2023-03-22 1938 浏览
請朋友食飯由酒樓代選擇長腳蟹,上枱後長腳蟹完全水蟹,與酒樓理論,以龍蝦作賠償,用長腳蟹價錢食龍蝦,相差約400元,龍蝦也不覺好吃,無奈不歡離場,以後亦不再會光顧
2023-03-19
2023-02-17 2459 浏览
之前去過將軍澳壹匯食片皮鴨, 上網查查係太子百好係同集團, 今日係情人節, 一向西方節日食中餐, 所以再去食片皮鴨皇子片皮鴨 - 今次師傅片出來鴨皮大細不一, 外觀上唔太好睇, 隻鴨唔太肥, 膏唔多都幾好, 個醬隻色偏紅...味道正常另個個鴨殼加$10可以帶走自己整二食.醬皇脆皮雞 - 皮夠脆, 雞肉嫰滑又夠熟冇血水咸魚肉碎茄子煲 - 味道夠香夠濃但唔咸...good 茄子淋入晒味! 送飯一流! 清蒸海斑仔 - 剛剛熟肉質滑結實, 唯一個豉油略為咸左DD 高力豆沙 - 一份有兩個, 都係唔太甜剛剛好. 總結 : 片皮鴨真係好抵食, 其實隻雞都好食. 仲有其他野下次會再來食

另個個鴨殼加$10可以帶走自己整二食.

醬皇脆皮雞 - 皮夠脆, 雞肉嫰滑又夠熟冇血水

咸魚肉碎茄子煲 - 味道夠香夠濃但唔咸...good
 茄子淋入晒味! 送飯一流!

清蒸海斑仔 - 剛剛熟肉質滑結實, 唯一個豉油略為咸左DD

高力豆沙 - 一份有兩個, 都係唔太甜剛剛好.

2023-02-14
  • 皇子片皮鴨
  • 醬皇脆皮雞
2023-01-13 2222 浏览
好耐冇去太子飲茶,今日去開決定去聯合廣場飲返個早茶。菜肉包餡料充足,肉嫩多汁。叉燒包叉燒味道濃郁,飲茶必備。鮮蝦豆苗餃外皮煙靭,蝦口感彈牙,配上鮮嫩豆苗,非常美味。粉果多種配料,皮薄餡靚,藥膳雞腳雞腳藥味濃郁,非常入味。招牌炒飯飯粒分明,非常飽肚。雷沙湯丸煙煙韌韌,甜度適中。
好耐冇去太子飲茶,今日去開決定去聯合廣場飲返個早茶。

菜肉包
餡料充足,肉嫩多汁。
叉燒包
叉燒味道濃郁,飲茶必備。
鮮蝦豆苗餃
外皮煙靭,蝦口感彈牙,配上鮮嫩豆苗,非常美味。
粉果
多種配料,皮薄餡靚,
藥膳雞腳
雞腳藥味濃郁,非常入味。
招牌炒飯
飯粒分明,非常飽肚。
雷沙湯丸
煙煙韌韌,甜度適中。
因為貴公司並沒有website可以投訴,我會post落所有分店評論,以便貴公司改善,同時提醒茶客要小心,話說星期日中午飲茶用點心紙落單,有一張單得雙併飯,於是問阿姐可唔可以改雙併米粉,佢話可以同時我睇住佢改,開頭佢係正確有送到雙併米粉,但後來送多一碟炒飯,但我地堅決冇落到,後來頭先幫我地落單阿姐俾張單我睇,話有剔到炒飯,阿姐就話可能上一手剔左,但因為煮左就冇辦法希望我地要左佢,經過一輪憎咬,因為我地趕時間就唯有硬食要左佢,但俾人屈真係好不愉快,希望貴公司新增qr code手機落單,好似稻香集團個種,避免再發生以上情況,因為唔肯定貴公司員工會唔會有不良分子在落單紙張做手腳,去屈人落單,希望貴公司能嚴肅處理
2022-11-05 2950 浏览
行開旺角 普普通通食餐中菜晚餐可以去聯合廣場百好都幾多套餐選擇仲有個$78片皮鴨就要一個啦同埋揀少少海鮮咁以價錢來講呢個質素我收貨嘅過吓口癮小菜嘅價錢抵吖我見到有好多枱都有叫蒸鮑魚咁我哋都叫下見到佢有落果皮 幾好魚都幾鮮幾好味成餐飯先食咗幾百蚊抵食又滿足
行開旺角 普普通通食餐中菜晚餐

