2025-01-20 299 浏览
好耐冇食牛大人啦,早幾晚Happy Friday 去左食120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題,5pm未開門已經有人排緊隊啦,我哋叫依個餐仲送澳洲M9和牛牛丸2粒,仲有海鮮拼盤同埋任食鮑魚,包括『鮑魚三吃』古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚!全部都好新鮮足料,和牛真係好正好香😍伊比利亞黑毛豬梅肉都係必點,好有豬嘅香味😋1月份仲有好多優惠做緊,新聯乘KITKAT脆皮雪糕批,成個雪櫃勁多選擇,如果點「日本黑毛和牛A4+」套餐,仲有節日禮品盒「KitKat Tinbox – To Do List」 (開始派發日期: 2025年1月20日/每2人一份),亦可獲Maybelline彩妝產品一份(一人一件),同時仲有三款新推出「 Maybelline限定小吃」✓ 麻辣雞腳✓ 酸辣土豆✓ BB辣雞軟骨而家幫襯仲送牛大人利是封/牛大人揮春(送完即止)7:30前離座/23:00後入座 $44821:00-23:00入座 $468正價時段$488小童$348(包括加一服務費)(六日假期另加$10)@media.vas @masterbeef.hk 評分:最高為5分治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️抵食

✓ 麻辣雞腳
✓ 酸辣土豆
✓ BB辣雞軟骨

而家幫襯仲送牛大人利是封/牛大人揮春(送完即止)

7:30前離座/23:00後入座 $448
21:00-23:00入座 $468
正價時段$488
小童$348
(包括加一服務費)(六日假期另加$10)

@media.vas @masterbeef.hk

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺

牛大人台灣火鍋吃到飽 (鱷魚恤中心)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓
📍觀塘港鐵站B3出口1分鐘路程

#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #KwunTong #觀塘 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #旺角美食 #牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人
2025-01-17
2025-01-20 215 浏览
咁多間主打食牛嘅火鍋店牛大人係劉家任食火鍋店排名第一😌#牛大人 提供多款牛肉、台灣直送食材🥬🍠🥔又不時推出新款湯底🥣仲時不時有推廣活動難怪一直人氣高企間間分店都長期爆滿😍早前趁朋友生日約埋一齊嚟打邊爐今次我哋order咗120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題送澳洲M9和牛牛丸2粒 及 海鮮拼盤 及 任食鮑魚及鬼佬涼茶一杯湯底揀咗胡椒豬肚雞湯底#滋補養生 香氣濃郁 一上枱就聞到勁香嘅胡椒豬肚味 加上選用鮮嫩雞肉和爽脆豬肚香濃胡椒湯底有助驅寒暖身豐富營養level up ⬆️ 牛肉款式同質素都唔駛多講😝因為真係 #貨真價實 #性價比高反而要講一下啲鮑魚雖然話係跟餐送鮑魚任吃但啲鮑魚一啲都唔差 都幾鮮甜😌而且小食類仲可以有 #鮑魚三吃 😋古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚 劉媽👩🏻三款味道都鍾意❤️各有特色仲有大家必試同本地最大手工啤酒廠鬼佬啤酒推出下火飲品 #鬼佬涼茶Häagen-Dazs雪糕都係任食㗎😍 最尾食埋🍦梗係perfect啦😆今期推廣🔸凡點選日本黑毛和牛A4+套餐🥩贈送M9和牛牛丸及海鮮拼盤🔸凡叫兩杯『鬼佬涼茶』即可參加拼音挑戰成功於一分鐘內讀出卡牌上的字句即可享有買一送一優惠😍失
咁多間主打食牛嘅火鍋
牛大人係劉家任食火鍋店排名第一😌
#牛大人 提供多款牛肉、
台灣直送食材🥬🍠🥔

