2024-01-05 134 浏览
今日東蹺西跳嘅腳步,終於喺呢間藏龍臥虎嘅食堂停下嚟。我講真,這裡啲私房菜款式整得咩水準,真係一試難忘🤤。講到功夫湯🍵先,真係令人眼前一亮,一來就以茶具形式呈上,每啖湯都喝得出材料用得上心,水鴨草本香味撲鼻,茶樹菇滋味濃郁,滋滋潤潤。再講道轉眼惹火嘅紅燒乳鴿🐦,啱啱好嘅燒工令到啲乳鴿皮酥脆又彈牙,唔太油膩真係食到停唔到口,真係識食嘅朋友都一定會讚好。嚿糯米蒸羔蟹🦀,又係一道獨具匠心。蟹膏新鮮得滑,下面糯米吸足了蟹肉嘅鮮味,與荷葉氣息交織,味道好到喊出嚟。食落去,真係又香又滑,仲有隱約嘅荷香,飽滿其中。除卻菜品嘅專業性,整體用餐體驗也係心頭好。環境優雅又唔會太擠,減低咗食一頓只睇手機嘅機率。同時,侍應小姐哋對啲菜式同材料介紹嘅情趣,又加分唔少。成日喺酒樓大排長龍嗌到嘔,點可比得上這次嘅悠閑與品味。下次同屋企人再嚟,唔止食嘅賞心悅目,心情都會大好呢!

被接近200個笑臉的評價吸引到,專程走路過來大坑,吃飯前多走路,希望消耗些能量可以食多一兩樣餸,哈哈😃剛好餐廳做緊$488雙人餐,有半隻雞🐔➕兩個小菜,就試食左呢個套餐。陳年花雕雞🐥鮮嫩肉滑,咕嚕黑豚肉香味美,魚香茄子煲可能是近來最好吃的茄子煲!分量足夠多,只點了一個白飯兩人分,就連大胃王都說飽了,扶著牆出餐廳。味道認真不錯,還有其他想食的菜。飲茶點心都幾多,下次去大坑會再去呢間飲茶或者食晚餐。
2023-11-12
2023-11-05 112 浏览
星期日去飲茶,跨區黎到大坑試下新野如果你跟OpenRice 個map, 你可能會行錯路,地址無錯但個黃點錯左位大部分黎的都係街坊客點心餐牌比較特別係大部分的點心的份量比一般酒樓少叫的時候要留意佢另外有午餐多人set menu, 都幾抵點心質素唔錯,對炸的點心好滿意鹹水角的皮脆,無油膩的感覺蝦餃d蝦好新鮮但係珍珠雞質素參錯,其中一個的味有d怪好彩店員換番一個,味道正常服務態度好,我地坐比較側邊的卡位,久唔久都會有侍應黎睇下我有冇咩需要周圍環境乾淨,係值得去的酒樓
星期日去飲茶,跨區黎到大坑試下新野

大部分黎的都係街坊客
點心餐牌比較特別係大部分的點心的份量比一般酒樓
叫的時候要留意
佢另外有午餐多人set menu, 都幾抵

點心質素唔錯,對炸的點心好滿意
鹹水角的皮脆,無油膩的感覺
蝦餃d蝦好新鮮
但係珍珠雞質素參錯,其中一個的味有d怪
好彩店員換番一個,味道正常

周圍環境乾淨,係值得去的酒樓

• 鮑魚粒鹹水角
2023-09-24 955 浏览
朋友相約,原來在大坑一間私房菜晚宴。大坑出名舞火龍,而菜館的樓梯及門面裝潢亦環繞著大坑及火龍,配合今年大坑恢復舞火龍,都算應節。而館內則清幽雅緻,環境舒適。我們點了今期的推介,陳年花雕雞半隻,另配兩個小菜為牛乳滑蛋炒蝦球及XO醬家鄉小炒皇。前菜為微辣的小青瓜,味道不錯,開胃之選。先來的是熱焫焫的牛乳滑蛋炒蝦球,滑蛋剛熟,加上用牛乳來炒更加夠嫩滑。蝦球大隻爽口,雖然我們沒有配飯,但單食也不錯。XO醬家鄉小炒皇是用韮菜、腰果、薑蒜配以XO醬來炒蝦球,加上炸過的魚乾及蝦皮,鑊氣十足,香氣誘人。主角的陳年花雕雞半隻,用大量的薑蒜起鑊爆香,配以花雕及蔥度,使到本已嫩滑的雞吸收了蔥香及酒香,更加相得益彰,我也禁不住舀了一匙酒湯來飲。雞肉肥大肉厚,份量十足,可以大快朶頤。甜品是杏仁露,熱呼呼的端上來,未嚐已經聞到杏仁的香氣。

