2022-11-04 1325 浏览
呢度既食物選擇真係多到爆,每個分類都好多選擇, 當中仲有啲係特色自創款式添😎汁燒赤雞心💛($22)少見既燒雞心好好食, 醃到入曬味質感好軟, 好好食😋柚子雞腿肉🍗($24)啖啖嫩滑雞髀肉好juicy🤩鹽燒A4宮崎和牛🥩($58)食落好香同好嫩身再帶少少油脂超正😍厚切鹽燒牛舌腩👅($48)厚厚一塊爽身既牛舌腩好特別, 而且係第一次食😚清燒黃金螺🐚($38)不加任何調味就咁攞去燒既金螺肉質好鮮甜加少少味粉食落更加鮮甜👍🏽汁燒煙韌年糕巻🍡($26)係我最愛既年糕燒到剛剛好帶少少外脆內軟😌孜然豚肉芫茜卷🌿($22)滿滿既芫茜被豚肉片包住, 濃濃既芫茜香真係冇得輸😇焦糖青蘋果鴨肝多士🍏($88)鴨肝油脂剛好食落唔會太騷配上青蘋果片中和返鴨肝既油份, 加埋烘到勁脆既多士係絕配😊明太子燒淮山🍢($26)淮山超爽脆配上明太子做點綴係幾特別既😌川燒活元貝($48)辣得黎勁惹味既粉絲元貝大大粒, 好厚肉同鮮味😙梅酒梳打🍹($48)食串燒飲返杯梅酒梳打可以增加胃口食更多😂呢度既串燒真係好正同真材實料, 試左幾款意想不到既配搭都好滿足🥰

汁燒赤雞心💛($22)
少見既燒雞心好好食, 醃到入曬味質感好軟, 好好食😋

柚子雞腿肉🍗($24)
啖啖嫩滑雞髀肉好juicy🤩

鹽燒A4宮崎和牛🥩($58)
食落好香同好嫩身再帶少少油脂超正😍

厚切鹽燒牛舌腩👅($48)
厚厚一塊爽身既牛舌腩好特別, 而且係第一次食😚

清燒黃金螺🐚($38)

汁燒煙韌年糕巻🍡($26)
係我最愛既年糕燒到剛剛好帶少少外脆內軟😌

孜然豚肉芫茜卷🌿($22)
滿滿既芫茜被豚肉片包住, 濃濃既芫茜香真係冇得輸😇

焦糖青蘋果鴨肝多士🍏($88)

明太子燒淮山🍢($26)
淮山超爽脆配上明太子做點綴係幾特別既😌

川燒活元貝($48)
辣得黎勁惹味既粉絲元貝大大粒, 好厚肉同鮮味😙

梅酒梳打🍹($48)
食串燒飲返杯梅酒梳打可以增加胃口食更多😂

• 汁燒煙韌年糕巻
  • 孜然豚肉芫茜卷
  • 川燒活元貝
2022-11-03 117 浏览
燒烤堂全港有多間分店 今次就去左尖沙咀呢間🥰 呢間分店同其他唔同之處就係除左室內座位 仲有室外👍🏻串燒款式又多又新奇 而且價錢唔貴 今晚食咗以下咁多串燒 有❤️係重點推介大家必試😝 生啤仲有特價$48就有2杯🫢❤️豚肉節瓜波板糖(附月見) $38出面未見過 一層節瓜同一層豚肉卷成波板糖造型🍭 節瓜中和豚肉油膩感 配附月見醬汁 非常惹味👍🏻汁燒免治雞肉軟骨棒 $38泰式豬頸肉$28❤️汁燒赤雞心 $22雞心爽口 加上少少鹽調味 唔太食內臟嘅我都覺得好好食😋鹽燒和牛生小排 $48黑毛豬五花腩 $28❤️汁燒橫隔理肌 $28牛味濃郁😜❤️鹽燒豚肉露荀卷 $32豚肉同蔬菜嘅配搭果然冇得輸 油脂同蘆筍完美配搭🥰豚肉豆苗卷 $22❤️芝士燒廣島蠔(2隻) $48好大隻好抵食 蠔味重 多芝士👍🏻孜然燒蒜蓉茄子 $36檸蜜牛油包 $20❤️焦糖青蘋果鵝肝多士 $88必食‼️ 鵝肝好juicy 多士係有芝士粒嘅麵包 中層係甜美嘅青蘋果🍏 好邪惡又好抵食🤯明太子燒飯團 $38黑糖燒菠蘿 $20❤️生啤 $48 買一送一 冰涼透心 配串燒冇得輸🌟

