2024-05-21 400 浏览
店舖不起眼,時間未到6點,仲可以食lunch餐叫咗個干鍋跟飯,同埋酸菜魚寬粉(加3蚊)干鍋叫咗肥牛、豬頸肉、蓮耦、花菜惹味,肥牛有啲un,其他都唔錯飯稍為淋咗啲,唔夠乾身酸菜魚湯都夠味,但寛粉比較少,魚份量反而多越夜越多人,平時無咩留意呢間,可以一試
店舖不起眼,時間未到6點,仲可以食lunch餐
叫咗個干鍋跟飯,同埋酸菜魚寬粉(加3蚊)
干鍋叫咗肥牛、豬頸肉、蓮耦、花菜
惹味,肥牛有啲un,其他都唔錯
飯稍為淋咗啲,唔夠乾身
酸菜魚湯都夠味,但寛粉比較少,魚份量反而多
越夜越多人,平時無咩留意呢間,可以一試
2024-05-03 456 浏览
次次過黎旺角都一定要黎呢間度食川菜。正宗唔正宗就唔知,我剩係知道好岩我胃口,同埋呢度好多食客都係講國語既,應該正宗掛。次次黎都係食香鍋,呢度香鍋一流,好岩我口味。今次試下酸菜魚,反而有d失望,但我都可以送晒碗飯,味道正常但唔係話好好味,魚質都爽滑既,硬係個湯就唔係好岩我胃口。睇黎下次再黎我都係食番香鍋同小菜。個人最中意呢度既豬頸肉,肥腸,菜花

個人最中意呢度既豬頸肉,肥腸,菜花

• 麻辣香鍋
2023-12-15 486 浏览
個日晏就黎 點之排曬隊 因為趕時間所以就無食 今次夜晚唔洗等位所以就黎試下 佢晚餐價錢都幾抵每個小菜都包飯 飲品就加8-10全部食物都叫小辣 可以迎合番香港人嘅口味佢全部既菜都唔辣 如果鍾意食辣就可能要叫中辣以上相比其他川菜餐廳 佢既食物無咁濃味 同味精無咁重
個日晏就黎 點之排曬隊 因為趕時間所以就無食

佢全部既菜都唔辣 如果鍾意食辣就可能要叫中辣以上
相比其他川菜餐廳 佢既食物無咁濃味 同味精無咁重
辣子雞
酸辣土豆絲
题外话/补充资料: 我星期六,7點去食都唔洗等位 有8成full 如果想試川菜又唔食得辣既人可以一試
2023-08-26
辣子雞
酸辣土豆絲
  • 酸菜魚,
2023-12-12 368 浏览
間唔中都好想食一啲麻辣啊酸辣啊一啲正宗菜,某一日誤打誤撞嚟咗旺角呢一間餐廳食嘢,入到去之後發現Menu上面嘅菜單都係平時食開嘅嘢咁就叫咗個麻辣香鍋,一食之後就話感覺上晒嚟,成日都好掛住嗰種麻辣味,之後間唔時都會過嚟食,反而酸菜魚冇乜驚喜,可以集中叫佢啲香辣嘅菜式

酸菜魚寬粉
酸菜魚寬粉
2023-10-06 394 浏览
唔食得辣嘅我都食到上癮嘅香鍋😂 想食川菜,旺角就有一間正宗又抵食嘅! 基本上冇乜一碟過百嘅川菜,仲要份量又多,大件夾抵食🤪香辣小辣香鍋: 雞翼,蓮藕,薯仔片,豬頸肉 $84只要揀4個餸就會包一碗白飯🍚 入面仲有啲炸黃豆粒粒增加口感🤓 全部材料都有炸過先炒,所以食落超香口🤤 雞翼係極推薦,單邊雞翼食落方便再加上脆香嘅外皮💯 薯仔片炸完後食落似食緊厚身嘅薯片,外脆內軟好出色😍 蓮藕比起其他餸就更痴到啲調味料,每啖食落都係唔健康係勁勁勁好食😝 豬頸肉不過不失,份量好多,食極都仲有😂水煮牛肉 $88呢款都有包白飯🍚 今次揀咗小辣🌶️ 入面有嫩牛肉,芽菜,寬粉,青瓜🥒 牛肉嘅份量比得好慷慨,牛肉嫩滑入味😎 再加埋芽菜青瓜食落就更清新健康啦👍🏻

