約左班frd聚舊,揀左呢間無限時的韓燒,可以盡情吹水一坐低侍應就幫我地set好個爐,上前菜,倒蛋漿,前菜同芝士烤蛋係任食的,味道唔錯呀(芝士蛋加泡菜原來係好好味的)菜單上有2個2-3人套餐,分別係$480、$580,睇落唔係好抵,所以決定散叫!我地叫左以下菜式,同大家分享下:雪花牛 - 肉嫩有牛味雞扒 - 大大塊幾抵食,味道唔錯,用熨斗壓住黎燒等佢受熱均勻啲,配合熨烤達人的主題牛舌 - 唔夠分無食到,睇個樣應該Ok牛肋骨 - 一份有兩條,肉質嫩滑,唔錯!單骨雞翼 - 正常一起撈過的日子 - 呢個撈飯幾特別,有青瓜、蛋絲、蟹籽、脆脆、雪糕筒、唔知咩豆,撈沙律醬,味道幾得意,甜甜地脆脆地,不過沙律醬太多有啲「漏」,下次筆走一半沙律醬就啱啱好!炆牛肋骨 - 炆得幾淋,好味!炸芝士蕃薯波 - 佢叫做邪惡到爆,但本人覺得唔算好邪惡。我無點醬汁,覺得無乜味,點左醬應該會好味啲!芝士菇 - 正常芝士炸雞 - 好多芝士,炸雞大大件,炸雞撈埋芝士味道剛剛好,唔會太鹹,芝士拉絲足足拉到3呎高,呢個先係邪惡的癲峰,最後成盆芝士清晒埋單每人$242,食到個個捧著個肚,食物質素好過一般任食韓燒,又唔限時,都算抵
約左班frd聚舊,揀左呢間無限時的韓燒,可以盡情吹水

(芝士蛋加泡菜原來係好好味的)

我地叫左以下菜式,同大家分享下:

雪花牛 - 肉嫩有牛味

牛舌 - 唔夠分無食到,睇個樣應該Ok

牛肋骨 - 一份有兩條,肉質嫩滑,唔錯!

單骨雞翼 - 正常

炆牛肋骨 - 炆得幾淋,好味!

芝士菇 - 正常

埋單每人$242,食到個個捧著個肚,食物質素好過一般任食韓燒,又唔限時,都算抵食!

唯一不足之處係個廁所唔乾淨,男女共用,又沖唔到廁,希望下次去會有改善!
  • 芝士炸雞
在旺角經過時曾注意到有間韓式燒烤料理店「熨烤達人」,看落似乎和一般傳統式韓燒店不同,因此今晚便特意帶親友們來品嚐一番。晚上開始多人食飯,而本人較喜歡泡菜併盤的前菜,酸酸甜甜很開胃,包括酸芽菜等,聽人講食泡菜對身體略有益。首先將食物放上熱鍋上,再放些蛋醬及栗米於韓式燒烤爐邊,可烤製成蛋餅。新穎的感覺,熟食時有些部份會香口些,又會食到軟身的蛋香及栗米,都幾健康。然後將芝士燉於飯端上,一陣濃香撲鼻而來,原來是芝士味的燉飯,是秘製。師傅沒有透露材料,唯有用舌上的味蕾感受一下。至於江南UPO,被其薄餅外脆內軟吸引。一啖之後,細味咀嚼,肉結實、醬油味很配合,食落真叫人食慾大增。而寒冷水冰麵,店員指出雪條可以即食或溶在冰麵作湯水。見到美味的雪條流口水,我唔想再等了,已急不及待食了半支雪條,餘下半支才放湯中熔化。冰麵本身很滑身,有著雪條味的清香,成為其主要特式。

