2018-04-01 120 浏览
位於西環做街坊生意的中菜館,竟然係隱世食蟹專門店,未入門已經聞到陣陣炒蟹味😮百味鮮貫着不鮮不食的宗旨,單睇餐牌就有各式形式的煮蟹方法,果然是專門店頭盤點了麻辣豬手和凍螺,調味不錯,作為頭盤幾惹味,令我地食慾大增不知不覺食哂成碟😋主角係避風塘炒蟹,少辣🌶,講真賣相色香味都吸引🤤,係幾好食,但份量唔多,蟹的size不算大冰鎮咕噜肉,呢個菜正呀,好好食👍🏻👍🏻,但建議大家趁熱食,放耐左糖醬型固左會變成蜜芽糖咁...另外點了蟲草花浸時菜和避風塘炒粉,不過不失,炒粉略咸左少少。整體不錯,食蟹食到我們食指大動! 👍🏻眼見隔離每枱都是點避風塘炒蟹的。😂😂

2018-02-26
朋友仔話西環有間正菜館,話一定要去試下! 究竟係乜東東? 朋友仔無講,只係同我講間野叫百味鮮, 係香港大學mtr站行過去10mins,叫我準時出現…究竟有咩正野先?其實果晚係平日,不過見唔少街方同HKU學生。朋友仔話呢度咕嚕肉同橋底辣蟹最出名,一定要食!冰鎮咕嚕肉 - 真係好amazing,好味到震! 每粒咕嚕肉都掛滿糖漿,充滿蜜糖香味!咕嚕肉極之脆口,外脆得來,裡面起左骨,啖啖肉之餘,食落去口感似拔絲做法,入口即溶! 講真咕嚕肉食得多,我自己亦整個,但每每炸得好硬,或者個汁唔夠掛! 但呢味咕嚕肉唔單止掛,而且可以做到拔絲效果,真係不得之了! 難怪佢要冰鎮住,否則就拉唔起絲,無左個效果! 一絕啊!避風塘炒辣蟹 - 確實係幾好食既,亦係呢度出名之作。不過可能我愛蒸蟹多于炒蟹,所以總覺避風塘既惹味雖然好食,但賞鮮就不及蒸啦。整體呢味橋底辣蟹,好香口,蟹肉爽甜!唔錯!不過果晚咕嚕肉真係俘虜左我把口…完全想再去食多次
究竟有咩正野先?

不過果晚咕嚕肉真係俘虜左我把口…完全想再去食多次

• 冰鎮咕嚕肉
2018-03-28 557 浏览
位於西環石塘咀,老實說地方不算就腳,但我們駕車過去附近都有幾個停車場,所以都方便。朋友住附近,一直推介這家百味鮮。既然過來聚一聚,就試一下吧!坐底都八點了,估不到真係坐無虛席,證明食物質素比地點便利更為重要!先來個冷盤,話梅豬手,入味之餘口感彈牙,很不錯 !蒜香東風螺都非常開胃,以醬油浸過,而且爽口到不得了。一粒接一粒放入口,欲罷不能 ⋯⋯之後就到蟲草花浸菜心,有驚喜!因為本身個湯味道鮮甜,亦不似有味精,加上健康的蟲草花去浸菜,絕對俘虜了我們四人的胃啊 ~黑松露蛋白炒飯是另一個驚喜,炒飯粒粒分明,夠乾身,黑松露味不會濃到吃不到其他調味。朋友吃了兩碗後還說要回家照辦煮碗再煮了 !BBQ風味豬仔骨味道比較濃,我本身不太喜歡吃豬仔骨,但都吃了幾件呢~接著蒸黃花是很特別地用上炸蒜來蒸,很惹味呢 !當然野生黃花就不可能了,但沒有雪味亦沒有過火,喜愛蒸魚的我就必定很快把它吃掉啦 !最後來的是避風塘炒蟹,炸蒜一百分呀 !!!用來送飯一流!!!蟹肉扎實,但不夠入味,如果辣一點相信會更美味 !這裡最讚的是服務,店員十分貼心親切有禮,絕對是令我們會再去的原因之一!而且這裡的菜式獨特,CP值又高,是同朋友相

先來個冷盤,話梅豬手,入味之餘口感彈牙,很不錯 !

