2023-05-18 388 浏览
.【立秋❎燒一燒】#石一燒 #九龍城美食 .雖然係燒肉店、而且可以😌親手燒肉但燒烤味同親手|我有點不過得去尤其是午餐時段🕛🍱🧐🤔👆🏻所以我點了1️⃣ 日式炭燒雞扒滑蛋丼 🍱2️⃣ 日式釀雞翼🐔|香辣糯米 & 芝士忌廉蘑菇|日式沙律🥗|櫻花蝦味噌湯🍲.日式沙律🥗是 柴魚片➕ 羽衣甘藍🥬櫻花🌸蝦味噌湯|淡淡的蝦味|不太特別2️⃣款日式釀雞翼🍗芝士忌廉蘑菇 🧀 完全唔可以😩 同BB糊一樣香辣糯米就|粒粒分明|辣度適中|我好like1️⃣ 日式炭燒雞扒滑蛋丼 🍱感覺是滑蛋蓋飯|滑蛋不錯👍🏻 米飯是短米但偏家庭式餐廳|不太精緻|調味不足炭燒雞扒尚算出色|醬汁剛好 嫩滑雞肉有小肥白芝麻點綴一下|雖然份量不大|但慢慢享用一小時.店面位置是單幢新型住宿嘅地鋪樓底非常高、裝修非常簡潔.總結報告🉐📃性價比:780/10 |日本菜|烤肉|居酒屋🏮|日式西餐|—————————————————————📬 石一燒 |九龍城|Kln City|📍 九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖💈 營業時間:12:00-15:00 18:00-23:00☎️:6299-8565#石一燒 #九龍城美食
【立秋❎燒一燒】
#石一燒 #九龍城美食
雖然係燒肉店、而且可以😌親手燒肉
但燒烤味同親手|我有點不過得去
炭燒雞扒尚算出色|醬汁剛好 嫩滑雞肉有小肥
白芝麻點綴一下|雖然份量不大|
但慢慢享用一小時
店面位置是單幢新型住宿嘅地鋪
樓底非常高、裝修非常簡潔
總結報告
📍 九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖
☎️:6299-8565
#石一燒 #九龍城美食
2023-05-09 374 浏览
岩石燒肉番尋味🥩幾次都去大角咀總店,知道新店開近咗就去試吓~喺九龍城泰國街附近 位置相對隱閉少少🤏🏼 但座位闊落咗 感覺上更加切合“慢活”宗旨🖕🏼之前食過已經知道自己係中意油膩嘢🥴 一睇張相就感覺到- 日本九州A4和牛三角胸 一睇就知好“生酮”😋燒嘅時候見到啲油彈吓彈吓 咋咋聲 夾起就滴晒落個飯度🙈 擺入口嗰陣簡直邪惡感爆燈- 美國頂級(Prime)牛小排 油脂比例相對均勻啲牛味重啲 口感會比三角胸實淨少少之前食知道可以加洋蔥絲,今次職員更加好人咁問要唔要椰菜絲🤗 食咁多肉有啲菜balance吓套餐一樣包咗沙律 櫻花蝦味噌湯 菇盛會 同飯素 飲品同甜品- 甜品都係比客人自己玩茶筅 手打極濃抹茶醬🍵配落雪糕新店地址:九龍城啟德道55號AVA6號舖
岩石燒肉番尋味🥩
幾次都去大角咀總店,知道新店開近咗就去試吓~

之前食過已經知道自己係中意油膩嘢🥴 一睇張相就感覺到

新店地址:九龍城啟德道55號AVA6號舖
  • 櫻花蝦味噌湯
  • 甜品
2023-05-09 256 浏览
選址特別 在九龍城鬧市中一個偏安靜的位置,啟德道餐廳的賣點之一是慢活享受, 上菜速度及餐廳佈置都可以表現出呢個主題。♨️食物質素高, 標準份量為2人份, 我地總共3人, 食物份量亦可以安排為3人份量 👍碎蝦湯同前菜(冷盤)十分特別, 尤其是前菜右邊嘅小丸子🍡 好似係鵪鶉蛋,質感同味道都不錯。🍄 中間嘅蘑菇可以留少少燒肉嘅中途, 飯+燒和牛+蘑菇 做搭配, 味道都幾特別。甜品係綠茶雪糕,餐廳準備左綠茶粉同水比客人自己添加適當份量加喺雪糕上面,根據個人喜好調整綠茶濃度。🍵🍦
選址特別 在九龍城鬧市中一個偏安靜的位置,啟德道

