2024-11-26 3017 浏览
牛站火鍋最近幾出名,所以平日都好多人食。觀塘分店位於亞太中心6樓全層,面積很大。我地選擇2號餐:美國極黑和牛片晚市放題。火鍋湯底有很多種,我地選擇雙拼:椰子雞湯和胡椒豬肚湯。豬肚湯胡椒味好濃郁,椰子雞湯有香濃椰子味,真材實料好滋補。肉類方面,有美國極黑和牛SRF、美國安格斯牛板腱、美國肩胛肉,還有田雞、羊肉等等。牛肉薄切,色澤鮮紅,有牛味。羊都吾錯,田雞肉質好嫩滑。海鮮方面,有墨魚、海蝦、沙白、海參、花膠、魚片、帆立貝等等。海鮮質素都不錯,特別是海蝦,爽口彈牙。蔬菜類我最喜歡羽衣甘藍和荳苗。羽衣甘藍是很 漂亮的紫色,菜葉翠嫩;豆苗亦青嫩。丸類也有很多款,我選擇咗花之丸、牛筋丸、珍寶魚蛋和雲吞,我覺得雲吞比較好味。餐廳還有其他熟食小食,芝麻雞翼很香脆可口。雪糕有杯裝雪糕,還有軟雪糕機呢!飲品方面,除左有一般茶飲汽水,還有日本酒,而且有珍珠奶茶!還有當歸湯供客人飲用,味道濃郁,很滋補。

我地選擇2號餐:美國極黑和牛片晚市放題

2024-10-31 7662 浏览
天氣涼涼地好啱約朋友食火鍋,去佐旺角一間120分鐘晚市火鍋放題任飲任食,環境夠大,簡潔坐得好舒適!🥢熟食推廣有乳鴿,皮薄肉嫩富油香,麻辣小龍蝦,品嚐麻香辣的味道好過癮! 🫕揀佐椰子雞湯底 椰子雞湯底鮮甜,清清地不錯! 🥢肉類,海鮮 叫佐美國黑和牛,油花均衡入口即化 ,美國牛肩胛肉同安格斯牛板腱,牛味濃肉質鮮嫩! 牛舌有口感!黑毛豚肉片呈嫩粉紅色,最重要不肥,爽而不膩! 🥢海鮮有爽彈海蝦,脆肉鱟,大大粒沙白,帶子夠鮮甜!🥢自助區熟食及火鍋料,自助區好大,種類繁多,有多款丸類,彈牙爆汁,雲吞,午餐肉,芝士腸...蔬菜都好多款,連少見冰菜都有,紫椰菜、羽甘藍、芥蘭苗、皇帝菜、蘿 白,萵筍,甜粟米、新鮮淮山等...🥤飲品甜點選擇都超多,有冷泡花茶仲有樽仔奶茶、Q彈珍珠台式波霸奶茶,仲有啤酒,連甜品雪糕雪條都超多選擇! ✨店員上菜速度好快,收空碟都好快,爭取每分每秒食到不停口🤣

🫕揀佐椰子雞湯底
椰子雞湯底鮮甜,清清地不錯!

🥢肉類,海鮮

🥢海鮮有爽彈海蝦,脆肉鱟,大大粒沙白,帶子夠鮮甜!