這裡最讚的是服務,店員十分貼心親切有禮,絕對是令我們會再去的原因之一!而且這裡的菜式獨特,CP值又高,是同朋友相聚的好地方啊 ~
2018-03-15
2018-03-23 493 浏览
朋友搬到西環去,到他新居拜訪後,他說帶我們去吃蟹,聽到已經流口水了🤤朋友新居在香港大學站附近,由地鐵站行到餐廳只需幾分鐘的時間,很近!餐廳裝修簡潔,是一家中菜餐廳🍴餐廳有小食、小菜、炒粉麵飯都有,選擇很多!這裡出名的是蟹,有多種煮法任君選擇👍🏻冰鎮咕嚕肉給它的造型迷倒了!~~ 大家看到也嘩然! 餐廳配以冰鋪底,上菜時噴出煙霧,感覺飄逸, 其實那煙霧是乾冰而成,那時候飄來陣陣的酸甜味道! “相機食先” 後大家都急不及待拿起快子!外層炸得非常鬆脆,肉質鮮嫩,醬汁酸酸甜甜的,味道調得剛好,而且每一粒肉都被那醬汁包住,好吃到不得了!不過一定要盡快吃,要不然外層的麥芽糖就會變硬而不好吃了! 這個咕嚕肉可算是我吃過最好吃的,真的!這個必定要來試! 避風塘炒蟹朋友不太吃辣,但不辣又怕不夠惹味,所以我們點了一個小辣的!這炒蟹肉質爽口彈牙,非常鮮甜,啖啖肉,配有大量炸蒜非常惹味,喜歡吃蒜的我,更以炸蒜點炒蟹一起吃,好吃到停不了!~雖然餐廳提供了鉗給我們吃蟹,但其實廚師已經幫我們開了少少外殼,所以都可以不需要用鉗,很方便! 蟲草花浸時蔬小菜是必點的,來一個蟲草花浸時蔬!是日時蔬為菜芯,新鮮爽甜,配上蟲草花

冷鎮咕嚕肉

蟲草花浸時蔬

小菜是必點的,來一個蟲草花浸時蔬!是日時蔬為菜芯,新鮮爽甜,配上蟲草花,健康之選!

水蟹粥

今天來吃蟹,吃了避風塘炒蟹外,還點了水蟹粥。水蟹粥味道鮮甜,把蟹的鮮融入粥裡,粥煮得很綿,吃了一碗已有飽的感覺。

最後還有甜品 – 燉蛋
燉蛋

吃飽飽,過一過馬路就有巴士回九龍,剛好我們去到就有車,幾方便~

冷鎮咕嚕肉
2018-03-22 786 浏览
最近同朋友們去西環幫襯左一間餐廳, 最初以為只係有啲小菜食下, 估唔到原來間餐廳食蟹都好似幾出名, 門口仲有唔少雜誌報道的介紹. 喜愛食海鮮的我們當然要ORDER下啲蟹黎食下啦~  話梅醉豬手 未食前已聞到陣陣酒香. 豬手煮得非常入味, 酒香馥郁芬芳, 而且仲有話梅獨特的酸酸甜甜味道, 非常好味. 豬皮口感Q彈爽身, 而筋位&肉質就偏軟腍, 食落清爽完全冇肥膩的感覺.  蔥燒龍躉球 用京蔥, 洋蔥爆炒龍躉球, 鑊氣夠哂香. 龍躉球肉質鮮嫩, 口感嫩滑又啖啖肉同膠質, 都幾好味 D醬汁仲好惹味, 好適合餸飯.  冰鎮咕嚕骨 咕嚕骨鋪在冰塊上, 再加上有乾冰的噴煙效果, 令人產生一種“騰雲駕霧”的感覺. 味道酸酸甜甜的咕嚕骨放入口中, 外脆內軟,肉汁豐富. 外層的脆糖凍冰冰咁, 而內層的嫩肉就熱辣辣, 口感相當有趣, 簡直有冰火交溶的感覺.  避風塘炒蟹 大大隻的肉蟹左除左非常吸睛外, 當然仲要係啖啖肉啦. 蟹肉肉厚口感彈牙爽口, 味道鮮甜. 加上用左大量炸蒜和辣椒炒, 所以蟹肉除左鮮甜外, 仲非常之香辣惹味, 蒜香飄逸稱. 令人吃完蟹之後仍想啜指回味, 簡直色香味俱全.  啖

話梅醉豬手

蔥燒龍躉球
D醬汁仲好惹味, 好適合餸飯.

