2023-03-16 245 浏览
要數到香港貼地文化,當然唔少得深水埗啦!裏面充滿咗好多地道小食同人情味,今次就嚟到出名鵝油撈麵嘅炯記餐室,用平民先食好嘢😋炯記手撕雞撈面($58)撈面以鵝油加上爽口嘅粗面,味道香厚微甜,食到停唔到。手撕雞嫩滑,雞味濃郁,輕輕帶啲麻油味道,如果夏天食都幾爽銷魂腩叉撈面 ($52)喺呢度嘅另一招牌名物,腩叉嘅意思是半肥瘦嘅叉燒,肉及脂肪比例,令整個口感有叉燒嘅香味之如,又唔會太油膩,鍾意食肉嘅朋友唔可以錯過!
要數到香港貼地文化,當然唔少得深水埗啦!

手撕雞撈麵

炯記手撕雞撈面($58)

銷魂腩叉撈面 ($52)

手撕雞撈麵
2023-03-12 119 浏览
炯記既燒味就食得多 深水埗呢一間有特色 除咗平時其他分店食到嘅燒味之外 仲有米線🍲牛角包🥐真係估你唔到 正值下午茶時段 好罕有地唔需要等位 梗係要入嚟食吓嘢重慶酸菜魚米線 拍得住出邊食四川嘢 酸菜味好濃 分量十足呢個咁特別嘅酸菜魚米線一定要試吓 鵝油生菜 呢度嘅招牌菜係食我梗係要試吓佢呢款生菜🥬好香鵝油味👍🏻麻辣手撕雞 手撕雞喺呢度嘅招牌菜 麻辣汁係秘製嘅特別好食😍絕對唔係交行貨 辣味十足 如果本身一啲壓力都食唔到 建議揀返其他口味嘅手撕雞🐣下午茶經典西多士 你以為呢間一度食燒味 原來佢哋西多士都做得好出色 金黃色嘅西多士真係引死人😍仲要跟餐飲 又平又好食下次點可以唔encore
仲要跟餐飲 又平又好食下次點可以唔encore
2023-03-07 88 浏览
餐廳環境乾淨,麻辣手撕雞的麻辣味道不錯,有很香口的麻辣風味,相比鹽焗口味,辣麻口味比較吸引,而雞肉也算嫩滑,不過雞皮較多。撈麵份量頗多,足夠飽肚,但略嫌鵝油太多,麵質有點油膩。
手撕雞撈麵(麻辣&鹽焗)
手撕雞撈麵(麻辣&鹽焗)
  • 麻辣手撕雞
炯記二人套餐($198)回頭⭐⭐⭐⭐好食⭐⭐⭐⭐鹽焗雞腎鹹鹹地,小小爽口,唔會話太過硬而咬唔郁,一小片一小片咁,幾好送飯。例牌鹽焗手撕雞手撕雞好香芝麻味,唔會話太過鹹,加落個麵度好夾,一啖肉一啖麵好正。酸辣雲耳酸酸地,小小辣又唔會太辣,咬落去都算爽口,建議食主食之前就食,會好開胃。豬手4隻豬手好入味~而且好淋好多肉~配住麵食一流~👍鵝油拌麵要落比較多湯,但個味道都幾濃,配餸食又唔蓋過啲餸嘅味。整體而言個二人餐其實都幾抵,198蚊食到曬咁多份野,可以每一啖麵都配到餸,有曬開胃菜、正餐、湯同野飲~CP值頗高🔝服務態度:⭐⭐⭐環境:⭐⭐⭐炯記(深水埗)📍深水埗汝州街257號地舖📞26384833 #香港美食 #香港燒味 #香港外賣 #深水埗美食 #香港探店 #港式燒味 #香港必食餐廳