2018-12-15 160 浏览
同朋友諗唔到食什麼,就入咗呢問烤肉店,裝修也不錯,起初無想過會有人幫我們燒,但職員的反應及態度也不錯,另我喜出望外,加上食物質素也不錯,飲品亦都新穎吸引,會再次光顧的👍
環境:餐廳位於太子旺角美術用品街附近那邊, 都算方便, 地鐵站行去都係10-15 分鐘. 餐廳服務好好, 員工會常常幫你燒肉和加材料. 另外, 餐廳很適合同朋友聚會吹水, 不過有時會好大煙.食物:食物份量都算多, 今次叫左個燒肉套餐, 有兩大舊五花腩, 剪開一舊舊黎燒其實都已經幾碟肉, 絕對岩鍾意食肉既朋友. 跟餐亦配上生菜, 燒肉夾住生菜係一流. 除左五花腩, 仲有牛肉都唔差, 好幾滑同唔硬.不過要推介佢個芝士飛碟, 芝士好多同埋同個薄餅食起黎係好夾, 黎到一定要試試.價錢:唔算平, 平均每人$200, 可能叫埋酒飲再貴d. 不過200 幾蚊食得都飽既, 因為真係好多肉, 而且有得用熨斗燒下燒下都幾特別.

環境:

. 另外, 餐廳很適合同朋友聚會吹水, 不過有時會好大煙.

食物:

跟餐亦配上生菜, 燒肉夾住生菜係一流.
除左五花腩, 仲有牛肉都唔差, 好幾滑同唔硬.

不過要推介佢個芝士飛碟, 芝士好多同埋同個薄餅食起黎係好夾
, 黎到一定要試試.
芝士飛碟

價錢:

芝士飛碟
2018-12-06 147 浏览
4個人, 食左9百幾蚊, 燒豬皮係第一次, 硬到入唔到口,其餘質素都好一般, 個套餐$580, 豬肉OK, 但牛肉唔多得 ,個澳州牛扒還可以。整體黎講係比較失望
4個人, 食左9百幾蚊, 燒豬皮係第一次, 硬到入唔到口,
個澳州牛扒還可以。
整體黎講係比較失望
2018-12-01
2018-11-29 57 浏览
🍔係韓國交流返黎都一段時間,開始掛住韓國嘅燒烤🤤今次叫埋朋友同我試試今次係旺角嘅依間韓燒店。其實韓燒係香港唔難揾,但質素都幾大差距🤷🏽‍♀️差嘅肉唔似肉咁,而今次依間處於中上水平,可能全靠熨斗依樣嘢🤪-為左避免選擇困難症發作,🍔擇左$480嘅Set,入面有磚頭五花腩,牛肩胛,一口雪花牛粒,調味豬皮同M9霜降西冷🥩 牛肩肉好軟淋,所有牛肉都幾重牛肉味🐮,冇乜筋。調味豬皮嘅醬料味好香,好煙韌!而五花腩真係成舊磚咁,份量十足!識燒嘅一定係皮向下,加上餐廳主打嘅熨斗工具幫手壓住舊肉,做到皮脆嘅效果❤️五花腩包住餐廳提供嘅泡菜,芽菜,再用生菜包住成舊塞入口,滿足👍🏽-飲品方面沙冰為主,顏色都幾吸引😍而烤肉唔少得嘅啤酒同燒酒🍔當然有叫,冇酒點叫韓燒㗎😏

2018-10-13
2018-11-02 93 浏览
一奉到週六或週日,就自然非常想食好西了!平時每日晚餐可能都係食粥粉面飯比較多今晚決定去食熨烤達人,非常期待,因為好耐冇食過燒肉。坐到埋位最開心嘅莫過於可以食到前菜同埋爐邊蛋,我個人最鍾意就係食芝士爐邊蛋,好似覺得路邊蛋嘅配料包括芝士同粟米可以任加就覺得非常抵食啦!由於我哋係三個人一齊食嘅關係我哋選擇咗嗌套餐,我哋帶咗超級熨斗烤壓嘅套餐,入邊包括有M五牛肉眼扒、牛肋骨(一件)、特級雪花牛、厚切五花肉片同埋調味豬皮。除咗超級熨斗烤壓套餐之外,我哋仲嗌左一個寒冰水冷麵,同埋有兩杯免費,佢哋係梳打水嚟既,一杯係士多啤梨口味,以另一杯係藍梅口味。成個套餐入邊我最最最欣賞係特級雪花牛同埋M五牛肉眼扒,因為佢哋嘅脂肪分布得非常之完美,而且入口即溶,箇中口感同埋質感真係令我覺得非常難忘非常同非常好食呀!至於寒冰水冷麵,一個比較有創意嘅料理都幾新穎幾得意㗎!總括依然熨烤達人食物幾有創意,味道亦都唔錯,而且服務態度有咩事佢都一定過嚟幫你例如幫你燒烤咁!有機會會再次去探訪:)

一奉到週六或週日,就自然非常想食好西了!