✨店員上菜速度好快,收空碟都好快,爭取每分每秒食到不停口🤣

2024-10-28
  • 甜品
  • 海鮮
2024-08-22 18952 浏览
同朋友聚會,打邊爐最適合不過,今日來到旺角創興廣場2樓的牛站,個場非常大,全場爆滿,非常旺,打邊爐氣氛一流😆呢度嘅湯底選擇不少,最後我哋揀咗鴛鴦鍋,有麻辣湯底同埋椰子雞清湯,兩款湯底各有千秋,麻辣湯底辣得過癮,椰子清湯非常鮮甜👍🏻自助區好大,飲品,甜品,熟食,蔬菜,水果,打邊爐食品應有盡有,林林總總,選擇非常多!最開心一定係雪糕有Häagen-Dazs,仲有三種口味:士多啤梨,夏威夷果仁同埋脆餅💗嚟到呢度唔可以唔試燒乳鴿皇,外皮焦香,肉質非常惹味,打邊爐前墊底仲有芝麻雞翼都係唔少得,灑滿芝麻嘅雞翼香氣滿滿,香脆可口🤤打邊爐都叫咗唔少食:田雞腿肉肉質鮮甜,放喺麻辣湯底夠惹味✨美顏花膠同海蔘Q彈入口滑,沙白鮮味十足,帆立貝鮮甜👍🏻🌟 澳洲羊肉片澳洲羊肉片肉質嫩滑,一啲臊味都冇,輕輕一六,已經可以帶出羊肉的鮮美😋🌟 巴西牛脷托巴西牛脷托肉質緊實而多汁,爽脆好味👍🏻🌟 美國牛肩胛片美國牛肩胛片肉香濃郁,肉質柔軟而不油膩,很好地吸收了調味料的香氣🤤🌟 美國安格斯牛板腱安格斯牛板腱的肉質柔嫩,口感絕佳,油花均勻,完美的肉汁💗🌟 美國極黑和牛片美國極黑和牛片牛肉的油脂分佈極為均勻,入口即化,帶著濃郁

仲有芝麻雞翼都係唔少得,灑滿芝麻嘅雞翼香氣滿滿,香脆可口🤤

打邊爐都叫咗唔少食:田雞腿肉肉質鮮甜,放喺麻辣湯底夠惹味✨
美顏花膠同海蔘Q彈入口滑,沙白鮮味十足,帆立貝鮮甜👍🏻

🌟 澳洲羊肉片
🌟 巴西牛脷托
巴西牛脷托肉質緊實而多汁,爽脆好味👍🏻
🌟 美國牛肩胛片
🌟 美國安格斯牛板腱
安格斯牛板腱的肉質柔嫩,口感絕佳,油花均勻,完美的肉汁💗
🌟 美國極黑和牛片
美國極黑和牛片牛肉的油脂分佈極為均勻,入口即化,帶著濃郁的肉香和甜味🤩

非常滿足的一天🙆🏻‍♀️
  • 澳洲羊肉片
  • 美國極黑和牛片
2024-08-15 18027 浏览
去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF 肩胛肉眼(2位)🤭.鴛鴦鍋🍲叫咗香濃芝士雞鍋同清甜椰子雞鍋🧀🐔芝士味略嫌唔夠濃🥺椰子味清甜🥥推介可以自己加椰青水😬.肉類🥩有SRF美國極黑和牛片🐂美國安格斯牛板腱、手切封門柳、美國牛肩胛片🐄巴西雞肉片🐓SRF美國極黑和牛片脂肪較少😉肉味重☺️肩胛片油花適中😍入口嫩滑😋.海鮮🌊有日本帆立貝🇯🇵鮮甜沙白🐚鮮甜海蝦🦐全部都新鮮、彈牙😆鮮甜🤤每次都點大量🤭.火鍋配料🥢有台北燕餃、手包蝦肉雲吞🥟牛白柏葉🐮蝦仁棒棒.小食及炸物🍤醬爆糍粑同榴槤炸彈即叫即炸🔥一咬流心紅糖同榴槤😛另有麻辣鴨舌🦆.自助吧🍽️有炸物🐟🐷糖水🥣小菜🥕🧄🌶️水果🍉🍍丸類🦀蔬菜區🥔🍅🎃麵食🍜麻辣小龍蝦🦞台式肉燥飯🍚.甜品🍮有雪糕杯🍨雪條、軟雪糕🍦甜筒、糖果🍬 豆腐花、乳酪🍓🫐布甸、卷蛋、泡芙🥧蛋糕🍰大福、牛乳奶凍🥛台式手工芋圓🇹🇼以及各類甜品杯🧁.飲品🥤有白酒🥂提子燒酌🍇🍸清酒🍶梅酒🥃果汁🍎🥭茶類飲品🍵荳奶、涼茶🫖汽水、珍珠奶茶🧋咖啡☕️啤酒等🍻
去「牛站(駅)麻辣火鍋放題」食SRF 肩胛肉眼(2位)🤭
火鍋配料🥢有台北燕餃、手包蝦肉雲吞🥟牛白柏葉🐮蝦仁棒棒
  • 甜品
  • 麻辣小龍蝦
  • 鴛鴦鍋
  • 海鮮
2024-07-26 17305 浏览
FD話要食火鍋放題,會揀嘅一定要揀牛站。旺角哩間勁full,唔想排隊,一定要提早book好位啦。藥膳牛骨湯,打邊爐前要先飲碗湯。落咗大量藥材同牛骨煲制,飲落湯底回甘伴有濃郁藥膳香。珍珠奶茶,雖然牛站清酒等飲品任飲,不過佢嘅珍珠奶茶係我最愛,奶味濃郁絲滑,珍珠Q彈。麻辣小龍蝦,前菜極其豐富,其中小龍蝦必食。小龍蝦麻辣惹味,蝦肉鮮甜。SRF美國極黑牛,第一波叫咗數款肉類同海鮮。SRF美國極黑牛肥瘦相間,雪花分明。微燙10秒已經可以食,入口軟嫩,好重奶香味。花雕醉雞翼,預先用花雕酒研製過,入口花雕濃郁,肉質緊實。燒乳鴿皇,乳鴿火候不錯,皮脆肉仲好juice,好味。臺灣水蓮,出面櫃檯提供大量火鍋配料,臺灣水蓮比較少見,食落脆口鮮甜。哈根達斯,食得再飽都要食埋D甜品。臺灣芋圓同伯爵茶布丁必選,芋圓Q彈,布丁入口即化。哈根達斯奶味香濃,食多幾杯已經回本。

