餐厅: 牛奶冰室 (置富第一城商場)
资讯:

2023-01-19 286 浏览
已經食了這間餐廳3次,食品味道我覺得很不錯,試過瑞士汁雞翼,好有香港特色!還有雪糕黑糖西多士,都算係創新,唔算難食,當試下咁。仲有黑松露炒蛋三文治,比較乾身,普通左D。雪菜肉絲炆米,配料好足,味道都好夠,唔鹹。炒貴刁都竟然有肥芽菜。總結食物來說,是真係ok的,我也是回頭客。但服務質素係低劣!入面有位,出面好多人等位,都唔入檯!第一次去食的時候,除了在門口望到D廣告,同好似俾人take away的外賣紙外,其實都想仔細看有什麼食。在等位時有看到外賣紙的野食,但有位時以為裡面會有大餐牌所以放低返張紙。咁正常情況會同一齊食的人商量食什麼,咁就找大餐牌,結果全部都係早餐,而我的時段係下午茶,所以我就舉手問有無下午茶餐牌,他就攞我疊嘢出黎話係度,之後想走,我就話!我看過喇!全部都係早餐啊!之後他先施施然去門口攞返張take away的俾我們看。呢下其實已經好無癮。然後他們係用QR code落單,我入座後無QR code,我揮手好耐先有人應,我話要落單,店員仲叫我自己用QR code,個店員仲要離遠叫過黎,我想同他正常距離講無落單紙都唔得,又要我叫回去,搞到我好似潑婦咁叫返過去!至於第二第三次,已

總結食物來說,是真係ok的,我也是回頭客。

但服務質素係低劣!入面有位,出面好多人等位,都唔入檯!

至於第二第三次,已經有expectation他們係咁,所以抱著一個唔好期望他們有服務,但食物質素暫時係有保證的心態去食,會食得開心D。

• 瑞士汁雞翼撈公仔麵
2023-01-17 229 浏览
見佢新開又多人排隊,所以諗住去試吓。我已經係8點先去,唔太多人,但係都要攞飛 本身唔係要等好多張枱 點知門口叫飛既男人一直跳我張飛 明明一至兩人一齊攞號碼 就係唔叫一人飛 跳左6張都唔叫 最後過去問佢佢先話就快有 終於等到佢叫 安排坐喺全間餐廳唯一嘅單人坐 咁你一早講明一個人淨係只可以等全餐廳唯一張枱嘛! 嘢食又唔好食!叫左佢個叉燒蛋飯($63) 叉燒又冇咩特色,最失敗係啲飯 勁爛嘅~ 早知咁差我就一早唔嘥錢 一肚氣 一定唔會有下次
2023-01-17
2023-01-14 234 浏览
呢間冰室主打芝士拉絲菠蘿包但係並不新鮮,從雪櫃拎出嚟翻熱的街邊4蚊嘅菠蘿包,絕對好食過佢菠蘿包係大大個負評,奉勸大家唔使浪費20蚊去試而且佢聲稱有冰火菠蘿包,但係其實只有賣雪藏芝士菠蘿包外賣試過蔥油豬扒撈麵但係比錯雞扒我,都唔緊要!只係佢個雞扒都係帶有雪藏味 麵底普通令我懷疑全間餐廳都係用工廠做好成品加熱比客人堂食試過叉燒煎蛋飯、煨雞米線煨雞米線啲雞帶有雪藏味普普通通一個米線叉燒半肥瘦不是普通叉燒,叉燒比較有水準總結來講,短期內唔會再去幫襯除非有改善,出遠少少去沙田冰室先會有更好嘅體驗,起碼唔使食到一肚氣
呢間冰室主打芝士拉絲菠蘿包
但係並不新鮮,從雪櫃拎出嚟翻熱的

街邊4蚊嘅菠蘿包,絕對好食過佢

菠蘿包係大大個負評,
奉勸大家唔使浪費20蚊去試

而且佢聲稱有冰火菠蘿包,
但係其實只有賣雪藏芝士菠蘿包
外賣試過蔥油豬扒撈麵
但係比錯雞扒我,都唔緊要!
只係佢個雞扒都係帶有雪藏味 麵底普通
令我懷疑全間餐廳都係用工廠做好成品加熱比客人

堂食試過叉燒煎蛋飯、煨雞米線
煨雞米線啲雞帶有雪藏味

普普通通一個米線
叉燒半肥瘦不是普通叉燒,
叉燒比較有水準

總結來講,短期內唔會再去幫襯
除非有改善,出遠少少去沙田冰室
先會有更好嘅體驗,起碼唔使食到一肚氣
芝士菠蘿包
2023-01-14
  • 叉燒煎蛋飯
2023-01-08 291 浏览
開店至今 已經食過幾次食物質素尚可 員工態度差劣 服務差早餐扒餐抵食 味道唔錯 而其他食物質素就一般牛奶撻 沒特別 牛油蛋撻香滑但味道偏甜西多士旦汁多左 所以口感上太林 太濕奶油多 練奶牛油都偏少 酸菜魚適合唔太食到辣既人 酸味有 但辣味唔夠雞脾炸得ok 員工態度差劣 食物遲黎很多藉口追單要追3次先真係幫客跟QR code 落單有所限制 例如早餐扒餐揀配料用手機落單不能揀同一款配料要兩份 而叫員工落單就黑口黑面 老人家唔識用QR code落單 亦唔體諒派送食物唔睇枱號 就咁擺低
開店至今 已經食過幾次
食物質素尚可 員工態度差劣 服務差