2011-08-24 218 浏览
$268 for two of us.restaurant claim to be japanese res but turned out korean style inside.Worst ever korean bbq i have ever had, Period.
$268 for two of us.
2011-08-21
2011-07-17 116 浏览
經常行過呢一間鋪頭都好想試,今日終於可以去試一下.叫左個情侶套餐:前菜六小碟 (睇到相都唔駛介紹咁多,我仲可以清埋,可想而知,好食與否在心中)雪花牛肉,牛脷,肥牛肉,豬肉,墨魚你 & 虎蝦 (出奇地D肉類夠肉味之餘仲要燒完唔 <鞋> 口,比起出面我覺得好好多)包兩枝酒(見店長推介呢枝啤酒,同燒肉真係絕配)甜品:最後一橙四片我覺得呢間野疑似韓國燒多過日本燒.睇埋之前的食評話呢間店態度差.平心而論,三百元兩位仲有兩枝酒同埋日本燒肉算係咁啦. (咁多位唔O岩聽當笑話,唔好覆我,因為我無腹肌)最係提一提大家,因為我又唔記得睇單$$268加一都係$$295 有找,但係點三百真係唔明. 無加ORDER只係添左一個飯,但係我見之前寫呢問店食評的人有睇單同好似無添飯但係都三百元正. 咁多位睇過我呢篇食評可以試一下,不過唔好其望有帝皇的服務
經常行過呢一間鋪頭都好想試,今日終於可以去試一下.
叫左個情侶套餐:
包兩枝酒(見店長推介呢枝啤酒,同燒肉真係絕配)
甜品:最後一橙四片

開胃的六小碟
賣相還不錯
戰績-六小碟被攻陷
MENU & 店長推介的啤酒(呢個啤酒一定要試)
2011-07-16
開胃的六小碟
賣相還不錯
戰績-六小碟被攻陷
MENU & 店長推介的啤酒(呢個啤酒一定要試)
服務惡劣, 任食貨式服務差到不得了, 上菜時碟是大大力 "Dang" 上木台的點了情侶套餐, 包括雪花牛,牛舌, 肥牛, 豬肉,墨魚仔, 虎蝦其實, 我相信, order 時佢地已知無虎蝦待應到送食物上台時先講無虎蝦,此時此刻, 另一待應送其他食物上台我地問無虎蝦可唔可以.... (未講完) 佢已經極悔氣話 "無呀, 比左呢d 你啦 (指住幾件肉) "由於我想食蝦, 我地追問可唔可以轉其他蝦佢話可以, 我再問, 洗唔洗加錢? 佢話 120 蚊, (咁即係再額外叫一個啦)我地一路都無為意, 食到尾先發現個餐應該有肥牛,但無出現過囉overall, 呢間野真係非常唔掂d 碗係 lup 痴痴, 好似無洗咁個湯似胡椒豬肚湯, 勁多胡椒粉味只有汽水及墨魚仔好味到埋單一刻, 一句多謝都無, 仲衰過深圳福田 2 個人食左HKD 300
服務惡劣, 任食貨式

服務差到不得了, 上菜時碟是大大力 "Dang" 上木台的

其實, 我相信, order 時佢地已知無虎蝦
待應到送食物上台時先講無虎蝦,
此時此刻, 另一待應送其他食物上台

由於我想食蝦, 我地追問可唔可以轉其他蝦
佢話可以, 我再問, 洗唔洗加錢?
佢話 120 蚊, (咁即係再額外叫一個啦)

我地一路都無為意,
食到尾先發現個餐應該有肥牛,但無出現過囉

overall, 呢間野真係非常唔掂
d 碗係 lup 痴痴, 好似無洗咁
個湯似胡椒豬肚湯, 勁多胡椒粉味
只有汽水及墨魚仔好味

到埋單一刻, 一句多謝都無, 仲衰過深圳福田

2 個人食左HKD 300

2011-04-03
2011-03-23 46 浏览
有同事生日, 所以一行八個人便搭的士去食烤肉~自己燒, 有牛肉、豬肉、雞肉、帆立貝等等.......一個餐有一碗湯、一杯竹水、一份自選肉或海鮮、一碗飯、一份甜品~仲有我最喜歡的前菜, 多人便會比多d, 有魚仔、薯仔、牛舌、泡菜、韓國粉等等........到了位唔合心水, 仲可以換的~好多前菜ar~心水推介:薯仔 --> 好入味, 又多汁喜歡自己燒的朋友一定會好喜歡, 個爐好新好整潔, 燒完個身無味的~good~但食物份量不太多, 若全枱男仔便食唔飽, 建議有男有女share食~
有同事生日, 所以一行八個人便搭的士去食烤肉~
自己燒, 有牛肉、豬肉、雞肉、帆立貝等等.......
好多前菜ar~心水推介:薯仔 --> 好入味, 又多汁

