餐厅: 牛陣HANARE Platinum Label
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2023-08-25 60 浏览
牛陣喺銅鑼灣有新分店開張,今日嚟到位於銅鑼灣世貿中心嘅牛陣HANARE Platinum Label,呢度主打Sukiyaki和牛,食材同湯底都非常之講究,帶俾我非一般嘅牛陣體驗。-今次食嘅係餐廳主打嘅鹿兒島縣產野崎牛赤身肉壽喜燒放題套餐,套餐包括左和牛、日本產豚肉、雞肉,以及各種蔬菜,而且可以無限添加。-日本鹿兒島直送嘅野崎牛肉,肉質非常之嫩滑,而且牛味濃郁,睇落脂肪分布好均勻,見到就流晒口水,先嘅時候非常之香,再沾上壽喜燒必備嘅雞蛋醬油,令到肉質更加滑,更加香口,真係超好食。-除此之外,豚肉同雞肉都好鮮嫩,肉質口感好彈牙,再加上壽喜燒嘅醬汁,更加帶出肉質本身嘅鮮味。-同其他嘅牛陣相比,呢間牛陣嘅套餐,除咗有得任食各種肉類同蔬菜之外,仲有新鮮嘅刺身提供,有帶子、三文魚、吞拿魚、甜蝦等等,刺身嘅新鮮程度絕對拍得上其他食刺身店嘅質素,好驚喜。
2023-08-25 1765 浏览
牛陣HANARE Platinum Label 銅鑼灣 wwwtc世貿中心正式開業😍店舖簡潔明亮,走日式侘寂風格,店舖內既植物亦增添自然溫暖的室內氛圍。店員親切友善,服務周到,以客人需要為先,非常加分。🔹鹿兒島縣產野崎牛赤身肉 壽喜燒放題套餐 套餐内所有食品均可無限添加,呢個套餐包括:日本產豚肉、黑毛和牛赤身肉、德島縣產 阿波尾雞,個人最鍾意一定係和牛,特別鍾情入口嗰種油脂同柔軟嘅口感,非常好食🤤另外雞肉都非常有驚喜,口感好夠滑溜~🔹前菜-蟹膏豆腐 豆腐柔軟香滑,加上淡淡的蟹膏味道,不錯-龍蝦沙律 龍蝦略有口感,配上沙律醬,幾好味-檸檬汁漬海蜇 海蜇爽口,配上酸酸地嘅檸檬汁,係非常開胃嘅前菜。🔹薄衣の天婦羅🍤天婦羅共有四款,包括:南瓜、冬菇、白身魚、炸蝦,天婦羅炸皮唔厚,個人最鍾意係南瓜☺️ 非常香甜。🔹新鮮海之幸刺身刺身有五款可以選擇,包括:三文魚、帶子、吞拿魚、油甘魚、甜蝦,每款都好新鮮,特別推薦帶子,大粒之餘又鮮甜。🔹甜品甜品都係呢一餐飯嘅重點,總共有三款可以揀: 紅豆抹茶凍、日式蕨餅、雪糕,我哋三款都試哂☺️ 雪糕係檸檬味,鍾意酸酸地嘅朋友可以試吓,餐後食都唔會好膩。而我最推介嘅係

🔹鹿兒島縣產野崎牛赤身肉 壽喜燒放題套餐
套餐内所有食品均可無限添加,呢個套餐包括

🔹前菜
-蟹膏豆腐 豆腐柔軟香滑,加上淡淡的蟹膏味道,不錯
-龍蝦沙律 龍蝦略有口感,配上沙律醬,幾好味

🔹薄衣の天婦羅🍤

🔹新鮮海之幸刺身

🔹甜品
甜品都係呢一餐飯嘅重點,總共有三款可以揀: 紅豆抹茶凍、日式蕨餅、雪糕,我哋三款都試哂☺️ 雪糕係檸檬味,鍾意酸酸地嘅朋友可以試吓,餐後食都唔會好膩。而我最推介嘅係紅豆抹茶凍👍🏻🎊個cream好滑,入口非常有層次。