我們點了今期的推介,陳年花雕雞半隻,另配兩個小菜為牛乳滑蛋炒蝦球XO醬家鄉小炒皇

前菜為微辣的小青瓜,味道不錯,開胃之選。
前菜 - 小青瓜

陳年花雕雞半隻

甜品杏仁露,熱呼呼的端上來,未嚐已經聞到杏仁的香氣。
杏仁奶露
杏仁奶露
2023-09-22 632 浏览
🏮就快中秋, 今年仲要適逢連住十月一日紅日, 三日假期都真係可以好好玩下🥳 香港最有中秋氣氛嘅地方一定係大坑, 傳統舞火龍活動只限28-30/9晚, 60幾米長嘅火龍沿火龍徑舞入大坑, 香火鼎盛真係好有特色🐉睇火龍之前一定要醫飽肚先, 大坑出名多小店, 今次推介呢間私房中菜坐得舒服, 啱哂同屋企人黎. 沿住樓梯行上餐廳係一牆連貫嘅火龍壁畫, 好有地區特色平日晚上黎有唔少熟客, 座位唔多但有兩間房, 私隱度高我地叫咗個花雕雞套餐, 半隻雞 (勁大份量!)加自選兩個餸價錢合理, 份量夠3個人食👨‍👩‍👦招牌花雕雞非常之滑,🐥肉嫩多汁, 花雕湯汁入哂味但連雞胸都唔嚡口, 而且外皮光滑無爛開🍲花雕酒夠香但唔苦, 面頭嘅青蔥仲翠綠, 裡頭就落咗大量炆到腍甜嘅乾蔥蒜頭🧄, 識食一定係食吸哂味嘅佐料 花雕雞湯撈返碗白飯就啱哂🍚 牛乳炒蛋又係超滑之作, 唔駛點咬都已經吞得🥚 雖然加咗牛乳, 但用上靚蛋蛋香味濃, 加埋超爽口嘅玻璃蝦球超好食🦐平時我好少叫小炒皇, 但呢度嘅版本好多靚料: 蝦球、🦑魷魚鬚、蝦皮、脆炸甜魚仔, 仲有唔少得嘅豬爽肉🐷同埋最嫩果段韮菜花脆爽鹹甜嘅比例拿捏得宜, 鑊氣夠又唔太油.最

沿住樓梯行上餐廳係一牆連貫嘅火龍壁畫, 好有地區特色

平日晚上黎有唔少熟客, 座位唔多但有兩間房, 私隱度高

花雕雞湯撈返碗白飯就啱哂🍚

XO醬家鄉小炒皇

脆爽鹹甜嘅比例拿捏得宜, 鑊氣夠又唔太油.

最後食埋個送嘅杏仁茶潤一潤就飽飽啦🥛
杏仁茶

店員服務態度好好,見我哋第一次黎會推介拿手菜、關心我哋啱唔啱食. 見到有大有細嘅大群熟客會主動安排房間俾佢地自成一角, 有空間又唔會嘈到其他人, 醒目抵讚

陳年花雕雞套餐 ($488):
陳年花雕雞 (半隻)
  • 陳年花雕雞套餐
難得呢個星期唔使OT,約埋在港島返工的朋友仔,食嘢聚舊兼傾偈,我地一東一西,相約在中心點銅鑼灣大坑,選了一間粵式私房菜餐廳地點在浣紗街,雖然叫樓上私房菜,不過個門面都容易搵,在地面有樓梯直達⬆️餐廳在樓梯的設計花咗唔少心思,牆上畫滿了傳統特色的畫作,丹頂鶴、迎客松、祥雲,當然唔少得大坑最重要嘅活動——舞火龍,展現了傳統風格,但不落俗套餐廳內部嘅裝修,以簡約為主,旁邊嘅飾櫃擺滿左中西美酒我哋因為得兩個人,所以揀咗個佢哋現時推廣嘅小菜套餐,陳年花雕雞或者當紅炸子雞,另外仲可以喺12款嘅小菜中,任揀兩款雞方面,毫無懸念,我哋兩個都想食炸子雞,反而係小菜度,一直猶豫不決,因為每樣都好想試📍當紅炸子雞雞皮香脆可口,食落脆咯咯,由於隻雞嘅皮下脂肪不多,所以塊雞皮先可以燒到咁脆雖然佢係一隻炸子雞,但係佢嘅肉質依然可以保持嫩滑,並冇炸到好似柴皮咁連雞胸位置嘅肉質都保持軟滑,確實考功夫🫡📍牛奶滑蛋炒蝦球滑嘟嘟嘅滑蛋,彈牙爽口嘅蝦球,簡直係完美嘅配搭🤝在屋企,自己好難煮到呢種質感好快就比我地清晒🤭📍魚香茄子煲魚香茄子煲堪稱係我最鍾意食嘅小菜之一,個煲熱辣辣咁樣上菜,吱吱渣渣,濃郁的鹹香味,隨熱氣撲鼻而來;茄
我地一東一西,相約在中心點銅鑼灣大坑,選了一間粵式私房菜