冰鎮咕嚕骨

啖啖大肉蟹鉗

水蟹粥
金黃色的粥底香滑軟綿得來帶有清甜鮮味, 其實齋食粥底都已經十分夠味道, 放入口裡的每一口粥都有滿滿的、很鮮的甜鮮味! 而煲粥的水蟹都唔錯, 雖則唔係十分之大隻, 但蟹肉卻飽满又鮮甜, 夠新鮮~

最後食返個清清地的 “蟲草花浸菜芯”.

蟲草花新鮮爽口, 而菜芯大棵得黎清甜冇渣.
  • 話梅醉豬手
  • 冰鎮咕嚕骨
  • 避風塘炒蟹
住附近一直都好想食呢間「百味」,經常性滿座,連平日都係,更何況星期五六週末,所以一定要訂位,唔訂位真係唔洗諗。襯食團年飯,媽咪想食蟹,所以揀左呢度,星期四平日都全場爆滿,果然好生意。餐廳職員都好熱心介紹,咁忙都勤力換碟,上菜都好快。食蟹前先黎飲碗靚湯,蟲草花燉雞湯,滿滿嘅湯料,非常足料,湯好鮮甜滋潤,真材實料原汁原味,功能養顏益腎,補肺養肝,還能增強人體免疫力,真正暖心又補身,冬天最啱就係滋陰養肺。歎完靚湯,當然到期待已久嘅避風塘炒蟹。避風塘炒蟹, 熱辣辣嘅蒜蓉香噴噴十分香口 , 而蒜蓉覆蓋了整隻蟹,份量十足,蟹大大隻,新鮮有鮮味,肉質鮮嫩,由其是蟹鉗,啖啖肉,十分滿足,小辣十分惹味。炸蒜香辣不嗆喉,食左幾啖,像上了癮一樣,用黎送飯都一流!!蒸馬友,大大條多肉又無乜魚骨,好鮮美,火喉控制得啱啱好,好味!!炒豆苖,大大碟,鮮嫩翠綠,簡單淋上熟油,味道已十分鮮甜,最愛這種簡單的烹調方法。呢餐全家人都非常滿足,會再encore!!

餐廳職員都好熱心介紹,咁忙都勤力換碟,上菜都好快。

歎完靚湯,當然到期待已久嘅避風塘炒蟹。

呢餐全家人都非常滿足,會再encore!!
蟲草花燉雞湯,滿滿嘅湯料,非常足料,湯好鮮甜滋潤,真材實料原汁原味。
避風塘炒蟹, 熱辣辣嘅蒜蓉香噴噴十分香口 , 而蒜蓉覆蓋了整隻蟹,份量十足。
蟹大大隻,新鮮有鮮味,肉質鮮嫩,由其是蟹鉗,啖啖肉,十分滿足。
2018-02-08
庆祝纪念
团年饭
  • 蟲草花燉雞湯
  • 避風塘炒蟹
  • 蒸馬友
  • 炒豆苖
2018-03-17 125 浏览
印象中同朋友過海食飯多數都係銅鑼灣灣仔多又真係冇幾多次出西環食飯 印象中十隻手指數都數得哂 今晚其實我都係唔知頭唔知路同事話想食蟹 話呢間正要試一試 誤打誤撞就去左去到坐底望望餐牌 果然係用蟹黎做生招牌既食店餐牌有好多唔同烹調蟹既方法講蟹之前先講下其他小食熱下身芥香雲耳仔原本以為只係用醋製作既小食食多幾啖 食真d原來仲有芥末 (利申:我冇睇到個菜名 哈哈)感覺好特別 雲耳爽口 醋同芥末crossover既味道又特別蒜香凍螺老老實實 呢個如果配合啤酒 真係一流蒜香汁入哂味 食完一隻就會好快想撩另一粒出黎食濃湯龍躉浸菜心都係個句 依家少機會食菜 所以出得黎食飯一定會叫返個菜而呢個菜心個濃湯 好味到我地每人都飲左d而龍躉既魚肉肉質非常扎實入味 而且冇骨真係岩哂我呀黑松露蛋白炒飯雖唔係第一次食 但係今晚呢個炒飯都炒得相當不俗 炒得乾身之餘又香噴噴重點係 用佢黎配合黎緊我講既呢個主菜真係絕配!冰鎮咕嚕骨上菜時配合乾冰 擺低時見到用左好多冰黎墊底咬落去 醬汁甜甜酸酸 外層表皮非常非常脆口真係唔係咁易食到 可能係得食過最好味既咕嚕骨 真係冇吹水到主菜喇 我地呢就叫
印象中同朋友過海食飯多數都係銅鑼灣灣仔多

