2025-04-06 1112 浏览
📍 甜悅食完飯之後當然要食埋甜品,第二個胃黎架嘛🥳行到門口已經勁多人排隊,跟大隊試試佢先😎甜品既種類都算多,中式糖水同西式甜品都有齊,椰皇燉蛋更加係枱枱都叫添!🥥榴槤椰皇燉蛋白配小丸子(凍)(+桃膠) $72滿滿既榴槤肉鋪喺面,榴槤嘅質地好綿密,每啖都食到一絲絲嘅榴槤😌配料有小丸子,口感煙韌,幾Q彈~嚟到戲肉係燉蛋,蛋白香濃而且勁順滑!另外,加左份桃膠,滋補一下🥳 🥣杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(熱) (芝麻) $64想養生既大家都可以試呢個!熱既椰皇燉蛋白奶味更加重🤩而杏仁露帶有淡淡既堅果香味,配合椰皇既椰香味,味道好夾!而湯圓同芋圓咬落Q彈,值得一讚既係芋圓真係好好食😋咬落會有甜味~🗻雪山奶凍 $42聽到個名咁得意即刻叫返過嚟試吓😍一上枱嘅時候就係一個富士山既造型🤩奶凍既奶味好香,個質地都係有彈性,唔係果啲好結實嘅質地~最出色既係最上面既奶蓋,仲加咗啲紫薯碎同餅乾,令味道冇咁膩⭐️好味指數: 8.6/10
📍 甜悅

🥥榴槤椰皇燉蛋白配小丸子(凍)(+桃膠) $72
杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓

🥣杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓(熱) (芝麻) $64

🗻雪山奶凍 $42

⭐️好味指數: 8.6/10

杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓
4天前 0 浏览
炎熱夏天,最適合吃甜點,不但補充流失的養份,又能令心情喜悅。下午茶時段,與朋友到旺角花園街〈甜悅〉品嘗甜品,糖水舖提供的甜點包羅萬有,有中式糖水、西式乳酪及雪糕窩夫等,適合一家大小一同享用的甜品/糖水舖。我們點了三款不同的甜品,包括:雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)、芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓、鮮藍莓火龍果乳酪。離開時,發現門外海報寫著出售雪糕糯米糍,分別有四種口味選擇(豆腐味、芝麻味、開心果我味和D24榴槤味),我們也外賣一個D24榴槤雪糕糯米糍。熱雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)~很久沒有吃紅豆沙和合桃露,雙拼中式糖水就能一次過滿足我們二人的欲望。紅豆沙煮至起沙,有陣陣陳皮香味;合桃露煮得香滑呈糊狀,中間有一顆大大的合桃,味道很好。芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓~這款養生甜品,我們都是第一次品嘗,充滿驚喜。芋圓小丸子和花生湯圓,口感QQ煙韌,花生湯圓充滿濃郁花生味。先來一口原味椰皇燉蛋白,蛋白不但香滑,還有椰皇味。濃郁黑芝麻糊倒入椰皇燉蛋白內,黑白配效果很不錯。鮮藍莓火龍果乳酪~藍莓紅色火龍果,賣相吸引,再加入新鮮乳酪,是不錯的甜品之一。朋友鍾情乳酪,一口接一口吃著,很快把這杯乳酪
炎熱夏天,最適合吃甜點,不但補充流失的養份,又能令心情喜悅。下午茶時段,與朋友到旺角花園街〈甜悅〉品嘗甜品糖水舖提供的甜點包羅萬有,有中式糖水、西式乳酪及雪糕窩夫等,適合一家大小一同享用的甜品/糖水舖。我們點了三款不同的甜品,包括:雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)、芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓、鮮藍莓火龍果乳酪。離開時,發現門外海報寫著出售雪糕糯米糍,分別有四種口味選擇(豆腐味、芝麻味、開心果我味和D24榴槤味),我們也外賣一個D24榴槤雪糕糯米糍。