炯記二人套餐($198)
回頭⭐⭐⭐⭐
好食⭐⭐⭐⭐

鹽焗雞腎

例牌鹽焗手撕雞

酸辣雲耳

豬手4隻
豬手好入味~而且好淋好多肉~配住麵食一流~👍

鵝油拌麵
要落比較多湯,但個味道都幾濃,配餸食又唔蓋過啲餸嘅味。

服務態度:⭐⭐⭐
環境:⭐⭐⭐

炯記(深水埗)
📍深水埗汝州街257號地舖
📞26384833

好友知我喜歡吃手撕雞,所以特別介紹依間烱記手撕雞專門店,有多款不同製法的手撕雞菜式,我又點會錯過呢。入到店舖,感覺有點似去咗音樂室,牆壁上掛滿很多黑膠唱片,而且帶少許日式風格,感覺設計與別不同。看看餐牌先,除了有多款手撕雞撈麵/飯/腸粉、獨家鵝油撈麵外,另有煲仔菜,撈丁、米線等,很不錯。手撕雞雙拼撈麵    $58我選了雙拼,依碟是鹽焗手撕雞加腩叉,條條雞肉都去了骨,方便食用,雞肉都幾嫩,肉質爽滑,而腩叉是較肥的叉燒,吃起來不會太乾,有些油脂  ;  另外至於太子鵝油撈麵又是餐廳的招牌菜,充滿油香,粗身麵條更掛滿鵝油,帶鹹鮮味,層次感提升,口感變得豐富一點,加埋爽口嘅雲耳,少少酸辣,好開胃。秘制醬皇豬手撈麵    $52鵝油撈麵咁吸引,朋友又話想食,就點咗豬手撈麵。陣陣鵝油飄香入鼻,正因為加左鵝油,食落又香又滑,麵質彈牙,而且條條分明,絕無打結,鵝油亦唔會淨係得鹹味,有帶少少甜味,食落又鹹香十足,而豬手大大件,醬料係自家秘製,炆到好夠淋但又唔會爛晒,超多骨膠原,調味亦啱啱好,醬汁濃到張口,越食越好味,停唔到口,同樣都係配上爽口嘅雲耳。香茅豬扒蔥油撈丁    $42依款又是邪惡美食,好大
手撕雞雙拼撈麵    $58

手撕雞雙拼撈麵
秘制醬皇豬手撈麵    $52

秘制醬皇豬手撈麵
香茅豬扒蔥油撈丁    $42

依款又是邪惡美食,好大塊的豬扒,肉質好juicy嫩滑,香茅味突出,配合爆香過的蔥油來撈丁,味道會更好,麵條彈牙,鹹香惹味。
香茅豬扒蔥油撈丁
香茅雞扒蔥油撈丁    $42

呢度撈丁係用出前一丁炒得好乾身,啱晒我口味,雞扒醃得好香好有香茅味道,食落去好濃郁,雞肉嫩滑,食唔到雪味,再加埋蔥油嘅香,零舍唔同。
香茅雞扒蔥油撈丁
餐湯是紅蘿蔔粟米湯,清清甜甜,潤喉解膩。

大家都喜歡凍檸檬茶,茶底清徹,檸檬清新,冰冰涼涼,消膩解渴。
2023-03-02
手撕雞雙拼撈麵
秘制醬皇豬手撈麵
香茅豬扒蔥油撈丁
香茅雞扒蔥油撈丁
2023-02-26 70 浏览
炯記嘅太子鵝油撈麵一直係我心目中嘅 Top List❤️,麵條柔軟而有咬口,油而不膩,非常適合配埋烔記招牌燒味、手撕雞一齊食🤤!因為太多嘢都想食,我同朋友仔直接揀咗佢哋嘅二人套餐,可以試勻晒佢哋幾款招牌,非常抵食👍🏻,絕業飽肚仲有突😂!二人滿足套餐($198):🔸鹽焗手撕雞🔸秘製醬皇豬手(4隻)🔸酸辣蒜香雲耳🔸麻辣雞腎🔸野外油菜🔸太子鵝油撈麵(2碟)🔸凍菜蜜 & 凍奶茶🔸餐湯(2碗)

二人滿足套餐($198):
🔸鹽焗手撕雞
🔸秘製醬皇豬手(4隻)
🔸酸辣蒜香雲耳
🔸麻辣雞腎
🔸野外油菜
🔸太子鵝油撈麵(2碟)
🔸凍菜蜜 & 凍奶茶
🔸餐湯(2碗)