而呢個菜心個濃湯 好味到我地每人都飲左d
而龍躉既魚肉肉質非常扎實入味 而且冇骨
真係岩哂我呀

黑松露蛋白炒飯

重點係 用佢黎配合黎緊我講既呢個主菜真係絕配!

冰鎮咕嚕骨

上菜時配合乾冰 擺低時見到用左好多冰黎墊底
咬落去 醬汁甜甜酸酸 外層表皮非常非常脆口
真係唔係咁易食到
可能係得食過最好味既咕嚕骨 真係冇吹水

到主菜喇 我地呢就叫左個最傳統 但係最受歡迎既食法

避風塘炒蟹 (少辣)

先講份量 蟹蓋差唔多有我隻手掌咁大
蟹鉗真係啖啖肉 配合埋炸蒜食 真係食到停唔到
呢度雖然俾埋個鉗我地方法我地食蟹
但係其實廚房幫我地整開左少少外殼
所謂食都好方便

埋單之後行前幾步就有隧巴過返海
非常方便 大家過開黎 真係可以一試呀!
2018-03-17 92 浏览
朋友住西環,係都要約我去西環食飯,極力推介呢間佢屋企附近的餐廳,放工搭左成個半鐘車呀~~~今日4個人點左避風塘炒辣蟹,平價小店黎講真係好有誠意呀,賣相好好呀!味道仲好好添,調味教得好好 ,辣度都岩岩好。。。叫左小辣,唔食辣既朋友都食到,蟹肉好好味,好入味,仲啖啖肉,好新鮮呀~~前菜好好味。。芥末凍螺好出色,好有驚喜呀!時菜淨龍躉都你一食令我地(嘩)一聲,龍躉爽滑鮮味足,湯頭非常鮮甜~~👍👍最令我驚喜同大讚係呢個冰鎮生炒骨呀~~出曬煙咁,以為都係呃like野,點知一啖入口,不得之了,外皮爽脆,肉質內嫩,汁剛好掛住每一粒肉,酸甜度十分岩岩好,由細到大我最愛食生炒骨/咕嚕肉...基本上冇人反對我都一定要叫,呢個係食過最好食list的3甲之一真係不枉我搭咁耐車山長水遠咁去到西環~~~百味鮮辣蟹 "掂"

前菜好好味。。芥末凍螺好出色,好有驚喜呀!

最令我驚喜同大讚係呢個冰鎮生炒骨呀~~

2018-03-08 246 浏览
好日都唔入西灣,今次去朋友屋企,佢book左呢間係佢附近嘅百味鮮,話好多小菜都好好食,誠意推介。一睇menu親已經覺得好好味,好有避風堂感覺。炒螺炒蟹,睇見都想食。我等朋友發辨,坐定定等食。一開始黎左兩個前菜先,就係蒜香凍螺同埋麻辣凍豬手。平時好少地方有得食呢d 菜色,已經有6-7年冇食過。個凍螺好好食,今面已經係入晒味,蒜香好濃,秒速清晒。平時唔係好食豬手嘅我都覺得呢個凍豬手好食。佢個汁有d 人口水雞個汁,好香,少少辣,食豬手有d似食凍雞腳咁,食汁多過真係食肉😂之後就有呢個青芥牛立方,呢個好特別,佢有少少似washabi 味沙律炒牛肉粒,一開始好開胃,慢慢就會有washabi攻鼻感覺出左黎。牛肉粒都算好多同埋嫩身唔硬。金銀蛋浸生菜係最有驚起,佢同出面食個d 唔同,個湯可以飲埋,勁甜勁香好好飲。佢入面仲有一條條咸蛋黃,好有口感好好食,真材實料。一定要叫。之後主角就到喇,新加坡炒辣蟹,我地叫少就,辣所以唔算辣,個汁有dd似蕃茄。個蟹肉係極級嫩滑,一d都唔「鞋」。size亦都好合理,蟹夾都有成隻手掌咁大ga.當然仲有我最愛黃金蝦啦,隻隻都好大隻,有5-8.6隻咁多。咸蛋黃香味一上枱就嗅到喇

