最近愛上了烤魚,睇YouTube 見到介紹呢間烤魚店勁吸引,tea time 黎食仲抵添! 點左鮮青椒味烤江團魚,配小麻小辣魚味更加鮮味突出。烤魚爐好大盤夠霸氣,風味十足。魚身上面堆滿大量紅椒青花椒,魚肉肥厚細嫩,碎骨少真係啖啖肉,美味可口。重點冇泥味,仲有不少骨膠,魚皮彈滑。烤魚精華湯汁,14:00-17:00 無限追加配菜,廿幾款任食真係吃到飽!鴨血吸晒辣湯鮮滑麻香好夾。海苔響鈴放湯浸兩下即食,豆味濃,香軟又有海苔味道。至尊水果茶解辣果味Fresh,綜合水果裝滿一大杯。大片橙肉、紅肉火龍果、藍莓、士多啤梨、奇異果、西瓜波、蘋果肉,一邊飲一邊叉住食,啖啖熱情果肉,爽口椰果條,真係豐富健康。烤茄子原條香烤茄子,仲可以request多蒜或多葱。茄子肉超軟嫩,夾起皮肉分離,上面蒜蓉充滿油香多到滿瀉。重慶把把燒被隔座既把把燒吸引左,原來有成48串咁多,用小火爐上檯暖住慢慢嘆,放左孜然粉、辣椒籽、紅油烤好有川式風味,鮮辣過癮。串串香分別係魷魚鬚、魚肉豆腐、粟米粒,膻香羊肉、肥美五花肉,夠飽肚~仲有牛肚、雞腎,又辣又滋味,雞脆骨夠麻香。
點左鮮青椒味烤江團魚,
配小麻小辣魚味更加鮮味突出。
烤魚爐好大盤夠霸氣,風味十足。
鮮青椒味烤江團魚

重點冇泥味,仲有不少骨膠,魚皮彈滑。

鴨血吸晒辣湯鮮滑麻香好夾。
海苔響鈴放湯浸兩下即食,豆味濃,
香軟又有海苔味道。

至尊水果茶
解辣果味Fresh,綜合水果裝滿一大杯。
啖啖熱情果肉,爽口椰果條,真係豐富健康。

烤茄子

重慶把把燒

串串香分別係魷魚鬚、魚肉豆腐、粟米粒,
膻香羊肉、肥美五花肉,夠飽肚~
仲有牛肚、雞腎,又辣又滋味,雞脆骨夠麻香。
鮮青椒味烤江團魚
2023-11-09 62 浏览
烤魚是一道傳統的美食,這次我品嚐了一家知名餐廳的烤魚,給我留下了深刻的印象。首先,烤魚的外觀金黃誘人,散發出誘人的香氣,讓人垂涎欲滴。魚肉鮮嫩多汁,入口即化,而且烤魚的配料搭配得恰到好處,增添了豐富的口感。烤魚的調味料也很獨特,帶有微妙的辣味和香料的香氣,使整道菜更加美味。此外,餐廳的服務也非常周到,環境舒適,讓用餐體驗更上一層樓。總的來說,這道烤魚無論在外觀、口感還是味道上都表現出色,給人留下了難以忘懷的印象。我強烈推薦這家餐廳的烤魚,如果您喜歡海鮮美食,一定不能錯過這道美味佳餚!