花雕醉雞翼,預先用花雕酒研製過,入口花雕濃郁,肉質緊實

燒乳鴿皇,乳鴿火候不錯,皮脆肉仲好juice,好味

2024-07-25
  • SRF美國極黑牛
  • 花雕醉雞翼
  • 燒乳鴿皇
  • 臺灣水蓮
天氣開始涼啦,又係時候要打邊😋今日去咗旺角行街,見到有四個鐘嘅自助火鍋放題,可以慢慢食😌有幾款set 嘅放題,我地揀咗3號餐,而湯底就揀咗清甜椰子雞湯3號餐包括咗5款牛肉、2款豬肉、羊肉同牛舌,而我哋最愛嘅係美國極黑黃牛片、美國特級肩胛肉眼片,充滿牛香又嫩,當然唔少得牛舌!牛舌大大片又爽口嫩滑😋仲有竹笙釀蝦滑都幾好味,出面比較少有,脆肉鯇魚片大大片,爽滑鮮甜、花雕酒雞翼有驚喜,因為淥耐咗但係都好嫩滑,同埋好濃酒香👍🏻外面自助區超多款小食!每款都好好味,推薦魚皮!香辣好惹味😋仲有好多新鮮嘅蔬菜、炸魚皮、響鈴,仲有滷肉飯!滷肉汁超香,每啖都充滿骨膠原!好好味😋👍🏻最後梗係要食甜品啦,雪糕超多款,而且都好多出邊好少見嘅韓國嘅雪糕😋