鹽焗手撕雞

秘製醬皇豬手

2023-02-19
午餐
有沒有人跟我一樣 很喜歡吃香港地道美食?特別是深水埗的炯記手撕雞 環境舒適 平民價錢CP值最高的是$198二人餐✨5菜2主食2飲料還附送老火湯 一口氣可以試哂多款必吃之選·🍜太子鵝油撈麵沒吃過太子鵝油撈麵 真的不要跟人說來過炯記棋哥的兒子所秘製醬汁 標榜用荔枝柴燒的鵝油撈麵油香滿溢 油亮亮的 每條麵條都均勻地沾上鵝油和秘製醬油🦆一點都不重鹼水味 爽口彈牙·🐔麻辣手撕雞招牌菜之一的手撕雞 可選鹽焗/麻辣 or 鴛鴦滿滿一盤 肉質超級嫩滑🌶麻辣有勁 清爽惹味啖啖肉冇骨真係好爽 用嚟配鵝油撈麵食一流·🐷秘製醬皇豬手四大塊豬手上色非常均勻 去毛功夫做得不錯用小火慢慢炆至入味 令整隻豬手肉質鬆化軟腍入口味道醇厚 肥而不膩🍖補充到滿滿的骨膠原·🐓鹽焗雞腎同樣可選鹽焗/麻辣 調味適中不死咸 沒有腥味雞腎爽爽脆脆的口感 愈吃愈有味 充滿了嚼勁用作送酒小吃就一流🍻灑上芝麻 冷食口感更佳·🧆酸辣蒜香雲耳 🥬油菜 🥘老火湯 🍹飲品雲耳的爽口質感 加上配搭酸辣汁 惹味又開胃還有油菜 青紅蘿蔔老火湯 二人餐食得捧腹而去當然少不了香港地道美食代表 凍檸茶 凍奶茶啦
有沒有人跟我一樣 很喜歡吃香港地道美食?
特別是深水埗的炯記手撕雞 環境舒適 平民價錢
當然少不了香港地道美食代表 凍檸茶 凍奶茶啦
  • 麻辣手撕雞
  • 醬皇豬手
2023-02-18 60 浏览
今日黎深水埗買電話卡, 順便搵野食, 發現哩間鋪頭入邊好多人係到食, 亦都好多人等外賣,於是就入去食啦, 鋪頭五會迫, 做算2個人坐都五太迫。另外發覺鋪頭牆身好有特色, 有深水埗、長沙灣黑膠碟做特色。 店員都好有禮貌。 哩間最出名梗係叫手撕雞撈丁, 雞五會鞋, 雞真係有雞味! 另外叫左胡椒豬肚湯飯, 豬肚都好大方, 數量都五少。 而且叫左雲吞雞湯飯, 雞既數量都算好多,另外叫咗個生菜, 我覺得個生菜好好食, 好滑溜, 可能淋左少少滾油!
左少少滾油!
2023-02-18 35 浏览
深水埗啲嘢食真係好平,$198 二人餐有以下8樣:1. 鹽焗或麻辣手撕雞(例牌)90/100雞肉嫩滑,鹽焗嘅味道剛剛好,唔會死鹹。2. 秘製醬皇豬手/清湯牛魔王(90/100)我哋揀咗清湯牛魔王,有牛腩同埋牛肚。炆得夠淋,好食!3. 酸辣蒜香雲耳(88/100)雲耳入味,爽脆,好食。4. 鹽焗或麻辣雞腎(92/100)雞腎爽口,軟硬適中!5. 油菜,正常。6. 白飯或太子鵝油撈麵,兩碗(96/100)太子鵝油撈麵必食,超級香!7. 例湯,兩碗:正常。8. 兩杯凍/熱飲品$198嘅2人餐其實可以3個人食,我哋兩個都算大食,食完個2人餐之後飽到死,啲野食又平又好食,而且份量好大,性價比超高。而且服務親切,十分推介!
深水埗啲嘢食真係好平,$198 二人餐有以下8樣:

1. 鹽焗或麻辣手撕雞(例牌)90/100
雞肉嫩滑,鹽焗嘅味道剛剛好,唔會死鹹。

2. 秘製醬皇豬手/清湯牛魔王(90/100)
我哋揀咗清湯牛魔王,有牛腩同埋牛肚。炆得夠淋,好食!

3. 酸辣蒜香雲耳(88/100)
雲耳入味,爽脆,好食。

4. 鹽焗或麻辣雞腎(92/100)
雞腎爽口,軟硬適中!

5. 油菜,正常。

6. 白飯或太子鵝油撈麵,兩碗(96/100)
太子鵝油撈麵必食,超級香!

