其實早係7月中已經係openrice book定位係8月6號夜晚食燒肉放題,諗住book晒野就安全啦。果日我地成班friends係去左沙灘玩,我無拎部電話出嚟㩒過,所以唔知佢打過黎。結果行去等車想睇多次個地點果陣,收到email話「訂座已被餐廳取消」,呆左完全唔知咩事,咁打返去餐廳,佢話「啊係呀,打俾你係想confirm booking,不過你無聽所以會取消左先,我地都有留言叫客人覆返電話俾我哋架」咁我都同佢講返「我係個海度真係唔會anytime ready聽電話,咁我依家打返黎,係咪可以拎返我Book左既枱?」最後係有去到食既,7個人,仲加左$38個澳洲和牛放題食物質素唔差既,但係因為「無聽電話所以取消booking」呢一點真係火滾重點係,佢個場又唔係爆架喎🫠🫠🫠侍應個態度係幾好架,但係唔知點解個電話對話內容係咁⋯唔緊啦,佢有佢地既規矩做客人既唯有跟所以book 位之前要準備好預約當日會收到鋪頭電話要聽呀~唔聽就會被取消booking
咁我都同佢講返

最後係有去到食既,7個人,
仲加左$38個澳洲和牛放題
食物質素唔差既,但係因為
「無聽電話所以取消booking」呢一點真係火滾
重點係,佢個場又唔係爆架喎🫠🫠🫠
侍應個態度係幾好架,但係唔知點解個電話對話內容係咁⋯

唔緊啦,佢有佢地既規矩
做客人既唯有跟
生日
  • 澳洲和牛
  • 燒棉花糖
2023-08-07 174 浏览
週末夜晚walk in入去得幾圍檯 嗰staff都hold左好耐先有人招呼,一坐低就猛咁sale嗰600幾套餐,點知原來同400幾嗰套餐多得4款肉,話就話係和牛。加咗嗰刺身任食,質素係我食過所以日式放題最差嗰隻,吞拿魚霉霉爛爛咁,仲要係常溫嘅。揀咗600幾點知上得人頭數嘅和牛,另外又跟咗兩大盤咩澳洲和牛同豬肉,澳洲和牛質素一般,仲要上咗double人頭數,擺明叫你食呢啲食飽佢啦,豬肉除左豬腩ok少少,其他難食到嘔,鞋恰恰,又冇味,炸物一樣勁難食呢間店除非你想人頭700埋單齋食和牛飽先好去,其他所有野都遠低過出門其他日式放題水準

2023-07-26 99 浏览
店內充滿着動漫同埋熊本熊嘅裝飾,太過適合我呢啲大細路🐻‍❄️而且位置非常之闊落,好適合一家大細過嚟,啱晒而家暑假啦🥰★*"`'*-.,_,.-*'`"*-.,_☆,.-*`'`*-.,_,.-*`'`*★-.,_,.-*🥩精選放題 $298🥩澳洲和牛放題 +$38普通精選放題可以選擇嘅食物已經非常之多!牛舌、牛排骨、牛三角肉等包羅萬有!除咗肉類之外,我必須點嘅係一定係棉!花!糖!🥹🥹真係唔係好多燒肉店有得揀棉花糖🥹🥹但係將棉花糖燒到外脆內軟真係好正另外澳洲和牛肩胛同埋澳洲和牛板腱我都非常喜歡,肉味濃之餘有咬口但又唔會過韌日本和牛更加唔駛講!每一個部位食落都非常之淋,油脂好多,好肥但好juicy🥹食咁多肉,會滯都在所不免。呢度有自家製嘅烏龍茶☕️可以成壺拎返埋位同朋友慢慢飲😌🍢期間限定優惠:而家惠顧晚市燒肉放題,送你價值$398嘅「DOCG意大利汽酒」乙枝(只限四位以上訂座 或 生日)

