2021-08-14
話說今晚要去好朋友屋企食飯!聽講都有其他親友,所以上去之前就去他家樓下看看有什麼好餸加加料!見到新開了燒味滷師,好多人排隊,之前去長沙灣都幫襯過,真心好食,CP值超高!店舖出邊都見到d燒味好吸引我買了4款東西,應該大人細路都啱食!6點幾去到超多街坊幫襯!必食一定是至尊燒鵝,全部都是即燒出爐,掛出來都已經見到好靚,鵝皮令立立,色澤好好,油光飽滿!店內仲排咗好多隻未燒既鵝,睇來真係好暢銷。親友的評價一致讚好!皮下不會有厚厚脂肪,但肉質好嫩好稔!加埋佢既酸梅醬,食多幾件都不感油膩!好出色!燒味佬叉燒送飯一流,香甜的麥芽糖佈滿叉燒,燒得剛好,半肥瘦,肉質細緻不柴!而且質素同百幾二百蚊既有得揮。排隊等的時候好多街坊都要客家鹽焗雞,半隻只賣$25,超抵食!雞肉好滑,味道咸香!十足係黃油雞,有客來加隻雞髀都唔肉痛。再加多一盒海蜇拼泰式鳳爪,天氣熱吃點涼拌菜最好,辣辣地好開胃,海蜇非常之爽脆!整體來講食物質素好好!唔怪得之咁多街坊都排隊都等!
店舖出邊都見到d燒味好吸引
我買了4款東西,應該大人細路都啱食!
6點幾去到超多街坊幫襯!
整體來講食物質素好好!唔怪得之咁多街坊都排隊都等!