2023-08-25 116 浏览
今日朋友話最近發現牛陣 HANARE喺銅鑼灣 wwwtc世貿中心開咗,所以就約咗我去銅鑼灣食💗,質素好高,餐廳環境好靚好日系🫶🏻,朋友話好似去左日本咁,食得好滿足🥰🥳✨ 鹿兒島県産黒毛和牛壽喜燒放題套餐✨前菜 (新鮮海之幸刺身,薄衣の天婦羅,是日小缽料理)刺身有吞拿魚,三文魚🍣,油甘魚,甜蝦,帶子!天婦羅就有南瓜,白身魚,冬菇🍄同炸蝦🍤 小缽料理就有小缽料理有龍蝦沙律🦞,,蟹膏豆腐🦀同埋同檸檬汁漬海蜇🤩✨ 特選鹿兒島縣產野崎牛佢嘅肉質非常鮮嫩多汁,入口即溶。燒烤過程中,牛肉🐄散發出咸香嘅香氣,令味道非常豐富。😋每一口咬落去都好有彈性,肉汁爆出嚟,真係令人回味無窮💓💗✨ 北海道產夢之大地豚豬肉🐖質地鮮嫩,帶有一絲絲嘅甜味。燒烤過程中,豬肉表面燒至微焦,內裡保持咗豬肉嘅嫩滑口感。🥰夢之大地豚嘅肥肉與瘦肉相間,令味道更加豐富🤤✨德島縣產阿波尾雞雞肉🐓細嫩多汁,有獨特嘅鮮味。燒烤後,雞肉表面金黃酥脆🌟,內裡卻保持著嫩滑的口感。阿波尾雞嘅肉質緊實,咬落去有一種嚼勁,非常有咬感😋✨旬之野菜盛合有南瓜,冬菇,豆腐,金菇,娃娃菜等各種蔬菜👍🏻👍🏻

✨ 鹿兒島県産黒毛和牛壽喜燒放題套餐

✨前菜 (新鮮海之幸刺身,薄衣の天婦羅,是日小缽料理)

✨ 特選鹿兒島縣產野崎牛

✨ 北海道產夢之大地豚

✨德島縣產阿波尾雞

✨旬之野菜盛合
有南瓜,冬菇,豆腐,金菇,娃娃菜等各種蔬菜👍🏻👍🏻
2023-08-25 118 浏览
牛陣 HANARE @hanare_gyujin 現已在銅鑼灣wwwtc世貿中心正式開業‼️一直都想試好耐 難得最近早收工 搵咗個識食既朋友一齊過去試吓😋當日係平日晚上時間 都座無虛席🫣餐廳裝潢簡約清雅 主要用純白色+木材裝潢 室内光線自然柔和 舒服乾淨 空間感十足 而且座位闊落 真係一個非常滿意既晚餐體驗👍🏻有好多個壽喜燒和牛放題套餐選擇 想食嘅記得提早預約🤣💓特選鹿兒島縣產野崎牛 黑毛和牛壽喜燒放題💓今次揀左呢款放題 有齊刺身、天婦羅、是日小鉢料理、鹿兒島縣產野崎牛肉和精緻甜品選擇 無限時無限追加 全部都係昂貴食材 性價比真係超高🔥🥬前菜前菜都有好多款 有刺身、天婦羅和小鉢料理🥰小鉢料理有豆腐、檸檬汁濆海蜇和龍蝦沙律 開胃清新 龍蝦沙律足料啖啖龍蝦肉👍🏻海蜇入口清新 味道濃郁😋刺身有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子和赤蝦 件件厚切 新鮮又鮮甜 必食帶子🤣🙌🏻薄衣の天婦羅有南瓜、冬菇、白身魚和炸蝦 新鮮之餘 炸得外層酥脆 而且好薄粉 熱辣辣🤣🐮黑毛和牛壽喜燒當然到本次既主角 一上枱見到和牛既紋理 就知口感唔會差😋等個鍋燒熱左 較200/400度 放入牛脂肪 先倒入壽喜燒汁 將黑毛和牛輕炙烹

💓特選鹿兒島縣產野崎牛 黑毛和牛壽喜燒放題💓

🥬前菜
前菜都有好多款 有刺身、天婦羅和小鉢料理🥰

🐮黑毛和牛壽喜燒
當然到本次既主角 一上枱見到和牛既紋理 就知口感唔會差😋等個鍋燒熱左 較200/400度 放入牛脂肪 先倒入壽喜燒汁 將黑毛和牛輕炙烹調 再蘸上日本蛋蛋汁一同食用 口感順滑 蛋黃與醬汁的香甜與和牛的油脂完全融合🫣和牛油花分佈極豐富 充滿油脂香
香 牛味濃郁之餘仲入口即溶 而且仲係無限encore必食之選‼️
除了黑毛和牛之外 仲有北海道產夢之大地豚、德島縣產阿波尾雞等肉類選擇 味道一樣新鮮嫩滑🔥