餐廳地點在浣紗街,雖然叫樓上私房菜,
不過個門面都容易搵,在地面有樓梯直達⬆️

餐廳在樓梯的設計花咗唔少心思,
牆上畫滿了傳統特色的畫作,
丹頂鶴、迎客松、祥雲,
當然唔少得大坑最重要嘅活動——舞火龍,
展現了傳統風格,但不落俗套

餐廳內部嘅裝修,以簡約為主,
旁邊嘅飾櫃擺滿左中西美酒

我哋因為得兩個人,所以揀咗個佢哋現時推廣嘅小菜套餐,

雞方面,毫無懸念,我哋兩個都想食炸子雞,
反而係小菜度,一直猶豫不決,因為每樣都好想試

📍當紅炸子雞

雞皮香脆可口,食落脆咯咯,
由於隻雞嘅皮下脂肪不多,
所以塊雞皮先可以燒到咁脆

連雞胸位置嘅肉質都保持軟滑,確實考功夫🫡

📍牛奶滑蛋炒蝦球

滑嘟嘟嘅滑蛋,彈牙爽口嘅蝦球,

簡直係完美嘅配搭🤝
在屋企,自己好難煮到呢種質感
好快就比我地清晒🤭

📍魚香茄子煲

魚香茄子煲堪稱係我最鍾意食嘅小菜之一,
個煲熱辣辣咁樣上菜,吱吱渣渣,
濃郁的鹹香味,隨熱氣撲鼻而來;
茄子要保持亮麗嘅紫色,唔容易

味道濃郁又惹味,送飯一流👍🏻👍🏻

每種小菜雖然看似平凡,耳熟能詳的菜式,
但用心煮,就能體會到平凡中嘅不平凡
今晚約好銅鑼灣之友在大坑附食近生日飯。朋友選擇在樓上的餐廳,座位會更舒適,而且無限定用餐時間。為了晚餐的幸福,當然要行多步。可是朋友近來玩生酮飲食,所有澱粉質都要skip。那麼淨點小菜不要飯,就點這個套餐吧!有雞,另加二款自選系列。 當紅炸子雞      炸子雞原隻吊起以滾油淋熟,外皮都變成紅彤彤的,就是當紅炸子雞了!  皮脆肉嫩,唔乾柴,就連雞胸都是滑滑呢!來到最後一件,雞皮仍是脆脆的。  牛乳滑蛋炒蝦球       炒蛋滑滑的,唔無太多牙力容易咬,很喜歡這口感。炒蛋有蛋香,沒有蛋腥味,加了胡椒粉還是醋?雪的蝦仁大件又脆口,有底味。開始想像: 蝦仁以油鹽粉醃製,放在雪櫃讓其抽走額外水份,增加蝦仁的脆脆口感。魚香茄子煲    又係軟綿綿系列,吾所愛也!   整鍋熱辣辣上枱,香噴噴。浸過鹽水的茄子沒有澀味,配上鹹香濃郁的魚香醬,整體香中有辣,辣中帶甜。個人最喜歡茄子芯,多粒脆口的籽籽,有口感,更可保持腸道暢通。 陳皮紅豆沙  真是起沙,還找到陳皮。然後來一杯普洱做完美的句號。享用過晚餐後,沿著火龍徑來到叮叮路經維園轉去百得新街<濕平>。這才是真正的<夜繽紛>
今晚約好銅鑼灣之友在大坑附食近生日飯。
朋友選擇在樓上的餐廳,座位會更舒適,而且無限定用餐時間。
為了晚餐的幸福,當然要行多步。
可是朋友近來玩生酮飲食,所有澱粉質都要skip。
那麼淨點小菜不要飯,就點這個套餐吧!
