2024-11-27 48 浏览
好咸, 乜都好咸, 問服務員取一杯水, 佢只係好無禮貌就咁方低. 叫左炸雞蛋包咖哩飯, 要飲3杯水.汁燒牛肉飯 牛肉有咬好, 每啖咀嚼大約2分鐘, 汁好咸. 走汁可能好吃些.
2024-11-27
2024-11-25 41 浏览
聽聞長沙灣廣場3樓新開了好多餐廳,是日和同事決定來個快閃午餐。午餐~~薄切肥牛蕃茄湯讚岐手打烏冬 $76份量適中,蕃茄湯濃郁,手打烏冬彈牙麵豉燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬 $76雞扒算肉嫩,蕃茄湯濃郁,手打烏冬彈牙食物質素中規中矩,座位寛敞舒適。

午餐~~
薄切肥牛蕃茄湯讚岐手打烏冬 $76
份量適中,蕃茄湯濃郁,手打烏冬彈牙

麵豉燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬 $76
雞扒算肉嫩,蕃茄湯濃郁,手打烏冬彈牙

食物質素中規中矩,座位寛敞舒適。

經常在荔枝角出沒,周圍捐窿捐罅搵嘢食位於長沙灣廣場「甘味喫茶店」環境還好食過兩次,但係感覺到麻麻哋🥹😮‍💨🔹柳川吉列豬扒份量好細份!如果男士或者肚餓少少都唔夠食🥹標榜是日本米,但係碗飯比較乾身!價錢唔平!但味道唔係特別好食😓再加上之前曾經光顧過一次🔹雜錦鍋這個雜錦鍋,真是可一不可再!份量少,份量少,份量少!食完好似一陣風,自問唔大食🥹lunch肚餓一定唔足夠,做下午茶就差唔多個湯底好一般,味道不覺有特別之處!烏冬加埋啲餸就煮埋一碗的感覺😮‍💨毫無誠意總結:食過兩次,感覺都係份量少!味道極普通但價錢貴(坦白講如果價錢平但味道普通,我認為這店舖還可配得上一個🆗!但價錢又貴,又要質素普通就不行了😓)店舖人流都比較少,唯一賣點係環境還OK😮‍💨俾咗兩次機會,沒有下次了😓
經常在荔枝角出沒,周圍捐窿捐罅搵嘢食
位於長沙灣廣場「甘味喫茶店」環境還好
食過兩次,但係感覺到麻麻哋🥹😮‍💨

🔹柳川吉列豬扒
份量好細份!如果男士或者肚餓少少都唔夠食🥹
標榜是日本米,但係碗飯比較乾身!
價錢唔平!但味道唔係特別好食😓

再加上之前曾經光顧過一次
🔹雜錦鍋
這個雜錦鍋,真是可一不可再!
份量少,份量少,份量少!
食完好似一陣風,自問唔大食🥹
lunch肚餓一定唔足夠,做下午茶就差唔多
個湯底好一般,味道不覺有特別之處!
烏冬加埋啲餸就煮埋一碗的感覺😮‍💨毫無誠意

總結:食過兩次,感覺都係份量少!

2024-09-30 303 浏览
呢排要嚟附近上堂,所以喺荔枝角一帶周圍試食。呢杯焙茶latte,其貌不揚,不過幾好飲喎!揀咗牛肉粒配蕃茄烏冬,有個牛奶布甸,賣相唔錯,味道都算有啲驚喜,蕃茄烏冬好多蕃茄,個湯底都幾好味。不過原來要加一,加埋要$130幾蚊,正如另一位食評家嘅評語,好味,但係性價比真係唔高。環境都OK,店員都OK,不過有少少熱!
呢排要嚟附近上堂,所以喺荔枝角一帶周圍試食。

呢杯焙茶latte,其貌不揚,不過幾好飲喎!

環境都OK,店員都OK,不過有少少熱!