2023-11-09 49 浏览
烤魚工房係烤魚界嘅天花板,我又嚟啦😎每次都唔會失望👍🏻🍽️鹹蛋蒜香酸菜味(走辣) ($289) 烤魚有3種魚揀 海鱸魚 清江魚 & 江團魚(江團魚+$40)上次先食完江團魚 今次食清江魚啦清江魚都係好大條嘅 但相對無江團魚咁滑 因為我對上果次距離今次隔得唔耐所以印象係非常清晰嘅 記低佢記低佢以後都係食江團魚好📝如果你哋食得辣推薦食鮮青椒味🌶️😁🍽️烤茄子 ($36)🍽️烤小饅頭(2串)($15)🍽️烤韭菜(2串)($26)係我每次嚟都例牌必點嘅烤三寶阿😋🍽️烤羊肉串($59)有成6串咁多 食羊我鐘意帶少少羊騷味 呢次嘅羊肉串真係好好味🤤🍽️錫紙魷魚圈($59)份量好多 墊底仲有D粉絲都好入味😋🍹至尊水果茶($43)好大杯好多生果 食到辣辣哋飲返啖好fresh😌登打士廣場分店12:00 - 15:30都有做所有烤魚配菜任食嘅PROMOTION!🤩烤魚工房完全可以媲美深圳嘅探魚 味道選擇多 有辣有唔辣用料新鮮 味道又正宗 加埋夜店風嘅裝修風格 直接成為最受香港年輕人歡迎嘅烤魚品牌 重點係價錢唔貴阿🤑加埋飲品及加一 今次我哋2位TOTAL$593都係食到好飽好滿足咁回家😜
烤魚工房係烤魚界嘅天花板,我又嚟啦😎每次都唔會失望👍🏻

🍽️鹹蛋蒜香酸菜味(走辣) ($289)
上次先食完江團魚 今次食清江魚啦
如果你哋食得辣推薦食鮮青椒味🌶️😁

🍽️烤茄子 ($36)
🍽️烤小饅頭(2串)($15)
🍽️烤韭菜(2串)($26)
係我每次嚟都例牌必點嘅烤三寶阿😋

🍽️烤羊肉串($59)

🍽️錫紙魷魚圈($59)
份量好多 墊底仲有D粉絲都好入味😋

🍹至尊水果茶($43)
好大杯好多生果 食到辣辣哋飲返啖好fresh😌

烤魚工房完全可以媲美深圳嘅探魚
味道選擇多 有辣有唔辣

重點係價錢唔貴阿🤑

2023-10-31
  • 至尊水果茶
2023-11-07 25 浏览
環境不錯,服務態度也很好,物品價格也可以接受。最喜歡吃烤腸!!!水果茶都好好飲好解渴。建議一定要點水果茶和烤腸!!!!!烤魚要幾個人才能吃完一份!!!可以看需求點
2023-11-06 56 浏览
好食,台灣腸幾好食,如果食到辣嘅可以嘗試一下,牛舌叫左走辣都會有少少辣,但係唔重,唔會太辣,啱啱好,炸饅頭幾好食,未點煉奶之前會有小小甜味,點煉奶之後,個甜未就啱啱好,唔太甜,幾好食。
2023-11-05 53 浏览
這道烤魚令人驚艷。魚肉鮮嫩多汁,搭配烤得香脆的外皮,散發出誘人的煙燻香氣。每一口都能感受到魚肉的天然甜味,配料的選擇與搭配恰到好處,既提升了魚肉的風味,又不掩蓋魚本身的特色。整體而言,這道烤魚口感豐富,鮮美又美味,絕對是一道值得品嚐的美食。
青椒烤魚
青椒烤魚
2023-11-05 42 浏览
是在旺角的一家烤鱼店,地理位置很优越,菜品种类齐全,价格亲民,烤鱼味道超正宗!服务态度也很周到,推荐幽兰拿铁和豆花烤鱼带朋友来吃,朋友说很满意,下次还会来吃!!!
带朋友来吃,朋友说很满意,下次还会来吃!!!
豆花烤鱼
豆花烤鱼
2023-11-04 57 浏览
香港人常常稱讚大陸烤魚超正,朋友介紹旺角烤魚工房可以媲美深圳探魚的烤魚 ,用料新鮮,口味驚艷,今晚就同阿女過嚟試吓。餐廳地方簡潔乾淨,座位舒適。門口長期有客排隊等位,可見真係好受歡迎!烤魚:三選一揀咗江團魚,烤魚亦有多種味道選擇,揀咗鹹蛋蒜香酸菜味,烤魚大大盤上檯,用火熱住食,呢款味是不辣的,鹹香中帶蒜蓉味,十分足料,不吃辣的朋友都不防一試其滋味。江團魚特點就是肉質嫩滑,多肉少骨,魚肉吸收濃郁湯汁,十分惹味!除咗烤魚重有串燒,可以揀辣度。烤茄子,剛烤好的茄子外皮焦脆,瓜肉吸收醬汁後,夾雜着蒜蓉的獨特香味軟糯味濃。烤雞中翼皮脆肉嫩,香草和孜然粉味香濃。鐵板包漿豆腐,豆腐煎成外脆內軟,放上鐵板上檯,上面還灑上香蒜,菜甫及蔥粒,食落香脆惹味!蔥油拌麵有蔥香的味道加上厚實粗麵,口感風味十足。串烤小饅頭,外層燒到脆卜卜,有少少 焦香,點些煉奶無論口感和味道都是一流。至尊水果茶大大杯,色彩繽紛打卡一流,食落百香果味好濃,入面有好多水果 ,絕對是健康又好味的飲品。

