2021-10-11
去左寶琳行行下見間小店,口痕就買左d甜品翻去試 🥰仙草芋圓🥰$28 芋圓控既我,見到佢有幾款配料同調味蜜,梗係食多碗試盡佢😂 芋圓係有四色,紫薯,黄薯,芋頭,綠茶,可惜我唔係好中意綠茶味唔記得叫佢走綠茶😢😢 芋圓全部口感都好軟綿綿好煙韌😋😋 調味蜜我試左龍眼蜜同桂花蜜,個人覺得桂花蜜好食好多😍😍 配料就大部分都好好食,好驚喜既係有大大個芋泥食🤩🤩芋頭控必叫丫,好綿密又甜絲絲😋😋仲有紅豆就同仙草芋圓好夾,中意食甜d可以叫爆珠,口感特別🙆🏻♀️🙆🏻♀️另外仲有養生既桃膠,都唔錯架☺️☺️☺️ 😍Tiramisu😍 $梳(唔記得幾錢) 呢個係menu見唔到,諗緊食咩個陣佢又介紹就試左個,勁驚喜喎🤩🤩🤩好好食丫,口感好soft好軟滑,芝士味濃郁,咖啡味唔會好搶,剛剛好😋😋😋 🤩楊枝甘露$38 呢個又係另一個必叫既甜品丫,佢入面d芒果好大舊好甜,個質地係好濃稠既,勁好食但我勁唔小心整瀉左面頭d椰奶😭😭如果唔係應該再好食d,本身冇加芋圓,但店家勁好人又加左幾粉芋圓落去🥰🥰🥰🙆🏻♀️🙆🏻♀️🙆🏻♀️ 真係食完好想再日日食,如果住附近真係會得閒就買個黎食🤩仲要勁平❤❤❤
🥰仙草芋圓🥰$28
芋圓控既我,見到佢有幾款配料同調味蜜,梗係食多碗試盡佢😂
芋圓全部口感都好軟綿綿好煙韌😋😋
調味蜜我試左龍眼蜜同桂花蜜,個人覺得桂花蜜好食好多😍😍
配料就大部分都好好食,好驚喜既係有大大個芋泥食🤩🤩
😍Tiramisu😍 $梳(唔記得幾錢)
🤩楊枝甘露$38