麻辣凍豬手

青芥牛立方

金銀蛋浸時蔬

新加坡炒辣蟹

當然仲有我最愛黃金蝦啦,隻隻都好大隻,有5-8.6隻咁多。咸蛋黃香味一上枱就嗅到喇。蝦炸得好香脆,成個殻都食得,我地連d 脆脆都唔放過,食晒。
黃金蝦

最後朋友驚我地唔夠飽就叫左個炒米,其實我已經食唔落喇。同行朋友話好食,清清地,炒米乾身唔濕,亦都有好多搖柱仔。
漁村風味炒米

今次食飯好有驚喜,依家好少餐廳做呢d菜色,而呢到價錢唔貴但係味道一流,如果我住港島區一定會成日黎食。
麻辣凍豬手
青芥牛立方
金銀蛋浸時蔬
新加坡炒辣蟹
黃金蝦
漁村風味炒米
2018-03-08 90 浏览
上網見到有報道介紹呢間餐廳,好食之餘價錢又親民,今日特登黎試下.黎得就當然要試佢地既蟹同蝦,我地叫左新加坡辣椒炒蟹同埋黃金蝦.前菜就黎左蒜香凍螺同埋麻辣凍豬手.蒜香凍螺D螺大大粒,螺一D腥味都冇,湯汁入面有蒜同酒撈埋既香味,開胃一流.麻辣凍豬手個汁係用四川口水雞既汁,豬手咬落好有口感,同個汁好夾.之後就係青芥末牛立方,牛肉係一口SIZE,配上青瓜加青芥末醬,雖然個醬有D攻鼻,但係酸酸辣辣同牛肉青瓜都好夾.再黎係金銀蛋唐生菜,個咸蛋黃同平時金銀蛋既咸蛋黃唔同,佢呢個咸蛋黃係一塊塊硬既,應該係煎左先,味道更加濃郁.終於到主菜新加坡辣椒炒蟹同埋黃金蝦,個辣椒炒蟹我地叫左小辣,蟹肉鮮甜同彈牙,加上辣椒同蛋花醬汁,仲有小小蕃茄味,個酸辣非常配合,個汁撈飯食一流.黃金蝦每一隻都大大隻,啖啖肉,D炸粉係有咸蛋黃味係入面,又香又脆,隻蝦可以連皮食埋.最後加埋個漁村風味炒米,完美地完成今晚既晚餐.

最後加埋個漁村風味炒米,完美地完成今晚既晚餐.

2018-03-07 86 浏览
今日老外坤坤話要拎娘娘出黎見我,一齊賀新春食晚飯,齊齊收工去左堅尼地城搵食。餐廳環境寬闊,我地小貓幾隻剛剛好坐左一小圍😛,朋友話呢到蝦蟹都好正,真係期待。終於七嘴八舌商討完,落單!是日燉湯$98非常清甜,望見滿滿的湯渣,相當足料,健康美味。蒜香凍螺$68老外未食過凍螺,當然要俾距見識下。螺肉鮮美,蒜香十足,別有一番風味。黃金蝦$158黃金蝦鋪上滿滿用蛋黃炸成的脆脆,非常香口,蝦肉肥美,用黎佐飯一流,呢個配撘好味到停唔到口,最中意呢碟。啫啫雞煲$98雞肉同醬汁非常入味,雞肉又滑又香,啖啖鮮肉,令人滿意。一路食,一路傾,過左快樂的一晚。

終於七嘴八舌商討完,落單!