坐到埋位最開心嘅莫過於可以食到前菜同埋爐邊蛋

至於寒冰水冷麵,一個比較有創意嘅料理都幾新穎幾得意㗎!

2018-10-30 80 浏览
今日女友話想食韓國野,上網搵左呢間一戰。門面光鮮特別,入到去都好有特色,懷舊工業風。我地已經預早6點食晚餐,餐廳已經有唔少人,人氣旺。餐牌圖文並茂,好多選擇,有韓燒,有韓菜。一場黎到,緊係咩都試下。另外佢d 菜名都好過癮特別。平時好少食韓燒,完全唔識點搞個鐵板,落料同點食。個侍應十分好人,好耐心咁教我地先落蛋同芝士,之後點d 蛋汁食。點左一客特級雪花牛,真係物有所值。勁有牛味,又淋,勁好食。加埋d 芝士蛋汁,一流呀。仲有個真露煮蜆,d 蜆鮮味一流。份量唔少。叫左一個特別野,大園手攪飯,未見過未試過。有得玩又有得食。食落好試d 沙律飯,太大份量,一個人食唔晒架,記得叫多d 人去試。另外試埋個韓式飯,汁咪濃,好味,份量ok。最後建議大家叫多幾個人一齊食,今次得我地2個人,真心試唔到好多野,因為佢好多好多菜式都好似好吸引,而且份量偏大,抵食。
今日女友話想食韓國野,上網搵左呢間一戰。

門面光鮮特別,入到去都好有特色,懷舊工業風。
我地已經預早6點食晚餐,餐廳已經有唔少人,人氣旺。

仲有個真露煮蜆,d 蜆鮮味一流。份量唔少。

另外試埋個韓式飯,汁咪濃,好味,份量ok。

2018-10-30 1070 浏览
今日路過呢間韓燒餐廳發現入邊嘅裝修幾精緻,餐牌價錢唔貴就入咗去試啦。呢度嘅裝修行工業風路線,抽油煙機系統做得幾好,即使入邊坐滿食客都唔會覺得煙霧離漫。枱嘅空間亦都足夠,擺得曬一陣間叫嘅嘢食,坐得舒服唔逼。落左單之後好快店員就幫我地煮爐邊蛋,最重要係有得俾我哋隨自己興趣落粟米同芝士我好鍾意食泡菜,仲encore左幾碟。我哋叫咗個熨斗烤壓套餐,入邊有唔同肉類,當然重頭戲就係磚頭五花腩啦。原來個套餐個名嘅由來係用個巨型嘅熨斗烤壓住五花腩,令到五花腩係燒嘅同時可以鎖住肉汁。食韓燒最怕就係自己燒嘅手勢唔好浪費左上等嘅肉,呢度就唔使驚啦因為店員係會全程幫我地燒巨大嘅五花腩,總會幫我地切埋,超好服務,做個懶人等食就可以啦。睇見張相都流晒口水,五花腩烤得金黃,一咬落去肉汁就出晒黎,口感一流。其次值得讚嘅就係一口雪花牛粒,唔多筋,頗有牛肉鮮味。Like佢哋Facebook就送一杯梳打,總括來講呢個套餐幾抵食,價錢唔太貴但肉質頗有保證,值得一試。