🍜其他料理
野菜盛合集合各式菜品 種類十分豐富 每日由本地農場直送 好推薦大家試吓個寬粉 配埋壽喜燒汁 甜甜地好掛汁又煙韌 仲有爽口彈牙的稻庭烏冬/飯選擇👍🏻

🍮甜品
有四款精緻的甜品選擇 日本卷蛋蛋糕、紅豆抹茶
凍、日式蕨餅和柚子味雪糕 友人試左卷蛋蛋糕 食落香甜不膩 再配埋紅豆蓉 佢即時encore多一個😂我就食左柚子味雪糕 濃郁到好似咬緊舊柚子咁 清爽解膩 食到最後食個甜品好滿足🥰
2023-08-23 74 浏览
銅鑼灣世貿裝修後,進駐了多間高質餐廳,其中牛陣 HANARE已經係世貿開業,而我都bookmark左好耐! 餐廳裝潢簡約清雅,主要用木材裝潢,室內光線自然柔和,空間感十足,係安心平靜的氛圍下享受美食絕對係一件樂事。🌟特選鹿兒島縣產 野崎牛 黑毛和牛壽喜燒放題 $589今日揀左關西風黑毛和牛壽喜燒放題,包鮮甜刺身、天婦羅、是日小鉢料理、鹿兒島縣產野崎牛肉和精緻甜品,全部係無限時無限追加,性價比真係超高🤩🌸前菜好豐富的前菜,有刺身、天婦羅和小鉢料理。先奉上小鉢料理,有豆腐、檸檬汁濆海蜇和龍蝦沙律,入口清新! 跟住上刺身,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子和赤蝦,件件厚切,又新鮮又鮮甜! 薄衣の天婦羅,有南瓜、冬菇、白身魚和蝦,炸得外層酥脆,入口juicy😋🌸主菜食完前菜就到主角特選鹿兒島縣產野崎牛出場啦🥳店員會主動幫忙為客人服務,先倒入壽喜燒汁,將黑毛和牛輕炙烹調,再蘸上日本蛋蛋汁一同食用。蛋黃與醬汁的香甜與和牛的油脂完全融合,帶出甘甜而不膩的口感。和牛油花分佈極豐富,充滿油香,牛味濃郁,入口即溶,幸福感滿滿🥰 除了黑毛和牛之外,仲有北海道產夢之大地豚、德島縣產阿波尾雞,同樣肉質嫩滑。🌸副菜食

🌟特選鹿兒島縣產 野崎牛 黑毛和牛壽喜燒放題 $589

🌸前菜
好豐富的前菜,有刺身、天婦羅和小鉢料理。

🌸主菜

食完前菜就到主角特選鹿兒島縣產野崎牛出場啦🥳

🌸副菜

食完幾塊和牛又可以食個野菜盛合中和一下。野菜盛合集合各式菜品,種類十分豐富,每日由本地農場直送,特別新鮮甜美! 唔夠飽仲有爽口彈牙的稻庭烏冬,不過我都係主力食黑毛和牛🤭

🌸甜品

四款精緻的甜品,有鬆軟的朱古力日本卷蛋蛋糕、Q彈紅豆抹茶凍、香濃抹茶蕨餅和清爽的柚子味雪糕。
我就當然試晒四款,款款都甘好食,為這一頓放題畫上了完美的句號👏🏻
2023-08-21 106 浏览
環境好日式feel ,張凳同梳化坐得幾舒服下,唔會同人搭枱,員工態度普遍良好,也會教你點樣煮壽喜燒。見着我哋拎重嘢,仲會幫你keep住先,呢點幾醒目。講到牛肉方面,今次係a3,任食,但係1塊都幾大嚿下,所以我覺得食唔到幾多盤,空腹午餐最多五六盤應該係極限(但我哋去食晚餐,3盤已被ko 啲牛肉油脂重,食到有少少牛味,又切得比較大塊,加上日本蘭王蛋,有嗰種蛋黃的濃稠加上入口即溶嘅感覺。係幾過癮。(ps啲牛肉好似係即叫,即用機切,所以食起上嚟應該比較好?刺身方面啦,其實一入去冇諗到有刺身任食,但係啲刺身又幾新鮮吓,非常之爽口(除吞拿魚。我推介帶子同埋油甘魚,我吃得帶子最多因為好鮮甜啲菜就食來解滯,個粟米我覺得零舍甜所以幾好食。配菜方面幾得意,一般般啦,賣相幾靚,但係我原本期待嘅其實係牛肉他他,點知好似話要最貴嗰個套餐再加book先有。日本啤酒幾好飲,甜甜地咁。(有啤酒放題,我哋單叫。小酌。有甜品啦,雪糕好似自製咁,懷疑係日本白色嗰隻可爾必斯整出嚟嘅。炸物唔油膩好食。另外其他肉有北海道夢之豚肉啦,日本雞肉啦,呢啲通常穩陣OK嘅。總的來說,無限時放題可以坐好耐又唔