🔸凡點選日本黑毛和牛A4+套餐🥩贈送M9和牛牛丸及海鮮拼盤
🔸凡叫兩杯『鬼佬涼茶』即可參加拼音挑戰
成功於一分鐘內讀出卡牌上的字句即可享有買一送一優惠😍
失敗亦有神秘禮物一個
🔸凡於牛大人入座即每人派發一包曼秀雷敦 Acnes「抗菌痘痘貼」💕送完即止
🔸凡讚好社交平台即可獲贈一杯「金鑽鳳梨椰奶西」🥤

@masterbeef.hk
牛大人台灣火鍋吃到飽 ( #鱷魚恤中心 )
📍觀塘開源道79號鱷魚恤中心5樓

@media.vas
#牛大人火鍋 #牛大人台灣火鍋吃到飽 #牛大人 #台灣直送 #打邊爐必選 #台灣火鍋 #旺角美食
這間人氣連鎖火鍋放題店其中一間分店位於觀塘鱷魚恤中心,鄰近地鐵站十分方便。店內環境寬敞舒適,裝潢採用日系木為主。不論午、晚均大排長龍,必須預早訂座依時入席。牛大人120分鐘吃到飽套餐分為四款,可享自助火鍋配料吧及肉類無限量供應。日本黑毛和牛A4+ - $488/位(正價時段)湯底共有十款可選擇,招牌牛大人紅燒牛骨鍋採用優質牛腿骨先燒後燉,保留燉牛骨的細緻,有濃郁的牛骨香味,慢慢釋放出最大程度的營養,還有洋蔥、紅棗、八角、肉桂枝、香葉及陳皮等,味道層次好豐富。鬼佬涼茶 - $58鬼佬啤酒聯乘公利竹䉀,有啤酒的麥芽香,又有竹䉀水的天然清甜。澳洲M9和牛牛丸每位限定兩粒,質地爽滑脆彈,有著濃郁的牛肉脂香,充滿肉汁。海鮮拼盤生蠔的蠔肉好肥美,爽脆柔滑兼備,完全不腥;雪白肉厚的帆立貝好鮮甜;蟶子鮮嫩無沙;鮑魚去除內臟,有明顯的鮑味。日本黑毛和牛A4+高級別的日本和牛,有著霜降般的油花豐富且平均,溶化出香甜的牛脂香,又有濃郁的牛肉香,入口帶化,還有其他產地的頂級牛肉亦值得一試,如澳洲和牛M5牛肩卷、美國SRF極黑牛等各具特色。海鮮方面,除了鮮甜鮑魚,還有古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚,一款

日本黑毛和牛A4+ - $488/位(正價時段)

鬼佬涼茶 - $58

澳洲M9和牛牛丸
每位限定兩粒,質地爽滑脆彈,有著濃郁的牛肉脂香,充滿肉汁。

日本黑毛和牛A4+

海鮮方面,除了鮮甜鮑魚,還有古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚,一款吸飽花雕酒香,一款則有鹹香的鹽味,一款有酸甜的柚子香,還有沙白、海蝦等新鮮海產。