是日燉湯$98
非常清甜,望見滿滿的湯渣,相當足料,健康美味。

蒜香凍螺$68

黃金蝦$158

啫啫雞煲$98
雞肉同醬汁非常入味,雞肉又滑又香,啖啖鮮肉,令人滿意。

一路食,一路傾,過左快樂的一晚。
2018-03-07 282 浏览
友人是蟹痴,帶我去了石塘咀的百味鮮,這裏主推炒蟹,煮法甚多,不過我們都比較十壴歡傳統的避風塘炒蟹。避風塘炒蟹我們點了小辣,所以食落只有微微的辣味,辣蒜蓋住整隻蟹,炒蟹只有一隻,但十分巨型,隻蟹鉗有我大半隻手掌咁大,蟹殼很易咬開,蟹肉一梳梳,新鮮鮮甜。話梅豬手豬手炆得入味且軟腍,外皮骨膠原豐富,而且彈皮彈爽口,有淡淡的話梅香味但完全唔酸。醬油臘味炒飯炒飯用老抽炒,所以色澤較深,似臘味糯米飯,臘味有臘腸及膶腸及臘肉粒,感覺上好似好肥,實際食落口其實又唔會太油膩,飯粒炒得爽口,而且份量十足。

2018-03-06 228 浏览
過左去石塘咀食小菜,這間離香港大學站五分鐘路程的百味鮮,可以地點不是大街,夜晚路人較少,但食物價錢比較貼地,而且質素有保証。蒜香凍螺:螺肉大粒肉質結實,爽口彈牙,有淡淡的酒香,提升螺肉的鮮香味。腐乳炒通菜:通菜炒得翠綠且爽脆,而且切開一小段方便入口,腐乳份量不會太多,咸味適中。避風塘炒蟹:蒜椒炒得乾爽,油份不會太重,蟹殼本身已卜開左,所以食落唔會太困難,尤其是蟹鉗,啖啖肉,蟹肉新鮮而且結實鮮甜。冰鎮咕嚕肉:除左嘩都是嘩,外觀精美,咕嚕肉外層有點似冰糖葫蘆,外脆内暖,肉質嫩腍,不會太酸,不過要新鮮出爐食,凍左外層會較硬。

2018-03-05 89 浏览
出街食飯最緊要係食得好食得開心,今次係百味鮮完全體會到咗,在此向你說聲多謝。外公八十歲生日,作為西環街坊,自然選就腳同好食嘅地方啦,百味鮮我地都間中幫襯㗎。提前訂咗位留咗佢張大枱,另外請老細幫我地寫咗菜。頭盤係四個小食,味道都唔錯,尤其嗰涷螺真係好得,最尾大家都爭住要。老人家堅持要飲杏汁白肺湯,呢煲嘢真係貨真價實,兼杏汁味濃郁,我到而家都仲回味緊。跟住呢個唔知咩蝦,忘記咗嗰名,淨係記得好多蒸氣同好香藥材味,但係查實係同灼蝦無大分别。跟住呢個大鱔兩食堅係正,有乾冰喷煙,兩個小朋友開心咗好耐,鱔球真係好好味,唔知點形容。呢個松露多士個人略覺得唔係好似中餐食物,但味道真係又幾特別。蜆同蔬菜無咩印象啦跟住呢個火燒芝麻雞又食到大家哇哇聲,真係好滑好香甜,嗰波蘿最终俾我嗰女据為已有。I主食都唔錯,但真係好飽,最终食唔曬打包走。好好食,又好新奇的一餐,老人家全部好滿意,多謝。

老人家堅持要飲杏汁白肺湯,呢煲嘢真係貨真價實,
兼杏汁味濃郁,我到而家都仲回味緊。

蜆同蔬菜無咩印象啦

I
主食都唔錯,但真係好飽,最终食唔曬打包走。
好好食,又好新奇的一餐,老人家全部好滿意,多謝。
  • 大鳝兩食
2018-03-04 65 浏览
因為成家人好鍾意食蟹就上網搵吓邊度出名食蟹就趁新年一家人去食八點幾入座已經好多人首先叫咗個蒜香凍螺 同涼拌青瓜非常醒胃仲叫咗個蟲草花浸時菜好滋潤主食就叫咗個花開添富貴其實就係帶子同西蘭花帶子非常新鮮而且煎到好香仲有個黑白芝麻雞幾特別冇平時普通炸子雞咁單調煮得啱啱好唔會好老主角出場啦係避風塘炒蟹食蟹嘅時候 食埋啲避風塘脆脆超級惹味最後仲叫咗個醬油臘味炒飯超級足料 而且飯粒炒得乾身仲可以加埋被避風塘炒蟹嘅避風塘粒粒一齊食 超正呢度一家大細同親戚聚會最啱夠晒熱鬧又坐得舒服
因為成家人好鍾意食蟹
就上網搵吓邊度出名食蟹