飯+燒和牛+蘑菇 做搭配, 味道都幾特別。

和牛燒肉(三人份量)
2023-04-01
和牛燒肉(三人份量)
  • 和牛前腿肉
  • 和牛西冷
  • 和牛三角胸
2023-04-15 262 浏览
同老公二人世界,book左呢間晚餐。book定枱沙律會變做海葡萄(唔知而家仲有冇),聽講係super food,好有益。前菜已經咁大碟,好開心🥹大家一人一碗櫻花蝦湯,好鮮甜,係略嫌少少咸。之後上小食3款,有炸甜薯,中華沙律同蜆肉,我覺得正常~炸甜薯外脆內軟好好食。之後上肉,菇同菜,店員細心講解食邊個部位先。燒肉肥瘦適中,肉質香口。發現兩邊略燒,中間粉紅最為好食。咁嘅份量已經食到飽晒,最尾仲有一個甜品,係自己加水溝嘅抹茶汁,倒落雪糕食。幾有趣。總結就係份量足,牛肉好食,會有一兩舊特別肥,但整體都ok。環境坐得舒服,但可能比任食牛黎講會貴少少,但都值得。

大家一人一碗櫻花蝦湯,好鮮甜,係略嫌少少咸。

2023-02-17 248 浏览
#foodchaser_hk📌同區美食#foodchaserhkkowlooncity📌同類餐廳#foodchaserhkrestaurant📌同款美食#foodchaserhkjapanese#foodchaserhkyakiniku✨✨✨✨✨✨✨✨✨📍九龍城 石一燒🥳🥳🥳係岩石燒嘅滄海遺珠😻😻好適合lunchtime同朋友去食,環境舒服,可以慢慢坐喺度傾計🥰🤍🤍呢間大角咀都有分店,舖內坐位只有數個,想去食就要趁早排隊🥳🥳✨✨✨✨✨✨✨✨✨🍽 嚴選岩石燒套餐 $98😻店舖有豬🐷同牛🐮可以選擇🥩🥰今次揀咗霜降角切牛🐮🐮🐮✨店員好細心,將前菜沙律🥗、櫻花蝦味噌湯🥣、霜降角切牛🥩、飯🍚、依照食用次序放喺面前🫶🏻好抵食‼️‼️櫻花蝦味噌湯味道偏濃😤櫻花蝦俾得一啲都唔嗇色😜😜😜鋪到成碗都係櫻花蝦🥰霜降角切牛擺盤好靚🥰打卡一流👍🏻👍🏻👍🏻肉質都ok,油脂平均,食落好味道😻😻✨✨✨✨✨✨✨✨✨食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️📍石一燒 (九龍城)店舖地址:九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖營業時間:星期一 全日休息星期二至日 1200-1500; 1800-2300查詢/
#foodchaser_hk

🍽 嚴選岩石燒套餐 $98

食物味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
打卡指數:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

📍石一燒 (九龍城)
店舖地址:九龍城啟德道55號AVA55地下6號舖
營業時間:星期一 全日休息
星期二至日 1200-1500; 1800-2300
查詢/預約電話:62998565
服務費:🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️
**最新營業時間改動建議各位foodchasers出發前主動向店主查詢🥰🥰🥰