枱嘅空間亦都足夠,擺得曬一陣間叫嘅嘢食,坐得舒服唔逼。

我好鍾意食泡菜,仲encore左幾碟。

磚頭五花腩

其次值得讚嘅就係一口雪花牛粒,唔多筋,頗有牛肉鮮味。

磚頭五花腩
  • 爐邊蛋
  • 熨斗烤壓
2018-10-14 101 浏览
今晚約咗舊同事聚餐,諗住打探一下有無咩好路數,係旺角搵間靚餐廳招呼一下呢位伯樂。伯樂提議食返佢上次食過覺得好正嘅熨烤達人。餐廳好近旺角東站,一落地鐵行五分鐘就到。裝修好Colourful, 好有 Iron Man 風格,又夠型。前菜唔少得韓國菜必備的泡菜、芽菜同埋蘿蔔。店員會係爐邊加上蛋汁,可以自己再落粟米、芝士。店員話即場 like Facebook, 可以送指定特飲,有得揀藍莓/草莓 Calpis Soda炭燒半熟韓牛重點推介,牛味十足,肉質鮮美,真係好驚喜,咬落好有口感調味豬頸肉上碟時好有心機,以為係一朵花。切得薄薄地,好適合燒烤,肉質鮮美寒冰冰冷麵凍冰冰、酸酸地,好 fresh。冰條有三種水果:草莓、奇異果、火龍果,睇得又食得。黑松露明太子蛋卷黑松露蛋卷同明太子蛋卷各一,明太子味道好夠濃!芝士炸雞可以就咁食,夠晒香脆;店員亦都會等芝士處於半融狀態,將炸雞捲上芝士,仲有得拉絲,真係好邪惡。食飽飽,很滿足!

伯樂提議食返佢上次食過覺得好正嘅熨烤達人。

前菜唔少得韓國菜必備的泡菜、芽菜同埋蘿蔔。

店員會係爐邊加上蛋汁,可以自己再落粟米、芝士。

炭燒半熟韓牛
重點推介,牛味十足,肉質鮮美,真係好驚喜,咬落好有口感

調味豬頸肉

寒冰冰冷麵

黑松露明太子蛋卷
黑松露蛋卷同明太子蛋卷各一,明太子味道好夠濃!

芝士炸雞

食飽飽,很滿足!
2018-10-13 92 浏览
之前經過熨烤達人已經俾佢門面個熨斗吸引住,咁岩朋友呢輪想食韓燒,就即時諗起試下呢間。餐廳除左韓燒以外仲有其他熟食可以叫,於是我地叫左d燒肉同熟食share食😬黑松露明太子蛋卷分別有黑松露同明太子蛋卷各一件,黑松露味香味濃郁,食落好滋味。明太子蛋卷亦十分足料,唔錯。寒冰水冷麵伴麵有條鮮果雪條,創意十足,同時可以保持冷麵效果,值得一試。炭燒半熟韓牛呢個大推,店員表示可以即食,但係由於食唔慣咁生,所以都燒一燒先食。食落入口即溶,口感好好,一食都覺得係靚牛,好好味。調味豬頸肉上碟時十分有心思,以花型鋪設,食落一d都唔韌,味道不錯。芝士炸雞十分大盤,差唔多有十件。可以選擇先試炸雞,炸得十分香脆,唔怕熱氣可以一試。炸熱放係炸爐上,芝士慢慢溶,然後慢慢用炸雞捲上芝士,即刻出現邪惡拉絲炸雞,正。另外Like Facebook 有野飲送,抵晒。