2011-01-21
  • 帆立貝
2011-03-20 37 浏览
今日與朋友一起相約食LUNCH, 路過呢間燒肉店, 友人話睇下抵唔抵食, 一睇發覺好抵食, Lunch set只係$38, 貴個個要$48, 諗住咁平, 就試下啦~~我地各自叫左3個燒肉餐, 分別係五花腩, 豬頸肉同埋雞肉味道3個都唔錯, 不過偏愛豬頸肉, 每碟大概5/6塊肉, 我地share嚟食, 可以試晒3樣除左主菜, 仲有6小碟前菜, 白飯, 湯, 真係好飽架, 男仔唔使驚唔夠 仲有蔘蜜(忘了問侍應, 估計架咋), 呢杯野味道甘甘地, 我諗可以下火掛~~~我地食晒後, 佢仲上左個啫喱 (呢個冇諗住有架, 雖然唔係啲咩貴野, 但係都好surprise )呢餐加埋一都係平均$42咋, 好抵P.S 我見食評, 竟然係BAD多過GOOD, 唔明??? 不過我下次都會再嚟, 唔好執住呀
Menu
我地各自叫左3個燒肉餐, 分別係五花腩, 豬頸肉同埋雞肉
一個set一碟, 份量剛好
味道3個都唔錯, 不過偏愛豬頸肉

有前菜, 有白飯, 又有湯, 真係夠晒飽~
仲有蔘蜜(忘了問侍應, 估計架咋
), 呢杯野味道甘甘地, 我諗可以下火掛~~~
呢餐加埋一都係平均$42咋, 好抵

2011-03-19
Menu
一個set一碟, 份量剛好
有前菜, 有白飯, 又有湯, 真係夠晒飽~
  • 豬頸肉
  • 五花腩
2011-03-18 4 浏览
我住左西環咁多年,,都未聽過呢間鋪頭....係最近聽個朋友講先知朋友仔話唔錯~之後上黎openrice看看見到有幾多劣評= =岩岩食完其實真係唔錯並唔係好差同埋真係幾抵食$38加一埋單都係每人$42又食得好飽依家食個飯盒都要廿幾三十蚊不如畀多少少食餐更好味的午餐但真係好想老闆改名呢間係韓燒唔係日式燒烤=,=
我住左西環咁多年,,
都未聽過呢間鋪頭....
係最近聽個朋友講先知

又食得好飽
依家食個飯盒都要廿幾三十蚊
不如畀多少少食餐更好味的午餐

但真係好想老闆改名
呢間係韓燒唔係日式燒烤=,=
2011-03-18
  • 牛肉
  • 雞肉
2010-11-29 7 浏览
其實一直納悶為甚麼這家餐廳會定位自己是日本bbq,而不是韓燒因為…由爐具到前菜到醬料根本就是韓燒!!lunch set 最平係38蚊(未計加1)汽水一細枝(係枝,唔係一罐)要10蚊,唔飲好過不過加埋1四十幾蚊既一個lunch set有一堆前菜(泡菜)同埋湯、飯、仲有牛、豬、秋刀魚、雞等選擇大顆人什麼都點了一些,味道是ok的,肉醃得不錯吃如果想滿足「韓燒」的慾望又不想花太多,這裡的lunch set是可以的不過吃完之後我始終不能搞清楚到底日式bbq和韓燒有什麼不同…
因為…由爐具到前菜到醬料根本就是韓燒!!

lunch set 最平係38蚊(未計加1)
汽水一細枝(係枝,唔係一罐)要10蚊,唔飲好過
不過加埋1四十幾蚊既一個lunch set
有一堆前菜(泡菜)同埋湯、飯、仲有牛、豬、秋刀魚、雞等選擇
大顆人什麼都點了一些,味道是ok的,肉醃得不錯吃

2010-11-26
2010-09-24 3 浏览
客人不太多,服務員態度良好講返野食,是正常的韓燒食品...2人餐 $238,有4隻大蝦,不吃魷魚筒,換左牛肋骨,睇下相就見到晒全部野。味道不差,剛剛好飽。
客人不太多,服務員態度良好