我推介帶子同埋油甘魚,我吃得帶子最多因為好鮮甜
啲菜就食來解滯,個粟米我覺得零舍甜所以幾好食。

日本啤酒幾好飲,甜甜地咁。(有啤酒放題,我哋單叫。小酌。
炸物唔油膩好食。

總的來說,無限時放題可以坐好耐又唔需要同人搭枱,加上環境靚,呢一點幾好👍
但係有樣嘢唔好就係,有一兩張單漏咗,同埋上菜嘅時間有少少耐。應該係新開無耐,所以溝通唔太好?
咁我見佢好似話邊個套餐都有刺身任食,我覺得幾好。
咁當日未話去到坐無虛席,但都多人,所以都係要book位。 (不過而家間間都要book😅
壽喜燒就有啲麻煩要燒好耐,所以我建議shabu shabu 。
最後,如果可以電子落單就perfect,完。
呢間係日式涮涮鍋放題店「牛陣」姐妹品牌嚴選最上乘的日本產黑毛和牛超推薦佢哋嘅日本產黑毛和牛關西風壽喜燒 無限時放題😍$589任食黑毛和牛❤️選用鹿兒島縣無激素、無抗生素嘅「野崎牛」💕每一啖都超滿足!壽喜燒牛沾生雞蛋🥚真係無得輸🤩和牛脂香十足,點埋雞蛋口感更嫩滑🥰日本產豚肉都好有豬味!值得一試🙊套餐入邊仲可以任食幾款時令刺身、新鮮即炸天婦羅😍刺身新鮮又厚切,平時唔鍾意食魚生嘅我都食咗幾多😜帶子、甜蝦、三文魚、赤身、油甘魚💕最後仲有甜品(日本卷蛋、蕨餅、紅豆抹茶凍、雪糕)不過我哋食得太飽,都已經食唔落🤣

呢間係日式涮涮鍋放題店「牛陣」姐妹品牌
嚴選最上乘的日本產黑毛和牛

選用鹿兒島縣無激素、無抗生素嘅「野崎牛」💕

日本產豚肉都好有豬味!值得一試🙊

套餐入邊仲可以任食幾款時令刺身、新鮮即炸天婦羅😍

1K
壽喜燒的作法分為關東風與關西風,關東風是煮成火鍋湯底,關西風煮法則偏向似烤肉,位於銅鑼灣wwwtc世貿中心的「牛陣 HANARE」已經正式開業,是日式涮涮鍋放題店「牛陣」的姐妹品牌。全新推出的黑毛和牛關西風壽喜燒放題,放題套餐分兩個時段供應,午市為中午12時至下午3時,晚市為下午5時30分至晚上10時,時段內無限時用餐。餐廳以日本的「侘寂」美學為設計主題,利用木材質打造空間,營造猶如柔風吹至、安心平靜的氛圍。店內環境寬敞,充滿空間感,玻璃窗透進了柔和的自然光,使整體室內風格和諧溫暖,體現清淨且禪意深遠的和式美學。壽喜燒放題套餐所有食品也可無限追加,包括刺身、天婦羅、是日小鉢料理、甜品、特選鹿兒島縣產黑毛和牛、北海道產夢之大地豚和德島縣產阿波尾雞等優質肉類,另加$89享用日本啤酒及汽水放題。今次自選鹿兒島縣產野崎牛赤身肉放題套餐 $489,無限時任食絕對可滿足各食肉獸。開爐前先奉上時令小缽料理,包括蟹膏豆腐、龍蝦沙律及檸檬汁漬海蜇,喚醒沉睡的味蕾。另一特色就是可以任食多款刺身:三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子及甜蝦,質素新鮮肥美。煮壽喜燒時首先在平底鍋上投下一粒牛脂肪,傳來油脂熔化的滋滋聲響
全新推出的黑毛和牛關西風壽喜燒放題放題套餐分兩個時段供應,午市為中午12時至下午3時,晚市為下午5時30分至晚上10時,時段內無限時用餐。