黑松露明太子蛋卷

寒冰水冷麵

炭燒半熟韓牛

調味豬頸肉
上碟時十分有心思,以花型鋪設,食落一d都唔韌,味道不錯。

芝士炸雞

另外Like Facebook 有野飲送,抵晒。
2018-10-12 77 浏览
一直以為這家餐廳只是普通韓燒,原來是用熨斗烤肉,侍應說這樣壓著肉燒會更均勻,而且侍應們都非常熱心幫我們烤肉。我跟朋友都不太吃牛,就點了牛舌試試看,很爽口,肉厚,好吃。調味五花肉非常多汁,腌過的很惹味,燒到香脆時吃可以吃得到外面脆,裡面多汁的效果,用生菜包著吃可以增加口感層次。啤酒雞排是我最喜歡的,烤過以後還可以保留啤酒的香味,肉質結實,味道帶點甜,餐廳很貼心去掉了雞皮,適合怕肥的人吃。玉子一客包含兩種味道,有明太子和黑松露,明太子味道比較鮮明,建議大家先吃黑松露,蛋的質地很軟,即叫即做,蛋味夠香,中間夾了芝士,看到芝士流出來。黑松露和明太子份量都非常多,所以味道濃郁,很驚喜。柚子沙冰是漂亮的薄荷藍,柚子味道很清新,配烤肉能解膩,驚喜的地方是沙冰裡有加牛奶,原來跟柚子味道和沙冰口感配搭很好,再來一定要再喝。

我跟朋友都不太吃牛,就點了牛舌試試看,很爽口,肉厚,好吃。

2018-10-10 87 浏览
同男朋友講話想食韓燒都講咗三個星期!我真係好掛住韓燒味道呀! 佢終於都肯帶我嚟食! 去既時間比較早,都未係好多人。不過坐下坐下就已經滿曬。我覺得佢本menu好得意,因為圓形嘅。 今日嘅目標除咗係韓燒五花腩之外,仲有呢個芝士炸雞!嗰個都推介話好好食!好期待呀!店員話like facebook送呢支嘢飲,標價都要成四五十蚊,咁梗係秒like啦!前菜幾碟我以以都食曬啲大豆芽!泡菜我麻麻。蘿蔔同埋大豆芽都真係勁好食!同埋我好開心佢有準備一大堆既生菜,同我一齊準備一陣“大開殺戒” Wahahaha!叫咗一個牛一個雞,其實仲有叫左豬!但係我掛住食豬,完全唔記得咗幫佢影遺照可憐的豬! 牛既油脂分佈得好好!非常好食! 但真係唔可以燒咁耐!燒到變色就要拎起,如果唔係就開始韌!雞扒真係勁大塊,差啲大過個爐!個雞扒係用啤酒浸過架!感覺好得意!好鍾意食酒味雞扒,肉質又真係唔同D!返屋企都試下用啤酒Yip雞扒先!呢個係我既滄海遺珠五花腩! 用生菜包住黎食真係特別好食!豬嘅香味出哂黎!而且唔會覺得太肥,食完好有罪惡感!芝士炸雞帶領咗今日嘅高潮!佢係成個盤咁樣放喺個爐上面燒!芝士開始融落炸雞到既感覺真係好正呀!特別

芝士炸雞帶領咗今日嘅高潮!佢係成個盤咁樣放喺個爐上面燒!芝士開始融落炸雞到既感覺真係好正呀!特別讚嘅係佢哋自己係用一啲好似燕麥片咁樣嘅炸方法,所以唔會覺得好漏!平時食kfc炸雞我會成嚿炸皮搣走!今次係無!不過兩個人食呢個就係雞真係有啲太heavy!下次要四個人一齊食咁就差唔多啦!

有少少失望嘅就係個爐邊蛋好耐都仲未食得!到最後夾起上嚟都係咁上下嘅質地。雖然個味都仲係調得幾好嘅,不過如果個爐邊蛋可以早啲食既,就perfect喇!