漿類方面,必吃招牌的章魚珍珠漿,有一粒粒煙韌彈牙的章魚肉;黑漆漆的蟹籽墨汁漿鮮味濃郁。

其他小食方面,私房鴨血細嫩富有彈性,吃起來有餘香;百配鵝脆腸爽口帶點肥膏;爽脆炸魚皮毫不油膩;水蓮爽脆且營養豐富。

飲品方面,除了自助櫃內的罐裝及冷泡茶外,還有手調的台式飲品,如酸酸甜甜的乳酸多多、清香不苦澀的鴨屎香檸檬茶及低糖版珍珠奶茶等。

甜品方面,有名貴品牌MÖVENPICK、NESCAFE、KIT KAT等雪糕雪條,還有自家製的台中仙草凍,滑溜的仙草凍清爽彈牙,又有香脆的花生碎、椰果、紅豆及珍珠等口感豐富。
2025-01-10
2024-12-17 2092 浏览
天氣凍最鍾意就係打邊爐,牛大人係一個幾好嘅選擇😎 出品穩定又高質,120分鐘任食真係爽😬 今日觀塘鱷魚恤中心嘅分店,呢間分店環境闊落又新淨,坐得好舒服🫶🏻 🌟 120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題我哋揀咗呢個最高級嘅放題套餐,會送M9和牛牛丸及海鮮拼盤🥰 每人兩粒M9和牛牛丸,出晒名好好味😎 海鮮拼盤質素都唔錯,特別係鮑魚,新鮮爽彈😀 🍲 湯底:胡椒豬肚雞鍋呢個係秋冬限定嘅湯底,啱晒咁凍嘅天氣食😃 呢個湯底有半隻鮮嫩雞,仲有大量嘅豬肚,湯底非常濃郁,胡椒非常香👍 又滋補又好味🥰🥩肉類好多選擇,我哋當然係狂叫佢嘅日本A4黑毛毛和牛啦😎 質素真係勁靚,每片都好大片,油花非常均勻,淥幾秒就食得,充滿和牛油脂香,入口即溶,記得配埋日本生雞蛋食,真係超正😍 澳洲和牛M五牛肩卷都好高質,冇日本A 4和牛油脂咁豐富,但係牛味非常濃郁👍 重試咗美國S R F黑牛後腿肉,又係相當唔錯,非常軟嫩🫶🏻 佢仲有好多豬肉羊肉雞肉等等可以選擇🥰 佢哋嘅小食亦都相當豐富,最特別係有鮮甜鮑魚任吃😀 古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚我哋每樣都試咗,味道都好正,鮑魚肉質爽彈,我最鍾意就係炭燒鹽蔥鮑魚,好香脆🫶🏻 🍻大

🌟 120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題

🍲 湯底:胡椒豬肚雞鍋

重試咗美國S R F黑牛後腿肉,又係相當唔錯,非常軟嫩🫶🏻
佢仲有好多豬肉羊肉雞肉等等可以選擇🥰

🍻大人嘅飲品不嬲選擇都非常多,特別鍾意佢嘅茶飲🥰 今次見佢哋同本地最大手工啤酒廠鬼佬啤酒推出鬼佬涼茶,啱晒打邊爐,梗係要飲啦😎
仲可以參加拼音挑戰,一分鐘內讀出卡牌上嘅字句,即可享有買一送一優惠😃 挑戰失敗都有神秘禮物一份㗎😬

🍦呢度最正係可以任食Haagen Dazs雪糕,可惜今日食得太多牛肉,唔係好食得落😬

買單嗰陣時,職員仲每人派一包曼秀雷敦 Acnes「抗菌痘痘貼」,送完即止㗎😀
讚好社交平台,可獲贈一杯「金鑽鳳梨椰奶西」😃 咁多優惠真係好開心😬

好大人嘅質素真係幾穩陣,日本A4和牛質素真心正,食多兩碟已經回本😎 真心推介🫶🏻
2024-12-15
2024-12-03 2523 浏览
嚟到12月,天氣終於涼涼哋,最想就係夜晚食返個打邊爐暖暖胃☺️ 見到網上有好多人介紹牛大人嘅日本黑毛和牛A4+套餐,呢晚就捉咗友人嚟試🙈魚白湯三文魚豆腐湯呢個係期間限定嘅湯底,奶白色嘅魚湯,再加埋有豆腐、三文魚粒、杞子、芫荽、蟲草花等等嘅配料,真係又豐富又高營養😙肉類日本黑毛和牛A4+同伊比利亞黑毛豬梅肉都好高質素,兩款都有勁靚嘅雪花紋😍 黑毛和牛嘅牛肉味勁香,就算充滿油花都唔會太肥膩😎 黑毛豬梅肉食落幾爽口,個人就幾鍾意佢個質感🐷 呢個套餐都包括晒其他套餐嘅肉類,所以都勁豐富👍🏻 今次嘅回本之選當然係係任食嘅日本和牛啦,今次都嗌咗好多碟🫶🏻海鮮拼盤套餐仲包括一個海鮮拼盤,入面有齊鮑魚、蠔、元貝同埋蟶子四款,幾鍾意佢嘅上碟方法用冰鎮,可以keep住啲海鮮夠新鮮😗 套餐仲可以點沙白、脆肉鯇魚腩、鮮甜海蝦,幾款都幾新鮮🦐鮑魚盛宴呢個套餐仲有幾款鮑魚可以無限任食,有三款小食類嘅熟鮑魚,三款口味我哋都試勻晒,有,古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚及柚子燒汁鮑魚🍊 仲有火鍋用嘅鮮甜鮑魚,真係夠晒爽口彈牙。火鍋配料澳洲M9和牛牛丸真係juicy,而且有香濃嘅牛味🐮 外面自助吧都好多嘢食可以揀,有唔同嘅丸類同埋