鹿兒島縣產野崎牛赤身肉放題套餐

小缽料理

刺身

煮壽喜燒時首先在平底鍋上投下一粒牛脂肪,傳來油脂熔化的滋滋聲響,瀰漫著牛脂香氣。

壽喜燒

再把秘制壽喜燒醬汁慢慢注到鍋裏,將牛肉表面燒燙過後,就可品嚐正宗風味的關西風壽喜燒。

壽喜燒放題

鹿兒島縣產黑毛和牛大理石紋分佈平均,肉質柔軟,放肉下鍋輕炙至半熟,如同雪花般融化,牛味醇厚富脂香。

鹿兒島縣產黑毛和牛

蘸點蘭王蛋打成的橙黃蛋漿,滿溢濃濃蛋香,入口更滑溜,這樣最能嘗出肉質的鮮嫩。

黑毛和牛

甘甜香醇的壽喜燒,配合上乘品質的和牛,肉味濃郁有層次,實在讓人有追吃的衝動。

赤身肉

其他肉類包括肥瘦適中的北海道產夢之大地豚和肉質緊緻的德島縣產阿波尾雞,同樣可以無限量追加。

北海道產夢之大地豚

壽喜燒除了大口吃肉之外,也可吃到大量蔬菜,色彩繽紛的旬之野菜盛合嚴選新鮮野菜,有心內美(紫心蘿蔔)、春菊、黑皮菇、本菇等,更配有油揚、燒豆腐、日本葛絲等配菜。

旬之野菜盛合

蔬菜吸滿壽喜燒鹹鹹甜甜的精華,相當入味,也可中和肉食的膩感。

關西風壽喜燒

天婦羅則有南瓜、白身魚、冬菇及炸蝦四款,全部即叫即製,麵衣粉漿夠薄,色澤金黃,酥酥脆脆,炸得乾身不油膩。

天婦羅

吃得再飽也不要忘了任吃四款日式甜品:日本卷蛋蛋糕、紅豆抹茶凍、日式蕨餅及雪糕,賣相貫徹和風料理的簡約優雅精髓。

甜品

自家製雪糕質感軟滑,冰凍透心涼,尤其適合配搭口味濃重的關西風壽喜燒。

雪糕

蕨餅是日本的傳統的和菓子之一,口感軟糯彈滑,散發抹茶的微瀝幽香。

日式蕨餅

抹茶與紅豆向來都是甜點絕配,大粒甘甜的紅豆與茶色青翠的抹茶凍,甜度亦是剛剛好。

紅豆抹茶凍

日本卷蛋蛋糕口感鬆軟綿密且帶點濕潤,內層鋪滿滑而不膩的忌廉。

日本卷蛋蛋糕
2023-08-19
鹿兒島縣產野崎牛赤身肉放題套餐
天婦羅
雪糕
日式蕨餅
上次吃過牛陣蕃茄湯底便念念不忘。最近我發現牛陣與以往往截然不同的喜燒鍋放題。位於世貿的牛陣HANARE。這裡的裝修風格採用了日本流行的「侘寂」(wabi-sabi),充滿著獨特的韻味。當我走到餐廳門外時,差點以為自己走錯地方,因為這裡和平時的牛陣完全不同。-我被一排排懸掛在天花板上的白色麻質布所吸引。傢具選用了大地色和灰色的椅子、木糸色的餐桌搭配著綠色植物,整個空間讓我感到舒適得像快要入睡。-HK$589特選 鹿兒島縣產 野崎牛壽喜燒放題套餐餐牌上的食物全部是可任點任食。首先我要朋友先吃非常新鮮的刺身~三文魚、油甘魚、帶子、甜蝦同吞拿魚。之後便吃酥脆薄衣の天婦羅,包括南瓜、冬菇、白身魚、蝦。最後侍應奉上小鉢料理~豆腐、檸檬汁濆海蜇及龍蝦沙律。我只吃刺身天婦羅及小鉢已差不多吃飽一半-之後我們便開始吃壽喜燒待鍋預熱後,放入牛脂肪將A4 鹿兒島縣產 野崎牛放入鍋中煎香,雪花狀的脂肪紋路宛如雲石般美麗。將牛肉蘸上蘭王雞蛋液後,口感更加滑順。除了鹿兒島縣產的野崎牛外,還有北海道產夢之大地豚和德島縣產阿波尾雞等肉類選擇。這兩款肉類真的不錯。-吃到最後我們還吃新鮮的野荻盛合及春雨。春雨吸收了肉類及蔬