香辣小辣香鍋: 雞翼,蓮藕,薯仔片,豬頸肉 $84

水煮牛肉 $88

2023-07-15 457 浏览
吃了两年的川菜小馆子!想吃辣的时候不知道去那家就会来这家的程度!麻辣香锅和麻辣烫都属于平价料足口味蛮重的!蛮正宗的感觉!当然不排除厨房阿叔手抖下多了盐🧂!但大多数时候菜品水准都很不错!香香辣辣~超级下饭!食材选择也蛮多的!我们每次必点嫩牛肉鸡脆骨牛百叶还有土豆和莴笋!都超级入味 人均💰50-100,100能吃的很撑那种!

人均💰50-100,100能吃的很撑那种!
2022-09-25 1106 浏览
味道好吃的,無意中在旺角逛著逛著發現的店,裡面人坐的蠻多的點的是麻辣香鍋中辣,味道挺香,就是份量不多。關於服務員的態度,有一位女收銀員感覺態度會比較兇,特別是在忙起來的時候hhhh雖然不是對我們兇,是看到她對其他客人的態度比較沒耐心
味道好吃的,無意中在旺角逛著逛著發現的店,裡面人坐的蠻多的
2022-08-26 751 浏览
呢一間位於旺角女人街嘅一間川菜 絕對係平價又好食嘅川菜餐廳👍🏻🌶 平時返工我都成日見呢一間外賣 真係非常欣賞就算叫一碗佢都會送外賣俾你 因為相比旺角有好多其他餐廳有低消先會送🫣而我每次必叫既酸菜魚 味道非常濃郁 亦都有機會再揀辣到 以我叫咗中辣 配埋個酸菜 酸酸辣辣真係好開胃 🥰👏🏻佢啲魚亦都冇骨㗎 就算有都係間唔中先會有一夠有一兩條骨 就算係唔識食魚骨嘅人都非常之啱食👍🏻👍🏻讚 啲魚除咗唔腥之外仲非常之滑另外再可以加配料係酸菜魚🐠入面 而我今次就加咗肥牛 同埋萵筍 🌟

外卖送餐
2022-08-21 586 浏览
一路都以為係香港食川菜起碼都要三百埋菜但朋友就推薦左呢間 話又平又好食😋環境衛生都ok 未到話超級乾淨但一分錢一分貨就唔好要求咁多啦~今次就叫左個香辣干鍋 (小辣)呢到既小辣係平時食唔到辣既人都食到!夠惹味🌶送飯一流🤤🤤我哋兩個人食 加左六個餸( 薯粉,豬頸肉,牛肉,肥腸,娃娃菜,午餐肉)大部分都幾好 份量都足又入味✨除左薯粉 份量少得黎好碎揾左勁耐先揾到😅而且唔煙韌偏冧香辣干鍋 / 二人份- 6餸- 2白飯( 本身包左一個唔夠食🤣 )- 2杯凍檸茶Total : $ 94.5 per head
一路都以為係香港食川菜起碼都要三百埋菜
但朋友就推薦左呢間 話又平又好食😋
環境衛生都ok 未到話超級乾淨
但一分錢一分貨就唔好要求咁多啦~

今次就叫左個香辣干鍋 (小辣)
呢到既小辣係平時食唔到辣既人都食到!
夠惹味🌶送飯一流🤤🤤
我哋兩個人食 加左六個餸
( 薯粉,豬頸肉,牛肉,肥腸,娃娃菜,午餐肉)