講返野食,是正常的韓燒食品...
2人餐 $238,有4隻大蝦,
不吃魷魚筒,換左牛肋骨,
睇下相就見到晒全部野。
味道不差,剛剛好飽。
2010-09-24
2010-01-31 15 浏览
因為搬左屋的關係, 呢排多左係堅尼地城搵食.突然想食燒肉, 但又唔想出銅鑼灣, 就去左呢間"日本烤肉店" 點知... 出事..因為阿li好肚餓的關係, 一坐低就叫左個2人餐 --> $238 有雞有牛有豬, 有蝦有魷魚上菜個樣好似好好食咁, 但係, 食就出事喇, 放落口根本唔知自己食緊的咩雞牛豬用野(葉)到d 味全部都一樣, 真係幾奇怪仲有叫左碟原隻鮮鮑魚 -->$110 / 6隻連埋個殼一齊去燒, 原本以為會好有驚喜.. 點知, 又出事.個d 鮑魚根本唔arm 咁樣燒黎食, 完全錯晒,一來唔知幾時熟, 二來熟左都一d 唔好食,. 仲要係"霉" o既, 一定係死左好耐o既死鮑魚最正常o既就係餐前的漬物前菜. 同埋啤酒點都好, 阿li 話一定唔會再黎呢間野食.
因為搬左屋的關係, 呢排多左係堅尼地城搵食.
雞牛豬用野(葉)到d 味全部都一樣, 真係幾奇怪
仲有叫左碟原隻鮮鮑魚 -->$110 / 6隻
個d 鮑魚根本唔arm 咁樣燒黎食, 完全錯晒,
最正常o既就係餐前的漬物前菜. 同埋啤酒

點都好, 阿li 話一定唔會再黎呢間野食.
前菜, 算係咁
圖中的鮑魚, 真係唔知想點
2010-01-30
前菜, 算係咁
圖中的鮑魚, 真係唔知想點
本身唔係打算嚟呢間食嘢嘅,不過見到原本打算去嘅一間食店外觀麻麻,咁就去咗呢間食。估唔到會有意外收穫!上到去,可能自己少去西環食嘢,估唔到裝修同座位都非常唔錯,座位好舒服!啲侍應都係後生仔,服務ok,一叫即到!我睇過menu上嘅二人餐,同我老婆都覺得唔啱食,因為我同佢都唔鍾意食魷魚同雞,因為燒嚟食嘅話就麻麻地好食,所以就決定散叫。叫咗一個雪花牛(8片,$98)、一個和牛(8片,$98)、一個京蔥($30)、一個什菜、一個對蝦(2隻,$128)、一個帶子(8片,$88)、一個牛舌(8片,$88)同3支啤酒($16一支)。雪花牛嘅牛味比另一個和牛嘅味比起就重啲,而油份啱啱好,好有肉汁味;而和牛就油份多啲、而無咁重牛肉味;牛舌就夠厚身同有咬口,送啤酒一流!而京蔥就夠甜,帶子又新鮮;最正係個蝦,啲蝦膏係一燒熟咗夾上碟時,真係香都你唔信!!!啲蝦肉又食得出嘅新鮮!我喺大約2個月前食過伊呂波,如果呢間同前者比,價錢(都係2個人)係我喺伊呂波食嘅一半,而食物質素方面,當然唔可以相提並論,畢竟前者嘅和牛真係好正同係日本貨。但係,除咗牛肉方面有少少差距之外,其他食物都有伊呂波嘅8成水準,而價錢就相差一半;
我喺大約2個月前食過伊呂波,如果呢間同前者比,價錢(都係2個人)係我喺伊呂波食嘅一半,而食物質素方面,當然唔可以相提並論,畢竟前者嘅和牛真係好正同係日本貨。但係,除咗牛肉方面有少少差距之外,其他食物都有伊呂波嘅8成水準,而價錢就相差一半;平心而論,以咁嘅價錢食到呢個質素嘅食物,我就覺得值得嘞!
順帶一提,之後睇過其他朋友對於呢間燒肉店嘅評語,我都同意2人餐嘅食品唔係咁好食。我係食完之後先睇有關呢間食店喺open rice嘅食評嘅,不過,我就留意到其他食客喺度食緊呢個餐,所以決定散叫;雖然係貴啲,但係就真係好味。
新鮮嘅帶子同蝦
唔記得係和牛定雪花牛
新鮮嘅帶子同好味嘅大蔥
大堆頭嘅什菜同好味嘅牛舌
牛舌夠厚身同好味
好味對蝦,見到都想即刻食嘅蝦膏
大堆頭1
大堆頭2--啲蝦好香呀!!!
新鮮嘅帶子同蝦
唔記得係和牛定雪花牛
新鮮嘅帶子同好味嘅大蔥
大堆頭嘅什菜同好味嘅牛舌
牛舌夠厚身同好味
好味對蝦,見到都想即刻食嘅蝦膏
大堆頭1
大堆頭2--啲蝦好香呀!!!
  • 對蝦、雪花牛、牛舌
2009-08-15 10 浏览
I went to have lunch at this restaurant because the lunch set is not expensive, only $38.I don't know how it is in the evening but for lunch this restaurant is very ok. Food is tastly and portion is sufficient. They comes with soup, rice, dessert. Service is quick and polite too.I consider this as a good alternate choice if you are bored with so many cha chan ting in kennedy town.