我被一排排懸掛在天花板上的白色麻質布所吸引。

HK$589特選 鹿兒島縣產 野崎牛壽喜燒放題套餐
餐牌上的食物全部是可任點任食。

之後便吃酥脆薄衣の天婦羅,包括南瓜、冬菇、白身魚、蝦。

最後侍應奉上小鉢料理~豆腐、檸檬汁濆海蜇及龍蝦沙律。

我只吃刺身天婦羅及小鉢已差不多吃飽一半
之後我們便開始吃壽喜燒
待鍋預熱後,放入牛脂肪
將牛肉蘸上蘭王雞蛋液後,口感更加滑順。

吃到最後我們還吃新鮮的野荻盛合及春雨。春雨吸收了肉類及蔬菜的精華非常滋味。

到真正最後我吃完四款的甜品~鬆軟的朱古力日本卷蛋蛋糕、Q彈紅豆抹茶凍、香濃抹茶蕨餅
及清爽的柚子味雪糕曾少為這一噸豐富又舒適的晚餐畫上了完美的句號。

2023-08-16
2023-08-18 132 浏览
只要提起牛陣,就會聯想起任食火鍋放題,但原來今時今日的牛陣已經打破傳統,位於銅鑼灣世貿中心11樓有一間高級版牛陣Hanare,現已正式開業,主打食Sukiyaki 和牛,食材大多數來自日本進口貨,完全是與眾不同的牛陣體驗!壽喜燒 特選 鹿兒島縣產 野崎牛 黑毛和牛放題 $589原片粉嫩色野崎牛,餐廳即叫即切割,可以細看野崎牛肉紋油脂分佈平均,輕輕配搭餐廳特製壽喜燒汁放在鍋上煎,不需十秒即吃出牛香肉滑的味道!如果用這個價錢無限任食這種和牛其實非常便宜,但真正靚的牛吃了4、5片已經很飽了。這套餐除了和牛外,還有來自北海道產豚肉,以及德島縣產阿波尾雞,同樣用壽喜燒汁輕煎帶出肉質本味,好味非常!與眾牛陣不同的是這家牛陣提供刺身,三文魚、吞拿魚、油甘魚、帶子、赤蝦無限任食,重點是真的比刺身餐廳還新鮮!吞拿魚真的必點,魚香魚油特別出眾,我都叫了數十件!如果吃到一半還可以要求店員加鰹魚汁做火鍋湯底,加入野菜盛盒以及肉類,嘗試傳統牛陣火鍋吃法。另外還有其他甜品、小食無限量提供,柚子雪糕原球真的很好吃,還有其他地道日本甜味是真不錯!整體感覺,價錢與食物質素成正比,餐廳環境龐大,坐得舒服,重點是服務細心到

壽喜燒 特選 鹿兒島縣產 野崎牛 黑毛和牛放題 $589

整體感覺,價錢與食物質素成正比,餐廳環境龐大,坐得舒服,重點是服務細心到位,非常一流的牛陣體驗。

牛陣HANARE Platinum Label
銅鑼灣告士打道280號世貿中心11樓1102號舖
2023-08-16
午餐
2023-08-18 84 浏览
今日中午品嚐了每人$489的黑毛和牛壽喜燒放題,這是一個絕對讓人驚喜和滿足的用餐體驗。從一開始的前菜到最後的甜點,每一道菜都展現了高品質的食材和精心的烹調技巧。首先,我要提到的是這裡選用的來自鹿兒島縣無激素、無抗生素的「野崎牛」。這種肉質鮮嫩、口感豐富,絕對是肉食愛好者的天堂。我特別推薦他們的赤身肉,它帶有濃郁的牛肉香氣,咬下去時軟嫩多汁,絕對是一大亮點。除了黑毛和牛,他們的寿喜燒放題還包括了其他美味的菜品,例如前菜、天婦羅和刺身。前菜的選擇多樣,每一道都精心擺盤,讓人不禁對餐點的美感讚嘆不已。天婦羅的外層酥脆,內裡保持著食材的鮮甜和營養價值。刺身的新鮮度和品質也無可挑剔,每一片刺身都融化在口中,帶來絕妙的口感。此外,這家餐廳的放題時間是無限的,這意味著你可以盡情地享受美食,沒有時間的束縛,完全沉浸在美食的享受中。他們的服務態度也非常友善和周到,讓人感到舒適和受到重視。而且這家黑毛和牛壽喜燒放題餐廳不僅提供出色的美食,還提供舒適優雅的用餐環境和優質周到的服務。你可以在愉快的氛圍中享受美食,同時感受到對細節的用心和對客人的關懷。這樣的綜合體驗使這家餐廳成為一個理想的用餐選擇,無論是與親朋

而且這家黑毛和牛壽喜燒放題餐廳不僅提供出色的美食,還提供舒適優雅的用餐環境和優質周到的服務。你可以在愉快的氛圍中享受美食,同時感受到對細節的用心和對客人的關懷。這樣的綜合體驗使這家餐廳成為一個理想的用餐選擇,無論是與親朋好友共享美食還是與商業夥伴進行商務聚會。

