2018-10-30 907 浏览
今晚一行三人出黎土瓜灣食宵夜,見網上有人推薦呢間,於是就試一試。我們各人點左杯野飲,朋友飲的是自家涼茶,但飲唔到係咩涼茶,味怪;甘桔檸檬汁正常,我係飲洛神汁,飲落係暖既,味淡。後悔,反而如果飲氣水都應該仲好d。我地食左燒蟶子(五隻),蒜蓉燒蠔(三隻),煎餃(三隻),韭菜(兩份),, 辣酒煮花螺 ,牛舌,牛柳粒,燒魷魚各一。蟶子略咸,太多蒜蓉,燒蠔煎餃正正常常,韭菜好普通,牛舌好食,花螺都唔錯,燒魷魚唔好食。埋單367店內見到有人在吸煙,所以好大煙味。 總括而言,沒有令我再幫襯既意欲。
店內見到有人在吸煙,所以好大煙味。

總括而言,沒有令我再幫襯既意欲。

2018-10-30
$120 (宵夜)
2018-08-06 649 浏览
前幾日做完野OT到好夜...收工仲未食野就同兩個同事去左office附近既「燒閒站」食晚餐+宵夜~話到明叫「燒閒站」,呢度就一定係食串燒架啦~雖然宵夜時段好旺場好多人,但我地得3個人,去到咁岩仲有位俾我地坐,唔洗等店面裝修其實同普通茶記係無乜分別~入到去係拎紙仔自己tick野食的~首先黎到既野食係豉椒炒蜆~ (但無影到相haha)啲蜆幾鮮,味道唔錯之後就有其他野食上黎了~呢個椒鹽豆腐熱辣辣,外脆內軟,係全晚最好食既野!! (居然唔係串燒haha)加埋沙律醬,正!食串燒,無論去到邊都例牌要嗌返條燒茄子!茄子燒完唔乾,調味適中~燒韮菜餃都幾好食! 入面好juicy~個皮好脆!另外仲有呢堆串燒~出面既串燒好少見到會有汁係面~ 都幾好食全部都唔會燒到好乾咁另外我地都嗌左兩jar既洛神花汁~出面好少見到架! 都好好飲~全餐飯都幾滿意...除左....埋單個時發現佢地原來有收加一....其實佢地只有茶記既service,又唔係坐得特別舒服唔太明白點解要收加一
前幾日做完野OT到好夜...收工仲未食野
就同兩個同事去左office附近既「燒閒站」食晚餐+宵夜~
話到明叫「燒閒站」,呢度就一定係食串燒架啦~

店面裝修其實同普通茶記係無乜分別~
入到去係拎紙仔自己tick野食的~

首先黎到既野食係豉椒炒蜆~ (但無影到相haha)
啲蜆幾鮮,味道唔錯
之後就有其他野食上黎了~
椒鹽豆腐
加埋沙律醬,正!
燒茄子
食串燒,無論去到邊都例牌要嗌返條燒茄子!
茄子燒完唔乾,調味適中~
燒韮菜餃
燒韮菜餃都幾好食! 入面好juicy~
個皮好脆!
另外仲有呢堆串燒~
出面既串燒好少見到會有汁係面~ 都幾好食
全部都唔會燒到好乾咁
另外我地都嗌左兩jar既洛神花汁~
出面好少見到架! 都好好飲~

全餐飯都幾滿意...除左....
唔太明白點解要收加一
2018-07-21
$110 (宵夜)
椒鹽豆腐
燒茄子
燒韮菜餃
2018-03-29 607 浏览
夜晚打完波…都成十一點…搵啲野食下呢間燒閒站開到凌晨三點…啱晒宵夜鬼舖頭除左串燒… 我仲有其它小菜…雞煲食今次咁夜所以淨係試咗串燒串燒 選擇都多有肉有菜仲有新鮮海鮮鹽燒娃娃菜(少辣)… 燒完唔會太dry…甜甜地好味分別係(左起)鹽燒豆腐燒硬豬皮燒安格斯牛柳粒同埋金菇肥牛卷(左起)台式黑椒腸…鹽燒牛舌…鹽燒五花腩特別推薦黑椒腸同埋牛舌牛舌以10零蚊呢個價錢黎講爽得嚟又有牛味…正評本身想食司華力腸不過賣曬老闆娘就推薦咗黑椒腸都一樣咁好食…juicy土瓜灣區宵夜冇乜選擇之中嘅好選擇
夜晚打完波…都成十一點…搵啲野食下