餐廳係鬧市中,彌敦道既創興廣場120分鐘放題,自選食物花多眼亂自助吧範圍好大,超滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)當日揀左2號餐,SRF美國極黑和牛片🐮✨牛肉包左:🇺🇸SRF美國極黑和牛片,美國安格斯牛板腱封門柳,美國牛肩胛片呢個set 性價比好高,肉類質素好好👍🏻又有勁多款食物同飲品選擇仲有燒乳鴿皇😻🤤湯底有多款選擇~仲有麻辣火鍋揀,我就食左香辣沙嗲鍋其實吾辣🤣好夠沙嗲味吾點豉油都好夠味~~✨仲包左海鮮🦞:帆立貝,脆鯇魚片,美顏花膠爽脆墨魚🦑,海蔘👍🏻👍🏻,沙白,海蝦仲有麻辣小龍蝦🌶️🦞自助吧有多款涼伴小吃💛火鍋配料有好多款特別食品:士林豬血糕,台北鴨血,鮮雞子,芝麻雞翼佢地既飲品種類超豐富:🥤有基本嘅罐裝飲品,樽裝飲品自家製茶類,仲有港式奶茶波霸珍珠奶茶🧋仲要有無限既啤酒🍻清酒🍶梅酒又有椰青水,豆漿(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)甜品又係勁多款🍰有雪糕櫃🍦有韓國多款雪條又有haagen dazs 雪糕🍦❤️之後會有一個大大自助甜品櫃好多款蛋糕,又有楊枝甘露😆真係試吾曬~~😹
餐廳係鬧市中,彌敦道既創興廣場
120分鐘放題,自選食物花多眼亂
自助吧範圍好大,超滿足(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

當日揀左2號餐,SRF美國極黑和牛片🐮
✨牛肉包左:🇺🇸
SRF美國極黑和牛片,美國安格斯牛板腱
封門柳,美國牛肩胛片
呢個set 性價比好高,肉類質素好好👍🏻
又有勁多款食物同飲品選擇
仲有燒乳鴿皇😻🤤

湯底有多款選擇~
仲有麻辣火鍋揀,我就食左香辣沙嗲鍋
其實吾辣🤣好夠沙嗲味
吾點豉油都好夠味~~

✨仲包左海鮮🦞:
帆立貝,脆鯇魚片,美顏花膠
爽脆墨魚🦑,海蔘👍🏻👍🏻,沙白,海蝦
仲有麻辣小龍蝦🌶️🦞

自助吧有多款涼伴小吃💛
火鍋配料有好多款特別食品:
士林豬血糕,台北鴨血,鮮雞子,芝麻雞翼

佢地既飲品種類超豐富:🥤
有基本嘅罐裝飲品,樽裝飲品
自家製茶類,仲有港式奶茶
波霸珍珠奶茶🧋
仲要有無限既啤酒🍻清酒🍶梅酒
又有椰青水,豆漿(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

甜品又係勁多款🍰
有雪糕櫃🍦有韓國多款雪條
又有haagen dazs 雪糕🍦❤️
之後會有一個大大自助甜品
好多款蛋糕,又有楊枝甘露😆
真係試吾曬~~😹
2024-12-03
  • 麻辣小龍蝦
講起打邊爐,我一定最推薦牛站‼️已經同朋友食過N咁多次🤣🤣事關價錢親民,但不輪食物、火鍋配料、飲品同甜品種類都超多❗️重點,仲要好食😋⁡同朋友今次只係叫咗中價位,$298嘅SRF美國極黑和牛片套餐,已經包埋美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片,仲有海鮮、同多款小食炸物等~飽到爆呀!!😋之前叫過最貴,都係$300幾蚊,包更多款海鮮,生蠔、聖子等都有😍😍仲要大隻新鮮✨其中有朋友平時唔特別鍾意食生蠔,試食咗都覺得好食好正🤤⁡分店📍旺角彌敦道601號創興廣場2樓📍尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖📍觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓

分店
📍旺角彌敦道601號創興廣場2樓
📍尖沙咀加連威老道2-6號愛賓商業大廈1樓102號舖
📍觀塘觀塘道414號1亞太中心6樓
📍銅鑼灣駱克道463-483號銅鑼灣廣場二期11樓
2024-12-04 0 浏览
冇諗過平日嚟到會座無虛席,仲諗住唔使排隊唔使book添,好彩朋友醒目,一早預約😆天氣開始凍,打邊爐最適合開心聚會,這裏人頭湧湧,老少咸宜,香港人打邊爐係開心嘅🫶🏻一嚟到,首先揀咗湯底,鴛鴦鍋:麻辣湯底和椰子清雞湯,有辣有唔辣,啱晒唔同口味朋友😆之後就係揀說牛肉嘅時間,牛肉一定要點美國極黑和牛牛片,脂肪比例佳,淥幾秒就食得,柔軟入口即化,即刻連續食咗三片🤤美國安格斯牛杉腱,肉質紮實,牛味出眾,不用醬料都好好食👍🏻澳洲羊肉片臊味不重,肉質嫩滑,朋友讚不絕口✨另外,美國牛肩胛片和牛舌,品質好,打邊爐有流😋除咗牛肉和羊肉,仲有不同的海鮮:沙白,大蝦,海參,花膠,帆立貝很棧,鮮味十足👍🏻田雞髀用嚟打邊爐原來都好正,鮮甜嫩滑🤤熟食方面,最鍾意呢度的乳鴿王,芝麻雞翼,燒得外皮薄薄的,肉質嫩滑,香氣十足✨不得不提這裏的自助區,地方夠大,醬料形形色色,選擇非常多,打邊爐食品應有盡有,水果蔬菜,熟食飲品,甜品雪糕,一定要食埋Häagen-Dazs,作為圓滿的結束🫶🏻

美國安格斯牛杉腱,肉質紮實,牛味出眾,不用醬料都好好食👍🏻
澳洲羊肉片臊味不重,肉質嫩滑,朋友讚不絕口✨
另外,美國牛肩胛片和牛舌,品質好,打邊爐有流😋

• 美國極黑和牛牛片
2024-12-03 0 浏览
天氣開始凍,又係打邊爐的好時候😆要選一間有品質保證而有實惠的,位於旺角創興廣場的牛站係不錯的選擇👍🏻嚟到牛站,一定要試呢度的麻辣火鍋,但有朋友未必食得辣,所以選擇咗鴛鴦鍋,另一個湯底揀咗椰子雞清湯✨兩款湯底各有千秋,麻辣火鍋辣得來非常過癮,係打邊爐必選,椰子雞清湯清甜可口,淥菜淥肉都好好食🤤這裏的肉類選擇不少,不能錯過的一定係SRF美國極黑和牛片,不停encore,油花均勻,柔軟細膩,食極都唔厭,另外要試埋美國安格斯牛板腱同埋牛肩胛片,牛味十足,淥幾秒就食得,軟腍可口,記得唔好錄得太耐幾秒就夠😋 巴西牛脷托肉質爽口👍🏻另外,澳洲羊肉片都很不錯,沒有臊味,羊肉愛好者不能錯過🫶🏻海鮮方面都試咗唔同食物:花膠,海參,大蝦,沙白,魷魚,選擇不少,鮮甜美味✨另外都有不少熟食,燒乳鴿王同埋芝麻雞翼非常香口,皮薄肉多,滋味十足💗自助區食物選擇好多,麻辣小龍蝦,各種醬料,蔬菜打邊爐食品,飲品水果,甜品雪糕,各式各樣,一定有一款啱你👍🏻自助區好大,醬料都有成20種,自由搭配,任君選擇👍🏻甜品有多種雪糕雪條,最重要係Häagen-Dazs,唔食返兩杯都唔得😆另外,仲有各種新鮮蔬菜,打邊爐食品,熟食,飲品,

另外,澳洲羊肉片都很不錯,沒有臊味,羊肉愛好者不能錯過🫶🏻

另外,仲有各種新鮮蔬菜,打邊爐食品,熟食,飲品,水果,睇到眼花撩亂,多種選擇🤩
終於跌到十幾度,火鍋真係不二之選今晚想食辣又暖身,點左鴛鴦湯底,一邊麻辣(小辣),一邊係蔘雞湯。蔘雞湯夠甘香,補身暖胃。肉食選左2號餐SRF美國黑毛和牛餐$298一位,主力食牛牛無限追加都抵。除左SRF 美國極黑和牛SRF,幾款不同部位可以揀,牛舌、肩胛、牛小排都叫得。今晚肩胛肉特別出色,紅肉脂肪比一半一半,兼略呈霜降look,放湯輕灼三秒,肉質超嫩滑,油香肉味兼俱,追加左幾碟牛舌、田雞腿、鴨血放麻辣湯,吸湯又夠麻香。飲品除咗自家冷泡茶、罐裝汽水、日本啤酒外,而家仲有台灣啤酒! 海鮮必點沙白、海蝦、海參、花膠。 除咗自助嘅水果、甜品、雪條之外,記得喺截單前點埋醬爆糍粑,軟糯內流心,推介!
終於跌到十幾度,火鍋真係不二之選
蔘雞湯夠甘香,補身暖胃。

