2024-10-01 1092 浏览
今朝經過見開咗門,lunch time同同事黎佢先😋聽講係星期六開門嘅,今日係試業第三日,排隊嘅人頗多,店員都有啲手忙腳亂,落單到出餐大概用咗15分鐘左右。有驚喜嘅係外賣用保溫袋,但問題係我入面有凍飲同熱食,擺埋一齊係保溫定保凍呢🤔⭐麻辣雞肉吐司買完行到返公司都仲熱,吐司係用三文治機夾出嚟,外面烘得香脆,入面餡料亦多,叫了呢個麻辣雞肉味,雞肉係免治雞肉,爆漿唔鞋口,但係麻辣味唔突出,當佢普通雞肉吐司食都ok嘅。⭐芋泥西米露自己再加多咗碗芋泥西米露,食落有椰汁味,將芋泥同西米露拌均一齊食都幾香甜,有芋頭香又有椰汁香啦。不過個人而言,都係鍾意傳統有一粒粒芋頭嘅西米露多啲🤣抵讚係呢個芋泥西米露只係微甜,食完都冇乜罪惡感。⭐芋泥豆乳沙冰同事揀左午餐餐牌上嘅幾款吐司,但都賣曬,果斷放棄淨係要咗杯沙冰試下,但係沙冰口味都係賣得七七八八,最後要咗同款嘅芋泥豆乳沙冰。芋泥下得很多,豆乳香滑,基本上無糖,同事話豆乳飲唔到甜味,芋泥就有少少甜。建議盡快飲完,由於係紙杯同紙杯蓋,放枱面放左一陣已經軟皮皮,加上係沙冰,啲冰溶咗會變得好淡😂店員都有提醒最好兩個鐘頭之內飲完㗎。新店開張未能盡善盡美,不過有新品牌進
今朝經過見開咗門,lunch time同同事黎佢先😋

⭐麻辣雞肉吐司

⭐芋泥西米露

⭐芋泥豆乳沙冰

新店開張未能盡善盡美,不過有新品牌進駐香港都係一件好事,可以畀多幾次機會佢,試下其他口味嘅熱食、糖水同埋飲品呀😘
2024-09-30
等候时间
15 分钟 (外卖自取)
期待咗好耐嘅Jollibean九龍灣德福廣場旗艦店終於開幕啦‼️因為本身好鍾意飲豆乳,特別係陀緊雪雪果陣,高蛋白質又飽肚,健康又好味😋新加坡品牌石磨樂豆於1995年創立,其品牌Jollibean由Jolli和bean合併組成,意思係從豆類制品得到快樂。100%香港製造,嚴選A級加拿大黃豆,每日石磨鮮製,大人小朋友都啱飲😎爆餡芋泥吐司 $38無改錯名,真係爆餡嫁⚠️ 一邊拎住影相一邊好驚太大力唧左啲餡出黎,真係要小心翼翼🤓 新鮮製作,即叫即整,拎起已經聞到勁香... 芋泥食落口感仲好綿密🤩 配上海量既肉鬆有獨特既鹹香,同芋泥超夾,同時唔會令人覺得油膩同滯!! 樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳500ml $36秋風起最啱食木瓜雪耳雪梨🍐滋潤一下!! 加落香濃豆乳估唔到都幾夾,有淡淡木瓜嘅香甜,同時咬到雪耳,口感一流!! 奶蓋珍珠豆乳茶-500ml $42想健康地飲珍奶,識飲一定飲珍珠豆乳茶😎 口感煙韌嘅珍珠唔算好甜,香滑嘅奶蓋同香濃豆乳,真係最佳嘅配搭👍

