2017-08-01
上網睇到百利又開返,特登約返一班前同事去打邊爐,裝修咗之後光猛咗好多,尤其係個廁所真係乾淨左。海底椰子鮮雞鍋🍲$138食之前大家都好順手飲左幾啖湯先,個湯底好鮮甜,完全冇味精,好搞笑嘅係我哋大家都好驚訝不停係湯度搵隻雞喺邊,之後嗰侍應就拎成隻雞俾我哋。雞肉偏鞋口,肉質一般,都純粹為咗吊味。手切本地肥牛(大)🐂$280蝴蝶型肥牛今次較為失望😕,佢較一般嘅肥牛厚身,所以滾嘅時間都要比較耐一啲,牛肉味重但係偏un,同之前食開嘅質素跌咗。安格斯肥牛(細)🐂$160今次估唔到外地牛肉略勝,食落肉質較為嫩滑,脂肪分布分明,牛味亦都好夠。炸魚皮$32太好食嘅關係😍😍我哋前後叫咗兩碟,魚皮勁大條,好脆口,但比街外邊嘅魚皮口感更好。手工鮮蝦🦐水餃$65水餃非常紮實👍🏼👍🏼,唔會咬嘅時候散開一舊舊,入邊嘅餡好足,好大嚿蝦,不過都為成8蚊一粒水餃都唔平。
海底椰子鮮雞鍋🍲$138
手切本地肥牛(大)🐂$280