特別推薦黑椒腸同埋牛舌
牛舌以10零蚊呢個價錢黎講爽得嚟又有牛味…正評

土瓜灣區宵夜冇乜選擇之中嘅好選擇
2018-03-08 476 浏览
今日照常收夜成10點幾先返到屋企附近,屋企樓下仲開緊既食店為數不多,之前都來過幾次,食物整體其實還好,難得腌尖男友都覺得ok 既。今日叫左:椒鹽豆腐~上次食過覺得好正,皮薄入面嫩滑,一啖一粒,唔係間間都做到,有d個炸皮會好厚,所以我同男友都鐘意食呢個😋燒蟶子+貴妃蚌(中辣)~兩樣都燒得剛好既,價錢實惠蟶子今日細隻左,不過次次唔同貴妃蚌今日就幾大隻,而且鮮甜的⋯燒韭菜+雞中翼(中辣)燒韭菜略嫌太多辣椒粉,不過無咩渣,👌🏻燒中翼就好香,雞肉嫩芥末牛柳粒~我食左一粒,老實講其實調味不錯,肉粒唔鞋,望落色水深以為芥辣味唔出,原來都幾有芥辣味,有攻鼻感,但芥辣味唔會太搶。但其實小妹不愛芥辣😅呢個餸其實係男友專屬,開頭以為唔攻鼻就試試,原來男友騙我😭平時我係一d芥辣都接受唔到。不過我都會好中立地介紹返味道其實ok,只是我唔鐘意咁攻鼻既野🙈如圖所見,係Ig cap返出黎,呢杯聽店員叫桔仔,係熱飲,酸甜順喉,估唔到幾好飲(當中有小插曲,話說點解我唔知杯野真名係咩,因為我本身係叫涼茶,飲左幾啖,個人感覺怪怪,我唔敢話真係杯野真係有問題,個下我問店員呢杯咩涼茶?佢話係五花茶,我隨即就話好似怪怪地🤔佢就即刻
今日照常收夜成10點幾先返到屋企附近,

今日叫左:

燒蟶子+貴妃蚌(中辣)~
兩樣都燒得剛好既,價錢實惠
蟶子今日細隻左,不過次次唔同
貴妃蚌今日就幾大隻,而且鮮甜的⋯

燒韭菜+雞中翼(中辣)
燒韭菜略嫌太多辣椒粉,不過無咩渣,👌🏻
燒中翼就好香,雞肉嫩

(當中有小插曲,話說點解我唔知杯野真名係咩,因為我本身係叫涼茶,飲左幾啖,個人感覺怪怪,我唔敢話真係杯野真係有問題,個下我問店員呢杯咩涼茶?佢話係五花茶,我隨即就話好似怪怪地🤔佢就即刻話唔緊要,我整返杯桔仔比你飲。其實佢地都幾忙,但都無話態度有咩問題,我個人係覺得接受既。不過估唔到我幾鐘意就真😳)

2018-03-07
$145 (宵夜)
2017-11-27 636 浏览
一開始去左隔離鋪,蒸邊爐,仲諗更點解無串燒揀,問姐姐,姐姐叫我去隔離先知入錯鋪,不過得意在,我等位時,遲到要等位的,都去番蒸邊爐到坐係門口已經放左一些,今日有的食的海鮮,都幾大隻,之後叫左d招牌菜,豆腐金磚炸的好鬆脆,而且俾埋沙律醬點不過要讚下個貴妃蚌,聖子同生蠔,雖然面頭有好多 蒜蓉,但都食的出海鮮的鮮甜味,而且價錢又唔錢,真心覺得低食其他肉串都好好食,不過安格斯牛粒,我又唔係好覺太大分別,整體可以再黎食,今次我兩人黎食,但唔知點解食左4人份量,食個時唔覺,俾錢俾番張單先知,如果可以多幾個人,我都想試埋佢d煲同其他野食