除咗烤魚重有串燒,可以揀辣度。

烤雞中翼皮脆肉嫩,香草和孜然粉味香濃。

蔥油拌麵有蔥香的味道加上厚實粗麵,口感風味十足。

2023-11-02 38 浏览
旺角人氣正宗川渝烤魚 平日晚市去到都好多人排隊 睇番介紹每年賣出超過十萬條烤魚 用咗重慶30年大師傅獨家秘製配方 研發左適合香港人嘅口味 仲喺香港自設工場管理 保證食物品質.最近午市做緊優惠 配菜任食如果宵夜九點後 烤魚套餐都係$299起如果打卡分享佢哋 仲會送雪糕/酸辣鳳爪.今次試試⭐️鮮青椒味烤江團魚$329表面大量鮮青椒 辣椒 賣相吸引😋江團魚肉嫩滑厚身唔多骨 😋係越煮越入味 非常惹味 底下仲有d芽菜一定要加返個粗薯粉 吸埋湯汁精華 最好食.除此之外 佢哋仲有⭐️重慶把把串燒$169有48串當中有羊肉串 雞腎串 魷魚串 五花肉串牛肚串 雞脆骨串 魚豆腐串 粟米粒串用左川式燒烤風格 滿佈孜然粉 超級香口惹味.#hkfunfoodrecord窮遊香港#hkfunfoodrecord_旺角.#烤魚工房 (登打士廣場) (旺角)地址:旺角登打士街43H號登打士廣場2樓.⭐️評分:味道:4/5環境:4/5服務:4/5抵食:4/5..#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodieh
最近午市做緊優惠 配菜任食
牛肚串 雞脆骨串 魚豆腐串 粟米粒串
用左川式燒烤風格 滿佈孜然粉 超級香口惹味
#hkfunfoodrecord窮遊香港
#hkfunfoodrecord_旺角
#烤魚工房 (登打士廣場) (旺角)
地址:旺角登打士街43H號登打士廣場2樓
⭐️評分:
味道:4/5
環境:4/5
服務:4/5
抵食:4/5
#飲食 #美食 #優惠 #抵食 #hk #food #foodphotography #foodstagram #hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkblogger #hkfoodies #香港美食 #油麻地必食 #漢堡 #油麻地 #旺角 #油麻地美食 #旺角必食 #旺角美食 #烤魚 #串燒 #燒烤
2023-11-02 46 浏览
今天收工来吃烤鱼工房 味道真的不错哦两个人分量不错辣度OK环境OK服务OK之前吃过另一家味道都很好最喜欢吃锡纸花甲如果时间充裕我们下次人多一起来吃烧烤应该是不错的体验!!
今天收工来吃烤鱼工房 味道真的不错哦
之前吃过另一家味道都很好
最喜欢吃锡纸花甲
如果时间充裕
我们下次人多一起来吃烧烤
应该是不错的体验!!

