得生蛋黃嘅creamy感覺,實在係一個完美嘅搭配。另外,我哋仲試左好多其他既串燒,味道同樣出色,連相都唔記得影。其中呢度有稀有既提燈,烤得剛剛好,外面帶有微微嘅焦香,內裡依然柔滑,完全冇腥味,味道更加層次分明。每一串串燒都係用心製作,真係可以感受到廚師嘅用心。服務方面,員工都好有禮貌,對菜式介紹得詳盡,仲會根據我哋嘅口味推薦啲菜,令我哋每一個選擇都充滿驚喜。最吸引係如果你網上訂座,仲可以享有八折優惠,真係好划算!總之,炭火Dining 炎唔單止係一個享受美食嘅地方,仲係一個可以放鬆心情嘅好去處。下次我一定會再返去試其他菜式!如果你鍾意串燒,一定唔好錯過呢個地方!