熱雙拼中式糖水(紅豆沙和合桃露)~

芝麻糊椰皇燉蛋白配花生湯圓芋圓~

鮮藍莓火龍果乳酪~
藍莓紅色火龍果,賣相吸引,再加入新鮮乳酪,是不錯的甜品之一。朋友鍾情乳酪,一口接一口吃著,很快把這杯乳酪杯吃光了。

D24榴槤雪糕糯米糍~
D24榴槤味雪糕糯米糍,糯米外皮煙煙韌韌,包著濃香的D24榴槤,還有朱古力粒等,味道很好。
雙拼中式糖水(熱)~紅豆沙拼合桃露
鮮藍莓火龍果乳酪
雪糕糯米糍D24榴槤味
6天前
雙拼中式糖水(熱)~紅豆沙拼合桃露
鮮藍莓火龍果乳酪
雪糕糯米糍D24榴槤味
4天前 0 浏览
炎炎夏日,想食凍嘢,見旺角新開甜品店甜悅,裝修新凈,甜品種類多,一於入去嘆吓冷氣食個甜品。新藍莓火龍果乳酪($48):呢杯乳酪層次分明,紅色藍莓火龍果汁同白色乳酪紅白相間,顏色鮮明,非常好睇同吸引。乳酪蓋住杯頂,酸甜幼滑,奶味香濃,幾好食,下面新榨藍莓火龍果汁,有粒粒果肉,新鮮清甜酸爽,平衡乳酪的濃厚奶味,很不錯的飲品。甜悅 (旺角)旺角花園街11A號地舖

甜悅 (旺角)
旺角花園街11A號地舖
- 香蕉雪糕窩夫 $56 加配 曲奇雪糕 +$10- 杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 (熱) $69- 雪糕糯米糍 豆腐味 $25睇音樂會之前仲有啲時間就去附近食返個甜品先 呢間見好多人推介 仲有我鍾意食嘅窩夫就一於試吓😋香蕉雪糕窩夫 雪糕可以自己揀味道 作為豆腐控就梗係揀豆腐味啦🤭另外仲加多咗一球曲奇雪糕 一人一球真係大滿足 豆腐味好重我好鍾意😋 雪糕仲要有埋個窩夫雪糕筒 唔係就咁一個雪糕球放喺個碟上面 真係賣相加分 窩夫即叫即整 窩夫切落去超脆😱上面仲有啲朱古力醬 香蕉本身都甜 再加埋脆卜卜嘅焦糖喺上面甜度又再提升杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 用椰皇燉蛋白 睇見都覺得原汁原味 每啖都有椰子香又幾清甜 呢個真係四季滋潤佳品 除咗燉蛋白之外 入面仲有湯圓芋圓 湯圓可以揀花生同芝麻味 我揀咗花生 煙煙韌韌再配埋滑溜溜嘅蛋白 口感豐富 旁邊仲有一碗仔杏仁露 微微堅果香🌰 (堅果呀🥹) 一個甜品有齊美容養顏又滋補豆腐味雪糕實在幾啱我心水😂忍唔住叫多個雪糕糯米糍 可以邊行街邊食再消消暑 軟糯嘅糯米糍皮加冰凍嘅雪糕 真係透心涼 面頭仲有脆卜卜嘅朱古力碎💰$160
- 香蕉雪糕窩夫 $56
加配 曲奇雪糕 +$10
- 杏仁露椰皇燉蛋白配湯圓芋圓 (熱) $69
- 雪糕糯米糍 豆腐味 $25

💰$160

今個星期返左去香港探屋企人,係旺角行街行到攰,見到有間糖水舖好吸引,就入去試下!menu勁多款糖水,一次過滿足我多要求既父母、我自己同小朋友口味😆環境:店舖唔算大,但都坐得舒服,廚房一面係玻璃向街,可以睇到師傅入面整糖水食物:好多甜品選擇,個人認為熱食凍食都出色。榴槤芋圓仙草($52)榴槤fans唔可以錯過!超多榴槤肉,芋圓都好Q彈,加埋椰汁一流🥥鮮芒果荔枝味綿綿冰($65)🍨估唔到咁多芒果,芒果仲要幾靚幾甜👍🏻荔枝味綿綿冰好軟綿,母親大讚不絕口🥭椰皇紅棗杞子桂圓桃膠($69)女仔👩🏻養生必食甜品👍🏻平日懶唔想自己煲,依度岩哂,勁足料,非常健康!開心果味雪糕糯米糍($25)個皮好軟好薄,開心果味都唔錯,不過再濃啲會更好☺️