2024-08-20 397 浏览
夜晚大概7:10入座,都冇需等位👌QR code落單,scan完入去有更多紙本menu冇嘅餐,可以scan入去再睇下有冇啱嘅餐😌叫咗個咖喱飯:- 牛好食,唔會硬/多筋/肥- 微辛咖喱,亦好似有黑椒- 麵豉湯好飲,飲完都唔會好口渴- 芝士有啲濃得唔太好食,有啲影響整體味道- 芝士粉沙沙地,咬到好似咬沙自認胃口都幾大,但可能因為咖喱伴飯,最後仲有一個拳頭大小嘅飯食唔哂😂;- 環境乾淨,優美,冷氣有少凍- 上餐快- 收費嘅毫子位,好似會四捨五入,本人收據$XX.8,最後佢會直接進位收多0.2毫子☝️都可以留意下cp值覺得不太高,覺得有少貴
夜晚大概7:10入座,
都冇需等位👌

QR code落單,
scan完入去有更多紙本menu冇嘅餐,
可以scan入去再睇下有冇啱嘅餐😌

叫咗個咖喱飯:
- 牛好食,唔會硬/多筋/肥
- 微辛咖喱,亦好似有黑椒
- 麵豉湯好飲,飲完都唔會好口渴
- 芝士有啲濃得唔太好食,有啲影響整體味道
- 芝士粉沙沙地,咬到好似咬沙

自認胃口都幾大,但可能因為咖喱伴飯,
最後仲有一個拳頭大小嘅飯食唔哂😂;

- 環境乾淨,優美,冷氣有少凍
- 上餐快

cp值覺得不太高,覺得有少貴
2024-08-20
2024-08-01 353 浏览
我不是第一次前來進餐,話說當天12:00都要等位入座,入座後基本上食物沒有問題,我們在1小時內離,自行行到收銀處付款,當時正有一位客人在外賣,我們企在收銀左邊等待,等一兩分鐘還是分的客人陸續在外賣中,我立即告知收銀我要付款,他只會覆我先要處理所有外賣單先,其實現場前來外賣的人不斷更新,足足等了5分鐘以上才給我支付!雖然我明白多一單外賣單,營業額也是多一點,但不是這樣招待已進食完的客人!經過此次的體驗⋯⋯我永遠永遠都不會再前來了!
經過此次的體驗⋯⋯我永遠永遠都不會再前來了!
2024-07-31
2024-07-18 377 浏览
中午吃飯看到菜單上有很多組合選擇🍽️便入去餐廳看看~煎得頗香的肉眼配搭新鮮的蔬菜!還可自選牛奶布丁🍮牛奶布丁不偏甜,味道宜人💖蕃茄烏冬的鮮甜味道更能提升整份午餐的層次感!服務人員也溫馨地送上餐具和有禮的結帳,整體感覺舒服😍期待下次再光顧😊
中午吃飯看到菜單上有很多組合選擇🍽️
便入去餐廳看看~
煎得頗香的肉眼配搭新鮮的蔬菜!
還可自選牛奶布丁🍮
牛奶布丁不偏甜,味道宜人💖
蕃茄烏冬的鮮甜味道更能提升整份午餐的層次感!
服務人員也溫馨地送上餐具和有禮的結帳,整體感覺舒服😍
期待下次再光顧😊
2024-07-15
2024-07-05 488 浏览
今日約客人食飯,行晒成層長沙灣廣場的3樓,似乎呢一間最靚仔,於是就揀咗呢間,可以坐得舒服D。佢D Set Lunch都唔錯,價錢合理,味道都OK。鹽燒鯖魚定食︰鹽燒鯖魚就係梗腳啦,仲有一碗麵豉湯,同埋一碗白飯。鯖魚唔會太薄身,佢都燒得夠乾身,整體都唔錯。滑蛋吉列豬扒定食︰就梗係有滑蛋吉列豬扒啦,再加麵豉湯一碗同埋白飯一碗,另外仲有一少碟酸蘿蔔。吉列豬扒就薄咗少少,所以咬落去口感會無咁好,如果厚身D會好食D,不過以$8X呢個價錢,收貨有如啦。
2024-06-01 637 浏览
同小朋友在附近玩完playhouse之後就到喫茶店這𥚃醫肚見到餐牌有下午茶套餐都唔錯下午時間不用等位就直接入座🍅無骨牛肋肉蕃茄湯讚歧烏冬牛肋肉夠入味又夠淋,小朋友都易入口;本身都好鍾意食手打烏冬,爽口又彈牙配搭蕃茄湯成件事好夾呀!🥧即制銅鑼燒(綠茶忌廉)即制綠茶忌廉銅鑼燒又香又軟滑,配搭新鮮水果,滿足哂甜品嘅胃😂🤭🍵宇治抹茶奶綠抹茶味濃,奶夠滑又唔會太甜整體來說也可以接受嘅唯一嘅係服務態度真係一般
同小朋友在附近玩完playhouse
之後就到喫茶店這𥚃醫肚
見到餐牌有下午茶套餐都唔錯
下午時間不用等位就直接入座