魚都幾鮮幾好味
成餐飯先食咗幾百蚊
抵食又滿足

2022-10-29 1553 浏览
舊居翻新工程出了小問題,約了工程公司、中介談判,過程尚算順利,希望後續工作也進展順利!離開中介公司,已經是下午2點,媽媽想到海港酒家(維景店)吃下午茶,14:20到達,仍有人在等位,但已經停止派號,店員說晚上有婚宴,要提前準備,下午茶時段縮短了。我們就換個地方,聯合廣場的百好名宴,是日下午茶,點了以下的:#普洱茶:茶色很深,但茶味不濃。#八珍豬腳薑:甜醋好味,薑太辣,豬腳夠入味,鹵蛋一般。#蠔皇鮮竹卷:足料,好味!#薑汁雞包仔:不夠熱,味道打了折扣。#叉燒湯米粉:味道一般,叉燒有點硬;湯米粉味道太淡。服務:差!14:30到店,還要等位,但不派號,只叫我們站一邊等,未入座就說記住3:30要離座,我想走,但媽媽說隨便吃吃就算。

#普洱茶:茶色很深,但茶味不濃。
#八珍豬腳薑:甜醋好味,薑太辣,豬腳夠入味,鹵蛋一般。
#蠔皇鮮竹卷:足料,好味!
#薑汁雞包仔:不夠熱,味道打了折扣。
#叉燒湯米粉:味道一般,叉燒有點硬;湯米粉味道太淡。

服務:差!
2022-10-28
2022-10-25 1182 浏览
今日約朋友飲早茶,為了方便大家居住不同的地區,所以揀了太子聯合廣場的百好名宴。我們10:30到達,不用等位,枱與枱之間有足夠空間,坐得舒適。我們四人叫了3個孖寶餐,皮蛋瘦肉粥配家鄉炒米只需$25.8,炒米很乾爽,不油膩。潮州粉果、煎魚餅、牛肉腸也不錯。咸魚肉片飯的份量少,而且白飯的水份比較多,有點爛。

2022-08-28 2228 浏览
星期五晚,熱辣辣想食好野。諗到又來百好食晚飯,基本上唔係咩人日子2人都有位。長期都做的片皮鴨78蚊,真係好抵食。今次點了南澳龍蝦三百幾蚊,大約斤半重,比西澳貴百零蚊。可以開邊蒸同上湯焗,上湯焗多數都走油,我都係揀開邊蒸,原汁原味。開邊蒜蓉蒸,配刀叉食,好好食,啖啖肉又厚肉又夠彈,仲好鮮甜。真係冇揀錯。另外叫左個小炒王,今次失準,韮菜花淋左。最後加多個蒸鮑魚,78蚊半打,平過自己係街市買啦。味道都不錯,真心抵食。簡單開心滿足的2人晚餐又完成
星期五晚,熱辣辣想食好野。
諗到又來百好食晚飯,基本上唔係咩人日子2人都有位。
長期都做的片皮鴨78蚊,真係好抵食。
今次點了南澳龍蝦三百幾蚊,大約斤半重,比西澳貴百零蚊。