魚白湯三文魚豆腐湯

肉類

鮑魚盛宴

火鍋配料
澳洲M9和牛牛丸真係juicy,而且有香濃嘅牛味🐮 外面自助吧都好多嘢食可以揀,有唔同嘅丸類同埋蔬菜☺️ QR code都有火鍋配料揀㗎,唔好漏咗佢哋呀。

台灣小吃
台灣小吃即叫即炸,有幾款我都好鍾意,例如係私房鴨血、真珠小香腸同埋士林鹽酥雞🐥 一份啱啱好夠兩個人分享,咁就可以試多幾款食物啦。

飲品
呢度仲有本地品牌少爺啤嘅拉格啤酒可以飲,同朋友嗌咗兩杯嚟支持吓🍺外面有無糖茶、汽水、QR code落單仲有鴨屎香檸檬茶同埋珍珠奶茶🧋特別鍾意佢嘅珍珠奶茶,珍珠煙靭有口感,茶底唔會好甜。

甜品
Häagen-Dazs雪糕任食都係另一個賣點,我哋今次食咗好多杯啊,有馬卡龍同埋焦糖脆餅口味,啱晒我🍦

呢個套餐嘅肉真係夠晒高質,尤其係日本和牛,真係食過返尋味😍仲要有唔同鮑魚嘅口味,真係夠晒豪華 。
而家想食台式麻辣火鍋第一時間一定諗起牛大人,岩岩進駐香港既時候真係一位難求!而家開多咗分店,位置喺旺區真係方便好多😛新一年要慰勞自己過去嘅努力,一於食好啲😙 果斷選擇日本A4黑毛和牛火鍋放題!日本A四黑毛和牛雪花分明,富有滿滿嘅油脂😛伊比利亞黑毛豬色澤鮮紅,煮熟後口感柔軟😛 套餐包含左古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚任食,新鮮甜美😝另外仲有贈送多汁M9和牛牛丸同海鮮拼盤🦞估唔到啤酒都送左一人一杯鬼佬涼茶🤪點解咁多野送嫁😙甜品重點!KITKAT脆皮雪糕批,點都試曬2隻味!個人鍾意士多啤梨味🍓,啖啖奶香雪糕配上士多啤梨乾脆皮,口感豐富!

最喜歡吃台灣火鍋必定是牛大人🐮,所有特色湯底及高品質食材均由台灣師傅親自主理,今次同老公食高質日本黑毛和牛A4+晚市120分鐘吃到飽套餐🍲可無限享用高質肉類A4和牛、伊比利亞黑毛豬及任食鮑魚😍,套餐仲有送海鮮拼盤🦞及澳洲M9和牛牛丸🧆😬💫日本A4黑毛和牛 - 油脂豐富,口感濃郁💫伊比利亞黑毛豬 - 嫩滑多汁,肉質細膩 另外還有澳洲和牛M5牛肩卷、M9和牛牛丸脂香濃厚彈牙、美國SRF極黑牛、封門柳、牛小排、羊卷肉等等豐富選擇☝🏽💫海鮮拼盤 - 鮮甜鮑魚、蟶子、扇貝及生蠔🦪鮮味十足,好正😊💫鮮甜鮑魚任吃💕有『鮑魚三吃』古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚湯底方面選了阿嬤養生濃湯鍋滋補養生多蔬菜🥬有杞子,養生健康湯底🥰值得一試🙌🏾💫台灣特色小食 魚香皮蛋豆腐清爽開胃😬搭配皮蛋風味獨特💫冷泡茶 - 桂花烏龍、武夷大紅袍、洛神花茶、白桃烏龍無糖冷泡茶清爽解膩🍵大杯好適合打邊爐🥳當然唔少得鬼佬涼茶啤一啤🍻💫甜品 - 雪糕🍦種類選擇好多,任食Mövenpick最正仲有KitKat脆皮雪糕批朱古力味🍫及士多啤梨味🍓🤤脆皮係香濃朱古力脆脆,甜甜地脆卜卜好解膩👍🏾樣樣都想食🥹