🥩精選放題 $298
🥩澳洲和牛放題 +$38

• 澳洲和牛
  • 棉花糖
2023-07-25 91 浏览
📍熊本燒肉, 銅鑼灣🇭🇰喺COVID之前已經幫襯過兩三次,覺得佢地性價比好高,任食嚟講食物質素都好OK!👍🏻最近喺銅鑼灣呢頭OT完,好想食D好滿足嘅野,就令我再諗起熊本燒肉🤤食完冇失望,同以前一樣,好多選擇,食物質素都很可以☺️以一個燒肉放題$298@ + $28有埋刺身放題嚟講,真係已經超水準了,非常對得住佢個價錢😌另外值得一讚嘅係呢度嘅員工都好nice,間唔時會行過嚟幫我地燒吓,又俾D tips我地應該點樣燒,非常好!🥰🥰🐮牛舌🐷五花腩🐔雞腎都好好食,推薦! 另外刺身都好新鮮,有我鍾意食嘅🐟三文魚,仲有帶子,好抵一定要加$28 hahaha😆
📍熊本燒肉, 銅鑼灣🇭🇰

食完冇失望,同以前一樣,好多選擇,食物質素都很可以☺️

🐮牛舌🐷五花腩🐔雞腎都好好食,推薦!

2023-07-23 104 浏览
⭐️熊本燒肉⭐️係一間行日本🇯🇵居酒屋風格嘅燒肉店 入到去已經好似返咗大家嘅「鄉下」日本咁😂 餐廳用平板電腦落單 每款食材都有埋相睇 非常方便👍🏻 亦有圍裙供應 店員好友善咁介紹放題詳情 餐廳主打任食澳洲和牛、日本和牛 我哋好快就揀好咗啦✨120分鐘熊本精選燒肉放題 $298/位✨一開始每款肉類都試下 分別點咗牛、豬、雞 肉類一上枱賣相同擺盤都好靚 燒完食落好Juicy又唔韌 推介「牛五花」同「薄切牛小排」除咗肉類🥩 蝦🦐同魷魚🦑都好新鮮 必點!另外其他小食都非常出色 好似稻庭烏冬 清酒煮蜆 唐揚雞塊 流心芝士年糕等等 好味到點完再點😂 燒到一半店員仲會主動幫你換網飲品🥤係任飲嘅 種類方面有好多選擇 亦有自家制嘅茶類飲品 🏯環境:佈置得好有心機 好多日系嘅漫畫人物同擺設 抽風嘅設計亦好有心思 對正個爐 咁就唔會咁大油煙味 另外空間闊落 適合同朋友或者家人一齊享受yummy嘅放題📍位置:交通方便(銅鑼灣站對面就係)🏷️價錢:呢個價錢好抵食 加$28可以食埋刺身 加$38仲可以任食澳洲和牛放題!另外見隔離枱食緊✨日本和牛放題✨好吸引 下次要再嚟試吓😁

✨120分鐘熊本精選燒肉放題 $298/位✨

除咗肉類🥩 蝦🦐同魷魚🦑都好新鮮 必點!

飲品🥤係任飲嘅 種類方面有好多選擇 亦有自家制嘅茶類飲品

📍位置:交通方便(銅鑼灣站對面就係)

2023-07-13 65 浏览
下午3点左右到,2小时任吃吃了1个半小时。不错不错,加入吃货名单。刺身别加,澳洲和牛必须加,能喝的啤酒也必须加。可能始终是烧肉店,不是专项,刺身一般般,不建议加钱点刺身,嘴馋的话没办法。 必须加几十块任点澳洲和牛,吃的都是它。额外加的澳洲和牛不错,记得烧得差不多剪一下,不然不好咬大打折扣,剪了好吃太多了。炉的话需要时间预热,耐心等候,2小时够吃了,久一点的聚会建议改地点。其它时间没去过,这次是平日3点左右去的,其他的只有一桌,食物饮料都上得很快,吃了1个半小时就撑了,也不用Last Order,挺满足。总体味道:加上澳洲和牛,注意烧好点,很好了。环境:下午人不多,不错,只是没啥人空调开太冷了。服务:还好,做得不错,但缺点真诚与客服的灵魂。衞生:人不多的状态下很好。实惠:看人。对我来説叫了任喝生啤每人才78已经够实惠了,还有好吃的肉。

总体
味道:加上澳洲和牛,注意烧好点,很好了。
环境:下午人不多,不错,只是没啥人空调开太冷了。
服务:还好,做得不错,但缺点真诚与客服的灵魂。
衞生:人不多的状态下很好。
澳洲和牛和刺身

