2015-09-04 1069 浏览
韓燒就經常食所以今次就跟cyn媽試一試日燒了選擇了評價不錯的盛八二話不說就點了二人餐五百多元就可以價錢算是合理先來兩個前菜巴馬火腿沙律配上了芝麻醬酸酸甜甜的 十分開胃一盤滿滿的二人盛終於送到有兩隻大大長長的海蝦兩隻鮮甜的帶子雪花滿佈的和牛燒起上來十分軟腍入口即溶肉質鮮嫩的黑毛豬肉意想不到岀色的魷魚鮮味十足嫩滑的雞肉整個二人盛 海鮮 肉類都齊全每款都用心製作這個炒飯就較濃味重口味了如果淡小小就完美最後就以牛乳布丁在結
韓燒就經常食

如果淡小小就完美

最後就以牛乳布丁在結
2015-09-03
2015-09-04 988 浏览
感覺上我們兩個已經好久沒食到日式燒肉所以就找了一晚特地去食看到這個會席二人套餐就直接點了這個因為有先上網做功課了 對於它們的食材很感興趣 光看照片就覺得品質很不錯!! 可以說是相當期待喲!用餐環境很舒適也很整潔乾淨 地上都沒有油油感喲!這裡的客人大部分會在7點半過後才慢慢增加可能因為比較接近居酒屋氛圍所以越晚越多人巴馬火腿蟹籽沙律份量夠.生菜新鮮多汁小食有金目鯛雙色蟹籽蝦沙律花之戀跟山葵龍蝦米紙卷個人比較喜歡花之戀魚肉很鮮甜呢賣相也很精緻二人套餐的燒物包括韓式辛辣醬魷魚、車海老香草牛油帆立貝和牛里肌肉、韓式泡菜醬雞腿肉、芝士黑七味砂肝、黑豚香草牛油大磨菇放進爐讓它慢慢弄熟上面有一堆香草牛油溶化之後,很快大磨菇就會吸收掉吃起來非常juicy喔牛里肌肉雪花紋理分佈均勻且香氣濃郁口感軟嫩 車海老蠻大一隻的肉質鮮甜爽彈,好食!香草牛油帆立貝加上香草牛油的確更加香帆立貝很鮮甜 咖喱牛舌炒飯飯炒得乾身,不油膩男友說跟合x道咖喱海鮮杯麵味一樣XD盛八自家制奶凍上面是士多啤梨醬奶凍蠻滑溜的
感覺上我們兩個已經好久沒食到日式燒肉

所以就找了一晚特地去食
看到這個會席二人套餐就直接點了這個

因為有先上網做功課了

對於它們的食材很感興趣

光看照片就覺得品質很不錯!!

可以說是相當期待喲!
用餐環境很舒適
也很整潔乾淨 地上都沒有油油感喲!

這裡的客人大部分會在7點半過後才慢慢增加

跟山葵龍蝦米紙卷

個人比較喜歡花之戀魚肉很鮮甜呢

賣相也很精緻
二人套餐的燒物包括

韓式辛辣醬魷魚、車海老

香草牛油帆立貝

和牛里肌肉、韓式泡菜醬雞腿肉、芝士黑七味砂肝、黑豚
香草牛油大磨菇

放進爐讓它慢慢弄熟

上面有一堆香草牛油溶化之後,很快大磨菇就會吸收掉

吃起來非常juicy喔
牛里肌肉

雪花紋理分佈均勻

且香氣濃郁口感軟嫩
車海老蠻大一隻的

肉質鮮甜爽彈,好食!