❤️豚肉節瓜波板糖(附月見) $38

明太子燒飯團 $38

黑糖燒菠蘿 $20

❤️生啤 $48 買一送一 冰涼透心 配串燒冇得輸🌟
2022-11-02 100 浏览
如果有人要我推薦串燒店,呢間真係世一。.事實上,我食完第一次之後已經係咁安利身邊嘅朋友仔去食,得到嘅評論同我一樣,真係好正!.第一次來尖沙咀店,環境好舒適。.🌸鹽燒原塊雞皮 $22好大塊雞皮 仲大過手掌🖐️口感好脆之餘 仲有陣雞皮嘅鹹香味。.🌸焦糖青蘋果鵝肝多士 $88主打主打!!!!次次去都必點,鵝肝嘅香滑和青蘋果嘅鮮甜味,超級match!!!.🌸厚切鹽燒牛舌腩 $48口感好厚實,味道nice!.🌸鹽燒A4宮崎和牛 $58order左兩次,實在太好食啦。入口即化嘅和牛。.🌸牛油果豚肉卷 $28豚肉入面包裹住牛油果🥑,口感豐富!.🌸孜然燒蒜蓉茄子 $36串燒必點茄子🍆.🌸鹽燒豚肉荔枝卷 $22呢個都一起推薦!豚肉味同荔枝味超夾,鹹鹹地但又嚐到一d清新嘅味道。.🌸川燒活聖子 $58🌸蒜蓉燒聖子 $58新鮮大聖子,兩種口味都可以食到聖子嘅爽口和鮮味。.🌸麻辣脆玉瓜 $16少少辣味 厚切脆瓜,口感厚軟。.🌸明太子燒淮山 $26第一次食燒淮山,味道好正。明太子嘅鹹香味 + 淮山嘅脆爽口感.🌸蒜蓉焗金菇 $32份量十足。.🌸菠蘿可爾必思 $28🌸百香果蘇打 $28
如果有人要我推薦串燒店,呢間真係世一。

第一次來尖沙咀店,環境好舒適。
🌸鹽燒原塊雞皮 $22
好大塊雞皮 仲大過手掌🖐️
口感好脆之餘 仲有陣雞皮嘅鹹香味。

🌸焦糖青蘋果鵝肝多士 $88
主打主打!!!!

🌸厚切鹽燒牛舌腩 $48
口感好厚實,味道nice!

🌸鹽燒A4宮崎和牛 $58
order左兩次,實在太好食啦。
入口即化嘅和牛。

🌸牛油果豚肉卷 $28
豚肉入面包裹住牛油果🥑,口感豐富!