加几十任点澳洲和牛

烤炉
澳洲和牛和刺身
加几十任点澳洲和牛
烤炉
2023-06-23 265 浏览
建议大家谨慎的看之前的那些好评我个人是十分不推荐这家店的,不论是服务还是差的品质都非常的差。就是因为前面有很多人推荐这家,所以我们才提前定了今天的午餐,坦率说今天他们的服务是非常的差,而且傲慢无礼。甚至于说让我对香港人的好感降低了非常多,没错,就是因为他们今天的服务人员的低水平服务。我一度以为是不是这位服务的女士家人出现了什么变故,因此我的素质让我没有进一步理论。同时,他们的食材今天也非常不新鲜。因为经常去日本和澳洲的原因,所以我个人认为我可以对他们的食材提出一些评价,因此他们的肉很差。总的来说,我非常不推荐这家店,既然我们花同样的钱,为什么不可以去享受一些正常的服务和去品尝一些好的食材,而浪费自己的时间在家了一个地方
建议大家谨慎的看之前的那些好评
2023-06-23
2023-06-08 367 浏览
事源今日約左2個好耐冇見既朋友出銅鑼灣食燒肉放題見到openrice好多好評,諗住應該都可以試得過啦咁我就book左8點鐘,去到就揀咗一個$336既餐 - 澳洲和牛放題,同埋加左幾十蚊要埋刺身放題,總之埋單每人計晒所有嘢$400/位先講左食評入到去我第一個感覺係好大煙,因為間鋪坐得30%左右客,但係啲煙大到好似冇吸過咁,你話人多我都算啦,得個10檯都冇既客可以成間鋪都係煙坐低之後一路食都冇咩問題,食物質素好普通,某幾款肉都幾好食,不過普遍黎講我覺得唔值呢個價既,但係諗住黃店都冇咩所謂啦,貴出面小小我都接受到中間換左一次網,個條女都唔係好想換咁,換網拎走個下係我eye level飛過我都呆左呆,但係都體諒既可能做左好多個鐘個人好攰,我同自己講都唔緊要既,小事!去到10點,有個男店員就走埋黎同我地講仲有幾分鐘就夠鐘,佢既態度我自問食左咁多年放題燒肉打邊爐,真係從來都冇遇過,對話係咁我:男店員::先生你地仲有幾分鐘就夠鐘喇喎,不過我睇你地都食唔哂架啦,見你地都浪費左好多食物,而家要按返重量收費(呆左):eh.唔好意思啊,其實都剩左唔係好多,可唔可以比我地食埋佢?:緊係唔得啦,你地夠鐘架喇,最

事源今日約左2個好耐冇見既朋友出銅鑼灣食燒肉放題

見到openrice好多好評,諗住應該都可以試得過啦

先講左食評

我:
男店員:

:緊係唔得啦,你地夠鐘架喇,最後幾分鐘你咪睇下食得幾多囉,總之剩左個啲就要收錢啦

:咁……好丫,一陣食剩個啲可唔可以比我打包拎走?

:冇問題,到時我磅完再打包比你拎返走

⋯幾分鐘後

:先生你都食唔哂架啦,我幫你拎入去磅返幾重先

:好…••唔該

…又幾分鐘後

:幫你打包好喇,呢度$200

:下?呢十幾舊肉$200?都幾貴喎

:你浪費食物丫嘛

咁我哋到底係唔係真係食剩好多野呢?

我唔知你地點諗,不過3條仔黎講呢度係末食哂既肉,因為佢個爐都燒得幾慢,所以最後last order都叫返多左,同埋冇諗過一到120分鐘就即刻唔比你燒,所以就剩左呢個份量

講真$200買幾包煙都冇左,可能有人會話呢個係餐廳既規矩黎,不過講真我食過咁多間放題黎講,當然都唔少一夠鐘就會趕客走,我明佢地要趕收工,不過咁樣收我$200話食唔哂所以要比錢就真係第一次,如果仲有人去食真係要小心,一到120分鐘即刻唔比你燒再同你
計錢