7. 例湯,兩碗:正常。

8. 兩杯凍/熱飲品

2023-02-18 35 浏览
食過「炯記」的手撕雞腸粉同鵝油撈麵覺得好滋味,今日同媽咪行開深水埗就入去食Lunch點咗個「二人滿足套餐」$1️⃣9️⃣8️⃣ 每款食物均以生菜墊底==========🔹鹽焗或麻辣手撕雞(例牌)揀咗鹽焗,份量不少雞肉嫩滑入味富肉汁;調味恰當不過鹹,芝麻及麻油味道突出🔹秘制醬皇豬手(4隻) 或清湯牛魔王(例牌)揀咗牛魔王,有牛腩,金錢肚和毛肚牛腩帶點腩衣位及脂肪,肉質緊實金錢肚爽彈有嚼頭;毛肚爽滑清湯味道鮮甜🔹酸辣蒜香雲耳酸辣比例調配不錯,蒜粒份量適中雲耳爽脆,作為開胃小菜好適合🔹鹽焗或麻辣雞腎揀咗鹽焗,以麻油調味再加上芝麻雞腎外皮帶微脆感🔹郊外油菜生菜鮮嫩翠綠,加入腩汁夠滋味🔹白飯或太子鵝油撈麵(2碗)揀咗太子鵝油撈麵份量豐富,幼麵爽彈帶淡淡鵝油香🔹冷熱飲品(2杯)點咗熱檸蜜及熱檸水;檸檬新鮮份量足🔹例湯 (2碗)紅蘿蔔木瓜湯,飲落清甜味精不重==========免加一,整體用餐體驗不錯,上菜速度高,食物質素符合預期,性價比高
點咗個「二人滿足套餐」$1️⃣9️⃣8️⃣
每款食物均以生菜墊底
==========
🔹鹽焗或麻辣手撕雞(例牌)
揀咗鹽焗,份量不少
雞肉嫩滑入味富肉汁;調味恰當不過鹹,芝麻及麻油味道突出

🔹秘制醬皇豬手(4隻) 或清湯牛魔王(例牌)
揀咗牛魔王,有牛腩,金錢肚和毛肚
牛腩帶點腩衣位及脂肪,肉質緊實
金錢肚爽彈有嚼頭;毛肚爽滑
清湯味道鮮甜

🔹酸辣蒜香雲耳
酸辣比例調配不錯,蒜粒份量適中
雲耳爽脆,作為開胃小菜好適合

🔹鹽焗或麻辣雞腎
揀咗鹽焗,以麻油調味再加上芝麻
雞腎外皮帶微脆感

🔹郊外油菜
生菜鮮嫩翠綠,加入腩汁夠滋味

🔹白飯或太子鵝油撈麵(2碗)
揀咗太子鵝油撈麵
份量豐富,幼麵爽彈帶淡淡鵝油香

🔹冷熱飲品(2杯)
點咗熱檸蜜及熱檸水;檸檬新鮮份量足

🔹例湯 (2碗)
紅蘿蔔木瓜湯,飲落清甜味精不重
==========
2023-02-18
  • 鹽焗手撕雞
2023-02-11 58 浏览
炯記手撕雞 (汝州街) (深水埗).▪️海蜇手撕雞腸粉 ▪️.係我今次過黎為左食嘅(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)手撕雞係呢到招牌,我叫左麻辣,個腸粉勁滑🥰.▪️雞翼蔥油撈丁▪️.好耐無食過葱油撈丁,雞翼三隻,有啲似下午茶🤣.▪️ 腩叉燒撈粗▪️.個叉燒係肥多,我個人就好怕食肥叉🤣但男朋友話呢啲先好食唔肥!個粗麵勁香!.▪️鵝油生菜▪️.想叫個菜食,鵝油撈真心特別香.📌 炯記手撕雞 (汝州街) (深水埗)深水埗汝州街257號地舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
炯記手撕雞 (汝州街) (深水埗)