🌸孜然燒蒜蓉茄子 $36
串燒必點茄子🍆
🌸鹽燒豚肉荔枝卷 $22
呢個都一起推薦!
豚肉味同荔枝味超夾,鹹鹹地但又嚐到一d清新嘅味道。

🌸川燒活聖子 $58
🌸蒜蓉燒聖子 $58
新鮮大聖子,兩種口味都可以食到聖子嘅爽口和鮮味。

🌸麻辣脆玉瓜 $16
少少辣味 厚切脆瓜,口感厚軟。

🌸明太子燒淮山 $26
第一次食燒淮山,味道好正。
明太子嘅鹹香味 + 淮山嘅脆爽口感

🌸蒜蓉焗金菇 $32
份量十足。

🌸菠蘿可爾必思 $28
🌸百香果蘇打 $28
我和姊妹來尖沙咀覓食,她讚美食材優質美味,受顧客喜愛,老友難得聚在一起,於是一起來到洋溢著串燒風味的「燒烤堂」,享受廚師精心炮製的美食,那一刻我覺得很幸福和高興。店中有一份雅緻休閒,這裡十分墟冚,所以我和朋友過來覓食。整間店設計幾好,店內裝修簡約,佈置優雅,乾淨整潔,氣氛輕鬆。芝士燒元貝 賣相吸引我的視線,非常多芝士,重芝士味,食落嫩滑,彈牙爽口,讓人回味無窮。原塊雞皮雞皮好大塊,軟硬度適中,食落香脆,肉質鮮嫰,彈牙豐盈,口感很好,齒頰留香。孜然燒蒜蓉茄子聞到陣陣孜然味,見到有很多蒜蓉,香氣四溢,茄子肉食落好軟熟,滋味無比。牛油蒜蓉燒虎蝦熱辣辣的虎蝦,新鮮彈牙,牛油蒜蓉味好重,芳香的味道仍在口中留戀。鰻魚炒飯炒飯香味十足,配有冬菇,粟米及鰻魚,滿載的味道清新,恰到好處,正合我的口味。燒烤堂(尖沙咀)地址:尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓

店中有一份雅緻休閒,這裡十分墟冚,所以我和朋友過來覓食。

芝士燒元貝

原塊雞皮

孜然燒蒜蓉茄子

牛油蒜蓉燒虎蝦

鰻魚炒飯

燒烤堂(尖沙咀)
地址:尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
2022-10-27
2022-10-28 60 浏览
上次去九如坊食燒烤堂,今次試埋尖沙咀嗰間。厚福街呢間有户外位臣臣覺得呢間分店更岀色所有串燒都燒得夠香口,唔會燒熟就拎出嚟。厚切鹽燒牛舌腩鹽燒和牛牛小排鐘意食牛嘅朋友要叫黑毛豬五花腩燒得好香口,唔會肥鹽燒豚肉荔枝卷豚肉豆苗卷惹味爽口墨魚🦑麻辣燒鴨舌真係做到爽口,一啲都唔硬。重點推介清燒黄金螺燒完入面仲有汁,唔會乾,又係推介之一。同埋有五隻,size 適中,抵食最後,要讚下對手好多紋身果個店員。有禮貌又細心,成餐飯食得好開心🥳下次再嚟
上次去九如坊食燒烤堂,今次試埋尖沙咀嗰間。
厚福街呢間有户外位
臣臣覺得呢間分店更岀色

所有串燒都燒得夠香口,
唔會燒熟就拎出嚟。

鹽燒和牛牛小排
鐘意食牛嘅朋友要叫

黑毛豬五花腩
燒得好香口,唔會肥

鹽燒豚肉荔枝卷
豚肉豆苗卷

惹味爽口墨魚🦑
麻辣燒鴨舌
真係做到爽口,一啲都唔硬。
重點推介

清燒黄金螺
燒完入面仲有汁,唔會乾,又係推介之一。
同埋有五隻,size 適中,抵食

最後,要讚下對手好多紋身果個店員。
有禮貌又細心,成餐飯食得好開心🥳
下次再嚟

2022-10-25 907 浏览
燒烤堂係食串燒飲啤酒嘅居酒屋,sapporo生啤$48買一送一,再食下串燒,享受人生。星期五晚7:30已經差唔多滿座,記得要book位。我哋6:00 walk-in,限時90分鐘。焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28配搭有趣,鰻魚份量少,芝士微乎其微,玉子燒蛋香而濕潤。焦糖燒到焦脆,同玉子燒幾夾,但連鰻魚食有啲怪。清燒黃金螺 $385粒黃金螺,熱辣辣,但略鹹,鮮但唔甜。厚切鹽燒牛舌腩 $48牛舌厚切燒一定好食,舌腩軟腍多油,入口即溶!推!中切鹽燒牛舌芯 $28牛舌芯比較爽口,有啲似雞腎,單用鹽調味已經好味。明太子雞腿肉 $28明太子鹹鹹地,超級惹味,份量好多,可惜雞腿肉燒得有少少乾。汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38雞肉比例多骨,肉質軟腍,唔夠爽軟骨少。點蛋黃醬油,超級saucy🫣汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28配搭有趣但唔夾😂冬菇味道淡,加埋雞肉軟骨又淡味,味道唔夾,口感都少怪。汁燒煙韌年糕卷 $26年糕煙韌,包住紫菜,醬汁係鹹鹹哋,食肉食得多食年糕可以換口味。*孜然豚肉韭菜花卷 $24外層豚肉燒到焦香焦脆,包住韭菜花,口感特別,可惜有啲韌。*孜然燒蒜茸茄子 $36海量蒜茸,孜然惹味,茄子好
生啤買一送一

焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
焦糖鰻魚芝士玉子燒

清燒黃金螺 $38
5粒黃金螺,熱辣辣,但略鹹,鮮但唔甜。
清燒黃金螺

厚切鹽燒牛舌腩 $48
牛舌厚切燒一定好食,舌腩軟腍多油,入口即溶!推!

中切鹽燒牛舌芯 $28
牛舌芯比較爽口,有啲似雞腎,單用鹽調味已經好味。
中切鹽燒牛舌芯

明太子雞腿肉 $28
明太子鹹鹹地,超級惹味,份量好多,可惜雞腿肉燒得有少少乾。
明太子雞腿肉

汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見) $38
汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)

汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇 $28
汁燒免治雞肉軟骨釀冬菇

汁燒煙韌年糕卷 $26
孜然豚肉韭菜花卷 $24
外層豚肉燒到焦香焦脆,包住韭菜花,口感特別,可惜有啲韌。
孜然燒蒜茸茄子 $36
海量蒜茸,孜然惹味,茄子好腍,可以一條一條咁夾出嚟,但過分油膩,食到成口都係油。
孜然蒜茸茄子

惹味爽口雞腎 $28
雞腎爽口,調味唔重手,食完唔夠過癮。
惹味爽口雞腎
2022-10-14
明太子雞腿肉
汁燒免治雞肉軟骨棒 (付月見)
食串燒嘅鋪頭愈開愈多但呢間真係我近期至愛!位於尖沙咀嘅燒烤堂晚晚都座無虛席的確係有原因!價錢抵食之外食物質素十分高最值得一讚嘅佢地嘅服務態度係超級超級好啊🔸 Sapporo Premium Draft Beer 買一送一 ($48/2杯)食串燒最啱就飲啤酒!有Draft 已經加哂分,佢仲要買一送一,超級抵!🔸蒜蓉燒廣島蠔 ($44/2隻)燒蠔寫明用廣島蠔!燒完又唔會縮哂,隻隻肥味飽滿架🔸鹽燒原塊雞皮($22)唔好以為食係雞皮係油淰淰,燒完嘅雞皮係非常乾身,好似薯片咁脆卜卜架🔸提燈($38)估唔到呢度有提燈!通常要日式串燒雞肉店先有!提燈其實是老母雞的輸卵管與未生成蛋殼的蛋黃部分,輸卵管燒至表皮焦脆、蛋黃仍然保持半熟流心,技術一流!🔸孜然豚肉芫茜卷($22)必食推薦!依家先知燒芫茜咁好食!口感清爽,加上豚肉嘅油脂,相得益彰!🔸鹽燒手釣墨魚鬚($22)爽口!海鮮用鹽燒已經可以帶出鮮味,保留到最原始嘅風味!
食串燒嘅鋪頭愈開愈多
但呢間真係我近期至愛!
位於尖沙咀嘅燒烤堂晚晚都座無虛席的確係有原因!
價錢抵食之外
食物質素十分高
最值得一讚嘅佢地嘅服務態度
係超級超級好啊

🔸蒜蓉燒廣島蠔 ($44/2隻)
燒蠔寫明用廣島蠔!燒完又唔會縮哂,隻隻肥味飽滿架

🔸鹽燒原塊雞皮($22)

🔸提燈($38)

🔸孜然豚肉芫茜卷($22)

🔸鹽燒手釣墨魚鬚($22)
爽口!海鮮用鹽燒已經可以帶出鮮味,保留到最原始嘅風味!