多數成班仔去食呢啲放題都一定瘋狂咁叫最後一定食剩野,我呢個份量已經要$200,平時都唔知其他人會比佢罰幾錢

同埋佢個外賣係是旦包一包就算,我拎到返屋企成個袋都係血水,啲保鮮紙根本右包晒成盒肉,求其打個圈就算,咁樣屈我$200條氣真係谷住谷住

仲要扔左張$200既單係個外賣袋度

如果仲要食呢間熊本燒肉既話千祈唔好食剩任何野,同埋千祈唔好一班仔去食因為99%會食剩,到時隨時千幾二千蚊埋單
2023-06-06
2023-05-26 310 浏览
好食先推介系列環境🌟🌟🌟🌟餐廳內貼滿日本動漫海報,有灌籃高手和蠟燭小新等,都是我愛的動漫😍,動漫迷不要錯過!還邊吃燒肉邊到聽到日文歌,充滿身置日本的氣氛❤️食物🌟🌟🌟🌟有兩個set可以選擇,分別是普通的$298和日本和牛放題$598咁我就揀咗$298放題,再加咗$38有澳洲和牛任食 我差唔多每款肉都點黎試,我發現澳洲和牛最好食 😋所以大家唔想浪費quota記得集中食和牛👍🏻,五花肉也不錯,除了牛外其他配菜海鮮類都好新鮮,八爪魚,大蝦,清酒煮蜆,鳳梨等,熟食方面:吉列蝦,芝士年糕和炸香蕉都值得一試,甜品🌟🌟🌟🌟雖然款式種類不多,但十分驚喜同出色😍,有得燒棉花,好正😊,仲有佢個朱古力布朗尼真係好好食,都話甜品係女人另一個胃,我明明已經好飽啦,仲食得落四件🤤仲有泡芙都好好食🤤,所以溫馨提示,大家記得留個胃食甜品😋諗返起都舔舔脷😋
好食先推介系列
環境🌟🌟🌟🌟
食物🌟🌟🌟🌟
有兩個set可以選擇,分別是普通的$298和
日本和牛放題$598
咁我就揀咗$298放題,再加咗$38有澳洲和牛任食
諗返起都舔舔脷😋
2023-05-26 269 浏览
舊同事gathering ,想食燒肉,我地一行十人去左間佈置都幾特別既熊本燒烤(銅鑼灣),位置有d難搵,搭lift一出門口,有d似日本果種,我地十個人要錫開兩張枱,有d可惜,講唔到職場是問非非,環境方便算幾特別,食物方便我地叫左最平唔特別加野既餐,我地係放工8:00 去,$278 加一 一位,如果要食和牛加豬肉就要加$38每位 ,我地無加,刺身見格離枱加左,但見d 刺身都係麻麻地,普通套餐都算多野叫既,牛既質素就普通既,可能下次真係要加返$38 會好d ,果晚我反而無乜食肉,食配菜多,多春魚,菠蘿,玉瓜,番薯咁,但整體算ok 啦。食物:環境:性價比:
食物:

環境:

性價比:
2023-05-22 238 浏览
今次一行6個人黎到銅鑼灣食燒肉🤟店面都算大,我地有張大枱坐,坐得幾舒服🥰 初初驚得一個爐唔夠,佢地會有d炸物前菜去食,鐘意佢d餃子同支豆。汽水任飲,有自家茶唔錯。燒牛肉有好多種,欣賞佢嘅澳洲和牛,油脂同肉味ok,唔韌易入口。有三種醬汁,比較喜歡加辣粉同鹽已經夠味道。雞同豬就正正常常,多春魚同蝦好食,叫咗兩三round😆甜品選擇唔多,燒棉花糖係好甜,重有燒咗舊brownie比較硬同乾, 要同埋糯米糍一齊食。食食下個場full house有點煙霧瀰漫,廁所更加係勁大煙,要搞搞個ventilation Staff係friendly嘅,有位有眼鏡嘅waitress好nice, 服務好好,讚
今次一行6個人黎到銅鑼灣食燒肉🤟