🍅無骨牛肋肉蕃茄湯讚歧烏冬

🥧即制銅鑼燒(綠茶忌廉)

🍵宇治抹茶奶綠
抹茶味濃,奶夠滑又唔會太甜

整體來說也可以接受嘅
唯一嘅係服務態度真係一般
2024-05-26 422 浏览
見新開鋪頭唸住try try,點知 伏咗1.舖頭冇乜人,落咗單8分鐘,好頸渴,要舉手話想要杯水先有😅。2.嗌咗柳川吉列豬扒配麻辣烏冬,豬扒好濕同埋好un,麻辣烏冬亦都唔係所謂嘅日式麻辣味,湯底似水加麻辣榨菜包煮完後嘅味,真係得個樣…3.玄米茶質素欠佳,28蚊一杯雖然唔貴,但係你都唔係甘求其丫嘛,一個茶包係面前,仲要即場沖嗰隻,真心見到都冇胃口。4.價錢方面,埋單82豬扒+9麻辣烏冬+28玄米茶=119,咁嘅質素🥲,真心當香港人係水魚?5.最後服務方面,鋪頭有一半人係坐緊人嘅,竟然可以睇到一個收銀玩手機,另一個出餐都係玩手機,仲有一個去咗洗手間,舉半日手都冇人應以上五樣嘢,除咗店面環境OK,其他冇一樣過到骨…
見新開鋪頭唸住try try,點知 伏咗

以上五樣嘢,除咗店面環境OK,其他冇一樣過到骨…
2024-05-26
2024-05-12 368 浏览
之前與同事來到這兒沒有二人位,一天喜見有位,即入也。同事是日心情不好,決定要一客豐富的魚生飯,一解心結。聽同事說,以這樣的價位,的確不凡!魚生未去到雪凍到冰硬之餘,更是軟熟到有鮮香的味道,即時收貨。小人的雞扒烏冬也是出乎意料的好味!雞扒的皮很脆,雞肉嫩滑不鞋,啖啖肉正中本食肉獸下懷!蕃茄湯味夠濃,配合烏冬簡直是絕配!吃了濃膩的東西,喝口柚子蜂蜜乃正宗配搭。凍飲不太甜剛剛好,正好釋懷。小店常有新發現,偶爾的遇上也還不錯。
之前與同事來到這兒沒有二人位,一天喜見有位,即入也。

雜錦刺身飯

麵豉燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬

柚子蜂蜜

小店常有新發現,偶爾的遇上也還不錯。
午餐
雜錦刺身飯
麵豉燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬
柚子蜂蜜
2024-04-05 578 浏览
係同事帶我去食,款式種類嚟講都幾多選擇                                                                                                                     meun冇寫,set a / set b 有埋特濃牛奶布丁                                                                                                                                                            今次揀咖喱吉列蝦旋風蛋蓋飯
係同事帶我去食,款式種類嚟講都幾多選擇