星期六同朋友 買佐飛去 k11 Musea 睇9:40 飯戲攻心,打算係美食雲集既厚福街食飯,差唔多間間都排哂長龍-3-。一路行一路行去佐一間叫藍馬商業中心,有成21層樓高,我同朋友遊佐幾層都覺得冇野岩食,誤打誤撞黎佐黎間係5樓既燒烤堂。呢間餐廳靜係做晚市,唔做日市。去到既時候係7:40分,餐廳職員同我地因為我地冇book到台,所以最遲8:30 要交台。如果我地再轉第二間餐廳,就可能趕唔切睇戲,所以都係選擇係度食。不得不講,食第一碟菜既時候覺得還可以,食第二碟菜開始覺得好好食 XD ! 先上菜既係兩杯特飲(1) 柚子蜜梳打 --> 柚子既清甜,配上梳打既氣,令人食慾大增。(2) 青檸菠蘿梳打友人話菠蘿好新鮮同埋好多菠蘿粒。(3)腐皮餃子🤨味道正正常常,唔太特別。(4)香草蒜蓉包上面既蒜蓉放佐好多,穩約見到有幾塊小片既牛油係包既上面,味道濃郁。(5) 明太子燒飯團 + (6) 牛油果豚肉卷可能我唔太喜歡燒飯團,所以覺得冇咩油果特別。豚肉配上濃濃既沙律,再配上淡淡既牛油果,食起上黎有清新既味道。(6) 牛油蜜糖日本蕃薯條 呢個真係一定要叫!!!!!!!! 我第一次食到咁好味既薯條,

(1) 柚子蜜梳打

--> 柚子既清甜,配上梳打既氣,令人食慾大增。

(2) 青檸菠蘿梳打
友人話菠蘿好新鮮同埋好多菠蘿粒。

(3)腐皮餃子🤨
味道正正常常,唔太特別。

(4)香草蒜蓉包

(5) 明太子燒飯團 + (6) 牛油果豚肉卷
可能我唔太喜歡燒飯團,所以覺得冇咩油果特別。

(6) 牛油蜜糖日本蕃薯條

呢個真係一定要叫!!!!!!!! 我第一次食到咁好味既薯條,兩塊牛油溶佐之後再加蜜糖變成香濃既醬汁, 令到我食唔停 xD。

(7) 豚肉節瓜波板糖 + (8) 雞皮墨魚滑
--> 呢兩個菜真係創意十足,我去其他居酒屋都未見過呢個組合。
雞皮不嬲都係我自己鐘意食既食物,雞皮香脆
豚肉加節瓜,唔會好油。

最後真係想講呢間餐廳既好評真係唔係浪得虛名,真係值得咁多好評!
2022-10-15
  • 牛油蜜糖日本番薯條
2022-10-16 65 浏览
人氣串燒,🔥今晚早啲嚟食dinner,好在同friend早到,都已經坐滿人。雞皮墨魚滑🐤墨魚滑鮮甜可口,而且非常彈牙。加上雞皮,更加有油脂甘香。焦糖青蘋果鵝肝多士🍎鎮店之寶當然要一試,肥美嘅鵝肝入口即化,非常香軟,而且配埋香脆嘅多士,🍞肥而不膩,酸甜嘅焦糖青蘋果醬,可令味道更加開胃。厚切鹽燒牛舌腩🐮哩個口感十足。非常juicy,厚切更加有口感。汁燒免治雞肉軟骨釀🍄冬菇 and 秘製燒羊架❤