朋友半夜12點多打電話來說工作不順心情唔好,叫我陪佢啤一啤佢即刻諗起屋企附近有間食串燒飲啤酒既好地方便send了地址給她叫她坐的士過來吃宵夜呢邊已經食過好多次有時收工收得夜呢度簡直就係我同我老公既飯堂蒜蓉燒蟶子雖然呢度啲聖子細細隻,但係肉質鮮甜,爽嫩多汁,而且蒜蓉味好香!係我必叫嘅嘢之一清酒煮蜆,蜆肉10分鮮甜,淡淡的清酒味,我連湯都飲埋呀~黃金豆腐豆腐炸到脆卜卜,配上啱啱好嘅椒鹽~10分下酒!夾埋沙律醬一齊食真係無得輸!燒雞泡魚干雞泡魚干燒得10分乾身,脆口,配酒一流!醬燒八爪魚八爪魚肉質厚實,食落啖啖肉!燒豆卜本身諗住豆卜應該冇咩味,點知佢燒到好脆之後再加佢秘製嘅粉,竟然好好食!燒蠔拼盤有芝士,蒜蓉,鹽燒,辣味等等..蠔肉10分鮮甜,必叫燒羊架羊肉夾孜然粉,真係絕配呀最後來多個酸菜魚!但酸菜魚酸味唔夠,辣味亦唔夠,麻麻哋總括而言呢間餐廳嘅串燒10分出色,但其他熟食就麻麻哋店鋪開到好夜,不失為收工食宵夜既好地方
朋友半夜12點多打電話來
說工作不順心情唔好,叫我陪佢啤一啤佢
即刻諗起屋企附近有間食串燒飲啤酒既好地方
便send了地址給她叫她坐的士過來吃宵夜

呢邊已經食過好多次
有時收工收得夜呢度簡直就係我同我老公既飯堂

蒜蓉燒蟶子

清酒煮蜆,蜆肉10分鮮甜,淡淡的清酒味,我連湯都飲埋呀~

黃金豆腐

燒雞泡魚干
雞泡魚干燒得10分乾身,脆口,配酒一流!

醬燒八爪魚
八爪魚肉質厚實,食落啖啖肉!

燒豆卜

燒蠔拼盤
有芝士,蒜蓉,鹽燒,辣味等等..
蠔肉10分鮮甜,必叫

燒羊架
羊肉夾孜然粉,真係絕配呀

最後來多個酸菜魚!但酸菜魚酸味唔夠,辣味亦唔夠,麻麻哋

總括而言呢間餐廳嘅串燒10分出色,但其他熟食就麻麻哋
店鋪開到好夜,不失為收工食宵夜既好地方
$280 (宵夜)
2016-11-10 1099 浏览
幫襯左唔只3年,越黎越差,唔老實,最近去食叫左條烏頭 又腥又唔新鮮,環境唔衛生 食物唔算乾淨 每次諗住係個別事故 點知連續好幾次都係咁 對宜間野 愈來愈失望間野轉過手 轉手前都尚可以 轉手後質素大不如前。總結唔太推薦宜一間

2016-09-20 1258 浏览
因為我地決定留肚食甜品, 所以第一轉我地決定食串燒作晚餐.星期日晚上6點來到, 太早原故我地都係第一枱客.枱與枱都空間唔會太迫, 而且我地坐卡位都幾舒服又有個大電視.這裡點餐好似放題咁用紙自己選擇, 當中都有幾款特價串燒(以燒蔬菜以主)我同友人都係食菜多過食肉, 特價串燒就岩晒我.我地選左娃娃菜, 秋葵, 豆角, 豆卜同響鈴(每串都係$6-8)真係抵食. 原本對響鈴十分期待, 點知我食果件入面都好似有點淋左唔脆身, 反而燒娃娃菜同豆角就好好味再加上微微辣粉好惹味.另外我地再點左牛舌, 雞腎, 羊肉(由$14-16)幾款肉類都用同一款醃料攪到我食時都分唔出咩肉既味道. 如果牛舌簡單用鹽燒就已經好好味, 反而用左用羊既醃料太重味我就覺得麻麻地;雞腎同樣出現這個問題, 所以肉類串燒我都只覺一般.最後係蒜蓉聖子($28/2隻)同樣抵食之選, 咁既價錢預左唔會大隻, 不過燒得剛好唔會過火.P.S不過大家這裡點多串燒就要對下單, 我地叫得唔多都有漏俾串燒但照計錢既情況,相信這個情況一定好多事會發生.整體上這裡食串燒又真係幾抵食, 簡唔中來作晚餐都好滿足!! 地址: 土瓜灣美景街45號
因為我地決定留肚食甜品, 所以第一轉我地決定食串燒作晚餐.

星期日晚上6點來到, 太早原故我地都係第一枱客.

我同友人都係食菜多過食肉, 特價串燒就岩晒我.

雞腎同樣出現這個問題, 所以肉類串燒我都只覺一般.

