餐厅: 牛奶冰室 (海悅豪園)
资讯:

2024-10-29 83 浏览
呢間牛奶冰室不過不失,我哋今次食咗幾樣唔同嘅菜式。首先,酸菜魚湯好開胃,湯底鮮甜,酸菜嘅味道令整個湯更加有層次,魚片又嫩滑,食落去特別舒服,真係一碗好嘅湯。整體來講,呢間冰室嘅菜式多樣化,味道都唔錯

整體來講,呢間冰室嘅菜式多樣化,味道都唔錯
酸菜魚湯
2024-08-18
15 分钟 (外卖自取)
酸菜魚湯
2024-10-09 97 浏览
像免治牛肉炒河,真係未見過碎到見唔到有牛肉,牛奶公司越來越離晒譜,品質越來越差,這間常見自己員工朋友親戚來食嘢就偷雞唔收錢或免運食嘢俾1️⃣半錢,細細聲講當其他人儍😵‍💫。
2024-10-09
2024-07-21 243 浏览
員工態度十分差 貼錢買難受 員工邊做邊埋怨顧客,出餐過程混亂10分不好的體驗食品味道平平沒什麼特別,咖哩有點兒酸酸 不太好味 檸檬茶很奇怪 都係中新鮮檸檬多啲😭😭同埋用檸檬汁搞到杯野好混淆 有啲嘔心
咖哩雞扒
2024-07-01 298 浏览
今日帶個女去課外活動,放活動前要搵啲嘢食。見到呢間門口有人排隊,應該冇衰啦。等咗三個字就入到去,妒忌啦。我嗌咗蒸魚飯配牛奶。因為呢間係牛奶冰室,所以特登叫咗佢餐飲最牛奶。我個飯都幾大碟,午餐嚟講好夠食,我差啲食唔晒。另外仲叫咗芝士菠蘿包,都係第一次食呢款菠蘿包,味道比我想像中好食,唔會好奇怪。我老婆叫咗個嫩雞米線你個女,入邊有啲蕃茄,感覺好似健康啲。味道整體都唔錯,而且都唔算貴,佢有啲平時冇嘅嘢食,下次應該會再嚟。
午餐
  • 芝士菠蘿包
2024-06-17 224 浏览
送咗小朋友返學之後就約咗同學媽媽一齊嚟牛奶冰室食早餐,其實牛奶冰室都係百分百集團,所以啲早餐都係大同小異!因為而家好少餐廳嘅早餐又五香肉丁米食,見到呢度有得食就order咗呢個餐額外再加咗炒蛋同多士!點知……🙈 五香肉丁米嚟到嘅賣相勁奇怪!個湯底係黃色好似咖喱咁,然後唔知點解會有啲綠色菜喺度🧐🧐完全唔係我心目中嘅五香肉丁米😔 但味道嚟講都未至於好差,都仲可以放得入口嘅,只不過有啲失望🥺炒蛋呢就普普通通啦,多士都過得去💁🏻‍♀️不過早餐嚟講,我覺得選擇唔算多,如果有得揀,下次未必會再嚟呢度食早餐🙈
炒蛋呢就普普通通啦,多士都過得去💁🏻‍♀️
2024-05-11 216 浏览
7點鐘坐低食早餐,叫左兩份,7點23分都係黎左一份,餐飲都未黎。同阿姐講叫佢跟下,應都唔應你一聲。問題係佢啲單真係亂晒,唔係我冇耐性係咪都追,只可以話今時今日咁既服務態度真係唔得。
前兩天下午2:00 在家點了外賣,4個餐,至2:30 還未送到,開返平台程式查看,原來有回覆說其中-個餐沒有,之前沒有下單,咁唯有重新order 另一張單,但係發現之前單已收費擔心重複做,即時打電話到餐廳,但接電話的竞然回覆他們不會理是否重覆只會按單做,叫我自己打去平台,,,但問題是我打去平台,你第二張單(重復)的已做出',根本不會退款!就算是那方出錯,這樣的服務態度是十分差勁!明明可以避免但都不理會。希望其他顧客小心些,以免一肚氣!
外卖送餐
2024-05-01 196 浏览
牛奶冰室,位於將軍澳坑口培成路18號海悅豪園地下1號舖。 餐廳氣氛有點混亂,晚餐 ~ 瑞士雞翼撈即食伊麵, 配流心蛋, 蒜蓉牛油多士$54、 凍檸茶$3、 杏汁豬肺燉湯$25。 ▪️瑞士雞翼撈即食伊麵🍝 ~ 雞翼入味, 有大量蔥粒, 但如果醬汁可以多點就更加好味了。 ▪️流心蛋🍳 & 蒜蓉牛油多士🍞 ~ 太陽蛋兩隻, 配兩件凍冰冰的蒜蓉牛油多士。 ▪️凍檸茶🥤 ~ 清新口味, 夠大杯解渴。 ▪️杏汁豬肺燉湯🥣 ~ 味道好淡。 整體味道普通,服務有待改善。 🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。