2023-10-07
$200 (宵夜)
  • 毛血旺烤魚
尼到先知午市時間可以免費任加配菜😎總共有1️⃣8️⃣款比你無限任點!超級抵食 ✌🏻✨鮮青椒味烤魚✨ $329 🏆湯底叫左小麻小辣小油~食落是bb辣level 🙊好香好惹味!就算煲耐左都唔會話好油膩好漏👍🏻江團魚勁大條好厚肉🙀肉質都好嫩滑!一食停唔到口得唔得架🤤✨烤饅頭✨ $15 🙊烤饅頭配煉奶真係無得輸架其實就😳外脆內軟香甜可口🤭✨紅糖糍粑✨ $42 夠哂香甜軟糯又煙韌👍🏻甜度適中😋✨鐵板包漿豆腐✨ $39 💕好好食呢個!😳豆腐勁滑又重豆味上面d蒜蓉蔥超級無敵惹味!😍✨至尊水果茶✨ $43 🍉🍊賣相同味道我都比💯😛勁多生果好足料!茶底都好清香好飲叫少甜岩岩好!😚

尼到先知午市時間可以免費任加配菜😎
總共有1️⃣8️⃣款比你無限任點!
超級抵食 ✌🏻

✨鮮青椒味烤魚✨ $329 🏆

湯底叫左小麻小辣小油~
食落是bb辣level 🙊

豆腐勁滑又重豆味
上面d蒜蓉蔥超級無敵惹味!😍

✨至尊水果茶✨ $43 🍉🍊

賣相同味道我都比💯😛
勁多生果好足料!
茶底都好清香好飲
叫少甜岩岩好!😚
  • 鮮青椒味烤魚
  • 烤饅頭
  • 至尊水果茶
2023-10-29 49 浏览
第一次幫襯烤魚工房是在元朗店,覺得好正宗和地道,可以媲美深圳探魚的烤魚 ,而且好抵吃,原來旺角都有分店,緊係要試吓啦!店子氣氛很熱鬧,愈夜愈多人排隊,超多年輕人幫襯, 是年輕人必打卡網紅熱點店。🔥錫紙花甲$49~ 花甲肉質爽滑彈牙,勁多蒜頭和蔥, 以粉絲墊底,少辣,很惹味。今晚揀了鮮青椒味烤魚(江團魚)$329~配料加入紅椒,湖南椒,麻椒, 蔥花,芽菜和洋蔥,雖然揀了少麻少辣口味, 但湯底越滾越麻辣,真係越食越過癮。江團魚肉質很嫩滑,入哂味,好正!所有配菜$20, 蔬菜類揀了金針菇,萵筍片禾娃娃菜,材料新鲜,放在湯底愈耐愈入味。海苔響玲入面捲住海苔,索滿湯汁很美味。手工麵爽口細滑,最重要浸滿麻麻辣辣的湯汁,勁惹味。至尊水果茶$43~ 份量十足,有蘋果,橙,西瓜,藍莓,火龍果和奇異果, 茶味配上新鮮水果,很清甜可口。芒果沙冰$39~泰國青芒果切成粒狀,又爽口又清香,配沙冰十分解渴。

今晚揀了鮮青椒味烤魚(江團魚)$329~

江團魚肉質很嫩滑,入哂味,好正!