▪️海蜇手撕雞腸粉 ▪️

▪️雞翼蔥油撈丁▪️
好耐無食過葱油撈丁,雞翼三隻,有啲似下午茶🤣

▪️ 腩叉燒撈粗▪️
▪️鵝油生菜▪️
想叫個菜食,鵝油撈真心特別香
📌 炯記手撕雞 (汝州街) (深水埗)
深水埗汝州街257號地舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
深水埗多野食就唔洗多講啦,人氣咖啡店,人氣小店多的是不過我去左西九商場附近搵食,見到有朋友之前介紹過幾好食既手撕雞店既然行開就入左去試下先,本身打算食下下午茶就算架啦但係真係比左個二人餐餐牌吸引到,對於我呢D 真係選擇困難既人,最好就係乜都有就最好啦今次呢個二人滿足套餐堂食優惠價$198 (外賣+$5)係呢個套餐入面包含鹽焗/麻辣手撕雞(半隻) 醬皇豬手(四隻)/清湯牛魔王(例牌)  鹽焗/麻辣雞腎  酸辣蒜香雲耳  兩份太子鵝油撈麵/白飯 一份時菜及兩碗例湯仲有包兩杯冷熱飲品落左呢個二人餐冇耐,店員已經送左例湯,真心我好怕飲街外既例湯,但係今次呢一款係青紅蘿蔔好有屋企飲既感覺呀,姨姨仲好好呀送多一碗比小朋友當然要介紹佢地既手撕雞先啦,因為我地要預埋小朋友食既關係我地就揀左鹽焗手撕雞(半隻)我諗大家都有食開手撕雞架啦,雖然雞肉絲一定鋪曬面但係底入面一定有好多好多既雞殼同雞腳係底但係呢一碟就係全部都係雞肉絲呀,啖啖肉好惹味本身有d 爭扎揀豬手好定牛魔王,爸爸就話佢想試牛魔王,牛魔王指牛肚,牛腩等等,雖然係清湯,但係牛肚好爽但係又夠淋,唔會似個種咬極都唔咬唔斷(我好愛食牛肚但係最怕就係咁扯
深水埗多野食就唔洗多講啦,人氣咖啡店,人氣小店多的是
不過我去左西九商場附近搵食,
見到有朋友之前介紹過幾好食既手撕雞店

既然行開就入左去試下先,
本身打算食下下午茶就算架啦
但係真係比左個二人餐餐牌吸引到,
對於我呢D 真係選擇困難既人,最好就係乜都有就最好啦
今次呢個二人滿足套餐堂食優惠價$198 (外賣+$5)
係呢個套餐入面包含鹽焗/麻辣手撕雞(半隻)
醬皇豬手(四隻)/清湯牛魔王(例牌)
  鹽焗/麻辣雞腎
 酸辣蒜香雲耳
 兩份太子鵝油撈麵/白飯
一份時菜及兩碗例湯
仲有包兩杯冷熱飲品

落左呢個二人餐冇耐,店員已經送左例湯,
真心我好怕飲街外既例湯,但係今次呢一款係青紅蘿蔔
好有屋企飲既感覺呀,姨姨仲好好呀送多一碗比小朋友

當然要介紹佢地既手撕雞先啦,因為我地要預埋小朋友食既關係
我地就揀左鹽焗手撕雞(半隻)
我諗大家都有食開手撕雞架啦,雖然雞肉絲一定鋪曬面
但係底入面一定有好多好多既雞殼同雞腳係底
但係呢一碟就係全部都係雞肉絲呀,啖啖肉好惹味
本身有d 爭扎揀豬手好定牛魔王,
爸爸就話佢想試牛魔王,
牛魔王指牛肚,牛腩等等,
雖然係清湯,但係牛肚好爽但係又夠淋,
唔會似個種咬極都唔咬唔斷
(我好愛食牛肚但係最怕就係咁扯都扯唔斷)
牛腩好好味,好味到覺得好似唔夠喉,好想再叫多一碟xd
黎左兩大主食,又點少得精華中既精華
講左就係太子鵝油撈麵
撈麵一上枱已經有陣陣香氣,我開頭會諗
鵝油都應該幾膩卦? 但係食落去又唔同wor
最重點係!!連大少都肯食呀(偏食之人特別煩)
另外酸辣蒜香雲耳,當時有擔心我會唔會食唔到呀?
會唔會好辣呀? 點知佢酸酸辣辣咁好開胃,
完全岩曬係開胃前菜, 超惹味的!!