加上香草牛油的確更加香

奶凍蠻滑溜的
纪念日
  • 盛八自家制奶凍
2015-09-03 685 浏览
外遊回來後, 又是找朋友聚聚的時間...煩惱事一浪接一浪, 真是很疲累...從前認識盛八是銅鑼灣和尖沙咀, 燒肉素來有質素, 對於仍是學生的我們來說, 價錢略高。今晚選了地點較方便的旺角, 因為晚飯後還有重要的任務... 環境挺寬敞, 亦有卡位雅座, 感覺舒適 是炭爐? 很久沒有見過呢...店員先奉上醬汁, 有燒汁, 檸檬汁和海盬, 按個人口味, 配以不同的食材同吃。不用選擇困難, 很懶地點了一個2人餐 ($538), 看起來也挺豐富。先有金目鯛雙色蟹籽蝦沙律花之戀和山葵龍蝦米紙卷金目鯛雙色蟹籽蝦沙律花之戀, 味道清新, 金目鯛肉質也很嫩滑,  蟹籽和沙律增添了鮮味山葵龍蝦米紙卷, 山葵醬的味道剛好, 龍蝦米紙卷一爽一彈, 都是一個不錯的前菜。巴馬臣火腿蟹籽沙律, 沒有半點和風味道, 似乎有點格格不入。然而沙律菜挺新鮮爽脆, 巴馬火腿也有咸香, 只是加了椰果粒, 給人奇怪的感覺。主角出場, 海幸之盛和盛合燒肉, 一次過滿足大家的慾望。澳洲貴族和牛里肌肉, 肉味挺濃, 不錯的!雪花油脂分佈平均不說不知這是芝士黑七味砂肝, 烤過後的雞肝很爽, 只是芝士味不太突出。 韓式泡菜醬雞腿肉很惹味,
外遊回來後, 又是找朋友聚聚的時間...
煩惱事一浪接一浪, 真是很疲累...

今晚選了地點較方便的旺角, 因為晚飯後還有重要的任務...
環境挺寬敞, 亦有卡位雅座, 感覺舒適
是炭爐? 很久沒有見過呢...

先有金目鯛雙色蟹籽蝦沙律花之戀和山葵龍蝦米紙卷
主角出場, 海幸之盛和盛合燒肉, 一次過滿足大家的慾望。
澳洲貴族和牛里肌肉, 肉味挺濃, 不錯的!
雪花油脂分佈平均
韓式泡菜醬雞腿肉很惹味, 雞腿肉夠嫩滑
烤北海道帆立貝時間控制很重要, 不要過火, 否則不夠鮮嫩。
肉厚肥美
韓式辛辣醬魷魚, 又是韓式的, 哈哈, 剛烤起的魷魚很鮮嫩, 同樣不要烤得太過火。
挺大隻的車海老, 以香草調味, 也蓋不了那蝦的鮮味, 而且蝦頭的蝦膏, 味美甘香。
很喜歡這個香草牛油大磨菇, 以錫紙盆盛著, 烤起來不怕水份流失, 而且吃起來仍然很鮮嫩。
陣陣牛油香, 很吸引!
不用怕吃不飽, 這個日式咖哩牛舌炒飯, 幾惹味的, 只是牛舌太細粒, 少了一點嚼口。
最後來一個自家制奶凍, 挺香滑的, 吃完成個人也降溫了...
2015-09-02 565 浏览
 好耐冇去過盛八嘞!!仲記得以前香港冇乜日燒嘅時候係好鍾意嚟盛八架呢新出咗個會席2人盛,好似好豐富都好抵食咁巴馬火腿蟹子沙律,,餐牌寫住巴馬臣火腿...相信係校對問題!!沙律用上大量新鮮生菜,因為我食沙律最鍾意生菜!!所以覺得味道唔錯金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀、山葵龍蝦米紙卷整體感覺不俗,第一次食用金目鯛嘅花之戀!!唔錯盛合相當豐富!!有肉有海鮮望見都大滿足海の幸盛合:香草牛油帆立貝、韓式辛辣醬魷魚、究極車海老燒肉盛合:澳洲貴族和牛里肌肉、韓式泡菜醬雞腿肉、鹽燒黑豚、芝士黑七味砂肝同香草牛油大蘑菇個人比較欣賞雞腿肉同黑豚,又香又好味日式咖喱牛舌炒飯,好香咖喱味!!牛舌細細粒咁唔多覺盛八自家制奶凍,奶凍配士多啤梨醬好好味!!呢個餐會員$538,都幾抵食架