食物:好多甜品選擇,個人認為熱食凍食都出色。
榴槤芋圓仙草($52)

鮮芒果荔枝味綿綿冰($65)🍨

椰皇紅棗杞子桂圓桃膠($69)

開心果味雪糕糯米糍($25)
個皮好軟好薄,開心果味都唔錯,不過再濃啲會更好☺️
2025-07-21
2025-07-24 0 浏览
夏天天氣熱辣辣🌞最啱當然係食返啲冰凍又好味嘅甜品啦今次就同朋友試咗呢一間旺角嘅糖水店-甜悅入到去之後發覺性價比超高而家就逐一介紹下我哋叫咗嘅四款甜品啦~❤️D24榴槤水晶珠珠冰榴槤冰係用咗D24榴槤而製成,綿綿冰入口即溶,榴槤味亦都夠晒甜同埋香濃,再加埋表面香滑嘅奶蓋同埋脆卜卜嘅水晶珠,食落嘅每一啖簡直就係將口感再次提升,鍾意食榴槤嘅你一定唔可以錯過😍❤️鮮芒果牛奶綿綿冰超濃牛奶味嘅綿綿冰再加上淡淡嘅鮮芒果果肉,令人係呢個咁炎熱嘅天氣每一啖都食到清新嘅果香,順滑嘅口感令人回味無窮,食完仲想食❤️糖不甩入口軟糯,配搭埋椰子碎同花生碎食落甜而不膩,啱晒煙靭口感嘅你❤️芒果糯米糍配豆腐雪糕糯米皮夠薄,配埋厚實又香甜嘅芒果令人食落口唔會有滯嘅感覺,而且豆腐雪糕係自家製作,充滿豆香,夠晒特別
夏天天氣熱辣辣🌞最啱當然係食返啲冰凍又好味嘅甜品
今次就同朋友試咗呢一間旺角嘅糖水店-甜悅
入到去之後發覺性價比超高
而家就逐一介紹下我哋叫咗嘅四款甜品啦~

❤️D24榴槤水晶珠珠冰

❤️鮮芒果牛奶綿綿冰

❤️糖不甩

❤️芒果糯米糍配豆腐雪糕
2025-07-20 0 浏览
成日碌到社交平台講到新開又好食見前排咁啱經過即刻走去食結果勁失望堂食咗個窩夫 等就真係等咗陣但上到嚟係又腍又凍嘅完全係整定咗先上配嘅軟雪糕 上台已經溶咗半變咗水😂完全唔知點解仲夠膽上本身仲以為得我嗰份係咁結果同枱朋友嗰份都係咁雪糕係溶嘅 窩夫就腍嘅🤓已經夠細份 收呢個價仲可以整得咁難食😂另外外賣咗個巴斯克嘩頂我真係未食過咁難食嘅巴斯克😂勁粉感又散 完全唔係正常巴斯克口感芝士味又唔濃難怪當日見到隔離枱食咗兩啖就冇再食落去😂仲要佢嗰鋪有啲位係冇冷氣的又坐得唔舒服絕對冇下次!!
成日碌到社交平台講到新開又好食

絕對冇下次!!
芒果窩夫
2025-07-20 0 浏览
鮮奶桃膠椰皇燉蛋香配蓮子
一上枱就聞到陣陣椰香。燉蛋滑溜綿密,蛋香與椰奶味融合得恰到好處,不會過甜。面層舖上豐富桃膠,啫喱感帶微微彈性,清潤養顏,配埋鬆軟綿密嘅蓮子,整體口感層次豐富,係一道靜靜享受嘅滋補系甜品。雪巴斯克(綠茶味雪糕)
雪糕用上濃郁綠茶味,苦甘分明,唔會太甜,啱晒大人味口味。巴斯克蛋糕焗得焦香,表面微脆,內部濕潤濃郁,凍食更顯creamy感,配埋雪糕同食真係非常過癮,綠茶控必試。香蕉雪糕窩夫(朱古力味雪糕)
窩夫即叫即製,外脆內軟。香蕉片熟度剛好,甜中帶香,朱古力味雪糕香濃滑溜,唔會過甜,啖啖朱古力香,組合很好。雪糕糯米糍(D24榴槤味)
外層糯米皮煙韌薄身,唔會太黏牙。入面雪糕係D24榴槤味,香氣強勁,但甜度控制得好,唔會太膩。榴槤味道濃郁,層次分明,令人驚喜!
鮮奶桃膠椰皇燉蛋香配蓮子