汁燒免治雞肉軟骨釀🍄冬菇 and 秘製燒羊架❤
2022-10-15 88 浏览
尖沙咀高質平民樓上串燒店🍢🍡某日放工同媽咪去搵食😚經過超多餐廳嘅厚福街揀咗呢間樓上串燒店試吓😌門口偏向日系裝修,一邊係室內以深木色為餐桌主色環境較為暗一點🪵另一邊類似騎樓位置燈光比較光猛啲😆餐牌有多款唔同種類串燒選擇😋我哋當日叫咗好多款串燒及小食🤩食到超級飽🤭有⭐️代表個人比較鍾意同埋推介嘅食物🥰⭐️雞皮墨魚滑兩樣我鍾意食嘅嘢加埋一齊梗係覺得好好食😋😂雞皮燒得香脆,墨魚滑彈牙有口感,超級好食😳⭐️牛油果豚肉卷腩肉包着牛油果🥑腩肉油份滲入牛油果,牛油果質感柔軟充滿油脂香味🥹外脆內軟⭐️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)呢款串燒冇得輸,外表燒得略為唔夠香脆,但配蛋黃漿超好食😋⭐️孜然燒蒜蓉茄子上菜超級重蒜蓉香味🤤慢慢會聞到孜然味,茄子肉已經好軟熟😌連表皮都可以一齊食提燈第一次食提燈🫣一隻母雞得一隻🫠食完先知係雞嘅輸卵管連埋未有殼嘅蛋黃🫢汁燒鮮雞肝質感係平時食內臟「潤」嘅感覺厚切鹽燒牛舌腩牛舌幾厚肉,味道中規中矩汁燒煙韌年糕卷腩肉包住年糕,煙煙銀銀不過有啲飽濟🫣蒜蓉燒廣島蠔兩隻蒜蓉香味滲入生蠔🦪冇腥味都新鮮焦糖鰻魚芝士玉子燒邪惡嘅芝士,入口有鰻魚肉同埋蛋香,不過調味有啲濃⭐️腐皮餃子做法幾特別,腐皮包住豬肉而
尖沙咀高質平民樓上串燒店🍢🍡

⭐️雞皮墨魚滑

⭐️牛油果豚肉卷

⭐️汁燒免治雞肉軟骨棒(付月見)
呢款串燒冇得輸,外表燒得略為唔夠香脆,但配蛋黃漿超好食😋

⭐️孜然燒蒜蓉茄子

提燈

汁燒鮮雞肝
質感係平時食內臟「潤」嘅感覺

厚切鹽燒牛舌腩
牛舌幾厚肉,味道中規中矩

汁燒煙韌年糕卷
腩肉包住年糕,煙煙銀銀不過有啲飽濟🫣

蒜蓉燒廣島蠔兩隻
蒜蓉香味滲入生蠔🦪冇腥味都新鮮

焦糖鰻魚芝士玉子燒
邪惡嘅芝士,入口有鰻魚肉同埋蛋香,不過調味有啲濃

⭐️腐皮餃子
做法幾特別,腐皮包住豬肉而造成嘅餃子🥟配泰式醬汁酸酸辣辣幾開胃

鰻魚炒飯
炒飯唔夠乾身,配料有冬菇粟米鰻魚,入口唔錯

⭐️最中餅配綠茶雪糕
雪糕勁重綠茶味而且唔甜,反而旁邊紅豆蓉比較甜🫣兩者可以互補
2022-10-15 704 浏览
好耐無去日本突然諗起之前旅行時居酒屋食串燒,時間提我book mark咗咁耐終於約朋友一齊飲番杯走識串串燒傾吓偈,好chill✨😋✨A4宮崎和牛 $58用上宮崎嘅和牛肉質好軟腍腍一陣牛肉羶味😋好juicy👍🏻✨黑毛豬五花腩 $28脂肪分布好平均用咗黑毛豬口感更加鮮嫩,咬一口勁有豬油嘅香味,真係想encore😁😁✨福岡味噌松阪豬 $28比起黑毛豬嘅松阪豬好似食緊豬頸肉,肉質比較煙靭有口感,外層燒到好香脆,配埋個沙律醬好絕配😋😋✨汁燒免治雞肉丸骨棒 $38日式免治雞肉燒至外脆內嫩,點上日本豉油同蛋漿豐富口感,雞棒有洋蔥粒提升鮮味👍🏻大愛🫶🏻✨明太子雞腿肉 $28雞腿肉好滑去咗雞皮無咁油膩,塗上明太子醬鹹鹹辣辣嘅味道,勁有驚喜🥳✨秘製燒羊架 $48一大支半架,外面燒至微焦好香口,內裏肉質粉嫩有八成熟食落去有口感😙😙✨鹽燒白鱔 $48我最鍾意食白鱔😍鹽燒白鱔好味非常嫩滑,燒到啱啱好魚皮更加令我出奇地爽脆,好想再嚟多一串😍😍✨芝士燒廣島蠔 $48一份有兩隻廣島蠔配上芝士鋪滿晒豪上面融化有拉絲效果好吸睛,配埋芝士好邪惡😚😛✨焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28玉子燒唔係綿綿係比較厚實嘅感,中間流心芝士果然好