2009-08-13
2008-12-16 5 浏览
見到呢間咁多劣評, 其實都覺得唔係去到喊面咁差..不過只係普普通通, 西環尾一間好似高級少少o既日本烤肉店兩個人叫左一個二人烤肉晚餐, 有牛肉, 雞肉~我地兩個坐左一張四人卡位, 都坐得幾好, 舒服但係店員清潔同埋換爐o既速度真係有d問題見到爐邊有d油漬, 不過唔太嚴重。肉o既質素都ok, 不過份量以二人餐黎講, 少左d啦,食過一次就夠, 但係都值得黎食o既~因為始終西環無咩呢類o既 烤肉店
見到呢間咁多劣評, 其實都覺得唔係去到喊面咁差..

不過只係普普通通, 西環尾一間好似高級少少o既日本烤肉店

兩個人叫左一個二人烤肉晚餐, 有牛肉, 雞肉~
我地兩個坐左一張四人卡位, 都坐得幾好, 舒服
但係店員清潔同埋換爐o既速度真係有d問題
見到爐邊有d油漬, 不過唔太嚴重。

肉o既質素都ok, 不過份量以二人餐黎講, 少左d啦,
食過一次就夠, 但係都值得黎食o既~
因為始終西環無咩呢類o既 烤肉店
the lunch here is really cheapwith appetizer + main course + dessert + drinks = $38!but the meat has no taste at allthe environment is okthe service is okoverall, ok labut not as gd as other 烤肉店

the environment is ok
the service is ok

overall, ok la
but not as gd as other 烤肉店
2008-07-14 7 浏览
The food quality was soso but the service quality was extremely poor. The waitresses there seem totally untrained and not respect the customers at all. I won't come to this restaurant again!

2008-07-08 47 浏览
7月5日, 82週月快樂~ 今日約咗個親戚食福田日本烤肉, 見呀菲未食過, 而我食過幾次既經歷又唔係咁好, 叫佢唔好抱有咁大期望~ 3個人, 叫咗3個烤肉定食~::: 前菜 + 麵豉湯 + 白飯 :::每個定食都跟2碟前菜, 總共6碟, 嘩黎到都嚇咗跳~ 6個不同款, 比較好食既有薯仔, 豆卜, 醬汁好濃~ 其他就普通啦…麵豉湯同白飯都係普通貨, 熱熱地都可取, 白飯就梗係唔係用珍珠米啦~::: 汁燒牛肉 + 汁燒雞肉 + 盬燒牛舌 ::: @$38主菜黎到, 有日本烤肉食? 錯喇, 好明顯呢個係韓燒, 由相所見, 用既係韓燒既鐵板, 而唔係日烤既網~ 跟住d肉腌出黎既味道都好韓燒, 加上個韓燒既醬汁, 唔好呃我地啦~ 味道其實算唔錯, 同其他韓燒差唔多, 份量多, 呢個價錢絕對稱得上係平~::: 菊花茶 + 啫喱 ::: (送)一坐低個侍應就放低咗杯熱茶同一杯甜甜地既野, 喺一個正常人眼中呢杯野應該係要收錢既~ 好彩最後知道係免費既菊花茶, 每人一杯~ 呢種服務係好, 不過唔一早講明, 最後如果要收錢就真係有d唔公道, 就算$5一杯唔係貴… 最後仲有啫喱送, 呢個可食可不食啦…服務

::: 前菜 + 麵豉湯 + 白飯 :::

::: 菊花茶 + 啫喱 ::: (送)

服務確實比以前好咗, 叫佢地換鐵板都冇不悅… 個老板原來喺灣仔有間韓燒, 好心就叫埋呢間做韓燒好過啦, 睇下我地遍文既’韓燒’出現咗幾多次, 就知情況幾咁嚴重~ 午餐幾平, 不過晚餐就唔好諗… 促請快d改名, 以免誤導他人
3個定食