生菜係成餐飯嘅一大功臣!真係超級欣賞佢擺一兜生菜喺度!
2018-10-09 130 浏览
係大街隔離既鋪,不過入到餐廳唔會嘈唔會熱爐邊蛋係任添,芝士就應該唔係(食哂都飽,無問到)好typical既涼菜,味道都唔錯,無雪味個人好欣賞呢個餐廳既設計,包左一層鐵皮。其實呢個設計都幾高成本,因為咁樣包令到餐廳室內嘅空間減少咗。雖然係咁,不過因為餐廳本身提供嘅枱都唔算多,所以餐廳入面唔會好迫,真係好似去咗韓國食咁。店舖嘅優惠,like咗佢哋嘅facebook可以有梳打一杯。食韓燒熱辣辣配返一杯真係爽呀!雪花牛肉,其實呢一款價錢唔算好平。雖然係咁,不過亦都值回門票價!雪花牛肉脂肪同肉比例恰當,有油脂之餘亦有肉味,非常之平衡。燒香兩面,食落口好滿足!啤酒雞扒,呢個大大塊性價比極高。個人建議成塊拎去燒,熟咗之後再剪開,咁樣可以保留肉汁!除咗韓燒之餘,呢度亦都提供熟食。呢個係醬煮牛仔骨,價錢都唔算貴,甚至可以講得上係抵!有四大塊牛仔骨,醃得好入味,唔韌,食過返尋味!極邪惡,極邪惡!炸雞夠邪惡喇?再加埋芝士仲唔係超級究極邪惡?炸雞本身喺下面已經放左芝士,拎走咗韓燒個爐之後,將佢放上火上面,另外再加芝士煮,實現完美嘅拉絲效果!呢個就係煮好咗芝士之後嘅效果。個炸雞唔係一般食嘅韓式炸雞,外面用左類似
係大街隔離既鋪,不過入到餐廳唔會嘈唔會熱

爐邊蛋係任添,芝士就應該唔係(食哂都飽,無問到)

好typical既涼菜,味道都唔錯,無雪味

燒香兩面,食落口好滿足!

呢個就係煮好咗芝士之後嘅效果。個炸雞唔係一般食嘅韓式炸雞,外面用左類似穀物早餐嘅脆脆,食落冇咁油膩之餘更加香口,加埋芝士真係一試難忘!
2018-10-03 126 浏览
今晚即興飯局又俾人拉咗出黎食韓燒侍應會倒d蛋漿係爐邊,一邊放左泡菜加蛋漿,而另一邊就淨蛋漿,等到啱啱熟既時候食,蛋又嫩又滑,而且仲有好香濃既蛋味我地揀左豬牛都各一D,肉有啲有調味有啲冇,可以由淡到濃去食,一層一層上,食出肉既鮮味不過呢個只係建議,最緊要食得開心,因為到之後基本上,每樣都交錯地咁食一兩塊試,哈哈,完全無按章辦事,只係一味喪隊 烤調味牛排骨,味道濃郁,肉質都幾嫩,鐘意啖啖肉個人實非常喜歡。夾唔夾菜食都得,我個人認為就咁食肉味已好出,夾左菜反而沖淡左肉既鮮味同肉汁因為等唔切自已燒肉,索性先現點熟食既牛肋骨肉,牛味好顯著,而肥瘦適中,有埋調味料甜甜,輕輕燒到8成熟左右,夠晒惹味。 五花腩,肉質好淋,望落脂肪好似好多,所以特意剪到一少一少舊,燒減輕個肥膩嘅感覺。 店員會好主動過來幫忙燒脂肪比例非常均勻,放到爐上面燒,側面既脂肪會慢慢溶化,等到剛剛熟既時候夾起,肉質好軟熟,入口即溶仲點多好多小食,呢個芝士雞份量真係好霹靂,芝士好香濃,拉晒芝,雞件酥炸得外皮脆由是份量特大,建議3至四人一齊些牙仲有呢UFO芝士飛碟,外皮帶脆囗,入面係肉醬芝士點左酒飲,韓燒必備品呢度烤肉時,因為環境裝修
今晚即興飯局又俾人拉咗出黎食韓燒

店員會好主動過來幫忙燒

由是份量特大,建議3至四人一齊些牙
仲有呢UFO芝士飛碟,外皮帶脆囗,入面係肉醬芝士

點左酒飲,韓燒必備品
呢度烤肉時,因為環境裝修好似置身韓國既特色小店咁,仲一邊聽住韓歌,一邊飲馬格烈酒, 真的以為自己係韓國既烤肉店燒緊韓燒咁!人生一大樂事也

有得打卡影相

服務方面唔錯,上菜速度其實都好快,快到將枱都擺唔晒,到時想食咩就可以直接燒。

外套手袋可放係椅子墊下面桶內,以免衣物沾染到大陣燒烤油煙味,夠方便

面書讚好飲品送的,免左飲品好抵

值得來吃,會返轉頭再食