整體上這裡食串燒又真係幾抵食, 簡唔中來作晚餐都好滿足!!

地址: 土瓜灣美景街45號
2016-09-18
2016-08-15 2226 浏览
7夕隔日男朋友知我喜好串燒,知道屋企附近又另一間串燒店,故特來試試。一間小店竟有白啤1664,love it燒物/炸物對我來說一定要有酒精相伴,這個蒜容蒸聖子味道不錯,很新鮮而且$38/6隻都是抵食之選蒜容蒸聖子$88/2隻 其實價錢略貴,但男朋友說冇所謂便一試,味道的額新鮮,雞泡魚干$38到日本餐,如品酒必備的配酒小食之一,甜甜的燒魚干又是推介之一各類串燒由$8起至$30不等,大部份都好好味,除豆腐干另計,口感太干爭爭了。丸類大部份係我男友食的所以不作評論了。翠肉瓜/雞脾菇/金菇肥牛卷/秋葵/蜜糖粟米green food 蒜容茄子 ,因為落錯單所以贈送我們食的,也很好味多謝店家贈送呢。最後把肚子食得撐撐的回家
1664 啤酒,蒜容聖子
一間小店竟有白啤1664,love it
蒜容扇貝
雞泡魚干
雞泡魚干$38
到日本餐,如品酒必備的配酒小食之一,甜甜的燒魚干
又是推介之一
蔬菜類串燒
蔬菜類串燒

丸類大部份係我男友食的所以不作評論了。
翠肉瓜/雞脾菇/金菇肥牛卷/秋葵/蜜糖粟米
green food
贈送--茄子串燒
蒜容茄子 ,因為落錯單所以贈送我們食的,也很好味
多謝店家贈送呢。

最後把肚子食得撐撐的回家
2016-08-10
庆祝纪念
情人节
1664 啤酒,蒜容聖子
雞泡魚干
2016-06-20 1586 浏览
今日一班同事同我慶祝,我哋叫咗好多嘢食佢哋話呢間餐廳已經有好耐不過我喺度做咗咁耐我一次都冇黎食過!我哋眼闊肚窄!叫左一隻雞嘅雞煲不過佢就分開咗兩煲上!係香港食串燒黎講就比較貴不過呢度價錢都尚可。講下我最鍾意食嘅茄子,唔知係唔係香港嘅茄子比較瘦啦!我食嚟食去都係的香蒜多過茄子肉!D燒烤全部都有分唔同嘅味道,可以有燒烤味蜜糖味,感覺好似自己燒BBQ咁會添上好多蜜糖唔會好似出邊啲餐廳咁。清酒煮蜆,唔好諗住佢係細細隻,都好大隻架! 蜆肉好鮮甜,不過都係該湯最吸引真係好重清酒!
我哋眼闊肚窄!叫左一隻雞嘅雞煲不過佢就分開咗兩煲上!
清酒煮蜆
清酒煮蜆
2015-11-09 1309 浏览
有日酒友講開有間串燒係土瓜灣吾錯叫燒閒站,話串燒吾差但重點係有個魚鍋好味道,因而我地一行五人在平日8點到去食。去到門口見到海鮮係地下,都好生猛喎...當然要食返少少海鮮..入到去見到其他已經滿座 原來隔離舖都係佢地。我地坐係係度偏迫但總叫乾淨。佢地以餐紙形式,有辣度選擇。今次我地叫左魚鍋,串燒之類(因醉左忘記左一些菜名,見諒,4個人1枝白酒,6枝啤酒就等待食物來臨。魚鍋大約等了15分鐘就可以上桌,魚湯味好濃而清,每人都飲到2碗左右,配菜都入晒魚湯既鮮甜,有驚喜,最重要係$88,堅抵食!!最後朋友話快點飲完仲可以加湯,原來之後都係加魚湯,當然一定都係偏淡左少少,但都有誠意係魚湯。之後加了響鈴同午餐肉...都大份量同午餐肉都夠厚身。燒海鮮都係新鮮野,所以絕對有鮮甜味同厚肉,而煮得又剛好吾難咬,不錯。肉類串燒沒有人講到吾熟,但等待時間偏耐,味道要中辣會覺得辣但吾係味精果d...但還有本身肉味既香,都值得等既。燒菜類偏燶左少少同乾身,味道一般。雞泡魚乾都乾身同好香雞泡魚和脆,吾會好似出面咁濕,送酒一流。最後坐左3個幾鐘都有叫人走 ,老闆仲係度同我地傾計添,大約每人$150都合理價。
之後加了響鈴同午餐肉...都大份量同午餐肉都夠厚身。
燒菜類偏燶左少少同乾身,味道一般。