新出咗個會席2人盛,好似好豐富都好抵食咁
金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀、山葵龍蝦米紙卷
整體感覺不俗,第一次食用金目鯛嘅花之戀!!唔錯
盛合相當豐富!!有肉有海鮮望見都大滿足
海の幸盛合:香草牛油帆立貝、韓式辛辣醬魷魚、究極車海老
個人比較欣賞雞腿肉同黑豚,又香又好味
日式咖喱牛舌炒飯,好香咖喱味!!牛舌細細粒咁唔多覺
盛八自家制奶凍,奶凍配士多啤梨醬好好味!!
呢個餐會員$538,都幾抵食架
2015-09-01 446 浏览
早前,BeautySearch 曾到訪過旺角盛八打邊爐,發覺無論食物定環境都唔錯,於是便向朋友推介,誰料,原來旺角有另一家盛八,不過主打不是打邊爐,而是日式燒肉,友人說很不錯,於是,BeautySearch 便決定去會一會這家「盛八日式燒肉店」。店子裝潢以木為主,環境有點昏黃,很有日系氛圍,而且地方蠻大,每個卡座的空間也非常大,坐得舒服之餘,就算餸菜上得快了,也無需擔心擺放空間。除了大大的卡座,這裡還設有長枱、吧枱及供私人聚會的半開放空間,適合不同的聚會。坐下不久,店員便遞上 Menu,並向我們推介當中的「會席二人套餐」。其實這裡也有任食選擇的,不過,當天不算太肚餓,而且,細看套餐包括的食物,大致上都合我倆心水,所以便點選了。雖然這裡主打日燒,不過,也有提供不同的日式食物。「金目鯛雙色蟹子蝦沙律之戀」外表很精緻,有別於平日常吃的花之戀,鯛魚很新鮮,蟹子搭配沙律醬,味清甜,感覺很fresh。但切記,夾起時不要太用力,因為中間以沙律作餡料,如果太用力,好容易會唧晒入面的餡料出來。半透明的山葵龍蝦米紙卷,味屬淡口的,連山葵的味道也不算濃,小龍蝦的鮮,用米紙卷起,感覺另有一番滋味。這沙律的份量
金目鯛雙色蟹子蝦沙律之戀。山葵龍蝦米紙卷
山葵龍蝦米紙卷
巴馬臣火腿蟹子沙律
這沙律的份量可不少呢!作為二人前,確實太豐富了。除了沙律菜,還搭配了車厘茄、魚子以及parma ham,parma ham的咸香搭配魚子的甘香,既有口感又有鮮味,再加入白醋,日系味濃,醒神開胃。
盛燒合肉
重頭戲出場,盛燒合肉上桌時,甚為令人注目,份量十足之餘,那對究極車海老確實甚為吸引,而且,廚師還細心地把海老的鬚鬚剪掉,否則,我想大家食用時必定會雞手鴨腳...