💫日本A4黑毛和牛 - 油脂豐富,口感濃郁
💫伊比利亞黑毛豬 - 嫩滑多汁,肉質細膩

日本A4黑毛和牛
伊比利亞黑毛豬

M9和牛牛丸

💫鮮甜鮑魚任吃💕有『鮑魚三吃』
古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚

脆肉鯇
冷泡茶
  • 阿嬤養生濃湯鍋
2025-02-03 0 浏览
今日放工成 8:30 先至去到牛大人度食火鍋,估唔到咁夜都仲有人排隊等入去食之前食食過好幾次牛大人,牛肉嘅質素已經令我驚嘆,哩個日本黑毛和牛A4+食到飽套餐 嘅牛肉好食到不得了。除咗牛肉好正,牛丸、海鮮嘅質素都好令我哋喜出望外!先嚟一杯鬼佬涼茶 其實就係啤酒我本人就唔係好飲酒,都覺得幾好飲,清清涼涼,易入口每次嚟我都會飲白桃烏龍佢嚟個飲品杯令我有個衝動想帶佢返屋企呢度環境好有熱鬧氣氛,幾舒適。配菜、麵類、醬油都好齊備🥩🥩🥩 日本黑毛和牛A4+ 每片都切到好薄,有入口即溶嘅感覺如果你鍾意脂肪甘香味,呢個牛肉滿足到你我哋好瘋狂咁叫咗大約每人5大碟咁食仲要介紹埋呢個餐嘅牛丸, 一咬好濃嘅牛汁,好彈牙估唔到佢哋嘅海鮮都甘鮮味尤其是個鮑魚,可爽口至於個湯底,呢度一向都好香濃,滾出嚟嘅肉都好入味最後唔少得梗係食甜品喇呢度有多款雪糕俾你選擇