雪巴斯克(綠茶味雪糕)

香蕉雪糕窩夫(朱古力味雪糕)

雪糕糯米糍(D24榴槤味)
2025-07-19 0 浏览
同朋友食完飯,當然要食埋甜品啦!🥰 呢間甜品店一入到去就已經滿曬人🙈 佢哋嘅甜品種類多到數唔晒,有中式糖水同 西式甜品都有🩷 尤其係我最鍾意嘅楊枝甘露 同埋新鮮芒果😍😍 啖啖都係清新嘅味道,食落去真係好開心!每一口都令人想繼續食,真係好想再嚟一次! 🥰🥰🐾椰皇楊枝甘露小丸子配芒果雪糕 ($69) 🥭呢個甜品真係我最鍾意,特別係入面有咁多芒果!🤤 每一口都係滿滿嘅芒果肉🥭 實在太足料啦!楊枝甘露既香甜又濃郁🥰🥰 芒果肉粒粒分明,食到口都好開心😚😚 西柚酸酸甜甜,加上西米嘅Q彈,真係完美平衡😌 椰皇汁仲令到整個味道更加清新。再加上冰涼滑順嘅芒果雪糕🥭 芒果香味更突出,令人一口接一口。小丸子軟糯有嚼勁🍡 甜得嚟又唔會膩,整體味道層次好豐富,真係好好食!🩷🩷🐾荔枝龍眼冰山 ($52) 呢款冰品啲冰刨得超級綿🤤 入口時,首先感受到嘅係荔枝嘅清新甜味,跟住就係龍眼嘅香甜😋😋 仲有淡淡嘅椰絲味🥥 配埋乳酸味嘅爆珠,口感真係好豐富!😍 原粒龍眼仲有好多,食落去真係好足料✨✨ 荔枝冰加龍眼果肉,清甜又解渴,特別適合夏天食☀️ 超級解暑! ❄️🧊🐾蝶豆花富士山奶凍 ($42) 🗻呢個奶凍真係令我驚喜,啲口感

🐾椰皇楊枝甘露小丸子配芒果雪糕 ($69) 🥭

🐾荔枝龍眼冰山 ($52)

🐾蝶豆花富士山奶凍 ($42) 🗻
呢個奶凍真係令我驚喜,啲口感Q彈得好正!蝶豆花嘅花奶味香濃,奶香四溢,令人唔想停口🙊 富士山奶凍係呢度嘅招牌,外表用蝶豆花做成富士山🗻 上面仲有紫薯奶蓋,模擬成雪山❄️ 每一口都滑嫩,奶蓋又唔會太甜,真係好平衡。整個奶凍可愛得嚟😚 清新唔膩,令人一口接一口,食完之後仲想再來一份! 🙌🏻

🐾豆腐味雪糕糯米 ($25) 🍦🍨
呢款糯米皮包住嘅豆腐味雪糕真係好特別,軟糯Q彈,入面包住冰涼嘅豆腐味雪糕🍦 外面仲有啲脆脆嘅朱古力碎🍫 實在好獨特!呢個雪糕糯米糍係現包即食,保持住新鮮感。除咗豆腐味,仲有芝麻、開心果同D24榴槤等多種口味,每一種都好吸引🙊