#九龍城美食 #九龍城美小食 #九龍城美好去處

#美食 #香港美食 #香港好去處 #打卡 #拍拖好去處

#hkfood #hkfoodie #hkfoodblogger #foodphotography #instafood #eeeeeats #forkyeah #foodintheair #foodinspiration #delish #eating #eatingfortheinsta #elle
2023-02-11
2023-01-15 204 浏览
今晚嚟呢間小店食燒肉,冇乜客人坐低之後侍應就講解下menu, 我地係3個人,原來可以將二人餐按比例變做三人份量,價錢都係按比例計返超好呀我地揀咗極級和牛盛會~首先有沙律,好食櫻花蝦味噌湯:勁多櫻花蝦前菜:有甜酸辣,冇苦主角:日本九州A4和牛三角胸,前腿肉,牛柳侍應會教我地點燒,大約燒幾多秒,同埋點用啲醬自己都可以燒得好好味後尾佢見我地舊石有太多油,另外俾多啲洋蔥我地去吸油燒之前侍應會俾圍裙我地,仲俾咗個套我地笠住啲衫/袋,等佢地冇咁吸味好貼心我地一邊傾一邊燒,唔經唔覺已經差唔多3個鐘,雖然冇人催我地,不過我地都唔好意思再咁慢吞吞拿拿臨食完啲肉就開始甜品呢一part呢個係可以自己調教抹茶嘅濃度,再淋上雪糕幾好味!我地仲自備蛋糕仔慶祝生日,呢到好似唔收切餅費,侍應主動幫我地影相臨走前仲俾枝嘢我地噴下啲衫,等啲衫冇咁大陣味成餐飯都好開心,係一個好好嘅體驗下次再嚟食
今晚嚟呢間小店食燒肉,冇乜客人

超好呀

我地揀咗極級和牛盛會~
首先有沙律,好食

櫻花蝦味噌湯:勁多櫻花蝦

櫻花蝦味噌湯

前菜:有甜酸辣,冇苦

主角:日本九州A4和牛三角胸,前腿肉,牛柳

侍應會教我地點燒,大約燒幾多秒,同埋點用啲醬
自己都可以燒得好好味
後尾佢見我地舊石有太多油,另外俾多啲洋蔥我地去吸油

好貼心

拿拿臨食完啲肉就開始甜品呢一part

呢個係可以自己調教抹茶嘅濃度,再淋上雪糕
幾好味!
甜品

臨走前仲俾枝嘢我地噴下啲衫,等啲衫冇咁大陣味
成餐飯都好開心,係一個好好嘅體驗
下次再嚟食
庆祝纪念
生日
甜品
大角咀俾我感覺就係有好多工廈,唔行過都唔個,原來大角咀都有唔少小店同野食架👍🏻 諗緊lunch食咩好,行行下鐵樹街就見到一間主打日式岩石燒料理,小店提供不同國家的肉類燒肉,而且午餐嘅價錢都較以平民價為主😋🤑嚴選岩石燒套餐內,除左有牛肉選擇之外,佢地嘅都有豬同雞肉可以簡!⭐️澳洲和牛封門柳(厚切)$128跟餐有櫻花蝦味噌湯🥣、沙律🥗及一碗滿滿的的白飯🍚及少量雜菇😋每一件和牛封門柳都至少切到1cm厚😍放上去有火嘅石板上慢慢地燒😋可以按自己的口味要求煮到幾成熟都可以😌 作為牛肉控嘅你又點可以錯過 #封門柳 🥩🐮,封門柳肉質鬆軟,雖然油花較少,但不易變韌,而且牛肉味極濃郁。我用左鹽同胡椒作主要的調味料😋好好食👍🏻有好大滿足感😊石一燒多年來已成為西九龍及中西區客人自家食堂,在不斷追求『快』的生活節奏下,老闆希望大家『慢』活享受,務求令每位食客能體驗到自煮高溫岩石料理。

⭐️澳洲和牛封門柳(厚切)$128

• 櫻花蝦味噌湯
2022-12-10 101 浏览
城市人不斷追求快一間反其道而行的小店「慢活享受」一頓飯的時間體驗自主岩石料理性價比高的上盛食材極級和牛盛會精選日本九州A4和牛每一口都能觸動你的味蕾清甜的日本紫數梅酒清新可口儀式感滿滿的甜點讓客人自行調製抹茶濃度配合香滑雪糕一試難忘
城市人不斷追求快