另外叫左個小炒王,今次失準,韮菜花淋左。

最後加多個蒸鮑魚,78蚊半打,平過自己係街市買啦。
味道都不錯,真心抵食。

簡單開心滿足的2人晚餐又完成
2022-07-08 3139 浏览
四個人嚟食晚餐,叫咗一隻五斤重長腳蟹,兩隻大嘅瀨尿蝦,同埋一個特價片皮鴨。自己揀咗只好生猛嘅長腳蟹,啲肉質好鮮甜,不過啲羔流曬出嚟,佢應該反轉嚟蒸會好啲,浪費曬啲蟹羔,但隻蟹都好多肉,而且非常甜美。瀨尿蝦分兩種,有中同大size,大嘅128一隻,但真係好大隻,好多肉,同埋勁多膏,的肉頂殼,味道亦都甜美,絕對抵過去西貢食。片皮鴨性價比最高,$78一碟,另外加$10可以外賣攞埋個鴨殼走,鴨殼上面都仲有好多肉,攞返屋企可以起肉炒菜或者成隻攞嚟煲粥。四個人去食加支大啤,埋單都係千五蚊。
四個人去食加支大啤,埋單都係千五蚊。
2022-07-08
2022-06-25 2145 浏览
星期五一家人,有老人有小朋友,諗住出太子食飯,睇食評百好片皮鴨$78/隻,仲要好味,就早啲出去等Walk in(當日電話打去話冇得book),一群6人18:30左右到現場,酒樓已經坐滿人,拎左5-6人枱飛等位,C3號,諗住等3張6人枱都可以接受啦,之後開始好多人湧入取票等位。全家人一等等左一個鐘,6人枱一張票都未叫過,2-4人已經叫左5十幾張,之前一齊等嘅人已經坐嗮入去食緊好耐,我地問下前枱女職員,佢懶得理你,淨係話6人枱未有。咁我地見都等左一個鐘,可能等多陣有,但一直見佢地不停有人食完走,又安排2-4人入去坐,我地等多半個鐘,就再問可唔可以比張細枱我哋迫少少都無所謂,佢地點都話冇,等左兩個鐘,冇可能一張5-6人嘅飛都冇叫過,我地終於都爆,2-4人枱就可以直入有枱,6人就要等2小時都冇人理,放塊大板又好、坐迫少少又好、拼兩張枱又好,點都應該安排到,除非佢哋唔理吾做嘢姐。拎C1飛嘅人同我地一齊去嘈,終於一嘈又好快安排到枱比我地。唉…要迫先肯做。是但,有位就坐,當時已經8點幾,老人家小朋友好肚餓,片皮鴨又瘦又乾又硬吾好味,$78係平但…,其他小菜味道中下,咕嚕肉又係瘦乾、龍蝦伊麵味道一般麵
是但,有位就坐,當時已經8點幾,老人家小朋友好肚餓,片皮鴨又瘦又乾又硬吾好味,$78係平但…,其他小菜味道中下,咕嚕肉又係瘦乾、龍蝦伊麵味道一般麵好少、蒸鮑魚同炸乳鴿比較好味,其他小菜完全不值得入去食。
總結,永冇下次!
2022-06-24
2022-06-25 1456 浏览
之前浏览网上帖子无意中发现的一家宝藏餐厅,是一间很粤式的酒楼。招牌应该是各类海鲜鱼类,但我一开始是冲着片皮鸭去的,78堂食价,加多10蚊就可打包鸭架,太值了!我们两个女生还点了些蔬菜,非常抵食。南瓜饼最好趁热吃,非常香甜!红油抄手个大,但味道麻麻地,不够酸辣有点腻。(打包回家的鸭架肉超多,第二天自己做成手撕鸭,还煲了一碗老鸭汤娃娃菜)而且餐厅服务态度真的好,因为第一次来,本来都已经落座了,才发现赶上父亲节没有片皮鸭,就说下次再来,阿姐都非常热心,没有一丝不满和尴尬的情绪。下次还会来体验其他美食
片皮鸭