瑞士雞翼撈即食伊麵

▪️凍檸茶🥤 ~ 清新口味, 夠大杯解渴。
流心蛋, 蒜蓉牛油多士

▪️杏汁豬肺燉湯🥣 ~ 味道好淡。
杏汁豬肺燉湯

整體味道普通,服務有待改善。

2024-04-28
2024-04-19 222 浏览
依一間餐廳成日行過,但係都冇諗過會幫襯,始終都係覺得普通嘅茶餐廳啦。點知今次有緣入到嚟嘗試,發現超有新鮮感。入到去款式都好好多有飯有麵。今次多人食飯啦,可以嗌大家分享。呢個蔥油太陽蛋午餐肉飯,我已經mark低一定叫。另外就係呢個酸菜魚啊,我覺得味道都好溫和唔會好刺激,我就鍾意食多啲酸多啲辣嘅。而呢個麻辣牛肉麵就啱我口味。而呢個沙嗲牛肉粉絲煲簡直有大排檔風味送飯一流。食食吓飯見到人哋嗌芝士菠蘿包,好鬼死吸引,但係而家太飽啦,希望下次可以食啦。
點知今次有緣入到嚟嘗試,發現超有新鮮感。

入到去款式都好好多有飯有麵。
今次多人食飯啦,可以嗌大家分享。

呢個蔥油太陽蛋午餐肉飯,我已經mark低一定叫。

而呢個麻辣牛肉麵就啱我口味。

而呢個沙嗲牛肉粉絲煲簡直有大排檔風味送飯一流。
2024-04-11
2024-04-13 130 浏览
一兩年前第一次食覺得佢啲巨人雞扒飯唔錯,最近食了兩次都覺得啲食物質素好差,首先係蔥油巨人雞扒飯裡面塊雞扒竟然係酸嘅其次係塊雞扒肉好鹹好柴,真係對比一兩年前嘅質素越來越差!我唔知牛奶冰室可以擺塊雞扒幾耐日子先可以有酸味而且醃到咁鹹,炸到咁柴。剛剛食完現在打個這個食評已經開始肚痛唔舒服