儀式感滿滿的甜點
讓客人自行調製抹茶濃度
配合香滑雪糕
一試難忘
天氣變冷,就是要吃燒肉!早兩天跟另一半去了九龍城的石一燒。店內格局不大,牆上以少量酒物海報作佈置。.我們點了一份尊上の-二人前日式岩石燒套餐($598),另外買了sapporo買3送1($38@1),另收加一。▪️日本佐賀縣名水豚豬梅肉經高溫熱岩石燒出來的亮麗上肩肉,油香而不膩,加上一旁的自家制鹽和燒肉汁,味道層次升級!.▪️美國Prime頂級牛小排豐富的大理石油花均勻分布,肉質細緻,入口能感受到牛小排的鮮嫩香甜,肉味濃厚。.▪️英國羊西冷牌上寫上皇室御用級別,羊羶味輕巧,愛吃羊肉的會喜歡。.▪️自制日式抹茶雪糕簡單體驗調制抹茶液再淋在雪糕球上,和風擺盤讓甜品吃出儀式感來!.套餐還包了沙律、菇盛宴、飯素。不過事後才發現原來餐廳漏了「前菜三品」和兩碗「櫻花蝦味增湯」。「前菜三品」應該就是就是甜炸魷魚配沙律醬、酸辣菇和唐辛子豆腐這三碟。最終全沒能吃到,難免有點失望。各位下次去餐廳吃飯,還是要記得檢查好上菜和收據T T 另外,如果使用了sapporo買3送1優惠的話,跟餐飲品原來是不能補差額的。如果沒補差額的情況,跟餐飲品正常應該也可以照點?.印象中,餐廳好像沒讓我們點選跟餐飲品的選擇,我們還以為是
天氣變冷,就是要吃燒肉!

尊上の-二人前 日式岩石燒

▪️日本佐賀縣名水豚豬梅肉

▪️美國Prime頂級牛小排

▪️英國羊西冷

牌上寫上皇室御用級別,羊羶味輕巧,愛吃羊肉的會喜歡。
▪️自制日式抹茶雪糕

自制日式抹茶雪糕
sapporo
印象中,餐廳好像沒讓我們點選跟餐飲品的選擇,我們還以為是補差額轉飲料(可能覺得額外點了4支sapporo,就不會再飲別的?)不過建議店員下次還是問一問客人是取消原有的餐品,還是怎樣,畢竟這是一整個套餐。)
整體而言,還是滿不錯,愛吃燒肉的可以去試試看!
2022-12-02
自制日式抹茶雪糕
sapporo
城市人不斷追求快,而呢度講求慢活享受,就算一個人都可以自主燒牛,仲可以整抹茶雪糕,有得食又有得玩🥳 🥑美國頂級牛小排套餐$258第一時間送上櫻花蝦味噌湯、沙律🥗、椰子水(飲料可自選)。味增湯蝦味濃唔會死鹹。石燒爐原來有火燒住🔥係預熱300 +度再遞上黎。牛小排油脂分佈均勻,每次燒可以放洋蔥、菇類一齊燒,牛肉每邊燒30s左右,當然熟度自己控制,再加啲自家製胡椒鹽、醬汁調味,入口牛味的確濃烈,燒住熱辣辣幾好☺️。當然唔好奢望好似食緊和牛咁,不過呢個算係頂級牛部位性價比高😊甜品的確好有創意,成set茶具送上,原來玩茶道crossover,自己沖稀抹茶粉,再倒入雪糕一齊食!抹茶味極重微苦,搭配甜滑雪糕,中和啱啱好😁食完都覺得唔係好夠🤣鐘意抹茶既朋友一定鐘意😆

🥑美國頂級牛小排套餐$258

2022-11-23 886 浏览
這個星期實在太忙,今日放工決定同老公食餐好既。經朋友介紹下就黎左九龍城呢間石一燒。店舖不是太大,感覺光猛,乾淨企理,仲好新添。我地叫左個698套餐,首先有碗櫻花蝦味噌湯,好清楚見到每一隻隻原隻既櫻花蝦,可見有幾澎湃!湯濃郁清甜又唔會太咸。沙律沙律菜配上幾朵真花,真花竟然係食得既,再添上少許芝麻醬,簡直係絕配。前菜三品分別有炸日本蕃薯,帶子裙邊和中華沙律。蕃薯鮮甜,中華沙律清爽,帶子裙邊爽辣,非常惹味。石頭燒有370度高温,職員溫馨提示我們要小心,以免熨親手,非常細心。16安士和牛盛會分別有澳洲和牛封門柳,九州A4和牛三角胸和九州A4和牛前腿肉。職員提示我們從左邊吃到右邊,由脂肪小既肉開始食到脂肪多既肉,燒大概40秒就可以食用。賣相非常吸引!忍唔住要即刻燒啦!澳洲和牛封門柳石頭燒真係非常高温,把肉放落去,已經好快變色,轉一次已經熟了。牛肉口感軟嫰,一咬入口就已經完全分隔,牛肉味重。A4和牛前腿肉油脂分佈均勻,牛肉香口軟熟,有點入口即溶既感覺。A4和牛三角胸呢款油脂相對黎講會多d肥d,放入口飽滿既油脂分秘徘徊在口裏,肉質香嫰,完全停不了口。抹茶雪糕把水加落綠茶粉內再攪拌,用水的多少去調教綠
店舖不是太大,感覺光猛,乾淨企理,仲好新添。
前菜三品
16安士和牛盛會