有雞,另加二款自選系列。
當紅炸子雞
炸子雞原隻吊起以滾油淋熟,
外皮都變成紅彤彤的,就是當紅炸子雞了!
皮脆肉嫩,唔乾柴,就連雞胸都是滑滑呢!
來到最後一件,雞皮仍是脆脆的。
牛乳滑蛋炒蝦球
炒蛋滑滑的,唔無太多牙力容易咬,很喜歡這口感。
炒蛋有蛋香,沒有蛋腥味,加了胡椒粉還是醋?
雪的蝦仁大件又脆口,有底味。
開始想像:
魚香茄子煲
又係軟綿綿系列,吾所愛也!
整鍋熱辣辣上枱,香噴噴。
浸過鹽水的茄子沒有澀味,配上鹹香濃郁的魚香醬,
整體香中有辣,辣中帶甜。
陳皮紅豆沙
真是起沙,還找到陳皮。
然後來一杯普洱做完美的句號。
這才是真正的<夜繽紛>!
2023-09-14
庆祝纪念
生日
魚香茄子煲
有時鍾意專登行去大坑搵食,不過之前去開果邊都係食日本菜同cafe多,原來有一間樓上中菜館,味道都唔錯!好多人嚟到都係叫套餐,因為本身已經包咗佢陳年花雕雞或者當紅炸子雞。今次點咗花雕雞,一打開煲蓋就已經嗅到濃濃酒香味,雞肉非常嫩滑,切件頗大,食落啖啖肉。套餐仲包括自選小菜,有12款任君選擇,揀咗XO醬家鄉小炒皇同牛乳滑蛋炒蝦球。前者小炒皇係客家人家常小菜,有韮菜、蝦乾、豆腐及魚乾等,整碟鹹鮮香口。後者牛乳滑蛋炒蝦球,由於加咗鮮奶入蛋漿,比想像之中更滑,而蝦球size都算大隻,整體都幾好食。樓上鋪座位幾舒適,平日去無時間限制,食完可以嘆番杯茶,慢慢坐吓。🧸評分:🧸🧸🧸🧸4/5

🧸評分:🧸🧸🧸🧸4/5
Chinese Traditional Cuisine❤️..今次入到大坑吃中菜🥢,呢間中菜餐廳由經驗豐富既大廚主理👨🏻‍🍳,供應高質粵菜及私房菜,適逢時節炮製傳統且別緻佳餚喔。店內更繪上不同的龍騰牆畫,打卡一流呢!🔸陳年花雕雞(半隻) 加自選小菜兩款 $488 (12款自選小菜可供選擇)🔸魚香茄子煲 & XO醬家鄉小炒皇走油後既茄子🍆 肥美香滑,加上經爆香肉碎帶咸香🖤,很好下飯;小炒皇材料豐富 (腰果、白飯魚、肉絲、韭菜、蝦乾、蔥段)夠錄氣很惹味!當中既雞可轉當紅炸子雞 (半隻)雞肉超級嫩滑🐥 而雞皮炸得香脆,不用蘸點淮鹽已很可口呢。最後飯後吃吃甜品 🔸蓮子百合糖水,感覺滋潤又養顏。不用 $700 已經有高質中菜小炒且吃飽飽,感覺不錯喔!..×××××ש大坑浣紗街1-5號浣紗閣1樓..

Chinese Traditional Cuisine❤️

店內更繪上不同的龍騰牆畫,打卡一流呢!

🔸陳年花雕雞(半隻) 加自選小菜兩款 $488

(12款自選小菜可供選擇)

🔸魚香茄子煲 & XO醬家鄉小炒皇

當中既雞可轉當紅炸子雞 (半隻)