✨A4宮崎和牛 $58

✨秘製燒羊架 $48

✨鹽燒白鱔 $48

✨芝士燒廣島蠔 $48

✨焦糖鰻魚芝士玉子燒 $28
玉子燒唔係綿綿係比較厚實嘅感,中間流心芝士果然好邪惡啊🤩再配上細細件鰻魚口感好豐富,蛋外仲要出奇地加咗焦糖,甜甜地鹹鹹地好特別😆😆

✨蜜糖燒菠蘿 $18
我就鍾意食菠蘿燒😌外層加蜜糖微糖再配新鮮菠蘿又甜又多汁😙😙好味😋

✨百香果梳打 $28
酸酸甜甜嘅百香果加上梳打,非常解渴

✨百香果威士忌梳打 $48
百香果好新鮮一粒粒籽,有威士忌好濃烈嘅酒精加上Soda百香果微酸,容易入口好啱我飲😋🍺
2022-10-10
  • 黑毛豬五花腩
  • 鹽燒白鱔
2022-10-14 72 浏览
之前吃過一次旺角的燒烤堂,那個味道真的讓人難以忘懷,今天決定再來尖沙嘴試一下同一間。必點的一定是鵝肝菠蘿,鵝肝的質數量非常棒,非常的香,加上菠蘿的清甜爽口,和麵包的綜合,味道真的是棒極了。它們家其他的串燒也是可圈可點,我們這次還點了烤辣椒,蒜蓉生蠔,金針菇,茄子。每一種串燒的火候都是那麼的恰到好處,燒烤料是那麼的恰如其分。蒜蓉生蠔真的非常推薦,蒜蓉的份量很充足,生蠔質地清爽可口,每一口都是大大的滿足,它們家的環境也是特別寬敞明亮乾淨,服務員上菜很快,態度很不錯,非常值得。
2022-10-14 39 浏览
之前係cwb食過唔錯,一於試埋其他分店😋味道唔錯之外,選擇串燒店黎講算多,而且價錢合理,分埋唔同口味(日/港/西/川式)等我地唔洗中伏👍仲有自家口味tim!🐮鹽燒A4 宮崎和牛 $58和牛一咬落去即溶,陣油脂香不得了,夠嫩夠juicy🐔提燈 $38見到唔知點解,上網search完知係雞卵巢同未熟雞蛋所以想試下😂食落煙煙韌韌好有口感👅厚切鹽燒牛舌腩 $48鍾意牛利嘅朋友一定要試😛厚得黎牛味好濃🍟牛油蜜糖日本蕃薯條 $38舊牛油🧈撈完啱啱炸完嘅蕃薯條好脆口,吸埋蜜糖汁又甜又香🤤🍍蜜糖燒菠蘿 $18超多汁同一d都唔酸!好過平時放題叫嘅燒菠蘿多多聲😋整體食物同環境唔錯,好有日式feel,出餐夠快,有別一般串燒店👍🏻