澳洲和牛封門柳
A4和牛前腿肉
油脂分佈均勻,牛肉香口軟熟,有點入口即溶既感覺。
A4和牛三角胸
抹茶雪糕
把水加落綠茶粉內再攪拌,用水的多少去調教綠茶既濃度,攪拌後倒落雪糕上,幾秒後就變了綠茶脆脆,好新穎,雪糕清甜再配上輕輕既綠茶味,今人一試難忘。
如果想簡單啲又唔想諗,食套餐都係一個好選擇。
2022-11-18
2022-11-22 67 浏览
今日星期五聽日唔使反工,可以慢活~知道九龍城多特式小店可以行下食下飯~之前幫襯過大角咀石一燒,咁岩見到九龍城都開左分店,面積大d,樓底好d! 環境唔錯~上次食完已經心思思,所以今日Happy Friday 再食過🥶今次試吓$698極上和牛盛會二人前包括有櫻花蝦味噌湯- 櫻花蝦佈滿湯面,著重味,帶出味噌湯嘅鮮味~沙律二人前好大碟🥶沙律菜好新鮮,大大碟,有中華沙律配上芝麻醬同紫蘇花,靚又開胃🤞🏻前菜三品又甜,酸,辣開始打開你嘅味雷❤️炸日本蕃薯片-柚子醋中華沙律-辛辣帶子裙邊前菜已經好豐富😆到主菜啦🤞🏻澳洲和牛封柳門~香濃牛味,有口感👍日本九州A4和牛前腿肉~油花好靚,肉質嫩滑👍👍日本九洲A4和牛三角胸~好豐富嘅油花,入口即化👍回味日本石頭燒,係值得支持嘅小店❤️

今次試吓$698極上和牛盛會二人前

前菜三品又甜,酸,辣開始打開你嘅味雷❤️
炸日本蕃薯片-柚子醋中華沙律-辛辣帶子裙邊
前菜已經好豐富😆到主菜啦🤞🏻
澳洲和牛封柳門~香濃牛味,有口感👍
日本九州A4和牛前腿肉~油花好靚,肉質嫩滑👍👍
日本九洲A4和牛三角胸~好豐富嘅油花,入口即化👍
回味日本石頭燒,係值得支持嘅小店❤️
2022-11-18
2022-11-22 64 浏览
自從有左宋皇臺站真係好方便,九龍城真係有好多正野~除左泰國菜,呢間燒肉店都好值得推介!早排同好友黎到,點左個二人套餐 - 極上和牛盛會。個餐包左沙律同櫻花蝦味噌湯,沙律好FRESH,而且份量都唔少;而櫻花蝦味噌湯都好驚喜,賣相又幾好,飲落唔錯!之後開始黎前菜,有日本甜薯、中華沙律等,份量望落簡單,食落不過不失~接住重頭戲 - 主菜有幾款和牛!澳洲和牛封門柳 — 肉質軟腍,油花少。日本九州A4 和牛三角胸 —  霜降紋理,大理石油脂分佈平均,食落肉質柔嫩,牛味濃郁日本九州A4和牛上前腿肉—  雪花般紋路油脂分佈,口感較結實,肉味更濃.  如果唔夠食,可以再單點的~另外,套餐仲有飯、雪糕 同飲品~個甜品絕唔HEA場,好好玩又好食!
自從有左宋皇臺站真係好方便,九龍城真係有好多正野~
除左泰國菜,呢間燒肉店都好值得推介!

早排同好友黎到,點左個二人套餐 - 極上和牛盛會。
個餐包左沙律同櫻花蝦味噌湯,

接住重頭戲 - 主菜有幾款和牛!