雞肉超級嫩滑🐥

而雞皮炸得香脆,不用蘸點淮鹽已很可口呢。

×××[睿海御宴 -Dynasty Cove]×××
©大坑浣紗街1-5號浣紗閣1樓

2023-09-08 89 浏览
大坑一向有好多隱世小店,今日嚟到浣紗街嘅睿海御宴,未入到鋪面,就見到長長樓梯有大坑特色嘅畫,我哋點咗一個中式晚市套餐,菜式算幾特別。前菜有黑木耳,而花雕雞套餐內有有半隻陳年花雕雞,另外可自選兩款小菜。花雕雞係呢度嘅招牌菜式,香味濃郁,雞浸得軟滑,花雕嘅醇厚同雞肉嘅鮮甜互相結合。自選小菜揀咗牛乳滑蛋炒蝦球,滑蛋加入牛奶,軟綿滑嫩,蝦球有5至6粒,十分爽口。XO醬家鄉小炒皇則是店員推介,下酒送飯一流,內有魚乾、蝦乾及韮菜花,夠晒鑊氣。🛎️必試指數:9/10🔆

🛎️必試指數:9/10🔆
2023-09-07
呢間大坑嘅中式私房菜由經驗豐富的大廚主理,供應高質素嘅的粵菜,最有特色係店內嘅龍騰牆畫,青年大坑舞火龍濃厚嘅節日氣氛,打卡一流。𖦹 青瓜超甜勁爽脆,encore左一碟。𖦹 當紅炸子雞 $298雞皮炸至相當香脆,食落有清脆嘅聲音,雞肉肉質滑溜,外酥內嫩。𖦹正宗家鄉蠔烙 $188同平時食嘅炸蠔餅唔同,呢款煎嘅比較薄,有超多大隻肥美嘅蠔,以及大量韮菜、大蔥,增加口感。配上酸酸甜甜嘅蘿蔔絲,格外開胃,味道豐富。𖦹 枝竹鮮茄魚湯浸時蔬 $168湯頭清甜,加入蔬菜、蕃茄及枝竹,補充纖維嘅好機會。 𖦹 黑松露海皇炒鮮奶 $268極滑嫩、fluffy嘅炒鮮奶,黑松露令香氣提升,達畫龍點睛之效,撈飯一流。

𖦹 青瓜

超甜勁爽脆,encore左一碟。

𖦹 當紅炸子雞 $298

𖦹正宗家鄉蠔烙 $188

𖦹 枝竹鮮茄魚湯浸時蔬 $168

湯頭清甜,加入蔬菜、蕃茄及枝竹,補充纖維嘅好機會。

𖦹 黑松露海皇炒鮮奶 $268

• 當紅炸子雞
1K
2023-08-28 92 浏览
睿海御宴在一週日的下午,我跟朋友走到大坑,嘆了悠閑的中式飲茶午餐,就是點了一個二人餐環境寂靜,侍應則是一般酒樓那類型二人餐人未齊就上齊,就是快,很有效率出品蝦餃有兩隻,非常大隻而且有筍尖馬拉糕十分地夠鬆軟午市的咕嚕肉小小塊,配上楊桃跟三色椒,裝備齊全蝦仁炒蛋的蝦仁夠大,蛋夠多夠滑,不錯炸豆腐惹味,一口一件非常方便每位一碗白飯,飽足!最後還有一碗不太甜的綠豆沙呢!整個下午坐得舒適,慢活人生,不覺地閒聊到3點

睿海御宴

環境寂靜,侍應則是一般酒樓那類型

二人餐人未齊就上齊,就是快,很有效率

出品

蝦餃有兩隻,非常大隻而且有筍尖

馬拉糕十分地夠鬆軟

午市的咕嚕肉小小塊,配上楊桃跟三色椒,裝備齊全

蝦仁炒蛋的蝦仁夠大,蛋夠多夠滑,不錯

炸豆腐惹味,一口一件非常方便

每位一碗白飯,飽足!

最後還有一碗不太甜的綠豆沙呢!

整個下午坐得舒適,慢活人生,不覺地閒聊到3點
2023-08-27 81 浏览
睿海御宴地址: 大坑浣紗街1-5號浣紗閣1樓電話: 大坑有很多隱世餐廳,隱世唔係拍位置,而是這私房菜餐廳以口啤同質素,一傳十十傳百,朋友間識食都會專登來吃。中菜lunch cp值高2人套餐$268已有3道菜黃金豆腐好嫩,灑上了椒鹽同炸蒜,好香。滑蛋蝦仁蝦大隻肉質爽口,個蛋加上蔥花,很滑溜。蜜桃咕嚕黑豚肉,很排汁,甜酸汁黏黏的很開胃另外點了點心,蝦餃大隻,皮富彈性。馬拉糕很可愛,小小的鼓起,香甜鬆軟。包白飯同甜品環境又夠grand , 一人才$$200左右就體驗到,
睿海御宴
地址: 大坑浣紗街1-5號浣紗閣1樓
電話:

中菜lunch cp值高2人套餐$268已有3道菜

黃金豆腐好嫩,灑上了椒鹽同炸蒜,好香。
滑蛋蝦仁蝦大隻肉質爽口,個蛋加上蔥花,很滑溜。

蜜桃咕嚕黑豚肉,很排汁,甜酸汁黏黏的很開胃
另外點了點心,蝦餃大隻,皮富彈性。
馬拉糕很可愛,小小的鼓起,香甜鬆軟。
包白飯同甜品

環境又夠grand , 一人才$$200左右就體驗到,
2023-08-16 78 浏览
今次又來到銅鑼灣大坑的睿海御宴、主打家庭客、午市除了點心還有假日午市套餐。蟹籽蒸蝦丸和蝦餃都是必點!蝦餃外皮薄而富有彈性,大大隻蝦肉內餡鮮美可口。而蝦丸同樣彈牙,鮮味十足、加入蟹籽更有卜卜脆口感午市自選套餐的價格合理,菜式的分量也十分足夠。椒鹽九肚魚炸得酥脆,配上椒鹽,味道出色。蜜桃咕嚕黑豚肉的豚肉爽滑有咬口、加上蜜桃、味道酸酸甜甜。滑蛋炒蝦仁這道簡單家常菜 要做得出色也不易。蝦仁新鮮,蛋皮滑嫩,清淡可口。每次來到都見到不少家庭客、爺爺嫲嫲爸媽小孩週末來喝茶、好不熱鬧、很有人情味的感覺。

而蝦丸同樣彈牙,鮮味十足、加入蟹籽更有卜卜脆口感

午市自選套餐的價格合理,菜式的分量也十分足夠。

椒鹽九肚魚炸得酥脆,配上椒鹽,味道出色。

蜜桃咕嚕黑豚肉的豚肉爽滑有咬口、加上蜜桃、味道酸酸甜甜。

我細細個就同中餐好有緣份,因為嗌幾個餸一家人share食,每人分少少,有得食下唔同菜式,不過小菜呢味野我真係不時不吃,只要夠鑊氣,無野係唔好食的!👇🏻📌晚 市 小 菜 套 餐 - $488▪️ 當 紅 炸 子 雞 - ▫️ 套餐會有一隻陳年花鯛雞半隻,我就轉左做「當紅炸子雞」,一上枱雞皮炸到相當鬆脆食,落索索聲,裡面肉質勁滑溜,完全唔老,D雞油係口腔裡面揮之不去,好食!▪️ 魚 香 茄 子 煲 - ▫️ 自選小菜可以揀兩款,選擇亦非常好,最後揀左呢個「魚香茄子煲」,鹹香到位,配搭大量豬肉,送飯一流,夠哂惹味呀!▪️ XO醬家鄉小炒皇 -▫️ 仲有揀埋呢個「XO醬家鄉小炒皇」,小炒王當中包括腰果、韭菜、蝦乾、肉絲、蝦仁、白飯魚、大蔥,即叫即炒,一上枱鑊氣十足,加上呢個套餐份量絕對夠2人食,夠哂飽肚,$488抵食!
我細細個就同中餐好有緣份,因為嗌幾個餸一家人share食,

每人分少少,有得食下唔同菜式,不過小菜呢味野

我真係不時不吃,只要夠鑊氣,

無野係唔好食的!👇🏻

📌晚 市 小 菜 套 餐 - $488
▪️ 當 紅 炸 子 雞 -
當紅炸子雞

一上枱雞皮炸到相當鬆脆食,落索索聲,裡面肉質勁滑溜,
當紅炸子雞

完全唔老,D雞油係口腔裡面揮之不去,好食!

▪️ 魚 香 茄 子 煲 -
魚香茄子煲

▫️ 自選小菜可以揀兩款,選擇亦非常好,最後揀左呢個
魚香茄子煲」,鹹香到位,配搭大量豬肉,送飯一流,

夠哂惹味呀!

▪️ XO醬家鄉小炒皇 -
XO醬家鄉小炒皇

▫️ 仲有揀埋呢個「XO醬家鄉小炒皇」,小炒王當中包括腰果
韭菜蝦乾肉絲蝦仁白飯魚大蔥,即叫即炒,

一上枱鑊氣十足,加上呢個套餐份量絕對夠2人食,
夠哂飽肚,$488抵食!
2023-08-14