二人套餐的燒物相當大堆頭,包括豬、牛、雞、雞腎、魷魚、帆立貝、香草牛油大磨菇,以及剛才提及的兩隻巨型海老。店員還會細心建議燒的方法及次序,非常貼心!
香草牛油帆立貝
帆立貝肥大肉厚,外形已相當吸引,而且味鮮。
芝士黑七味砂肝
芝士是 BeautySearch 喜愛的食材之一,所以,雖然加入黑七味,但也忍不住品嚐。芝味雖不屬濃郁,但很香,搭配了黑七味粉,雖然有點點辣,但也不嗆喉,反而兩者搭配,產生化學作用,燒一燒,牛肝爽口,份外滋味。
究極車海老
巨大的究極車海老,將海老放進烤盤上差不多佔據了整個燒烤爐,可見份量超班,蝦膏非常多,蝦肉亦爽口彈牙,非常鮮甜。
日式咖哩牛舌炒飯
香味撲鼻的咖喱味,伴隨咖喱牛舌炒飯上桌,濃濃的咖喱香氣,非常吸引,連怕辣的 BeautySearch 也忍不住嚐了幾口,食落,咖喱味沒有聞的那麼濃郁,不過牛舌份內非常多,差不多每一口也能嚐到牛舌的滋味,口感不錯。
盛八自家制奶凍
上層那鮮艷的士多啤梨醬,味道鮮甜,絕無藥水味,奶凍方面,牛乳的奶味非常香,而且質感幼滑,搭配上士多啤梨醬,滋味無窮!
金目鯛雙色蟹子蝦沙律之戀。山葵龍蝦米紙卷
巴馬臣火腿蟹子沙律
芝士黑七味砂肝
究極車海老
2015-08-31 478 浏览
是日慶祝家姐生日,就食盛八賀賀佢,地方舒服,最欣賞佢燒牛肉同燒豚肉,牛肉我覺得好有牛肉鮮嫩,多汁有好重鮮牛味,試過食其他好大陣雪藏味,所以對雪藏好敏感,同埋佢好有厚度,燒到六成熟,鎖住肉汁,咬開見到牛肉汁再滲出油香,妳滋味,另外豚肉亦都好出色,夠晒滑,總體食物好。
2015-08-29 408 浏览
韓燒真是吃得多了,反而日式未試過吃,今晚同屋企人在旺角行街時候,我在上網時候見到有人分享盛八,好似評價幾好,今晚行完街之後在附近找下盛八在咩位置,原來在上次吃日本料理個度,三個人即興決定吃日式燒烤,盛八之前去過同集團其他餐廳,對它有幾好印象,今晚即興決定去吃 ,並冇預先book位,好彩今晚有座位安排,我們点了二人套餐,我同屋企人不是大食的人,二人套餐夠飽肚了,沙律用了柚子汁,味道酸酸不是我的口味,炒飯就一般,特級牛肉夠新鮮,牛肋骨又不錯,燒烤爐夠猛,店員成日走來提我們注意個火,服務真的幾好 ,它的肉類質素又不錯,真的夠新鮮,旺角店地方夠大,十分舒適
  • 燒汁牛肋骨
  • 牛胸腹
  • 厚切牛舌
2015-08-27 332 浏览
之前同阿女去過韓燒,阿女話徐了韓燒之外,亦有日式燒烤,日式同韓式有何分別,在我這個師奶來講都是燒烤,阿女今晚同我去旺角行街,行到雅蘭附近見到有人派宣傳單張,原來是一間叫盛八燒肉派單張,決定去試下盛八,我同阿女兩個人又不是太大食,只是点了些小,自從上次吃完和牛之後,好愛吃和牛,和牛的肉質十分新鮮,味道幾好,魷魚又幾好吃,服務亦幾好,地方夠大,盛八整體幾好
澳洲和牛
烏賊
澳洲和牛
2015-08-23 509 浏览
在享受盛八高質的食物前,其服務質素已令我感到好喜出望外。由於我驚燒烤既煙薰到西裝褸,所以除左放在一角,店員見到隨時拎埋衣架同塵袋問我有冇需要幫我掛起,廢事整皺,呢樣野除左較高級既西餐廳外,普通食肆基本上唔會有呢種服務質素。當醬汁彈到我件恤衫,我用濕紙巾抹緊既同時,店員亦自動拎左一堆濕紙巾比我抹,十分細心。除左服務外,當然食物質素都非常重要,盛八亦能表現得令人喜出望外,難怪甘多人讚好。二人套餐$688,包括沙律、壽司、燒肉、海鮮、炒飯、奶凍甜品,基本上非常足夠。哩個什菜沙律好精緻,有沙律菜,車厘茄,魚子同parma ham,混入白醋同魚子為沙律加入了日本特色,而parma ham的咸香同魚子的甘香,為簡單的沙律帶來更多的味覺享受,開胃一流。金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀,名字好長,無餐牌真系記唔到。鯛魚很新鮮,食下去全都系魚既鮮甜味道,配上蟹子和沙律醬,實為非常不錯的花之戀,刺身確實系新鮮才最重要。豬牛要置中擺燒, 雞擺則邊燒, 燒完可以點鹽燒汁(有點蒜香味) or 燒汁,點鹽燒汁可以去一去口中的油膩感, 而燒汁則令肉類更可口。大蝦大到足足有燒烤爐既5分之3咁大,蝦膏多到不得了,蝦肉非常爽口

