餐厅: 知味館獅頭鵝外賣專門店
资讯:

2024-06-21 165 浏览
唔記得影相 叫左個鵝肝加鵝飯外賣 5X蚊超底食鵝肝入味入面勁軟無腥味鵝肉量夠 連肉都入哂老水味酸菜夠爽 唔會太酸老蛋都合格完美既鵝肉鵝肝飯 計埋價錢簡直神級cp值我會再叫外賣支持 中環銀行社畜路過
唔記得影相 叫左個鵝肝加鵝飯外賣 5X蚊超底食

鵝肝入味入面勁軟無腥味

鵝肉量夠 連肉都入哂老水味

酸菜夠爽 唔會太酸

老蛋都合格

完美既鵝肉鵝肝飯 計埋價錢簡直神級cp值

我會再叫外賣支持 中環銀行社畜路過
2024-06-21
20 分钟 (外卖送餐)
2024-02-28 374 浏览
買咗下庄$163,滷水鵝好好食,唔太鹹,鵝肉仲好嫩滑,大大件,好抵食!$20買咗一個慢煮鵝肝,味道不輸法式鵝肝,好好吃! 但我會叮熟少少先食😅豬腸和豬耳中規中矩,略嫌細分咗啲,性價比唔太高,但都係好食嘅。路過加料之選👍🏾買咗下庄$163,滷水鵝好好食,唔太鹹,鵝肉仲好嫩滑,大大件,好抵食!$20買咗一個慢煮鵝肝,味道不輸法式鵝肝,好好吃! 但我會叮熟少少先食😅豬腸和豬耳中規中矩,略嫌細分咗啲,性價比唔太高,但都係好食嘅。路過加料之選👍🏾

路過加料之選👍🏾

路過加料之選👍🏾
2024-02-26 255 浏览
滷水鵝飯50蚊鵝肥瘦適中 肉嫩油香 咸淡適中 件數亦都唔少比起食過既幾間滷水鵝店 佢cp值味道都暫時第一飯上淋上既滷水汁亦食到滷水香 配埋少量既甜酸菜唔經唔覺食完一盒飯😂另外 佢地既醋比起坊間既酸味低好多 唔知係咪特別自製🤔總括黎講 一定會再食
滷水鵝飯50蚊
鵝肥瘦適中 肉嫩油香 咸淡適中 件數亦都唔少
比起食過既幾間滷水鵝店 佢cp值味道都暫時第一
飯上淋上既滷水汁亦食到滷水香 配埋少量既甜酸菜
唔經唔覺食完一盒飯😂
另外 佢地既醋比起坊間既酸味低好多 唔知係咪特別自製🤔
總括黎講 一定會再食
2024-02-26
2 分钟 (外卖自取)
2023-04-21 585 浏览
首先抱歉未有好好拍照!朋友介紹此店滷水鵝肝十分好食,今日趁lunch time 特登銅鑼灣過來買返公司同同事一齊品嚐!滷水鵝肝 (隻@$20.-)果然無令人失望,肝嘅質地香軟滑漏,同滷水味非常合拍,唔會太重內臟腥味,咸香一流!滷水鵝腎 (隻@$25.-)味道都好好,質地亦算軟身唔會太韌。豬腸 (半條$22.-)中規中矩,沒有好勁豬臊味。滷水豆腐 (件@12.-) 都好入味,大件抵食。滷水鴨 (半隻$75.-),肉質鬆軟,好大隻,味道都適中唔太咸。
首先抱歉未有好好拍照!

豬腸 (半條$22.-)中規中矩,沒有好勁豬臊味。

滷水豆腐 (件@12.-) 都好入味,大件抵食。

题外话/补充资料: 老闆娘話下次可以打去order 定先再過去拎。
2023-04-21
外卖自取
  • 滷水鵝肝,滷水鵝腎
2023-04-10 403 浏览
鵝肉香嫩唔咸👍🏻👍🏻豆腐可以味重小小,鵝肝夠粉,墨魚彈牙👍🏻👍🏻唔錯會再幫襯👍🏻👍🏻價錢親民。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
價錢親民。👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
2021-11-13 732 浏览
路过好多次,今天终于有机会买了1/4,下庄,满满一盒,150块左右,味道不错,没有乱七八糟的香料,卤水味,健康美味!离甘牌不远,两种风格的鹅,不过甘牌最近好像不卖下庄,都可以试试哦……
路过
外卖自取
放工路過新開小店,灣仔售賣滷水食品的外賣專門店,今晚可以順便加餸。選擇了三幾款買些,已經好大碟。(鵝翼)可以送酒,送粥,空口吃會過鹹,不過今晚吃的味道剛好,還頗有𡁻頭添。(鵝腎)原來也頗大隻,爽身入味。(鵝肝)感覺邪惡,所以很少買來吃。但店員極力推薦,鵝肝比雞肝更彈牙,又有綿綿豐厚口感,挺好味,真沒有介紹錯! (豬耳朵)一向吃的都是爽硬身的,這店的是爽+諗,真是各有各好味。(滷水鵝件)鵝胸不嚡口,鵝脾嫩滑,鵝身白裡透紅柔軟,鵝皮在不同位置有薄有厚,油脂不會太多,避不開的筋位略難咬開。整體:店舖企理,店員有禮貌,鵝肉不會滷得過熟及其它滷物有著淡淡滷味,不會死鹹,加鹹加酸加辣,可蘸點附送的滷水汁,酸醋汁,辣椒油。

(鵝腎)原來也頗大隻,爽身入味。

(滷水鵝件)

2021-07-30
  • 鵝肝
  • 豬耳朵
  • 鵝翼
2021-08-19 484 浏览
鵝味濃,調味恰到好處,通常d皮我都唔食的但都忍唔住食埋。見放出來其他食品如鵝腸,墨魚,豬耳嗰d個樣都好靚,下次再買來試。不是求其做食物,是認真做好食物的店,值得推薦。