2024-04-23 324 浏览
放假約咗朋友仔食飯,聽佢講話有間餐廳好抵食所以就去試下。間野叫煌極,係美孚站出黎行兩個街口就到。三點入到去都有幾枱客。望下個下午茶餐單,哇!!!58蚊有一個雞煲,一碟肥牛,幾粒丸,豆卜同菜。個雞煲都幾多雞,汁都幾濃唔錯。牛就係凍肉應該最平個d牛,丸都係咁上下質素。菜個d都一樣。58蚊食到飽到痴咗線,完全食唔哂。個汁都好味既,食材就一般。不過咁既價錢,有得打邊爐,性價比極高。如果黎開都會想再食!!!

雞煲

雞煲
2024-03-16 307 浏览
兩個人點了份雞煲+安格斯牛肉餐,再單點水魷魚,脆脘片,鵝腸,豬紅,炸芋片.,菙菜餃.......牛肉陸左後是白色,咬唔開,脆脘像已放多天,硬的,/其他食物質素比自己在一般凍肉舖買還差。已經不點任食,盼食物會好啲,埋單八百多元。一路食一路鬧,難食不勘。
2024-03-16
2023-08-22 831 浏览
本身喺美孚附近返工,見證呢個鋪位由一間越南餐廳轉做煌極……餐廳賣點係雞煲,但係第一次食就係得雞煲,咩午餐都無,咁就要午餐食雞煲……之後餐廳推出好多午餐,但係九唔搭八,有雞煲;有越式香茅雞翼豬扒,可配搭撈檬金邊粉;有中式午餐……雞煲一人份量搞到成份雞好少,可以食完轉邊爐有其他料,但係都係普通野,大家樂有得食,咁就收人88最平……越式餐就擺明抄上家……中式野就幾黐線,整個兜成個幼稚園學生食飯咁,再加碗飯……成件事內地mode左(負責人都係內地人,請嗰d大多都係,鄉音重唔係問題,最弊成日錯單)餐單都唔係重點,重點係個廚房加水吧好似得1個人咁,有時樓面仲要入埋水吧整野飲……出餐可以落單黎20分鐘先出到,仲要係未齊,要齊嘅仲要等多20分鐘,人手不足問題可以歸究負責人問題……但係我同同事一圍枱幾個人,每次去食都會錯幾樣食物;試過叫佢換,等20分鐘先換到……就算催多幾次都係等……呢間餐廳擺明唔係賣好食,食物好唔好食係其次,入得去食都係醫肚餓;但係連服務都唔得嘅話,真係唔會有意欲去食……
本身喺美孚附近返工,見證呢個鋪位由一間越南餐廳轉做煌極……
越式餐就擺明抄上家……
用餐时段
2023-08-05 638 浏览
是夜品嚐好友推薦的雞煲。鍾意食雞煲的人,通常就係鍾意雞煲味道濃郁,微辣而不辛辣,雞肉入味而不會變乾柴,呢個雞煲完全達到我要求,已經算上品喇!席間有不嗜辣之人,所以今次我就嘗試咗走辣的雞煲,雖然無辣味,但雞煲汁底的味道依然濃郁,芫茜、芹菜絕對唔少得,芫茜黨人表示正呀!食完雞肉再打邊爐,簡直係人生一大快事。我哋叫咗韭菜餃、蟹子墨魚滑、娃娃菜、唐生菜、皇帝菜等吸湯配料,仲有炸魚皮添。另外特別要一讚呢杯名為「大大杯檸檬七喜」,真係非常大大杯,一杯可以for成餐飯,抵讚!除咗七喜、可樂等汽水,另有薏米水等養生飲品架!

2023-07-28
用餐时段
2023-06-25 519 浏览
價錢好抵食。一啲都唔貴呀,同普通茶餐廳差唔多。而且佢啲嘢可以自己煮,好似玩緊煮飯仔咁🤣🤣,完全覺得好正!滿足到一個唔識煮嘢食,但係想自己煮嘢食嘅人😂😂而且呢度好多嘢揀,有雞煲有烤魚,有粉面,仲有咖喱!下次一定會過嚟試吓佢哋啲咖喱!啱啱問咗服務員,佢哋個午市套餐每星期四都會轉一次分量都ok,食完一個餐都飽。我嗌咗個雞煲,肥牛,菜,$78。而且佢哋嗰杯嘢好得意😂,加咗$8升級咗大大杯,真係超級大杯,好抵飲!原本睇到留言以為間嘢唔係咁好但係其實服務唔差,啲嘢食都好平,好好食下次會再嚟!!😍
啱啱問咗服務員,佢哋個午市套餐每星期四都會轉一次
原本睇到留言以為間嘢唔係咁好
但係其實服務唔差,啲嘢食都好平,好好食
下次會再嚟!!😍
2023-06-25 333 浏览
尼間LUNCH有雞煲SET,基本上每台都嗌。可惜我對雞煲唔太感興趣,最後揀左佢地的越南菜式。天氣咁熱,我嗌左酸酸甜甜的撈檬,有種refresh的感覺。份量適中,雞扒好香脆,肉質嫩滑。唯一有待改進的系出餐偏慢,如果快番D就好。
尼間LUNCH有雞煲SET,基本上每台都嗌。
可惜我對雞煲唔太感興趣,最後揀左佢地的越南菜式。
天氣咁熱,我嗌左酸酸甜甜的撈檬,有種refresh的感覺。
份量適中,雞扒好香脆,肉質嫩滑。
唯一有待改進的系出餐偏慢,如果快番D就好。
2023-06-20
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
2023-06-02 321 浏览
人唔多,坐得幾舒服米粉自己煲有啲煩,食嘅時侯太熱,時間需時。但用料 ok。😊午餐份量足, 牛肉麵湯幾好, 性價高👍雞煲要吖中辣,(bb辣個人覺得唔夠)中間電磁爐夠力,旁邊的不夠😔a bit annoying not able to place phone on table due to this lol🙁😕😕😕Generally good dining experience, lunch menu quite good, cp值高
人唔多,坐得幾舒服