大蝦大到足足有燒烤爐既5分之3咁大,蝦膏多到不得了,蝦肉非常爽口鮮甜,無得彈。
磨菇係jumbo size,配上牛油,燒完又香口又juicy,很惹味。
咖哩牛舌飯非常大碟,食埋哩碟飯就真正飽肚啦,由於是日式的關係,咖哩味比較淡且不辣,惟可惜牛舌的size太細,没有口感。
2015-08-21
$378.4 (晚餐)
1K
2015-08-21 644 浏览
早前也來過「盛八」一次,由於價格不高,且食物質素不錯,因此也再次到來。今次卻選擇了「會席二人套餐」,這是dinner set,並不是任食,看到食物的combination也頗吸引,希望會較「任食」的放題質素更好吧!這裡地方蠻大,但因是燒烤,每個卡座佔的空間也較大,坐得相當舒適。環境佈局及裝潢很有Japanese style。二人套餐的燒物相當大堆頭,包括豬、牛、雞、雞腎、魷魚、帆立貝、香草牛油大和兩隻巨型大蝦。店員還會細心建議燒的方法及次序,very good! 北海道咖喱帆立貝: 帆立貝肥大肉厚,而且相當新鮮。以細火慢燒,流下來的肉汁全都盛載著其殼上,絕不浪費。必須掌控適當時間,不能太久,務求保持其嫩滑的質感。此大蝦名為「究極車海老」,其體積絕對有手掌般長,擺盤前已一早開邊,方便燒及進食。蝦頭非常大,蝦膏極級肥美,那種肥膩的滿足感亦為我帶來半點罪惡感-0-大蝦相當新鮮,即使我們沒有控制好火候,使其有點過熟,但蝦肉仍能保持爽口,實屬難得,味道還相當甜美,這非常讚!豬和雞均有醃製過,以中火放置在中間燒一會,然後沾上燒汁,充份勾劃出其濃郁的肉味,味道不錯。雞腎以蒜蓉醃過,燒至微焦後蒜香不斷
豬和雞均有醃製過,以中火放置在中間燒一會,然後沾上燒汁,充份勾劃出其濃郁的肉味,味道不錯。雞腎以蒜蓉醃過,燒至微焦後蒜香不斷,且非常爽口彈牙。
香草牛油大菇: 特大的蘑菇放在錫紙碗上,灑上香草,然後放牛油在蘑菇上燒。牛油慢慢滲進蘑菇,與其融為一體。牛油香相當突出,與蘑菇極為搭配,味道清新,且絕不油膩。
套餐還附有咖喱牛舌炒飯,咖喱味非常香濃,氛香撲鼻,可是吃起來咖喱味不夠濃郁,有一點點遜色。雖然很多牛舌,但切得太碎,使其失去口感之餘,味道還沒有揮發出來。可是整體味道不錯,只欠缺一點咖喱香味而已。
這士多啤梨奶凍非常非常好吃,重點並不是士多啤梨,而是其牛乳的奶香味及幼滑的質感,配上淡淡的士多啤梨醬,真的很想再來一個,這真的是必食的甜品!
2015-08-18
2015-08-16 1355 浏览
今日突然興起,想去食燒肉,因為都好耐無去食盛八,就同大少去食吓,本身我係會員,我地又得兩個人,都唔食得幾多款,所以好理所當然,一定係叫二人餐,因為牛、豬、雞都有,又唔駛一碟碟叫,啱晒我同大少呢啲咁懶嘅人~~今次見二人餐有海鮮,基本上我呢個海鮮控有需要考慮嘅地方,就決定要“会席.二人盛”Acid Apple - 呢杯飲品有青檸汁、蘋果汁、雪碧,口味清新,因為最近我愛上咗青檸飲品山葵龍蝦米紙卷 - 其實我一向都唔食山葵,因為我唔係好鍾意“攻”鼻嘅嗰種感覺,不過……呢個唔會太“攻”鼻,都可以接受,亦都好特別,因為平時食米紙卷多數都係越式,但係今次就用日式,入面有龍蝦、生菜絲、青瓜絲同埋有啲好似粉絲咁嘅嘢,可能因為日式關係所以比較清爽嘅感覺金目鯛雙色蟹子蝦沙律花之戀 - OMG,我好鍾意呢個,不過唔知點解食落口好似有少少辣嘅感覺,平時食開嘅花之戀係有米飯,但係呢個,全個都係龍蝦沙律,再用金目鯛包住,感覺上冇用三文魚包咁油膩,味道亦啱啱好巴馬臣火腿蟹子沙律 - 最近因為我正在減肥中(減肥都重食燒肉,真係呃鬼食豆腐XDXDXD),所以近來都食咗好多沙律,不過因為我多數都係超市、MOS Burger
巴馬臣火腿蟹子沙律 - 最近因為我正在減肥中(減肥都重食燒肉,真係呃鬼食豆腐XDXDXD),所以近來都食咗好多沙律,不過因為我多數都係超市、MOS Burger買多,所以絕對少食到有Parma Ham嘅沙律,真係好滿足,大少話佢唔係好夠鹹香,不過我其實對Parma Ham無乜特別研究,有得食我就OK,平時唔太鍾意有醋嘅沙律,但係唔知係唔係因為最近食多咗酸少少嘅沙律,口味都有啲變,覺得可以接受,最特別係沙律入面有啲甜嘅椰果,可能因為呢啲椰果而我覺得好好味~~~
