今次嚟到點小館試咗店內嘅超值食雞優惠套餐,以及單叫嘅手打新鮮墨魚丸。海南椰子雞鍋(半隻)呢道海南椰子雞鍋係套餐嘅亮點之一。湯底用咗海南椰子水煮成,有天然嘅清甜味,湯底飲落清爽。半隻雞肉質鮮嫩,吸收咗椰子水嘅香甜味道,食落去非常滿足。另外,湯底仲可以飲,當作暖身湯品,湯味清甜,飲完之後令人感覺非常舒適。🍲🐔🥥美國肥牛肉肥牛片切得非常薄,脂肪分佈均勻,肉質鮮嫩。當肥牛片喺椰子雞湯底裡輕輕涮一涮,吸收咗湯底嘅清甜味道。呢個肥牛片真係既好食又唔會太油膩,係火鍋中不可或缺嘅主角。🥩🔥手打新鮮墨魚丸(單叫)墨魚丸口感彈牙,咬落去有墨魚嘅鮮味。🐟🍥點小館嘅火鍋套餐真係非常值得一試,特別係海南椰子雞鍋,湯底清甜鮮美,搭配美國肥牛同田園鮮蔬都係絕配。而單叫嘅手打新鮮墨魚丸更加係一個亮點,彈牙而鮮美,令人難忘。如果你係火鍋愛好者,呢度絕對係一個好選擇,無論係食材質素定係湯底風味都能夠令人滿足!
海南椰子雞鍋(半隻)
美國肥牛肉
手打新鮮墨魚丸(單叫)
墨魚丸口感彈牙,咬落去有墨魚嘅鮮味。🐟🍥

2024-10-16
2024-07-13 690 浏览
今日中午放飯嘅時候諗緊食邊間餐廳,本身鍾意食開米線,但係今日都覺得有啲悶,咁啱呢喺OpenRice呢度就見到有一間食點心嘅餐廳,但係又唔係功夫點心,好似係新野,就不如試一試啦!咁回歸正傳,我哋呢就叫咗蝦餃,燒賣,黃金流沙包,同埋一啲甜點啦。蝦餃同燒賣真係冇得頂啲蝦大大粒成個燒賣又爽口又有唔同嘅口感我覺得已經係天花板咁滯啦。而啲蝦餃入邊啲蝦都係一樣大粒夠新鮮,個皮都叫做薄,所以都覺得十分之滿意。雖然以上嘅點心都叫做OK,不過呢啲甜點呢就比較唔好食啦,我哋叫咗個兔仔形狀嘅乳酸慕絲,咬落去個口感好硬好似食緊麵包咁,食落去呢就好似乾噌噌咁完全冇嗰種甜品應該嘅清新感覺。同埋食食吓仲有少少藥水味添,下次真係唔會再叫

2023-06-19 1451 浏览
超難食,簡直是垃圾幾乎樣樣都好難食粉粿得幾粒油花生,無味燒賣太鹹,要狂飲水鹹水角簡直不知所謂,入面漿住個口,黏著食道,難以下嚥茶十分劣質,出世咁來沒飲過咁難飲嘅茶,有陣霉味,無茶香重點係重要好貴,cp值底,0分尼間野,狗也不食……………………………………….……………………………………………………………………………….
超難食,簡直是垃圾
幾乎樣樣都好難食
粉粿得幾粒油花生,無味
燒賣太鹹,要狂飲水
鹹水角簡直不知所謂,入面漿住個口,黏著食道,難以下嚥
茶十分劣質,出世咁來沒飲過咁難飲嘅茶,有陣霉味,無茶香
重點係重要好貴,cp值底,0分
尼間野,狗也不食

2023-06-19
2022-08-04 2207 浏览
和同事離開深水埗做嘢為求有泊車優惠又嚟咗呢間嘢食點心飲茶味道唔差深水埗嚟講都算幾得意嘅飲茶點心選擇叫咗都好多點心食同事每次都鍾意嗌炒貴刁我就鍾意食蝦餃燒賣菠蘿包都唔錯下次可以再食
和同事離開深水埗做嘢

我就鍾意食蝦餃燒賣菠蘿包
都唔錯下次可以再食
外卖自取
2022-06-07 1590 浏览
一直話想上黎試下呢間新嘢,由新到唔新,都末上過黎。今次終於一試,果然無黎錯。座位不多,星期日去都居然仲有卡位,好彩。不過似乎高層,黎嘅人本身應該不多。選擇彌算太多,但幾多想試,點知有幾樣想食,咁啱都無,連姐姐都唔好意思話你咁啱要嘅無。商場內,價錢算合理。腸粉個皮好攪笑,比坊間酒樓煙韌,好有咬口,與別不同。鴛鴦天鵝酥,本來一個紫薯一個榴槤,因為我地唔食榴槤嘅,叫佢轉2個紫薯又ok喎,好在。個紫薯真係夠香,足料,炸得唔算好酒,但熱辣辣,夠脆身,真係無比錯個讚。隻兔仔裡面係酸奶,好味酸酸甜,兩者搶唔到對方味,又夠滑,末食過,真係要去試下呢個真係菠蘿叉燒包,佢雖然得一粒菠蘿,無乜味出到,但佢無欺騙真係有一粒,當一般酥皮叉燒包都唔過份呀,夠脆有叉燒味嘅。街坊價咁上下,高質食物同賣相,下次再來

商場內,價錢算合理。

腸粉個皮好攪笑,比坊間酒樓煙韌,好有咬口,與別不同。

街坊價咁上下,高質食物同賣相,下次再來

2022-06-03 1066 浏览
新派點心,將各種新意加入傳統點心。造型有趣精緻,令人食慾大振💫💫。味道:👍👍👍👍👍環境:👍👍👍👍服務:👍👍👍👍價錢仲幾抵食,一啲都唔貴😄,又試到好多款。感覺高級又特別,料又十足。✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️✨️不錯的酒樓。

味道:👍👍👍👍👍
環境:👍👍👍👍
服務:👍👍👍👍

不錯的酒樓

2022-04-30
2022-04-11 1025 浏览
星期六過黎點小館食點心, 呢間餐廳雖然係細舖 ,收費亦相對較平, 但同屋邨酒樓相比,服務員既服務態度出奇地好。佢地會走過嚟同你吹水,問你覺得啲食物質素點樣, 依一點值得加分。 食物質素亦都唔錯。真係菠蘿叉燒包裏面係真係有菠蘿餡, 新鮮熱辣辣好好食。 另外沙灘沐浴雞都好有gimmick 一直迷你嘅燒雞,坐低張沙灘椅上面 ,再加把太陽傘。 原本想直接用手撕開嚟食, 但隻雞仲好熱,好盪手, 最後只好用鉸剪慢慢剪。燒雞皮脆肉嫩, 賣緊58蚊一隻, 值得一試。