米粉自己煲有啲煩,食嘅時侯太熱,時間需時。但用料 ok。😊
午餐份量足, 牛肉麵湯幾好, 性價高👍
雞煲要吖中辣,(bb辣個人覺得唔夠)

2023-05-24 204 浏览
星期六過嚟食,明明成個場都冇人,過咗鐘少少就係咁趕人走,又比說話我哋聽,野食一般,態度極差! 我都未試過留comment,逼我用時間寫呢篇野任食係冇湯底簡,只能夠選擇雞煲,之後,啲嘢又來唔齊,到我地催就話我哋夠鐘。食物係佳寶質素,丸咬都咬唔爛。無下次,好心你醒水,明明個場已經唔多人,我都係熟客仔,中午嚟幫襯過一兩次,到夜晚就出事,仲要用咁嘅態度,認真頂唔順,一班人聚會,明明就係為咗開心,啲員工令到個氣氛好差🥲 永不光顧

2023-05-21 215 浏览
見附近有間新開的雞煲邊爐放題,就打算同朋友高高興興食飯吹水。一入餐廳人影都唔多隻,已經心知不妙,但一場來到就即管試一試。首先,居然有一項額外附加費要星期五、六、日加$50,而本身最平個set都已經$200幾,有點兒過分。雞煲個煲好高,完全無辦法坐低食,被逼全程企起身食,都ok。但上菜又上少幾個,選擇又唔多,職員態度又差,已經有少少㷫㷫地。用餐時間限定90分鐘後截單無問題,但食物上漏又上得慢,客人都未食完就被趕走!當時餐廳外面未有客人排隊,裡面亦有其他空枱,完全不明白點解要急於趕客。我第一次有如此糟糕的體驗,呼籲大家不要光顧。最後每位埋單要至少$330。個人對此餐廳評級為0星。
最後每位埋單要至少$330。
個人對此餐廳評級為0星。
2023-05-20
2023-02-11 713 浏览
老爸見到這新開美孚雞煲店,心血來潮想試試。一看店舖裝修,心有不妙,但不想潑老爸冷水,即管試試。看餐牌圖片,真心期望雞煲像圖片。奇怪雞煲店原來crossover 越南粉,每次看到這類「crossover 」便知道是種伏的開始。叫了雞煲,但換來碎雞骨6件。叫了一碗生牛肉檬,簡直是味蕾的特訓,點解可以咁難食。加上服務其差。這樣,浪費了$322。(PS評分欄可不可以有負星星?因這店1星不值)
(PS評分欄可不可以有負星星?因這店1星不值)
2022-12-22 699 浏览
今天第一次試這間店,叫了個皮蛋小食同麻辣烤鱸魚,烤魚送來時,已覺得中伏,即刻唔敢再叫其他野,一條炸魚放落一啲好清既麻辣湯裡面,魚肉係實的,魚還魚,湯還湯,同其他店舖既烤魚完全係兩回事,完全唔好食。另外有點不合理就係埋單收左我地茶芥每位$8(共$16)同酸菜$8,我地黎到時佢地冇開茶,但我地叫左兩杯水,后來佢地攞左碟辣蘿蔔黎,咁樣就額外收多$24,另外再加一!求其放啲野黎就收多啲錢!不會再去!
2022-12-17
$185.5 (晚餐)
2022-12-18 562 浏览
家門口的新店,本來的新竹園越南餐廳結業了,舖位馬上進行裝修,本來說11月30日開業,結果延遲1日12月1日)才開章,我們12月3日來吃晚餐。4個人點了以下的:#重慶雞煲(198元 1隻):味道不錯,缺點是很多碎骨,吃的時候要小心。#脆肉鯇魚片(65元):味道一般,可以不點。#新蝦雲吞皇(75元):個大,足料,蝦肉爽脆,好吃!#韭菜餃(48元):餃子皮有點糊,一般。#墨魚丸併蝦丸(98元12粒):墨魚丸富彈性,蝦丸也好吃!#油麥菜(32元):整棵上,下鍋前要自己剝開。#水晶薯粉(30元):質感QQ的,好吃!#黃糖糍粑(68元):好味又飽肚。p.s. 只收現金,記得帶錢。

4個人點了以下的:
#脆肉鯇魚片(65元):味道一般,可以不點。
#新蝦雲吞皇(75元):個大,足料,蝦肉爽脆,好吃!
#韭菜餃(48元):餃子皮有點糊,一般。
#墨魚丸併蝦丸(98元12粒):墨魚丸富彈性,蝦丸也好吃!
#油麥菜(32元):整棵上,下鍋前要自己剝開。
#水晶薯粉(30元):質感QQ的,好吃!
#黃糖糍粑(68元):好味又飽肚。

p.s. 只收現金,記得帶錢。
2022-12-03
2022-12-09 566 浏览
本身見某群組評論比較差,今日同屋企人親身試過,又不是這麼差。或者因為下午茶人流冇咁多,所以姐姐嘅服務態度都非常之良好。而且我同屋企人兩個人,只係叫咗一個火鍋套餐,再追加其他食物,職員都無異議,並無要求一人一個套餐。而且食材亦都非常之新鮮好食極力推薦脆肉魚片,好滑😋;牛頸脊,好有牛味,亦都好嫩口😋;
極力推薦脆肉魚片,好滑😋;
牛頸脊,好有牛味,亦都好嫩口😋;
2022-12-09