我们两个女生还点了些蔬菜,非常抵食。
上汤芥兰、南瓜饼

南瓜饼最好趁热吃,非常香甜!
红油抄手

红油抄手个大,但味道麻麻地,不够酸辣有点腻。

小笼包
2022-06-22
片皮鸭
上汤芥兰、南瓜饼
小笼包
2022-06-18 1096 浏览
見到宣傳$78一隻片皮鴨超抵所以特登黎食。雖然隻鴨唔算好大,但係鴨皮都香脆,皮又夠薄同埋熱辣辣。而且仲要冇限叫幾多隻,可以狂食唔駛就住勁正另外加$10仲可以拎埋隻鴨殼番去,勁多肉囉超級抵!.另外都叫咗少少其他餸,龍蝦伊面都係$188,都大碟算幾多肉,呢個價錢都抵食。.菠蘿生炒骨 - 唔推介!肉少勁細舊,又唔夠脆,味道一般般。
另外加$10仲可以拎埋隻鴨殼番去,勁多肉囉超級抵!
菠蘿生炒骨 - 唔推介!肉少勁細舊,又唔夠脆,味道一般般。
2022-06-13
2022-06-09 957 浏览
見網上成日都有人講呢間....又平又抵片皮鴨$78 一隻片皮鴨大約有16-20塊左右現場幾乎每枱都有一隻😂因為呢個價錢實在太抵食又親民每份片皮鴨包場摩摩皮, 青瓜同大葱,仲有醬! 🤤而且亦見到有位姐姐不停手咁即場片皮真係無停過手👍🤩有些人中意食淨片無肉 我同家人都中意有皮又有肉 ,呢啲真係個人口味而呢度全部都有片有肉既😝上枱仲熱,摩摩皮都係熱雖然唔算太脆皮,但係呢個價錢呢個質素真係無野好挑剔👍👍👍加十蚊仲可以攞埋個殼反屋企添😂😂我地五個人 叫左兩隻片皮鴨(當然仲有其他餸,,不過呢個post主要想講片皮鴨😆)食得好滿足👍
見網上成日都有人講呢間....又平又抵片皮鴨
$78 一隻片皮鴨
大約有16-20塊左右
現場幾乎每枱都有一隻😂
因為呢個價錢實在太抵食又親民
每份片皮鴨包場摩摩皮, 青瓜同大葱,
仲有醬! 🤤
而且亦見到有位姐姐不停手咁即場片皮
真係無停過手👍🤩
而呢度全部都有片有肉既😝
上枱仲熱,摩摩皮都係熱
雖然唔算太脆皮,但係呢個價錢呢個質素真係無野好挑剔👍👍👍
加十蚊仲可以攞埋個殼反屋企添😂😂
食得好滿足👍
星期六同屋企人同我女朋友去撐枱腳一向都好鍾意去間酒樓,因為實在太抵食啦一個孖寶只係價錢178左右,一條蒸石斑平常半隻燒雞只係178 ,蒸魚普通,感覺咬口冇咁好,似整得太耐,燒雞都唔錯嘅另外加上扁皮鴨,$78全只,味道真心唔錯,又抵食,良心推介,之後只係加$10就可以攞走埋成隻鴨,都幾正最後重點埋鮑魚雞煲同炸蝦球。炸蝦球亦都值得推薦,甜酸醬配搭炸蝦球,唯一遺憾係只係得六粒整體來講真係好抵食,五個餸,又有雞又有魚鴨蝦球等等只係五百幾蚊
星期六同屋企人同我女朋友去撐枱腳

一向都好鍾意去間酒樓,因為實在太抵食啦

一個孖寶只係價錢178左右,

最後重點埋鮑魚雞煲同炸蝦球。

炸蝦球亦都值得推薦,甜酸醬配搭炸蝦球,唯一遺憾係只係得六粒

2022-04-23
庆祝纪念
生日
  • 扁片鴨
本身book咗嚟呢間食晚飯,不過疫情所以冇得夜晚堂食,有日經過太子呢邊,諗住冇得堂食咁試吓佢下午嘅點心啦!燒賣,味道唔錯牛柏葉,牛柏葉有少少林唔夠爽口,但係味道都幾好味蒜蓉蒸鮮魷,我以為係魷魚,但係嚟到係墨魚仔,有少少腥味,不過調味都唔錯嘅,但下次應該都唔會再嗌叉燒腸粉,粉皮夠薄,都唔錯,豉油唔係好鹹嗰啲菜苗餃,都唔錯,幾好食其實最想試嘅就係佢夜晚嘅片皮鴨,不過好可惜因為疫情冇得堂食而且佢夜晚又唔開,所以連外賣都冇得叫。服務態度其實係幾好嘅,不過嚴重人手不足,好多時想叫嘢食成10至15分鐘先至有人嚟
燒賣,味道唔錯
牛柏葉,牛柏葉有少少林唔夠爽口,但係味道都幾好味
叉燒腸粉,粉皮夠薄,都唔錯,豉油唔係好鹹嗰啲
菜苗餃,都唔錯,幾好食