另外我其實真係幾喜歡吃內藏類的小吃(但不能多吃)
我們點的是鹽焗雞腎,味道是有的,
但好像有一點唔夠喉,下一次我會點麻辣的
最後就是油菜一碟,沒什麼太特別
不特別介紹了...
這一份二人餐真的在中午吃時很飽,
很滿足,連帶時常跟我吃飯後還會再吃多一餐的爸爸
也說我就夠了,不用再吃

不用二百元可以吃到飽,真的是蠻化算的,
加上小孩不算吃得太多,
所以真的是二人份的話很足夠,
有機會再嘗試的話,我很想吃它家的手撕雞腸粉
還有豬手,好像煮得很淋很入味的樣子
還有好似它家的燒味也很出名的~
是日介紹:
炯記手撕雞(汝州街)深水埗汝州街257號地舖

就這樣完結啦,下次再見啦!(拜~)

2023-01-30
  • 酸辣蒜香雲耳
  • 手撕雞
2023-02-02 47 浏览
我openrice外賣自取,諗住慳返啲時間唔使等,點知去到佢先整畀我,要我等多十分鐘,咁我外賣自取有咩意思🫠銷魂腩叉撈麵 💰56包是日開胃菜(木耳)&老火湯(合掌瓜雞腳湯)佢寫腩叉係半肥瘦,但我食幾舊都係好瘦同好柴,零叉燒味,求其搵一間燒味舖都好食過佢💩麵、木耳同老火湯都冇咩特別就唔講🤷🏻‍♀️海蜇手撕雞腸粉 💰48我見住佢拎入微波爐叮翻熱🤦🏻‍♀️鹽焗手撕雞完全冇雞味,啲腸粉唔夠滑,偏硬😟

銷魂腩叉撈麵 💰56
包是日開胃菜(木耳)&老火湯(合掌瓜雞腳湯)

海蜇手撕雞腸粉 💰48
外卖自取
2023-02-01 49 浏览
去咗深水埗食撈麵, 撈麵選擇多, 跟餐奉送老火湯或茶及是日開胃菜, 當日嘅開胃前菜係雲耳一小碟。🔸手撕雞雙拼撈麵 (拼豬手)最強組合❗️鵝油撈粗 x 鹽焗手撕雞用咗秘製醬油混合鵝油嚟撈粗麵, 麵條質地有彈性, 配合鵝油更惹味, 充滿油香~ 手撕雞有鹽焗同麻辣兩個口味供選擇, 雞肉夠嫩滑, 啖啖肉, 唔乾柴, 鹹味適中🔸上湯浸津白娃娃菜好鮮甜, 搭配上鹹鮮嘅金華火腿, 幾滋味😋!🔸胡椒豬肚湯(配白飯🍚)胡椒味適量, 唔會太刺激, 很好下飯!

🔸手撕雞雙拼撈麵 (拼豬手)
最強組合❗️鵝油撈粗 x 鹽焗手撕雞

🔸上湯浸津白
娃娃菜好鮮甜, 搭配上鹹鮮嘅金華火腿, 幾滋味😋!

🔸胡椒豬肚湯(配白飯🍚)
胡椒味適量, 唔會太刺激, 很好下飯!
2023-02-01
2023-01-17 64 浏览
今日去咗深水涉行街 行到咁上下想醫下肚發現原來深水涉都有炯記 緊係來再食下佢個鵝油撈麵啦 叫咗個招牌四寶同牛魔王撈麵來到熱辣辣 四寶就係 手撕雞 豬手 牛腩 牛肚手撕雞惹味 豬手又炆得好入味又淋 牛腩就清湯腩個種 原汁原味 牛肚好好味之後就到牛魔王就係清湯腩同牛肚兩個撈麵分量都十足 包你食到夠喉 唔似一般麵店咁 份量少 到喉唔到肺 每個撈麵餐都會跟個蒜香雲耳不過我唔夠喉 就再叫咗個小食三皇盤就係有蒜香酸辣雲耳 酸辣無骨鳳爪 鹽焗雞腎三樣食完都好開胃 無骨鳳爪 夠凍 又夠酸辣 醒胃都震雞腎 爽口 加上白芝麻 十分惹味雲耳 酸辣岩岩好 食完一舊 包你追住食總體好味道 價錢抵食 又夠飽下次有機會實返來幫襯下 撈麵 正正正👍🏻
今日去咗深水涉行街 行到咁上下想醫下肚
發現原來深水涉都有炯記 緊係來再食下佢個鵝油撈麵啦