大部分都幾好 份量都足又入味✨
除左薯粉 份量少得黎好碎
揾左勁耐先揾到😅而且唔煙韌偏冧
香辣干鍋

香辣干鍋 / 二人份
- 6餸
- 2白飯( 本身包左一個唔夠食🤣 )
- 2杯凍檸茶

Total : $ 94.5 per head

2022-08-16
香辣干鍋
2022-08-12 567 浏览
旺角真係好多平民美食 今次依一間店 我地都食左幾次味道正宗 地道 晚市好多三五成群亦都好多學生 常見餐廳滿座 愛辣者必試 尤其係香鍋 真心推介 推介 腐竹 豬腸 蓮藕 豬頸肉 都係好食既 配料好入味 有鍋氣 麻辣鮮香具備 好味到要加多碗白飯 加埋個汽水或者啤酒真係冇得彈 至於辣度 少辣對我呢種唔係好食得辣既呢講岩岩好 中辣以上都叫過 愈食愈辣 唯一缺點 唔夠麻  佢個量幾多 好多料 有香腸 牛柏葉 豬血 芽菜 午餐肉⋯⋯煮埋一鑊 我地覺得香鍋濃味D 又香D 好食過毛血旺 呢個係正常普普通通 雞係嫩滑 可能食完香鍋同毛血旺味覺麻木左 覺得佢冇咩辣味同香味 下次有機會 會想試下 酸菜魚 或者 水煮牛 都見好多枱 有叫 ~
旺角真係好多平民美食 今次依一間店 我地都食左幾次

味覺麻木左 覺得佢冇咩辣味同香味

2022-08-09
午市精選香鍋
自選香鍋
旺角舊區真的太多平價美食了,不僅便宜份量好大,味道還很地道。今天跟大家分享一家超級便宜的川菜——百分味,絕對震撼你的味蕾。這家川菜館從老闆、廚師都是四川人。菜單上品種繁多,每一樣都很吸引人,價格都在45到70之間,餐牌有不同的川式菜品,有香鍋、麻辣燙、各式四川小炒等,同時亦有不同的港式炒粉麵飯可選擇,價錢十分經濟實惠。我們點了雞肉和牛肉兩個乾鍋套餐,配了兩碗白飯,真的太下飯了。☑️記得,飲品🧃必點百香果,配上這川菜,簡直絕配了。中午時間到啦,趕緊去吧。
☑️記得,飲品🧃必點百香果,配上這川菜,簡直絕配了。
中午時間到啦,趕緊去吧。
2022-05-12 361 浏览
我覺得啲嘢好好食,除此之外之餘,老闆娘同員工態度唔差,當然唔係話好笑容可掬,但係都好友善,可能係因為我地一班禮貌好嘅學生去食。我覺得評論入面有啲係有少少苛刻嘅……
2021-12-31 654 浏览
等了1个多小时,干锅分量非常小,感觉点4个菜和6个菜没有差别,加上很多辣椒,却连他家的小锅都装不满。单点的油麦菜和撒在上面的香菜差不多。已经那么少分量还少了一份肉(结账时说明后扣除了那份肉钱)。味道中规中矩。
2021-12-28 514 浏览
今日同大家介紹呢間位於旺角通菜街川菜,附近兩條街食店林立,如不是同事介紹,絕不會選擇呢間外賣自取有8折同埋減$10蚊,折完都要$62揀左個五餸嘅麻辣燙配一碗白飯,窩荀、大豆芽、牛肉、蓮藕、花菜配菜當中,大豆芽同窩荀嘅份量極少,而且窩荀切得極薄,不得不讚佢嘅刀工湯底辣味就夠嘞,咸味都夠,雖然食到好多花椒,不過就無乜麻味亦無乜香味今次唔係堂食,不過入去坐底等外賣個陣,感覺個環境都唔係太舒服,一黎燈光較暗沉,二黎枱櫈好似有d立痴痴令人感覺好似唔太衛生,客人亦都唔多。CP值比較低,我諗我下次都唔會再幫襯

外賣自取有8折同埋減$10蚊,折完都要$62
揀左個五餸嘅麻辣燙配一碗白飯,
窩荀、大豆芽、牛肉、蓮藕、花菜

湯底辣味就夠嘞,咸味都夠,雖然食到好多花椒,不過就無乜麻味
亦無乜香味
令人感覺好似唔太衛生,客人亦都唔多。

CP值比較低
,我諗我下次都唔會再幫襯

2021-12-19 374 浏览
和朋友两个人点了一个自选香锅和炒蔬菜。等了50分钟,催了三次才上香锅。香锅吃完了蔬菜都没上。体验感差。服务员态度一般,服务员人数不足。有个服务员看见我挥手也不理我