2022-06-12
經網上朋友介紹我食今次依間蛋包飯專門店-生原創夜晚七點鐘去,明明晚餐時間都無人排隊,望入去得2台客(隔離間神full house,外面排左十幾個),心諗會唔會中伏呢🙈 但我都膽粗粗咁入左去間舖個裝修係好日本feel,蛋包飯店以旦為主題, 牆上面有用蛋切咗個蛋字出嚟既擺設,係幾有特色,有興趣可以打卡影下相。店員見我一位就帶我去bar台坐,都好坐,bar台放左好多達摩既擺設點左網上好評既鰻魚蛋包飯,加左18蚊轉左流心蛋上菜速度都幾快個飯黎到時個賣相似京都果間蛋包飯達人,個侍應會幫你介開個流心旦,個feel exactly 就係京都果間咁, 切開個蛋嗰刻呢啲蛋漿真係會流出來既,個侍應仲好貼心咁問我駛唔駛加紫菜粉,心諗緊係老西都加啦好勒到重點,味道如何呢?老實講佢唔值百六蚊,頂多一百先講個鰻魚炒飯個味道偏鹹(可能重口味既朋友會岩),裡面既鰻魚又好少,得幾舊,唔似得只做外賣炒飯既<米米食>每淡都有但只賣60蚊仲可加埋牛肉炒飯底正常濕度,有幾濃既洋蔥味再講個流心蛋,ok滑,可惜佢無咩蛋香,如果主打係蛋既話佢真係要加油整體黎講,可以接受,但價錢偏高,未必會有下次,聽聞午餐會平好多,鐘意食蛋包飯既朋友
點左網上好評既鰻魚蛋包飯,加左18蚊轉左流心蛋
上菜速度都幾快
好勒到重點,味道如何呢?
老實講佢唔值百六蚊,頂多一百
先講個鰻魚炒飯
炒飯底正常濕度,有幾濃既洋蔥味
整體黎講,可以接受,但價錢偏高,未必會有下次,聽聞午餐會平好多,鐘意食蛋包飯既朋友可以午餐先黎試