盛合の海幸 - 香草牛油大磨菇,大蝦2隻、香草牛油帆立貝、澳洲牛里肌肉、辛辣醬魷魚、豬肉、泡菜醬雞腿肉、芝士黑七味砂肝,我同大少勁鍾意個磨菇、砂肝同牛肉,真係超好味,簡直大愛,唔係太飽,我真係會想單叫多份牛肉黎燒吓
日式咖哩牛舌炒飯 - 嗯……好香咖哩味,牛舌亦都啱啱好,唔會太韌,日式炒飯經常都會覺得好colorful,永遠都會有青椒、洋蔥、紅蘿蔔XDXD
盛八自家制奶凍 - 平時唔食奶凍嘅我,問完大少奶味重唔重之後,我就膽粗粗試吓,真係唔錯不過……士多啤梨醬可以再多啲,因為無醬之後,個奶凍會失色咗~
2015-08-13
呢間盛八燒肉店尖沙咀分店做放題做得好寒酸我已幫襯呢間盛八燒肉店兩年以上,最近見尖沙咀有週六及假日2小時放題,就訂枱試下,訂枱前已向一位新上任的盧經理說明(因呢間餐廳每兩個月就會成班仕應連經理更換),我向盧經理說明如果沒有足夠的厚切牛舌(唔辣),我就會轉去旺區分店食set Lunch,當時盧經理承諾一定做到有足夠的厚切牛舌(唔辣),而且我還說明,我們來是為了厚切牛舌(唔辣),請提供足夠的給我們,前一日又再電話通知,我們今日的需要,到今日去到只Order了兩次厚切牛舌,就同我講已經賣曬,為何一早承諾,今日就只得兩轉?厚切牛舌是餐廳多人叫的招牌菜之一,點會賣曬?不用想都知是刻意啦!還有我們一行六人,每次來的食物就只有四件 (四件一人一件都未夠分啦!這叫放題嗎?),還要等好久甚至吹促才來第二次,未試過食放題食成咁囉........直至尾聲,我終於嘈,先比了一碟份量似樣的牛肉(並不是牛舌,牛舌一早已話賣曬),如果一早知道被呃,我們就不會訂尖沙咀放題,轉去旺角食Set Lunch啦!食到一肚火,還有入座時六人,他們還想給我們六人一張卡位,得一個燒烤爐,基本常識啦,六人一個爐食2小時,點燒呀?一定食
呢間盛八燒肉店尖沙咀分店做放題做得好寒酸
請提供足夠的給我們,前一日又再電話通知,我們今日的需要,
到今日去到只Order了兩次厚切牛舌,就同我講已經賣曬,
為何一早承諾,今日就只得兩轉?
基本常識啦,六人一個爐食2小時,點燒呀?一定食唔飽啦!
我們當然死人都唔坐啦!其它枱是有位的,實在離譜!見我們不肯坐,之後才安排另一張枱,
有一次仕應來執枱,竟然將汽水淋到我頭,重矇然不知,要我出聲話佢,先說不好意思!
食到咁谷氣,好心咁寒酸就唔好做放題啦!
想去食呢間放題的朋友,就自己諗過先,免得谷氣!
2015-07-12
生日
用餐优惠
團購
2015-07-06 1959 浏览
朋友早訂左位今晚6:30晚飯時段, 有限時90分鐘交枱 .. 其實食燒肉得90分鐘真係有D趕而且由頭到尾餐廳都無坐滿過入面暗暗地幾有氣氛.. 有吧枱位 仲有tatami位..好有日本風味岩鹽青檸燒豚腩肉 $68 估唔到甘好味~ 好青檸既清新 配合豚腩肉既油脂香真係好夾~ 推介!上: 果味牛肋骨肉 $68(半份)  下: 黑松露鹽牛肋骨肉 $68(半份)兩款都有全份選擇 .. 會係$128..果味牛肋骨未燒前聞到幾香果味, 不過燒完食入口就無乜lu..但牛肋骨好juicy牛肉味好重, 好好味!黑松露鹽牛肋骨肉有淡淡既松露味, 又唔會搶左牛肉既味, 唔錯~雜菌盛盒 $59 有金菇, 靈芝菇, 本菇同鮑魚菇雜菇無乜醃過所以好清將菇放入有牛油既錫紙盤仔入面燒 不過牛油都唔算多 所以燒完都係無乜味, 一般香草牛油帆立貝 $83 兩隻 好大隻!好重既檸檬香 每啖都有三重口感~ 好味特上和牛炒飯 $83得好少和牛碎粒 同比較重青椒味 不過味道口感都唔錯香蒜油煮蜆湯 $68 雖然蜆既數目唔多.. 但真係好好味 個湯夠晒熱 好多海帶 清得黎有鮮味必點~!!蟹籽鵝肝石窩飯 $8888蚊真係唔好對鵝肝有
而且由頭到尾餐廳都無坐滿過
岩鹽青檸燒豚腩肉
岩鹽青檸燒豚腩肉 $68