2025-07-18 0 浏览
新開的糖水店,種類多選擇,我試左芝麻糊椰皇燉蛋白,我本身超愛吃芝麻糊,這樣配合又幾有新鮮感,味道也不錯,值得一試。另外,香蕉雪糕窩夫,超好食,無得頂。最驚喜是試食開心果雪糕蛋糕,味道好特別,很出色。因為新裝修,店內燈光光猛,坐得舒適,地點又方便,所以會再來食。另外,最後試埋佢外賣開心果糯米糍,開心果雪糕好好味,有點黏黏地,感覺唔錯,雪糕最突出。總結,今晚的感覺唔錯,糖品美味可口,與朋友傾計坐得舒服,所以體驗良好。
2025-07-10
  • 芝麻糊椰皇燉蛋白
2025-07-18 0 浏览
超人氣甜品舖📍甜悅蝶豆花富士山奶凍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️個樣勁打卡able, 真係好似一個富士山咁!食落去個奶凍勁滑,奶味超濃,上面類似煉奶嘅醬勁好食呀!糖不甩⭐️⭐️⭐️⭐️入口軟糯,配埋花生碎同埋椰子碎口感層次豐富香蕉雪糕窩夫(配開心果雪糕)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個係即叫即做嘅,又係個樣勁打卡able! 窩夫好香脆,裏面又好軟熟,個窩夫仲要鋪滿咗朱古力醬同埋粟米片,個味道同埋口感都好豐富!香蕉嘅焦糖突出咗成個甜味!加埋個開心果雪糕真係超正呀!!荔枝龍眼冰山⭐️⭐️⭐️⭐️每粒荔枝都係勁大粒圓轆轆🥰食落係好清甜嘅荔枝味,配埋啲龍眼冰沙,真係好夾呀!!總結呢間餐廳真係超人氣,勁多人食啊!種類又係超級多,你諗到嘅,應該都可以食到🤣仲要每樣甜品都係唔甜!調味做得非常好,每個甜品都有佢獨特嘅味道💜
超人氣甜品舖📍甜悅
蝶豆花富士山奶凍⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

糖不甩⭐️⭐️⭐️⭐️
入口軟糯,配埋花生碎同埋椰子碎口感層次豐富

香蕉雪糕窩夫(配開心果雪糕)⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

荔枝龍眼冰山⭐️⭐️⭐️⭐️

總結
2025-07-15 0 浏览
經過見到職員密密整芭菲、雪糕糥米糍,都幾吸引中式糖水嚟講幾岩我口味,粉漿比例岩岩好,唔會太濃稠或太稀,入口夠香,甜度亦適中,面頭仲有一層果仁衣而西式甜品試左D24榴槤窩夫,仲額外+$3揀榴槤雪糕當日情況無網上講到窩夫比雪糕整到又淋又濕咁差,切開同食落口都仲脆,配面層少少殼物脆增加咗口感,而且配埋個榴槤蓉一齊食係幾正新出嘅雪糕糥米糍即叫即整,外皮煙煙韌韌唔會好厚,個人覺得芝麻雪糕香過榴槤,而且奶味係相對比較重
經過見到職員密密整芭菲、雪糕糥米糍,都幾吸引

而西式甜品試左D24榴槤窩夫,仲額外+$3揀榴槤雪糕

2025-07-14 121 浏览
搵到一間好多有好多唔同種類甜品嘅甜品店,環境溫馨,甜品每一款都靚到唔捨得食!椰皇楊枝甘露小丸子配芒果雪糕楊枝甘露濃郁香甜,芒果肉粒粒分明,西柚嘅酸甜同西米Q彈口感完美平衡,椰皇汁增添清新椰香,飲落好似置身熱帶!配上芒果雪糕,冰涼順滑,芒果香更突出!仲有軟糯嘅小丸子,咬落煙韌有嚼勁,甜而不膩鮮芒果汁乳酪清新又順口!芒果汁甜而不膩,果香濃郁,混入乳酪嘅微酸奶香,入口絲滑好似飲緊芒果奶昔!飲落清涼又解渴。呢款QQ雪見真係可愛到爆!外層糯米皮Q彈軟糯,咬開係士多啤梨同芒果餡,酸甜交織,果香爆棚!仲用朱古力醬畫上眼睛同嘴巴,士多啤梨點綴成「腳」,賣相超萌,少女心即刻爆發!食落甜美又有趣,係打卡同味蕾嘅雙重享受!焦糖巴斯克芝士蛋糕外層焦糖微苦香脆,內裡芝士濃郁creamy,入口即化,甜度啱啱好。配上曲奇雪糕,曲奇嘅香脆同奶香同芝士蛋糕好夾,食落好似雙倍幸福!買完單行到出去嗰陣時見到有個雪糕糯米糍,頓時覺得唔夠喉即刻嗌返一嚿。糯米皮軟糯Q彈,包裹住豆腐味雪糕,入口冰涼,豆腐嘅清香同微微甜味好獨特,食落清新唔膩!現包即食,口感新鮮
搵到一間好多有好多唔同種類甜品甜品店,環境溫馨,甜品每一款都靚到唔捨得食!