2015-10-20
2015-09-15 458 浏览
這店每晚,人頭湧湧今次決定左佢入去試吓,裏的串燒是炸完再燒一下吧,牛舌,雞腎完全咬不入,我們點了大陸風味咸到不得了,牛肉又鞋又硬,蚌又油又冇味,都唔明白點解仲咁多人?可能你門口的報章雜誌篇了入來,價錢又比較貴、這樣的價錢能夠系出邊食得好好了
2013-02-21 494 浏览
一月中的時候約了鄰居兼同學兼朋友的一辣妹子晚餐小聚,地點選在樓下的一間生意一向紅火的燒烤小鋪。說是小鋪其實也看的出些實力,事關剛剛搬家時就留意到附近的小巴車身上有這間小鋪的廣告!!是我孤陋寡聞不瞭解情況了?還是真的如我所估,來頭不小?小鋪門口除了占去半邊的開放式燒烤臺,老闆卷著袖子衣著單薄得烤的臉紅紅,還有一塊印著重慶正宗酸辣粉的燈箱招牌。穿過狹長走道入到內,原來別有洞天,底部空間不小,拼一拼桌子絕對容得下大夥人聚餐。店內的燒烤有傳統中式的海鮮燒,也有日式風味的和風燒烤,海鮮類均參考牆上掛著的時令價格;除了燒烤,滿牆也貼著不少招牌小菜,餐紙上也按照不同菜式分了好幾張,有韓式的石鍋小菜,也有傳統中式的小炒;招牌的還有一道酸辣粉,可選辣度。自家制的小店特飲有幾款,與友人一眼相中酸梅汁,可點一杯或一榨,人多推薦一榨。酸梅汁顏色較淡置於大壺中,冰塊以及腌製過的桔仔放在杯中分開送來,另附送一長根鐵棒,我與友人也是戳的起勁!酸梅汁,酸甜度都屬於較淡的程度,桔仔也不算太“惹味”,味道近似咸檸七的無汽版。要價25的重慶酸辣粉不算平,看賣相也並未有出色之處,用的薯粉也是大眾化的,下的配料也大同小異,且來
要價25的重慶酸辣粉不算平,看賣相也並未有出色之處,用的薯粉也是大眾化的,下的配料也大同小異,且來嘗一口論高低!現燙的薯粉有咬口,外軟內勁,也滑爽;湯中配料不算豐富,只見得到星星點點的肉糜以及花生粒,其中榨菜有些功夫,用的是略帶酸味的榨菜,增添酸辣粉中自然的酸度,也提升味蕾的刺激度;要的中辣,辣度可算是達標,不含糊,湯底表層覆著一層辣油,撇開后下面是略顯深啡色的湯底,湯底中有不少的辣粉調料,使得湯的質地較為混沌,口味鮮中帶辣,點睛之處則是店家用上的朝天椒碎末,風乾後的辣椒去了籽依然辣的夠過癮,飄在湯中散髮出微帶咸香的辣味。
花雕煮蜆,是我們點的唯一一道不帶辣也較清淡的菜,以石鍋盛載,清湯之中有不少“小貝殼”,蜆肉依稀可見,只是有些迷你。蜆肉嫩嫩,但嫌“生氣”不夠,有些軟趴趴沒口感,同樣花雕的酒香也淡了許多,可能是煮的過程中酒香過早蒸發的緣故吧,沒能吃到讓人期待的濃濃酒香,另外湯汁有些淡了。
茄子在蔬菜燒烤界也是個“風雲人物”,無論是日式燒烤還是中式燒烤,這傢伙總能保全完整之身而上桌,附帶厚厚實實一層蒜蓉泥來遮掩酮體~(茄子說:老子已經被大卸八塊了,就連著層皮!)