汽水任飲,有自家茶唔錯。

雞同豬就正正常常,多春魚同蝦好食,叫咗兩三round😆

🙌🏻今日同大家介紹一間搵銅鑼灣嘅樓上鋪燒肉,🥩佢哋主打燒肉放題,舖頭裝修放咗好多動漫元素。✨食物選擇好多之餘,質素亦都唔錯,🥰啱晒各位大胃王同埋大家成班人一齊去聚會。.🐷精選熊本放題+澳洲和牛放題 👅8/10$298+$38 .✨落單好方便,用返舖頭提供嘅iPad 揀自己想食嘅嘢就可以。🥰 一份嘅嘢食你都唔會好多,可以兩塊兩塊咁樣叫,🤣咁就可以試多啲唔同嘅嘢食。🐮牛肉方面,我哋推薦和牛肩胛同埋和牛封門柳。🐷 豬肉嘅話北海道嘅日本豚柳都相當唔錯,燒完之後油香味十足。🙌🏻除咗最普通嘅豬肉牛肉,🥳佢哋好特別嘅仲埋牛小腸,同埋牛大腸。👍🏻呢兩樣喺香港都比較少見,口感同埋味道都非常唔錯。✨熟食嘅選擇亦都好多,💕芝士年糕、炸蝦、燒菠蘿同埋布朗尼都推薦大家可以一試。
🐷精選熊本放題+澳洲和牛放題 👅8/10$298+$38

2023-05-04 314 浏览
服務員態度惡劣,好似全世界得佢一個識食咁,D客俾錢消費,重要黎受氣??食物質素非常一般,淨係睇相好似好高質,但實際完全唔值呢個價…中伏嘥哂D錢….不可一不可再🙅
嘥哂D錢….不可一不可再🙅
2023-05-04 251 浏览
今年復活節人人都去旅行我地反而留港消費今日就同大小姐去左銅鑼灣食牛市燒肉定食熊本燒肉的裝修好有特色以日本居酒屋為主題環境非常乾淨企理而且抽氣系統相當不錯就算人多也不會滿身油煙味位於銅鑼灣地鐵站附近全日供應日式燒肉放題及午市定食主打多款肉類,刺身和食主打任食M5澳洲和牛仲可以任飲生啤午市有多款不同價位的放題最高級的是日本和牛放題不過我地就揀左午市澳洲和牛燒肉放題 (每位HK$296起)用平板電腦就可以揀選不同種類的肉食我同大小姐當然揀返幾款靚和牛啦先來封門柳, 牛肩胛同牛板鍵肉味香濃輕輕煎熟再沾上特製燒肉汁超級嫩滑JUICY仲有飛天澳洲西冷薄薄一片完全不會難咬另外我仲揀左最新食材牛大腸同牛小腸哇! 原來超級好味牛大腸好有牛香味肥肥的大腸燒過後滴住油咁放入口超級邪惡勁高脂但係真係食唔停我ENCORE叫左幾次CRAZY依度的肉類全部都好新鮮上菜速度都好快除了肉類仲有好多小食蔬菜, 同飯麵等等絕對挑戰你個胃我好中意一邊食燒肉一邊嘆啤酒人生最大樂事熊本燒肉有任飲生啤推介你地試下UMAI MUGI麥啤易入口好消膩架
今年復活節人人都去旅行

而且抽氣系統相當不錯
就算人多也不會滿身油煙味
位於銅鑼灣地鐵站附近
全日供應日式燒肉放題及午市定食
主打多款肉類,刺身和食
主打任食M5澳洲和牛
仲可以任飲生啤

午市有多款不同價位的放題
最高級的是日本和牛放題

不過我地就揀左午市澳洲和牛燒肉放題 (每位HK$296起)
用平板電腦就可以揀選不同種類的肉食

我同大小姐當然揀返幾款靚和牛啦
先來封門柳, 牛肩胛同牛板鍵
肉味香濃

推介你地試下UMAI MUGI麥啤
易入口
好消膩架
2023-05-01 231 浏览
📍 熊本燒肉 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道477-481號3樓-這次去的是這家位於銅鑼灣的日式燒肉放題。已經到店裡就是充滿了很多日本元素的裝潢。這次我是吃了晚市的M5澳洲和牛放題 肉的種類非常多還有各種的小菜 甜點 飲料可以選 我還另外加了28元升級刺身放題 所有的肉裡面我最喜歡豬五花和牛小排 豬五花烤的焦焦的配生菜很香很好吃 牛小排也很嫩。對於食量大的人來說是一個很好的選擇現在還推出�宵夜時段9:15pm 後4位訂座免費升級任級日本 umai mugi 麥啤以及6位以上訂座,就1位熊本精選放題免費-🐮澳洲和牛放題 $336🐟升級刺身放題 $28-環境 ⭐️ 4/5食物 ⭐️ 4/5推薦指數⭐️ 4/5
📍 熊本燒肉 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓

以上訂座,就1位熊本精選放題免費