meun冇寫,set a / set b 有埋特濃牛奶布丁

今次揀咖喱吉列蝦旋風蛋蓋飯

吉列蝦夠脆,粉漿唔會太厚,而且蝦肉食落爽口,蛋比較薄身啲,唔算好乾但係唔夠滑
咖哩汁相對足夠撈飯

2024-03-06 709 浏览
玩完Playhouse餓到暈暈地就入左依間近近地既鋪頭食━━━━━━━━━━━━━我地點左【咖喱吉列豬扒旋風蛋蓋飯】HKD 88擺盤唔錯我見我先生食哂應該幾好味【薄切肥牛蕃茄湯烏冬】HKD 78蕃茄烏冬小肥陽岩食食靜細細碗佢一碗份量都幾多幾大份【壽司盛鰹魚湯烏冬】HKD 99不推薦點這個壽司超細一件烏東超大一碗食得出有用靚烏冬煮既【鹽燒鯖魚丼】HKD 72同伴食話個鯖魚整得唔錯好多汁【不要讓你的夢想只剩下夢和想】(柚子蜜+玫瑰花蜜)跟餐都要HKD 38大人岩飲啲裡面仲有粒話莓咁又有啲汽影相打卡仲可以既【朱古力多重宇宙】HKD 38飲到係阿華田黎既差啲唔記得仲點左【即制銅鑼燒】紅豆味跟餐都要HKD 33 應該一般般
玩完Playhouse

【鹽燒鯖魚丼】HKD 72
同伴食話個鯖魚整得唔錯
好多汁

【不要讓你的夢想只剩下夢和想】
(柚子蜜+玫瑰花蜜)
跟餐都要HKD 38

【即制銅鑼燒】紅豆味
跟餐都要HKD 33
應該一般般

2024-01-31 738 浏览
【荔枝角美食商場新裝修🎐】/////長沙灣廣場新裝修後多左好多餐廳選擇 行街可以醫肚仔😁呢間主打日本料理 有刺身、熟食、鍋物等等 套餐包麵豉湯以及飲品 奶蓋有驚喜加分!🥰.👉🏻燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬($80)番茄湯底有大量新鮮番茄🍅番茄味道自然香濃😽讚岐烏冬份量多 煮得稍軟身 雞扒肉質嫩滑 可以鎖住肉汁 外層介乎脆同亁嘅口感.👉🏻濃濃鮮士多啤梨奶蓋 ($28)厚厚香滑奶蓋混合士多啤梨沙冰 士多啤梨中帶點奶香味🍓甜度適中 水準拍得住坊間嘅手搖店(^◇^)———📍甘味喫茶店 (荔枝角)荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓303-306號舖
【荔枝角美食商場新裝修🎐】
/////

👉🏻燒雞扒蕃茄湯讚岐手打烏冬($80)

👉🏻濃濃鮮士多啤梨奶蓋 ($28)

———
📍甘味喫茶店 (荔枝角)
荔枝角長沙灣道833號長沙灣廣場3樓303-306號舖
2024-01-26
2024-01-04 516 浏览
塊肉眼😩😩煎得太熟喇!食落有啲un 同乾爭爭咁,無肉汁醬汁好濃,咸左少少,即使係有心想遮雪藏味反而蕃茄湯底夠濃味!!$108+10%+$15 hojicha latte 覺得有啲貴!呢個餐只可以配讚崎烏冬,其他可以揀稻庭牛奶布甸太多魚膠粉,實的的咁,跟餐送嘅。呢一層差唔多都係食肆,好似都唔太吸引、、
塊肉眼😩😩
煎得太熟喇!食落有啲un 同乾爭爭咁,無肉汁
醬汁好濃,咸左少少,即使係有心想遮雪藏味

反而蕃茄湯底夠濃味!!

$108+10%
+$15 hojicha latte 覺得有啲貴!

呢個餐只可以配讚崎烏冬,其他可以揀稻庭

牛奶布甸太多魚膠粉,實的的咁,跟餐送嘅。

呢一層差唔多都係食肆,好似都唔太吸引、、