6天前
.#foodie #hk #hkfoodie#HTB美食推介【📍太子|低調高手地道崩沙腩】🐨崩沙牛腩河粉 $54推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐識食牛腩一定揀崩沙腩食!!崩沙腩淨係睇到都已經覺得好吸引,份量超級多,直程係鋪滿咗成個面,比起一般牛腩相對地牛味會再重一啲、脂肪比例會高一啲,整體口感軟腍食到油香!!另外嗌崩沙腩仲會附送埋其他麵要加$8先食到嘅蘿蔔,蘿蔔清甜冇渣,煮得好腍身吸晒湯汁~.🐨雲吞 雙拼+$8 推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐⭐雲吞皮薄入口順滑,係傳統一啖一口嘅款式!豬肉同蝦嘅比例調配得啱啱好,豬肉有預先醃過,蝦肉就鮮甜彈牙~小編仲貪心地試埋佢哋嘅辣椒油,麻香配後勁嘅辣,建議大家都可以試下....🐨柚子蜜 +$8推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐餐廳有好多多款唔同嘅飲品,可以提供,全部都係一般茶餐廳嘅款,見到比較多人嗌嘅係支裝汽水,滿滿嘅童年回憶。今次叫嘅柚子蜜,非常之足料柚子味濃,蜜糖夠甜唔會好搶~——☼——☼——☼——☼——☼——田記魚蛋牛腩專門店 📍地址:太子塘尾道201號華安樓地舖🐨推薦度:😋😋😋😋/5 🪸環境:👾👾👾👾🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻📸食物打卡度:💡💡💡💡🛠️分類:#HTB太子 #HTB港式.#太子
#HTB美食推介
🪸環境:👾👾👾👾
🗣️服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
📸食物打卡度:💡💡💡💡
🛠️分類:#HTB太子 #HTB港式
#太子美食 #太子 #粉麵 #魚蛋 #牛腩 #崩沙腩 #美食推介