先嚟一杯鬼佬涼茶
其實就係啤酒
我本人就唔係好飲酒,都覺得幾好飲,清清涼涼,易入口

每次嚟我都會飲白桃烏龍
佢嚟個飲品杯令我有個衝動想帶佢返屋企

呢度環境好有熱鬧氣氛,幾舒適。配菜、麵類、醬油都好齊備

🥩🥩🥩 日本黑毛和牛A4+
每片都切到好薄,有入口即溶嘅感覺
如果你鍾意脂肪甘香味,呢個牛肉滿足到你
我哋好瘋狂咁叫咗大約每人5大碟咁食

仲要介紹埋呢個餐嘅牛丸, 一咬好濃嘅牛汁,好彈牙

估唔到佢哋嘅海鮮都甘鮮味
尤其是個鮑魚,可爽口

至於個湯底,呢度一向都好香濃,滾出嚟嘅肉都好入味

最後唔少得梗係食甜品
呢度有多款雪糕俾你選擇

2025-01-23
  • 澳洲M9和牛牛丸
2025-02-02 0 浏览
📍牛大人台灣火鍋吃到飽 又去食牛大人!食過一次「日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐」真係返唔到轉頭😆。和牛、鮑魚都係任食。🌟日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐 正價時段$488呢款套餐可以任食:🌟日本黑毛和牛A4+🌟伊比利亞黑毛豬梅肉🌟鮮甜鮑魚(火鍋用)🌟炭燒鹽蔥鮑魚🌟古法醉鮑魚🌟燒汁鮑魚定量海鮮拼盤:鮑魚、蟶子、蠔、帶子黑毛和牛一定係全個Menu肉質最嫩滑嘅一款。而黑毛豬梅肉又嫩又多肉汁。淨係講口感真係好似高級牛肉咁。火鍋用鮑魚大隻鮮甜。但我最推介都係酒香醉鮑魚。我覺得佢嘅酒香係恰到好處,香得嚟仲係好易入口,仲有少少解膩嘅感覺。主力食新餐限定食品,食和牛、鮑魚已經食到飽。不過最後一定要食返個Mövenpick (杯裝、任食)。
📍牛大人台灣火鍋吃到飽

🌟日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐 正價時段$488

呢款套餐可以任食:
🌟日本黑毛和牛A4+
🌟伊比利亞黑毛豬梅肉
🌟鮮甜鮑魚(火鍋用)
🌟炭燒鹽蔥鮑魚
🌟古法醉鮑魚
🌟燒汁鮑魚

定量海鮮拼盤:鮑魚、蟶子、蠔、帶子

2025-01-29 0 浏览
人氣連鎖火鍋放題店<牛大人> 總是百吃不厭!任食套餐性價比高,食物選擇豐富有水準!用餐區域寬敞,每張桌子之間都有適當的間距,不會感覺到擁擠。餐廳內的每個角落都彌漫著火鍋的香氣,讓人一進門就感受到濃厚的美食氣息-🔸湯底多達十款湯底選擇,其中台灣鳳梨雞鍋是我最喜歡。湯底湯汁清甜,搭配火鍋食材非常合適,讓每一口都充滿了濃郁的風味-🔸套餐自助火鍋套共有四款可選,其中最受歡迎的是每位$488的日本黑毛和牛A4+套餐😍高級和牛肉質細膩,有著霜降般的油花,入口即化,牛脂香氣撲鼻,非常值得品嚐。此外,還有澳洲和牛M5牛肩卷和美國SRF極黑牛等頂級牛肉,各具特色,讓人食指大動-🎁 澳洲M9和牛牛丸每位奉送兩粒,和牛牛丸彈牙充滿肉汁-🔸海鮮牛大人的海鮮選擇同樣豐富,海鮮拼盤內包含生蠔、帆立貝、蟶子和鮑魚。生蠔肥美,帆立貝鮮甜,蟶子鮮嫩無沙,而鮑魚則有多種烹調方式,包括古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚和柚子燒汁鮑魚,每款都別具風味-🔸自助區自助區提供多種新鮮食材,其中必試的章魚珍珠漿內含煙韌彈牙的章魚肉,而蟹籽墨汁漿則鮮味濃郁。此外,還有細嫩富有彈性的私房鴨血、爽口的百配鵝脆腸和毫不油膩的炸魚皮等,

🔸湯底

🔸套餐

🎁 澳洲M9和牛牛丸
每位奉送兩粒,和牛牛丸彈牙充滿肉汁

🔸海鮮

🔸自助區
自助區提供多種新鮮食材,其中必試的章魚珍珠漿內含煙韌彈牙的章魚肉,而蟹籽墨汁漿則鮮味濃郁。此外,還有細嫩富有彈性的私房鴨血、爽口的百配鵝脆腸和毫不油膩的炸魚皮等,選擇豐富多樣

🔸甜品
有不同牌子及口味的雪糕! 最愛KITKAT脆皮雪糕批! 還有自家製的台中仙草凍

🔸飲品
飲品選擇豐富,包括自助櫃內的罐裝飲料和冷泡茶,以及手調的台式飲品如鴨屎香檸檬茶和低糖珍珠奶茶等。此外,餐廳還與本地最大手工啤酒廠合作推出鬼佬涼茶,特別適合在打邊爐時飲用