總結而言,我強烈推薦這家黑毛和牛壽喜燒放題餐廳。無論是野崎牛的赤身肉還是其他的美味佳餚,都展現了高品質的食材和出色的烹調技巧。加上無限時的放題服務和友好的服務態度,這絕對是一個讓人留下美好回憶的用餐體驗。如果你是一個喜歡美食的人,絕對不要錯過這個機會!
牛陣係銅鑼灣🚇 wwwwtc 世貿開嘅 HANARE Platinum Label 🤩主打冇限時🏯關西風壽喜燒放題😍,入面裝修充滿簡約主義☺️風格,地方又大又光猛👍,加上米色配襯淺木🪵色嘅裝飾感覺十分舒適寫意。佢哋嘅特選🇯🇵鹿兒島野崎牛🐂壽喜燒放題套餐極之豐富而且好高質🥰,絕對係香港🍲壽喜燒放題😍嘅天花板👍,沒有之一!而且職員💁🏻‍♂️介紹話而家做緊優惠🎉每日前10組預約食呢個💰$589餐嘅顧客,除了可以食🏯野崎牛之外,仲可以免費🤩升級任食松阪牛,超正呀!除咗前菜🍢漬物,仲可以任食🔪多款刺身,包括三文魚、吞拿魚🐟、油甘魚、帶子同埋甜蝦🦐,而且十分之新鮮🤤,質素秒殺一般放題店。我極之欣賞❤️佢哋嘅吞拿魚🐟刺身,十分之鮮味又腍又滑😋,我哋 encore 咗幾次😆!時令小缽料理有3款🥰全部都可以任食,呢期有🦀蟹膏豆腐、🦞龍蝦沙律、🍋檸檬汁漬海蜇🪼。任食天婦羅🍤有炸蝦、白身魚🐟、南瓜🎃同埋冬菇🍄,炸漿又薄又香脆🤩,有高級天婦羅🍤店嘅水準!肉類有特選🇯🇵鹿兒島野崎牛🐂、北海道🌊夢之大地豚🐖同埋德島縣🗾阿波尾雞🐓,全部日本🏯直送,高質美味!呢度嘅💁‍♀️職員十分之親切☺️有禮,除咗會介紹個套餐🍱有咩食之外仲

呢度嘅💁‍♀️職員十分之親切☺️有禮,除咗會介紹個套餐🍱有咩食之外仲會🥢示範點樣煮個壽喜燒🍲,超級肥美嘅特選🇯🇵鹿兒島野崎牛🐂入口甘香,充滿和牛🐮獨有嘅油香味🤤,用佢哋特製嘅😍壽喜燒汁煎煮🔥十分甜美而且冇咁膩,配埋生嘅日本🏯蘭王蛋🥚一齊食簡直係完美!

肉類用壽喜燒汁🔥煎煮品嘗完佢哋嘅原味😋之後,可以叫職員💁‍♀️加鰹魚湯做成火鍋🍲,再加入時令嘅🥬野菜🍄一齊食又係另有一番滋味。

甜品🍮方面雖然只有四款,但每款都各有🤤特色,而且好高質🥰,我就尤其鐘意❤️佢哋嘅柚子雪糕🍨,酸甜平衡度好👍,十分清新,解膩一流!

午餐
2023-06-14 196 浏览
本身都想試一試呢間雜誌推介的火鍋黎到環境十分滿意都光亮清潔度中上水平呢個加分。本身想食晚上但見到中午都有得選個餐就試試中午先。我叫左其他人都推介的堅魚湯同和牛餐,朋友就叫左赤身肉同反茄湯。餐都包前菜同一杯野飲。兩個湯底都5錯,堅魚湯又5會太咸,杯茶都好飲,可能食慣牛肉,我覺得和牛好食過赤身肉好多,但份量就赤身肉比較多,食哂全部都夠飽5使再加野。呢個環境呢個價錢我覺得還好有一定吸引力,服務都唔錯。火星人推介-8/10 係附近可以一試