蔥油巨人雞扒飯
2024-04-13
25 分钟 (外卖自取)
2024-04-07 74 浏览
於2024年4月2日下午12時51分,到將軍澳海海悅豪園牛奶冰室到現場外賣午餐,我等到下午1時14分還未有食品給我,我便追當時主管,要追3次先幫我處理食品,我便質問點解咁耐,她的答覆要處理網上外賣單先幫我處理現在買外賣單,我亦見到有位客人在下午1時10分入去堂食,不用10分鐘就有食品進食,我只係現場外賣點解要等候到下午1時30分先可唔可以攞到外賣食品,需要等39分鐘,這樣的按排程序是公平正確嗎?你間餐廳有幾好味都冇用,需要外賣是趕住返工先買外賣,以後都不會去你其下餐廳食飯,另外還會將這件事告訴到社交媒體網站或open rice地方,本人極之憤怒🤬餐廳主管服務態度非常惡劣🤬🤬🤬
餐廳主管服務態度非常惡劣🤬🤬🤬
外卖自取
2024-04-07 147 浏览
呢間餐廳職員態度,是我在呢個集團旗下感受最差嘅一間餐廳,入到去後睇餐牌有的食物,再手機app找不到,(可能是我不太會用)我好有禮貌問職員第一句,職員望望我,行開,可能太忙,我等佢企定定得閒了,我第二次再問,佢叫我自己睇手機app,我話就是搵唔到先問,結果佢一個鄙視眼神 擰轉面行開,周唯台d 人都望住我,我搵唔到有錯嗎?我地結果冇吃起身行出門口,行過對面街南豐廣場同一間集團餐廳,職員明顯好過呢間牛奶多好多,難為我仲成日同d同事朋友介紹呢間餐廳,職員態度惡劣,我唔會再去呢間餐廳了。
2024-04-05
午餐
2024-03-05 245 浏览
星期六早上11:20嚟到,需要等兩張枱,不過5分鐘已經有位。我哋點咗兩份早餐:1. 沙嗲牛肉湯麵配炒蛋及蒜蓉多士,配茶走。 2. 沙嗲牛肉米粉配炒蛋及蒜蓉多士,配凍咖啡。可能因為人多,炒蛋多士送上黎唔夠熱,不過味道還可以。沙嗲牛肉米粉嘅湯係黃色,睇落似雞湯,同平時嘅沙嗲牛肉麵唔同,仲有啲菜係裡面,好似好健康咁,都幾好味。沙嗲牛肉麵就同平時其他茶餐廳嗰啲一樣,不過沙嗲味唔突出,牛肉似乎冇過分醃製,唔係好軟好滑嗰種,個人都幾鍾意呢種牛肉嘅。飲品方面,唔知點解茶走攪勻之後冇甜味,我哋另外自己加咗白砂糖,茶味奶味偏淡。凍咖啡就唔錯嘅。整體都唔錯,不過早餐而言價錢稍貴,麵加炒蛋多士再加嘢飲最少$45。總體而言,比起呢度嘅早餐,我更鍾意午餐、晚餐嘅菜式。下次再嚟食早餐嘅話,我會想試吓其他早餐選擇,例如炸魚、雞球麵等等,見到其他客人食好似幾好味咁。另外,餐廳隔離有停車場,商場同餐廳消費都有泊車優惠,揸車過嚟都好方便。

我哋點咗兩份早餐:
1. 沙嗲牛肉湯麵配炒蛋及蒜蓉多士,配茶走。
2. 沙嗲牛肉米粉配炒蛋及蒜蓉多士,配凍咖啡。

可能因為人多,炒蛋多士送上黎唔夠熱,不過味道還可以。
2024-03-02
$50 (早餐)
2023-12-03 480 浏览
午餐需等候1小時。於11:42分落單,於餐廳門口罰企至12:41先拎到外賣。店員態度極差,一句今日多人就算。垃圾餐廳,一定唔會再試,大家想試前可以參考本人經驗。
外卖自取
2023-11-29 356 浏览
朋友说已经在牛奶冰室连吃一个星期了,非常恐怖(因为一般去冰室,要么是花样太多不知道点什么,要么是完全一个都不想试),所以就约着来吃个午饭好了。🌟午餐:蒜香蜜汁叉烧煎半焗双蛋饭 61点开openrice就看到它的图片,朋友也强推,等了好一阵子,上来真的意外的惊喜,蜜汁叉烧是真蜜汁,双蛋剖开后流下蛋液太有食欲了,就是酱油有点多,拌饭太抢味🌟热杏仁霜 跟餐第一次喝杏仁霜,虽然估计也是冲的,但真的甜甜的很好喝,杏仁味自然不化学🌟鲜奶蛋白撻 10啥也不说了,闭眼吃就完事,就是底部的蛋挞皮略厚,跟挞心不太贴合🌟全餐:五香肉丁汤面+蒜香多士+牛乳炒滑蛋 54 + 柠檬柚子蜜+5朋友说:吃不完,根本吃不完发现牛奶冰室的煎蛋真的做得很好,全餐的点睛之笔(无加一)牛奶冰室的装修也是很温馨的,食客多多,餐具也比较干净,碗碟是有厚度的,特别夸一下线上点餐的界面设计,让人非常有冲动全部点完555下次还会再来的

🌟午餐:蒜香蜜汁叉烧煎半焗双蛋饭 61

🌟热杏仁霜 跟餐

🌟鲜奶蛋白撻 10

朋友说:吃不完,根本吃不完
发现牛奶冰室的煎蛋真的做得很好,全餐的点睛之笔
(无加一)

2023-11-28