2025-01-27 0 浏览
牛大人相信好多人都有聽過呢間人氣台式火鍋店,今日同幾位朋友去觀塘鱷魚恤中心呢間分店食邊爐放題🤤!地理位置方便,店舖環境夠哂大,一到門口已經人頭湧湧~🔥今次就選擇左120分鐘日本黑毛和牛A4+ 吃到飽放題套餐,湯底就揀左台灣鳳梨雞鍋,鳳梨配搭苦瓜,味道清甜但係又唔會淡而無味!👍🏼套餐贈送澳洲M9和牛牛丸🐮,牛肉味香濃,而且每粒都好彈牙,完全唔夠喉~🤤另外仲有附送海鮮拼盤🌊,分別有帶子、蟶子、生蠔同埋鮑魚,每款都非常新鮮,食落鮮甜爽彈!😋當然唔少得介紹今日嘅主角主角日本黑毛A4+和牛🐮,牛肉油花分布平均,每一片淥幾秒就食得,油脂香爆錶,入口即溶~😍朋友叫完一輪又一輪,好食到停唔到!😎我就想轉下口味試吓其他肉類,呢到嘅伊比利亞黑毛豬梅肉完全唔會輸俾和牛,豬肉味勁香濃,同樣油花分布平均,唔食牛嘅都唔怕會蝕底!🐷飲品店員就推介‘’鬼佬涼茶‘’🍻,今次同本地公利竹蔗水合作嘅啤酒,中西合璧嘅完美示範!👍🏼最後有點少得甜品環節,有多款知名品牌雪糕雪條任食,另外仲有唔同嘅台式甜品可以選擇,淨係嚟一次真係食唔晒咁多款美食,未食完已經約定下次要再嚟啦!😎

• 澳洲M9和牛牛丸
  • 鴨血
  • 飲品
  • 台式小食
  • 海鮮拼盤
  • 台灣鳳梨雞鍋
  • 極上和牛吃到飽
不嬲都知道牛大人好多人,質素又好好多嘢食,所以今次就同屋企人過嚟試咗佢哋嘅日本黑毛和牛A4+吃到飽🤩今次我嗌咗阿嬤養生濃湯鍋,濃郁湯底其實用佢唔使點豉油而且清清地。日本黑毛和牛A4+吃到飽梗係要叫佢嘅黑毛和牛,肥瘦相間牛肉味夠濃郁,油脂香幾好,但係唔可以食太多,因為都會有少少滯🤣另外跟餐會附送海鮮拼盤有蟶子、帆立貝、鮑魚、生蠔,全部海鮮都非常新鮮,注意煮一陣就OK啦,如果唔係就太熟😎仲有澳洲和牛丸好濃郁嘅牛肉味。我覺得牛大人最好嘅係佢啲肉類質素都幾好,而且每次出餐都係差唔多質素夠穩定,SRF美國黑牛後腿肉、澳洲和牛M5 牛肩卷同伊比利亞黑毛豬梅肉我都推薦大家去試😌另外仲有好多嘢食可以嗌,熱食嘅話我推介黑松露腐皮卷、炭燒鹽蔥鮑魚,特別係鹽蔥鮑魚出面炸得好香脆,但係入面依然係彈牙嘅,而且調味都幾好。如果鍾意食鮑魚仲可以另外嗌鮮鮑魚自己放落火鍋任食😋雖然佢出面有好多嘢飲,我都鍾意飲佢自己嘅冷泡茶,不過打邊爐再加鬼佬涼茶即係啤酒仲過癮🍺出面仲有好多唔同嘅蔬菜同埋台式丸類、仲有王子麵、同埋雪糕。食到最後梗係要食返kit kat 雪條同埋movenpick雪糕🍨