海苔響玲入面捲住海苔,索滿湯汁很美味。

手工麵爽口細滑,最重要浸滿麻麻辣辣的湯汁,勁惹味。

2023-10-05
👍🏻鮮青椒味烤魚 $329/江團魚主打即叫即烤川式烤魚同各款串燒、燒海鮮!烤魚一共有六款口味,大中小辣自選辣度招牌必食鮮青椒味烤魚!加入巨量鮮青椒紅辣椒粒,但食落冇一般麻辣咁刺激熗辣,反而香辣中帶一股青椒嘅清香會越滾越辣,椒香濃郁,嗜辣嘅朋友可以嗌中辣起跳魚有三款可揀,分別係江團魚$329、清江魚$289、海鱸魚$289江團魚原條大大條,魚皮微脆,肉質鮮嫩厚身,有魚鮮味但唔腥,比較少骨,食烤魚啖啖肉先夠爽!味道:8/10性價比:8/10-👍🏻安格斯肥牛 $159/份 & 配菜 $20/份安格斯肥牛推薦!厚薄適中,份量大約2-3人用,油花均勻,就算浸落濃味嘅烤魚鍋仍然食到濃郁嘅牛脂香,真心正火鍋配菜每份$20,必嗌就一定係火鍋粉,吸晒湯好入味冇得輸!諗唔到揀咩配菜可以嗌優惠組合$69,有齊娃娃菜、金菇、土豆片、蓮藕片、海帶苗味道:8/10性價比:7/10-👍🏻重慶把把燒 $169/48串一大札賣相好誇張,48串包括羊肉、雞腎、魷魚、五花肉、牛肚、雞軟骨等等每串份量就唔係好多,勝在款式夠多,一大班朋友嗌一份,可以每人試晒咁多款串燒味道:8/10性價比:7/10-👍🏻燒海鮮類🔸烤扇貝 $99
👍🏻鮮青椒味烤魚 $329/江團魚
會越滾越辣,椒香濃郁,嗜辣嘅朋友可以嗌中辣起跳
性價比:8/10
👍🏻安格斯肥牛 $159/份 & 配菜 $20/份
性價比:7/10
👍🏻重慶把把燒 $169/48串
性價比:7/10
👍🏻燒海鮮類
🔸烤扇貝 $99/3隻|🔸烤生蠔 $75/3隻
🔸烤鮮魷魚 $59/2串|🔸錫紙花甲 $49/份
除咗烤魚,燒海鮮都值得一試,整體鮮嫩冇腥味,即叫即燒
所有燒海鮮加上大量蒜蓉,自選辣度,加辣係直接用剁椒,而唔係辣椒粉,火辣程度非常過癮,啱晒鍾意食辣嘅朋友,烤生蠔仲可以揀鮮青椒口味
性價比:8/10
旺角登打士街43H號登打士廣場2樓
旺角亞皆老街16號旺角商業大廈2樓
元朗教育路54-66號順發大樓地下及1樓
2023-10-26 35 浏览
當我走進香港烤魚工房時,立刻被迎面而來的香氣所吸引。這家餐廳以其獨特的烤魚菜品而聞名,我迫不及待地想品嚐一番。我選擇了他們的招牌烤魚,服務員推薦了一款新鮮的石斑魚。我能夠看到廚師們在開放式廚房裡巧妙地處理魚類,給予它們恰到好處的調味和烤製。當烤魚端上桌時,我立刻被它的美麗呈現所驚艷。魚肉金黃誘人,表面烤得酥脆,散發著誘人的香氣。我迫不及待地品嚐第一口,魚肉鮮嫩多汁,完美地保留了它的原汁原味。此外,醬汁也是這道菜的亮點之一。我試了一些他們特製的秘密調味醬汁,它給予了整道菜更豐富的層次感和風味。醬汁的微辣和酸甜平衡恰到好處,與魚肉完美融合。除了烤魚,他們的配菜也相當出色。新鮮的蔬菜和香料增添了額外的色彩和口感,使整體菜品更加豐富和均衡。餐廳的服務態度也非常友好和專業。服務員總是笑容滿面,樂於解答我的問題並提供建議。環境舒適,氛圍輕鬆,非常適合與家人或朋友一同享受美食。總的來說,我對香港烤魚工房的食物品質和服務都非常滿意。無論是對於喜愛海鮮的人還是想要嚐試新口味的人來說,這裡是一個不容錯過的餐廳。我期待著再次光臨,品嚐更多他們精湛的烤魚佳餚。

2023-10-26 35 浏览
試過N次,味道好正,燒烤味道好食過好多地方,最鐘意食佢嘅燒玉米,五花肉,價錢唔係太貴,168蚊一個餐,品種比較多,值得一試,今次揀佐條香辣江豚魚,條🐟無咩骨,,,啱曬我啲懶人。而個芥末魚皮勁辣,超乎我想象。