果味牛肋骨肉&黑松露鹽牛肋骨肉
兩款都有全份選擇 .. 會係$128..
但牛肋骨好juicy牛肉味好重, 好好味!

雜菌盛盒
雜菌盛盒 $59 有金菇, 靈芝菇, 本菇同鮑魚菇
雜菇無乜醃過所以好清
將菇放入有牛油既錫紙盤仔入面燒 不過牛油都唔算多
所以燒完都係無乜味, 一般
香草牛油帆立貝
香草牛油帆立貝 $83 兩隻 好大隻!
好重既檸檬香 每啖都有三重口感~ 好味
香蒜油煮蜆湯 $68

必點~!!
蟹籽鵝肝石窩飯
蟹籽鵝肝石窩飯 $88
88蚊真係唔好對鵝肝有任何期望 唔係想像中既又肥美又甘香個種鵝肝
個飯係同韓式石頭飯差唔多 一定要落佢一齊上既辣醬 如果唔係成個飯會好乾
而個醬都唔算辣 有少少似豆瓣醬
平均每人接近$200 ..食物的確唔錯 不過服務好一般 明明店內唔多客人但你好難搵到侍應幫你
侍應態度亦唔算殷勤 什至有少少晦氣

果味牛肋骨肉&黑松露鹽牛肋骨肉
香蒜油煮蜆湯
  • 果味牛肋骨肉
2015-06-27 1729 浏览
同老闆十幾個人去左食燒肉。首先一提,個度嘅男侍應全部都極靚仔、態度又好,質素好高!因為老闆請所以價錢唔太清楚,但炒雜菜、凍豆腐、芝士肉粒、菇菇,全部全部都好好食!主打嘅牛肉當然全部都鮮甜又唔硬。但羊肉嘅醬汁好出色,燒完香到癲!對呢間野評價好好,一定會再幫襯!

朋友介紹盛八燒肉唔錯 !好!訂位試試  一上到去就有位 ,唔洗等  menu 好多選擇  真係花多眼亂 !坐低之後馬上點杯生啤冰涼下先 跟手叫左極上和牛盛合+海鮮盛合+五色胡椒牛排肉+牛油青壳蠔+生菜極上和牛盛合$398 各款肉都唔左,入口即溶  不過跟肉個度有粒粉紅色鹽,朋友話覺得唔太衛生,因為好似好多人都係就甘用手拎住粒鹽 ,如果上手用完去toilet未洗手咪......哈哈....海鮮盛合都係3百幾蚊 ,不過份量真係少左dd,2個人都唔太夠食 !青壳蠔燒完味道好鮮,燒完之後仲有好多海水味 燒哂之後唔係好夠飽,另外再叫個泡菜湯 ,味道好好飲,所以唔記得影相 !呢餐燒肉味道唔錯!
朋友介紹盛八燒肉唔錯 !好!訂位試試

一上到去就有位 ,唔洗等
 menu 好多選擇
 真係花多眼亂 !

坐低之後馬上點杯生啤冰涼下先
極上和牛盛合$398 各款肉都唔左,入口即溶
 不過跟肉個度有粒粉紅色鹽,朋友話覺得唔太衛生,因為

哈哈....

青壳蠔燒完味道好鮮,燒完之後仲有好多海水味

呢餐燒肉味道唔錯!

2015-05-27
  • 和牛