2025-01-26 0 浏览
💡性價比高的邊爐臨近新年,最岩就係約一班朋友打邊爐聚下舊,牛大人就係我首選,推出日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐,套餐仲會送海鮮併盤同埋每人兩粒澳洲M9和牛牛丸,另外,由1月20日開始可獲節日禮品盒「KitKat Tinbox – To Do List」,每2人一份😍🐄日本黑毛和牛A4+💰$448可以任食A4黑毛和牛,黑毛和牛🥩油脂豐富,每一塊都好大。另外仲有伊比利亞黑毛豬梅肉🐖都係任食。🐟海鮮今次最正係有三款鮮鮑魚任食,有柚子燒汁鮑魚、古法醉鮑魚及炭燒鹽蔥鮑魚。三種食法三種不同的享受,夠曬入味彈牙。🍽台灣熟食有好多選擇,有我鍾意食的鹽酥雞,夠惹味。台灣腸好爽口。另外而家仲有三款新推出「 Maybelline限定小吃」麻辣雞腳,酸辣土豆,BB辣雞軟骨,辣辣地好正。🍽飲品及甜品🍹種類都相當之多,有桂花烏龍,台式奶茶等。仲有鬼佬涼茶 啤酒,連鴨屎香檸檬茶都有,正。1月新聯乘KITKAT脆皮雪糕批都係任食。ps/而家臨近新年,消費送牛大人利是封/牛大人揮春(送完即止)
💡性價比高的邊爐
臨近新年,最岩就係約一班朋友打邊爐聚下舊,

🐄日本黑毛和牛A4+💰$448

🐟海鮮

🍽台灣熟食

🍽飲品及甜品🍹

一向食靚牛都知要揾牛大人🐮最近推出的120分鐘日本A4黑毛和牛火鍋放題🍲勁高質勁豐富!每人送2粒澳洲M9和牛牛丸及海鮮拼盤🦪🦐🦀🐙任食鮑魚‼️ 小食類別更有『鮑魚三吃』一古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚😋火鍋湯底最緊要🍲秋冬限定胡椒豬肚雞湯底🐔材料十足,以滋補養生為主題,結合濃郁香氣與豐富營養。選用鮮嫩雞肉和爽脆豬肚,齋飲都已經價值回本😍 此湯底亦十分滋保養顏,驅寒暖身一流❄️肉肉方面,牛大人提供超過14款選擇!而重點當然係日本A4黑毛和牛,肉質鮮嫩,脂肪分布均勻,入口即溶!正宗高質牛肉🤤另一重點係可以任食Movenpick雪糕🍦及Kit Kat雪條❤️今次真係吃到飽😍😍😍不得不提獨家飲品 『鬼佬涼茶』 🍺 與本地最大手工啤酒廠鬼佬啤酒推出下火飲品,真係好正!當然牛大人嘅自家製飲品亦一直好受歡迎👏🏼

2025-01-24 0 浏览
天氣愈黎愈凍,最岩就係打邊爐,呢間牛大人有幾間分店,今次黎觀塘呢間分店食,佢座位都幾多,就算係2人枱都好寬落,坐得舒服,枱面又擺得多野😗今次簡左120分鐘日本黑毛和牛A4+吃到飽套餐,套餐附送澳洲M9和牛牛丸&海鮮拼盤,另外仲有幾款鮑魚食😍有好多款選擇,見天氣凍叫左個胡椒豬肚雞湯胃胃身,個湯好濃郁,入面既豬肚份量都好多,仲有半隻雞,加埋啲紅棗杞子,又補又好飲🍲附送既澳洲M9和牛牛丸好彈牙,牛味都幾重,個海鮮拼盤有鮑魚、蠔、帶子、蟶子,全部都大大隻好新鮮🦪鮑魚任吃,我每款都有叫黎食😆古法醉鮑魚、炭燒鹽蔥鮑魚、柚子燒汁鮑魚,最中意佢個柚子燒汁鮑魚,清清地又彈牙肉類有好多款,黎得牛大人簡得呢個套就梗係狂叫A4黑毛和牛食啦,全部都好大片,雪花好靚,油脂分布均勻,碌幾碌就食得,牛味好香濃,超正💯除左qr code落野食之外仲可以係自助區拎菜/丸/飲品/雪糕🍦超多食物既選擇叔叔就加左$58/1杯既鬼佬涼茶飲,蔗汁銀菊啤🍻叔叔話味道幾特別😝兒家消費仲送牛大人利是封🧧/牛大人揮春(送完即止)

兒家消費仲送牛大人利是封🧧/牛大人揮春(送完即止)