除左SRF 美國極黑和牛SRF,
幾款不同部位可以揀,牛舌、肩胛、牛小排都叫得。

牛舌、田雞腿、鴨血放麻辣湯,吸湯又夠麻香。

海鮮必點沙白、海蝦、海參、花膠。

2024-12-01 0 浏览
今次已經唔知第幾次再訪黎食呢間火鍋放題🥰晚市放題分別有3個lv,我哋揀咗中價位成人每位$298美國極黑和牛片放題‼️中價位嘅和牛我覺得都已經非常美味,肉質嫩滑,油脂分佈均勻套餐仲包括美國安格斯牛板腱、美國牛肩胛片,兩款肉都非常嫩滑,一開始已經食咗幾碟😂除咗肉類外,仲有小食炸物可以點:乳鴿|波波腸|芝麻雞翼|醬爆糍粑等|當然仲有海鮮類:海蝦|沙白|帆立貝|海參|脆肉鯇 等等推薦叫沙白,大隻鮮甜肥美😍除咗QR Code落單外,出面仲有個自助區:包括超過二十多款火鍋配料、蔬菜🥬🌽|飲品區:超多選擇,包括多款啤酒,仲有好多自家制飲品,清酒、梅酒、白酒等等放題當然唔少得嘅雪糕雪條啦,仲有多款Haagen Dazs新出口味🍦‼️仲有自助軟雪糕機任你食👍總結:$298價錢(另加一)120分鐘可以食到肉質非常唔錯嘅美國和牛,仲有咁多其他選擇,性價比超高👍難怪長期都咁多人😂
今次已經唔知第幾次再訪黎食呢間火鍋放題🥰

中價位嘅和牛我覺得都已經非常美味,肉質嫩滑,油脂分佈均勻

除咗肉類外,仲有小食炸物可以點:
乳鴿|波波腸|芝麻雞翼|醬爆糍粑等|

當然仲有海鮮類:
海蝦|沙白|帆立貝|海參|脆肉鯇 等等

推薦叫沙白,大隻鮮甜肥美😍

除咗QR Code落單外,出面仲有個自助區:
包括超過二十多款火鍋配料、蔬菜🥬🌽|

難怪長期都咁多人😂
2024-11-30 0 浏览
旺角牛站放題任食打邊爐$298食到SRF美國極黑和牛!特色湯底龍蝦湯,大大個龍蝦頭,非常濃厚美味。重點一是掃QR code下單的美食很有水準,新鮮!包括有SRF美國極黑和牛、美國安格斯牛板腱、封門柳、美國牛肩胛片、巴西牛脷托、美國豬梅肉片。海鮮都有呀!包括有爽脆墨魚、脆肉鯇魚片、鮮甜海蝦、帆立貝、鮮甜沙白。台灣鴨血、新鮮雞子等等。重點二是任飲任食,自助區域的食材多不勝數!不論是菜、丸類、熟食連龍蝦仔都有、甜品、雪糕、蛋糕等等,真是非常豐富!甜品中的大福非常有驚喜很煙靭,內裏的cream很順滑。甜品中的Tiramisu也非常之好味。甜品區更有軟雪糕供應,朱古力味很香濃,像喝朱古力飲品一樣。杯裝雪糕更有Häagen-Dazs。平日的晚上也座無虛席,非常熱鬧!
旺角牛站放題任食打邊爐$298食到SRF美國極黑和牛!

