2024-11-06
大圍 📌【 王牌 • 圍一 】雖然我唔係成日幫襯茶餐廳,但係都真係想好評一下大圍呢一間【 王牌 • 圍一 】茶餐廳,因為每次食都係 Keep 到水準,名副其實 「快」「靚」「正」🥢首先贏盡地理位置。 大圍火車站 A出口一出,唔使一分鐘就到達。 不過今次我嗌外賣 ☺️🥇叉燒牛乳炒蛋飯 先講叉燒,肥瘦適中,燒得勁香,仲要叉燒勁大舊,加埋牛乳炒蛋,仲要 Present 得好靚,有賣相又足料兼份量十足,真係完全冇得輸,絕對係王牌中嘅王牌🥇🥇香煎雞扒公仔麵 (出前一丁)記得之前幫襯【 王牌 • 圍一 】下午茶食過豬扒包,記得佢個豬扒都好Juice,今次我就嗌咗個雞扒試下。 我發現雞扒係好食個豬扒,首先個雞皮炸到好香脆,呢下已經好加分,而我從來未食過扒餐粉麵塊煎扒竟然會落香草🌱 好impressed,成件事好高質,顛倒咗我對茶餐廳嘅睇法。 講返塊雞扒係勁 juicy,連埋皮一齊食,勁邪惡😈 x100,但係勁 • 勁 • 勁正呀 🤤檸檬🍋 有3塊,仲要係厚切嘅,有誠意💓⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰餐廳 🥢 【 王
🥇叉燒牛乳炒蛋飯
🥇香煎雞扒公仔麵 (出前一丁)
檸檬🍋 有3塊,仲要係厚切嘅,有誠意💓
餐廳 🥢 【 王牌 • 圍一 】
地點 📍 大圍大圍道100號天寶樓地下8號舖
均消 💰 $77@
#愛吃miniの大圍
⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹⊰⊹⊰⊹⊰⊰⊹