之前係cwb食過唔錯,一於試埋其他分店😋

🐮鹽燒A4 宮崎和牛 $58
和牛一咬落去即溶,陣油脂香不得了,夠嫩夠juicy

🐔提燈 $38

👅厚切鹽燒牛舌腩 $48
鍾意牛利嘅朋友一定要試😛厚得黎牛味好濃

🍟牛油蜜糖日本蕃薯條 $38
舊牛油🧈撈完啱啱炸完嘅蕃薯條好脆口,吸埋蜜糖汁又甜又香🤤

🍍蜜糖燒菠蘿 $18
超多汁同一d都唔酸!好過平時放題叫嘅燒菠蘿多多聲😋

2022-10-13 461 浏览
再次到訪性價比最高的居酒屋食串燒,今次試左新既款式都有驚喜。1. 豚肉節瓜波板糖(附月見)食落好有口感,一層肉一層節瓜咁樣,沾上月見醬更美味。2. 雞皮墨魚滑次次必點仍然係咁惹味,外脆內軟,雞皮加墨魚油香更出。3. 蟹膏燒飯團飯團燒香了外層既飯都變成飯焦,加上友人喜愛的蟹膏更加和味,個人建議不要加上附送的紫菜,因為味道會蓋過蟹膏。4. 鹽燒原塊雞皮薄到紙一樣,超脆,應該要配酒的。5. 焦糖青蘋果鵝肝多士今次的鵝肝味道不太出, 青蘋果的酸度能中和鵝肝的油膩,烘脆的多士可以混入所有的味道。6. 提燈圓滾滾黃澄澄的提燈由母雞的輸卵管、卵巢及未成熟未有殼的雞蛋黃所組成。未試過可以食下,輸卵管的口感和雞腸不一樣,而提燈的燈燒得剛好是溏心。7. 鹽燒開邊雞中翼8. 味淋魚干9.鹽燒和牛牛小排10. 黑毛豬五花腩水準之作,都是配酒的小吃。11. 明太子厚揚豆腐明太子好足料12.牛油蜜糖粟米夠甜唔老13. 蜜糖燒菠蘿好甜丫14. 孜然燒蒜蓉茄子十分多蒜蓉。15. 新鮮椰青16. 百香果梳打食串燒一定要叫番啲清熱既飲品#test_tst______________________________🏠燒烤堂

1. 豚肉節瓜波板糖(附月見)
食落好有口感,一層肉一層節瓜咁樣,沾上月見醬更美味。

. 雞皮墨魚滑
次次必點仍然係咁惹味,外脆內軟,雞皮加墨魚油香更出。

3. 蟹膏燒飯團

4. 鹽燒原塊雞皮
薄到紙一樣,超脆,應該要配酒的。

5. 焦糖青蘋果鵝肝多士

6. 提燈

7. 鹽燒開邊雞中翼
8. 味淋魚干
9.鹽燒和牛牛小排
10. 黑毛豬五花腩
水準之作,都是配酒的小吃。

11. 明太子厚揚豆腐

#test_tst
🏠燒烤堂
📍尖沙咀厚福街12號藍馬商業大廈5樓
💵 HKD300 per head
‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾‾
#hkfood #hkfoodblogger #hkfoodreview #hkig #hkfoodie #foodstagram #eatstagram #tea #foodblog #getinmybelly #heresmyfood #foodporn #foodreview #foodhunt #travelhk
#likeforlikes #尖沙咀美食 #烤肉 #韓牛
#먹방 #맛집 #맛 #홍콩  #홍콩맛집
#comida #restaurante #followforfollowback #like4likes
  • 燒飯團
  • 雞皮墨魚滑
  • 豚肉節瓜波板糖(附月見)
同朋友即興既約會,我自己就食過好多次一路都介紹比朋友食,朋友一路都想試終於比佢地食到啦,介紹左佢地必食焦糖青蘋果鵝肝多士,都一致好評好食,另外介紹左我最中意既燒菠蘿,汁燒赤雞心同雞肝都好好食,中意食內臟既朋友必點,食完朋友既評語都一致系好評,力推大家可以試下,不過記得打去book啦☺️

2022-10-12
  • 焦糖青蘋果鵝肝多士