爆餡芋泥吐司 $38

樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳500ml $36

奶蓋珍珠豆乳茶-500ml $42
2024-09-30
等候时间
20 分钟 (外卖自取)
  • 爆餡芋泥吐司
  • 奶蓋珍珠豆乳茶
用佢自家app買外賣,冇寫明有得揀熱同凍,自取時又冇問我要熱同凍,拎個陣以為係凍啦,點知外賣拎返去完全估唔到係熱,大熱天時俾咗個熱嘅我,好無奈😮‍💨講返個豆腐花,買咗一個黑糖豆腐花,味道好普通,好似街市買個啲八蚊雞豆花嘅質素,可能街市買嘅個啲質素同賣相分分鐘好過佢,而且個黑糖只係加啲淺黑色嘅糖水,勁頹!啲豆腐花個樣又畢到散修修,個質感同觀感好差,真心覺得完全唔值呢個價,未必會再幫襯第二次,差評!
3天前 0 浏览
今日經過見到新開就去試下,買咗仙草豆腐花,黑白芝麻豆腐花同埋芋泥豆乳呢三款,點知一試就中大伏.首先個"仙草豆腐花"完全無味都算,最慘係豆腐花完全唔滑,完全係"鞋"嘅, 同我平時食嘅豆腐無區別,甚至可以講平時買嘅豆腐都滑過佢,可以想象一下一舊普通"鞋"豆腐配仙草,何來對得住佢宣傳香滑豆腐花二字??然後個黑白芝麻豆腐花,又係零甜味,豆腐花同埋個芝麻都係"鞋"嘅,同埋有苦澀味.個芋泥豆乳又係完全無味道,芋泥顔色好化學色.最後買3樣野,但提供嘅外賣紙袋零承托力,個紙袋行到一半穿鬼埋.
個芋泥豆乳又係完全無味道,芋泥顔色好化學色.
4天前
等候时间
10 分钟 (外卖自取)
最近聽朋友講 星加坡有間豆飲店喺香港插旗 Jollibean旗艦店 原來喺德福廣場1期平台 今日去幫襯 已經見到唔少人排隊😉-🫘白玉紅豆燒仙草 仙草勁多入口滑嘟嘟 白玉柔韌帶嚼勁 細細粒軟糯Q彈 加埋甜滋滋起沙紅豆粒 啱晒嗜甜一族嘅我-🥤樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳500ml木瓜雪耳雪梨清甜潤喉 入秋之後 喉嚨時不時感到乾涸 真係要飲呢款豆乳飲品養生一下啦😉 豆乳唔算好甜豆香ok-🥪牛油果碎蛋吐司除咗豆乳飲品 呢度亦提供多士 單買或者做套餐都得 特色餡料有榴槤咖央 牛油果碎蛋係人氣選項 粗粒🥑將多士塞到好滿 如果麵包烘得再燶啲 咁就更好

🫘白玉紅豆燒仙草

🥤樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳500ml

🥪牛油果碎蛋吐司
除咗豆乳飲品 呢度亦提供多士 單買或者做套餐都得
5天前 0 浏览
田園慢煮雞扒吐司一路拎住外賣返屋企,一路聞到個吐司好香。雞扒夠大塊,慢煮雞肉肉質嫩滑。三色芋圓豆腐花豆腐花好重豆香,芋圓夠晒煙靭,仲有好多粒添,share黎食啱晒。黑白芝麻奶蓋500ml唔太甜,黑芝麻味道剛剛好,樽仔密封左,夠晒衛生。記住小心拉開蓋因為超足料斟到滿一滿。芋泥豆乳沙冰500ml淡淡芋泥香味,豆味都好香,兩樣好夾飲落好舒服。500ml都好夠飲,因為都好杰身。好多人經過都俾佢吸引而停低左,條隊keep住都好長龍。
田園慢煮雞扒吐司

三色芋圓豆腐花

黑白芝麻奶蓋500ml

芋泥豆乳沙冰500ml
淡淡芋泥香味,豆味都好香,兩樣好夾飲落好舒服。

外卖自取
九龍灣德福新開了來自新加坡人氣豆乳石磨樂豆Jollibean。附近的街坊和打工仔又有健康有營的新選擇啦!主打不同款式的豆乳飲品、甜品和吐司。每一款都新鮮製造,不含防腐劑,新鮮健康。作為街坊的我,可以慢慢試不同的味道。 他們的豆乳飲品、甜品和吐司都有非常多款的選擇,每一款都好吸引。而且仲有早餐和午餐的套餐供選擇。眼見今日都有不少office 人前往買明天的下午茶。 新會員下載App 更設有 首張單九折優惠。 1.沙嗲免治牛肉吐司 $382.三色芋圓豆腐花 $303.芋泥豆乳沙冰$324.樽裝火龍果豆乳5.樽裝木瓜雪耳雪梨豆乳$36
附近的街坊和打工仔又有健康有營的新選擇啦!

1.沙嗲免治牛肉吐司 $38

2024-10-03
用餐时段
其他
2024-09-29 783 浏览
見到佢新開, 所以就想試吓,尋日買左3色芋圓豆腐花加奶蓋, 佢落好多糖水, 豆腐花根本唔多, 芋圓係硬既, 未煮熟, 建議店員應該煮完自己先試一試先, 另外, 因為太多糖水既關係, 個奶蓋根本就溶晒落d糖水度, 根本食唔到, 如果同‘豆乳X人'比較, 呢間係平d, 但CP值絕對唔高,我情願俾多d$, 食間好d, 所以應該唔會再買, 不過都希望因為佢係岩岩新開而未準備好, 因為見到門口都幾多人排隊, 唔想太多人中伏, 亦希望佢品質有改善,