澳洲和牛封門柳 — 肉質軟腍,油花少。

如果唔夠食,可以再單點的~

另外,套餐仲有飯、雪糕 同飲品~
甜品絕唔HEA場,好好玩又好食!
2022-11-13
2022-11-17 58 浏览
同老公慶祝紀念日,我哋嚟到九龍城大家都鍾意嘅燒肉❤️入到餐廳望完餐牌就決定叫二人套餐, 極上和牛盛會 $698🥰先嚟沙律同櫻花蝦味噌湯沙律新鮮越食越開胃櫻花蝦鋪滿成碗湯,飲落又唔會鹹前菜,有日本甜薯、中華沙律、左後裙邊,賣相幾好食落開胃之後就嚟重點主菜⭐️日本九州A4 和牛三角胸⭐️ 油脂均勻, 入口感覺豐腴! ⭐️日本九州A4和牛上前腿肉⭐️ 肉質柔軟,肉味純正,油而不膩,呢個勁推介!⭐️澳洲和牛封門柳⭐️ 油花較少,但肉質十分腍!個餐仲包埋飯x2,雪糕x2 同飲品x2👍整體嚟講坐得舒服,環境又唔錯,依家有左宋皇臺mtr, 真係方便左好多,下次可以試其他嘢🥰
同老公慶祝紀念日,我哋嚟到九龍城大家都鍾意嘅燒肉❤️

先嚟沙律同櫻花蝦味噌湯
沙律新鮮越食越開胃
櫻花蝦鋪滿成碗湯,飲落又唔會鹹
前菜,有日本甜薯、中華沙律、左後裙邊,賣相幾好食落開胃

之後就嚟重點主菜
⭐️澳洲和牛封門柳⭐️ 油花較少,但肉質十分腍!

個餐仲包埋飯x2,雪糕x2 同飲品x2👍
2022-11-13
2022-11-13 602 浏览
♨️標榜住慢活享受, 令食客體驗到「自主」高温岩石燒料理, [燒幾耐由你自己話事]🥰👯點選左個二人餐極上和牛盛會 $698內容極為豐富, 份量十足🤩🌟Kimura drink 木村飲料🍈静岡蜜瓜梳打汽水🍑完熟桃味流行汽水鮮果味重又唔會太甜💕🥗沙律洒上日式麻醬嘅沙律菜新鮮脆口✴️前菜三品:辛辣帶子裙邊中華沙律(洒上柚子醋)日式小甜薯🦐櫻花蝦味噌湯, 滿滿嘅櫻花蝦,令味噌湯增添鮮味3️⃣款主菜嘅燒肉,亮麗出場,好有喜感😍店員建議先吃和牛封門柳, 跟住和牛前腿肉, 最後才吃和牛三角胸, 會令口感更加享受😋✨澳洲和牛封門柳肉質厚實,有咬口感✨日本九州A4和牛前腿肉肉質軟淋, 油脂分佈均勻, 咬落滿口油香😋👍日本九州A4和牛三角胸奪得多個日本和牛大賽冠軍牛:選用日本岩手縣威士忌牛,店員建議燒大約54秒即食,脂肪比例均勻, 超有牛味😋🍄菇盛會菇、菜食材非常新鮮, 份量足夠均衡菜與肉嘅比例🍵日式甜品自行調配綠茶粉嘅濃度, 然後灑上雲呢拿雪糕球上吃, 感覺新鮮💕

👯點選左個二人餐
極上和牛盛會 $698
內容極為豐富, 份量十足🤩

🌟Kimura drink 木村飲料
🍈静岡蜜瓜梳打汽水
🍑完熟桃味流行汽水
鮮果味重又唔會太甜💕

🥗沙律
洒上日式麻醬嘅沙律菜新鮮脆口

✴️前菜三品:
辛辣帶子裙邊
中華沙律(洒上柚子醋)
日式小甜薯
🦐櫻花蝦味噌湯, 滿滿嘅櫻花蝦,令味噌湯增添鮮味

3️⃣款主菜嘅燒肉,亮麗出場,好有喜感😍

✨澳洲和牛封門柳
肉質厚實,有咬口感

✨日本九州A4和牛前腿肉
肉質軟淋, 油脂分佈均勻, 咬落滿口油香😋

👍日本九州A4和牛三角胸
奪得多個日本和牛大賽冠軍牛:
選用日本岩手縣威士忌牛,店員建議燒大約54秒即食,
脂肪比例均勻, 超有牛味😋

🍄菇盛會
菇、菜食材非常新鮮, 份量足夠均衡菜與肉嘅比例

🍵日式甜品
2022-11-09