椰皇楊枝甘露小丸子配芒果雪糕

早幾日同朋友係旺角食完飯,揾到呢間甜品舖,見到都幾多人排隊,不過好彩等一陣就有位😙佢甜品選擇都幾多,中式同西式都有,仙草、芋圓、刨冰呢啲而家好流行嘅佢都有😍真係花多眼亂,樣樣都想試下😚🔻🍰焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕配鮮果$68開心果巴斯克蛋糕已經好吸引,佢仲要加埋焦糖係面,燒到勁脆勁有口感😍個cheesecake 唔會好漏,開心果味都重,呢個甜品都可以揀配雪糕😌好正😊呢個甜品原個預訂都得添,有5吋同7吋,平時想拎走同朋友慶祝生日都得🎂🔻🍡糖不甩$26咁啱見到呢個糖不甩就好想食下🤭好中意呢啲煙煙韌韌好似湯丸又好似小丸子咁嘅口感,出面沾左滿滿嘅花生碎同椰絲,甜度十足😆好味🔻因為天氣熱好口渴,所以叫左兩杯飲品🥤,分別係鮮芒果汁乳酪$48 🥭同埋芝士奶蓋西瓜飲$38🍉兩杯睇落都好正,芒果乳酪甜度適中飲落好milky, 西瓜汁係夠鮮甜,面頭仲有厚厚嘅芝士奶蓋🤩好好飲🔻最後仲試左佢新出嘅雪糕糯米糍($25/1球,$40/2球)有幾隻味:豆腐/芝麻/開心果/D24榴槤,其實隻隻味都好吸引,最後揀左隻比較特別嘅豆腐味,佢出面係糯米糍嘅皮,入面就包住豆腐味雪糕,出面仲有啲好cruchy嘅朱古力碎,個人覺得
🍰焦糖開心果巴斯克芝士蛋糕配鮮果$68
🍡糖不甩$26
🔻
最後仲試左佢新出嘅雪糕糯米糍($25/1球,$40/2球)有幾隻味:豆腐/芝麻/開心果/D24榴槤,其實隻隻味都好吸引,最後揀左隻比較特別嘅豆腐味,佢出面係糯米糍嘅皮,入面就包住豆腐味雪糕,出面仲有啲好cruchy嘅朱古力碎,個人覺得幾好食,豆腐味好重,仲要即叫即包🫣必試👍🏼
2025-07-04
2025-07-10 109 浏览
每次吃完飯或者睇完戲最期待就係去食甜品🍨今次起旺角第二次食呢間甜悅,好值得好好記錄下來✨✨我之所以咁中意呢間甜品店,係因為佢地有好多選擇,有中式、西式、綿花冰等,而且仲可以追加其他配料,好個人化製作咁😙所以今次我都唔客氣地又加小丸子又加芋圓🤣炎炎夏日食到即製凍冰冰甜品真係好幸福,佢地不論奶凍定雪米糍都勁正😋滑嘟嘟又煙韌,而小丸子同芋圓好彈牙好咬口!香蕉pancake好香甜~sweet sweet🩷椰皇海底椰雪耳津梨桃膠就好清潤,甜度岩岩好💕我地仲外賣左個豆腐雪糕糯米糍返屋企食🤣真係甜足一整晚🤤而且仲有coupon送添呀~勁開心仔🥰💛💛💛💛💛💛💛💛以下係我所點的食物🤤🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡🧡椰皇海底椰雪耳津梨桃膠芒果奶凍+小丸子芒果糯米糍配豆腐雪糕+芋圓香蕉pancake豆腐雪糕糯米糍💛💛💛💛💛💛💛💛
每次吃完飯或者睇完戲最期待就係去食甜品🍨
今次起旺角第二次食呢間甜悅,好值得好好記錄下來✨✨
所以今次我都唔客氣地又加小丸子又加芋圓🤣

滑嘟嘟又煙韌,而小丸子同芋圓好彈牙好咬口!
香蕉pancake好香甜~sweet sweet🩷
椰皇海底椰雪耳津梨桃膠就好清潤,甜度岩岩好💕
我地仲外賣左個豆腐雪糕糯米糍返屋企食🤣
真係甜足一整晚🤤