茄子皮去了一半的水分,吃起來脆脆的略帶焦香,不知有無跟我一樣愛吃別人不吃部份的人呢?白嫩嫩的茄子肉一看便知是充滿水分的軟熟,剛上桌時吃絲絲質地的茄子肉帶著水氣,一定要配上那些蒜茸泥,否則就會顯得淡而無味,愛辣的孩子們還能自己動手撒些鮮橘色的辣椒粉上去,會更美味!這道菜除了是個蔬菜(心理上感覺健康些)還有個優點便是,吃得飽。。。(窮人心態)
聖子個頭不小,燒烤過的聖子肉輕易可從殼上剷下肉質緊實且彈牙,未加入辣椒粉時,口味較純,除了燒烤的香與略調味的鮮咸,更突出的是聖子本身的那股海水味,不澀且鮮中帶甜;加了辣椒粉(店家的辣椒粉夠辣)后則另有一番“辣”味,鮮辣開胃疊加在有嚼勁的肉質上,讓人放不下筷子。
一個吃貨碰上另一個吃貨,結果就是中途頓感吃不過癮繼續加菜!這一道XO醬石鍋燜萵筍,個人覺得點的很是成功,可配田雞、雞肉或牛肉。用上韓式石鍋,量足料也足,下層鋪滿翠綠的萵筍,間中也有不少肥肥的田雞肉。XO醬使得白嫩的田雞肉稍有顯色,菜的乾濕度調配的恰好,不見一點汁汁淋淋吃起來卻一點不覺干喉(要知道越是辣的菜越容易產生因干辣而干喉的副作用),無論是萵筍還是田雞,每一口都包裹著豐富的醬汁;相比田雞,我更愛萵筍,滾切的萵筍燜煮的完全軟熟,萵筍完全吸收了整鍋的精華,清爽的口感中包含的卻是鮮辣惹味的味蕾享受,是讓人吃一口想著就會流口水的味道;田雞肉質滑嫩,XO醬的味道較突出,鮮咸中沾上朝天椒獨特的勁辣,不刺激也不麻,卻是辛辣的過癮!
最後送上店中一寶,某喵嗚~~
大搖大擺的巡店,肚子也大得很,於是有了最後我與店員的有趣對話;

我:好得意!貓貓是不是懷孕啦?
店員:他是公的!不是啦,他是吃的太飽了,哈哈!

我無語。。。。。。
2013-01-16
  • XO醬石鍋田雞萵筍,燒茄子,蒜蓉燒聖子
2012-05-31 334 浏览
晚上和朋友走到土瓜灣唸住食一間新開的中菜館, 可惜找了很久也找不到這間菜館. 唯有隨便選一間食. 經過美景街嗅到一陣陣很香的烧烤味. 肚子又餓,便入去這間食.這間烧烤店之前也來過兩次. 不錯的. 底部全是玫瑰花, 芳香甘美, 不會太甜. 味道可以接受.牛的肉質鬆軟不油不韌, 又大塊又多汁.牛舌有用疏打粉醃過,但都幾爽口. 太多蒜蓉遮蓋了聖子的鮮味.燒大蜆最好吃, 很大隻, 食落去好鮮甜.這個一般, 肉質很淋,不知是否燒得不熟還是不新鮮.翠肉瓜+冬姑. 加咗太多辣粉,孜然粉, 好咸.辣子雞煲叫了小辣, 上枱時還熱辣辣, 雞肉很香嫩配上其蒜、姜、乾泡辣椒一齊啫, 食落去很惹味. 不錯.
玫瑰花茶 $28
底部全是玫瑰花, 芳香甘美, 不會太甜. 味道可以接受.
燒牛仔骨 $28
牛的肉質鬆軟不油不韌, 又大塊又多汁.
牛舌 $16 pcs
牛舌有用疏打粉醃過,但都幾爽口.
差 $48
太多蒜蓉遮蓋了聖子的鮮味.
燒大蜆 $38
燒大蜆最好吃, 很大隻, 食落去好鮮甜.
烧貴妃蚌 $42
這個一般, 肉質很淋,不知是否燒得不熟還是不新鮮.
翠肉瓜+冬姑 $9 pcs
翠肉瓜+冬姑. 加咗太多辣粉,孜然粉, 好咸.
辣子雞煲 $68
2012-05-30
玫瑰花茶 $28
燒牛仔骨 $28
牛舌 $16 pcs
燒大蜆 $38
辣子雞煲 $68
2011-03-30 275 浏览
我哋係睇雜誌所以去,但舖面其實都非常殘舊,不過一場來到就坐下:其實串燒叫ok啦,但燒菜心同九菜就唔好點好似食梗草,水煮牛肉無味唔好話辣,炸大腸唔夠脆,雞柳炒烏冬無料兼無味,介辣牛柳還可以...我們6個人連串燒叫咗20多款食物包括各款串燒,但冇一款可以令我們回味!
2011-03-24