火星人推介-8/10 係附近可以一試
2023-06-12
2023-06-02 2551 浏览
牛陣火鍋放題基本上都食過,最近牛陣高級副線Hanareはなれ來到銅鑼灣,主打豪華涮涮鍋套餐,由食材、湯底及醬汁都相當講究,完全不一樣的新體驗🙆🏻‍♀️⁣餐廳全白搭配木系設計,簡約日式風格,大廳還擺放不少植物,帶給我完全一種舒服寫意感覺,一班朋友坐低聚聚非常適合👭👬午市套餐包括➊開胃前菜 ➋鹿兒島縣產黑毛和牛及本日推薦海鮮➌旬之野菜盛合 ❹雜炊 ❺甜品💫開胃前菜 三小碟前菜好精緻輕巧,我個人喜歡芝麻牛蒡好咬口,加埋芝麻更錦上添花,薯蓉酸酸甜甜好開胃🤤,而南瓜🎃夠甜入口鬆軟💫湯底🍅Cappuccino豆乳蕃茄湯底蕃茄湯底味濃帶有豆乳鮮味👍🏿Cappuccino奶泡一樣的豆漿泡沫,熱湯滾起攪拌蕃茄味非常濃郁鮮味,非常出色😍🐟極黃金鰹魚湯底⁣使用鰹魚、飛魚、昆布、柴魚粉、香菇等食材熬製而成金黃色湯底,味道清甜不濃俗,突顯返肉類同蔬菜本身新鮮味道,食到最後都不覺得油膩☺️⁣💫鹿兒島縣產黑毛和牛黑毛和牛肉味更濃郁、油花相對較少嘅瘦肉部位😋每塊牛肉脂紋理平均,滿滿牛肉香,口感細緻柔潤,絕對是上等的享受🐮💫本日推薦海鮮片片厚切生魚片,煮熟後肉質嫩滑有油脂香,再加上有再隻肥美的生蠔🦪,熟蠔好鮮甜🤤兩者都很快

午市套餐包括

💫開胃前菜

💫湯底

🐟極黃金鰹魚湯底⁣

💫鹿兒島縣產黑毛和牛

💫本日推薦海鮮
片片厚切生魚片,煮熟後肉質嫩滑有油脂香,再加上有再隻肥美的生蠔🦪,熟蠔好鮮甜🤤兩者都很快熟要留意👀

💫旬之野菜盛合
不單止黑毛和牛吸引,有機水耕野菜種類繁多琳琅滿目,野菜盛合都好有心機擺盤,色彩繽紛之餘擺碟精緻,絕對連食蔬菜🥬都好有儀式感😜

💫雜炊
可選日本產白飯、讚岐烏冬或蕎麥麵🍜

💫甜品🍮
十勝紅豆配抹茶蕨餅
紅豆小丸子配上滿佈抹茶粉的蕨餅,煙煙韌韌一口滿足,為這次豐盛的午餐畫上完美句號🥹

十勝紅豆配抹茶蕨餅

平日午市套餐用心調配的特色湯底,配合新鮮日本食材,就是豐富的和式幸福,絕對是上班族在忙碌中的一點慰藉😍大滿足👍🏿

2023-05-01
2023-05-26 229 浏览
牛陣出左個Premium 版本今次同朋友叫咗個鹿兒島縣A5和牛套餐 $689餐廳走系無印風感覺光猛令人舒服😌唔會覺得侷促頭盤螢光魷魚配麵豉醬、帶子剌身配三文魚子、和牛他他味道都好新鮮而且帶開胃,岩曬我地口味連牛肉他他都帶鮮甜之後食左個海蜇絲,清清口腔就開始牛肉之旅黃金鰹魚湯紙火鍋湯底好清澈,而且帶陣陣鰹魚清香A5和牛西冷有4大片嘅黑毛和牛西冷油花分布非常吸引,絕對係相機食先食落油脂感十足兼且充滿肉味,入口即溶牛板腱 A4和牛西冷肉味濃郁偏向有咬勁牛舌口感軟嫩帶爽口和牛赤身牛肩胛 雖然叫赤身但係油脂感一啲都唔弱牛肩胛食落肉質比較結實帶有口感最後上埋個個甜品抹茶蕨餅配紅豆白玉,甜滋滋岩曬我
牛陣出左個Premium 版本
今次同朋友叫咗個鹿兒島縣A5和牛套餐 $689

餐廳走系無印風

感覺光猛令人舒服😌唔會覺得侷促

頭盤

螢光魷魚配麵豉醬、帶子剌身配三文魚子、和牛他他
味道都好新鮮而且帶開胃,岩曬我地口味
連牛肉他他都帶鮮甜

之後食左個海蜇絲,清清口腔就開始牛肉之旅

黃金鰹魚湯紙火鍋
湯底好清澈,而且帶陣陣鰹魚清香

A5和牛西冷

有4大片嘅黑毛和牛西冷
油花分布非常吸引,絕對係相機食先
食落油脂感十足兼且充滿肉味,入口即溶

牛板腱 A4和牛西冷肉味濃郁偏向有咬勁

牛舌口感軟嫩帶爽口

和牛赤身牛肩胛

雖然叫赤身但係油脂感一啲都唔弱
牛肩胛食落肉質比較結實帶有口感

最後上埋個個甜品

抹茶蕨餅配紅豆白玉,甜滋滋岩曬我