台灣鴨血、新鮮雞子等等。

平日的晚上也座無虛席,非常熱鬧!
2024-11-26 691 浏览
人均$300起|旺角|火鍋放題|牛站火鍋界的戰國時代來了!麻辣火鍋放題已經三足鼎立、百家爭鳴!來到牛站的時候真的崩潰了有誰明白可以任吃海參的快樂呀麻辣鍋湯底是真的讚把這裡新鮮的海鮮輕輕一燙這滋味誰懂呀?脆肉鯇魚片、海蔘、沙白、海蝦和帆立貝沒想到人均298竟然可以吃的到這麼多海鮮牛站的性價比真的不容置疑的!這裡的自助區可真是讓人眼花撩亂呢除了時令水果、人氣小龍蝦、就連像是紫白菜的蔬菜都有欸!當然標配的哈根達斯冰淇淋也是不可缺少的!牛站的肉肉當然不錯吃美國牛肩胛片、封門柳、美國安格斯牛板腱、SRF美國極黑和牛全部都可以吃到爽!最特別的是竟然連牛舌都是任吃的牛站你是要把我養肥吧?🥹趕快把牛站bookmark起來吧!——————為食分界線——————📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)旺角彌敦道601號創興廣場2樓人均消費: $300#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger
人均$300起|旺角|火鍋放題|牛站

火鍋界的戰國時代來了!
麻辣火鍋放題已經三足鼎立、百家爭鳴!

來到牛站的時候真的崩潰了
有誰明白可以任吃海參的快樂呀

麻辣鍋湯底是真的讚
把這裡新鮮的海鮮輕輕一燙
這滋味誰懂呀?
脆肉鯇魚片、海蔘、沙白、海蝦和帆立貝
沒想到人均298竟然可以吃的到這麼多海鮮
牛站的性價比真的不容置疑的!

這裡的自助區可真是讓人眼花撩亂呢
除了時令水果、
人氣小龍蝦、
就連像是紫白菜的蔬菜都有欸!
當然標配的哈根達斯冰淇淋也是不可缺少的!

牛站的肉肉當然不錯吃
最特別的是竟然連牛舌都是任吃的
牛站你是要把我養肥吧?🥹

趕快把牛站bookmark起來吧!
——————為食分界線——————
📍 牛站(駅)麻辣火鍋放題 (旺角)
旺角彌敦道601號創興廣場2樓

人均消費: $300
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
2024-11-26 744 浏览
上次食過呢間火鍋放題店喺觀塘嘅分店,原來旺角都有佢嘅分店,約朋友嚟食飯就更加方便啦😍 我哋今次叫咗2號餐,SRF美國極黑和牛套餐 。天氣開始轉涼,所以叫咗兩款冬日暖身嘅湯底,枝竹羊腩鍋同胡椒豬肚鍋 。胡椒湯真係足料,羊腩鍋又真係有幾嚿羊腩,食完個人更加暖笠笠🐑作為食肉獸,就梗係要狂叫唔同嘅肉啦,呢度每碟有大約2-3片肉類,方便大家預份量😙呢個級別嘅餐先有嘅SRF美國極黑和牛片、美國安格斯牛板腱同封門柳當然係我嘅主打啦 。除咗肉都有海鮮嘅選擇,例如帆立貝、鮮甜海蝦同爽脆墨魚 🦑 而其他火鍋配料就可以落單或者喺出面自助吧攞。特別要提吓小食嘅部分,火鍋放題都有得食乳鴿王同芝麻雞翼,兩款都炸得外皮好脆,但係都會有好多肉汁,每次嚟都會叫返幾隻嚟食 。最鍾意呢度唔使加錢都有啤酒任飲,有我最鍾意嘅日本品牌🍻而甜品嘅雪糕雪條任食之餘,甜品櫃仲有好多款一杯杯嘅甜品仔🤩 真係夠晒多選擇,唔似得出面坊間某啲火鍋放題限一杯雪糕咁孤寒 。呢間火鍋放題真係值得一試再試,不過大家記得book檯,上次7點嚟到等walk in,要去到9點半先有位啊 。