2024-07-31 612 浏览
As a homebody who rarely ventures out to dine, Kyukyoku Do stands out as a rare find in the bustling culinary landscape. I revisited for a dining experience that is both satisfying and memorable.The menu boasts an extensive selection of dishes.One standout dish is the Assorted Aburi Sashimi Donburi priced at $138. The Akazu Sushi Rice, seasoned with aged red vinegar, imparts a depth of flavor that perfectly complements the seared sashimi, resulting in a dish that is both satisfying and refreshin

One standout dish is the Assorted Aburi Sashimi Donburi priced at $138. The Akazu Sushi Rice, seasoned with aged red vinegar, imparts a depth of flavor that perfectly complements the seared sashimi, resulting in a dish that is both satisfying and refreshing.

For those seeking a fusion of flavors, the Omurice with Mapo Tofu & Fried Chicken at $118 presents a harmonious blend of Chinese and Japanese cuisines, expertly crafted to please the palate without overwhelming spiciness.

The Kusi Katsu selection offers a delightful array of choices, including the Scallop Tartare at $38 and the Japan Chicken Fillet with Mashed Avocado at the same price, showcasing the chef's skill in creating dishes that are as visually appealing as they are delicious.

For those with a bold palate, the Long Yam Wasabi at $48 offers a piquant blend of flavors where the yam serves as a perfect foil to the fiery kick of the wasabi, creating a sensory experience that is intense yet gratifying.

The Tofu Fish Cake at $58 presents a textural delight, combining the softness of tofu with the robustness of fish.

To round off the meal, the Heart-Shaped Fried Egg with caramel topping at $42 offers a sweet conclusion.

In conclusion, Kyukyoku Do is a culinary oasis that seamlessly combines affordability, quality and variety, making it a must-visit for all food enthusiasts. Whether you are a seasoned diner or a casual patron, Kyukyoku Do promises an unforgettable dining experience that is sure to leave you coming back for more.
2024-07-28
2024-04-25 2001 浏览
位於銅鑼灣的「究整堂」,餐廳環境開揚,樓底高,擁落地大玻璃窗,空間感強❤️如果一大班朋友gathering,仲可以book VIP房,私隱度十足 (銅鑼灣分店和炮台山分店都有架🥰)菜單內食物款式選擇好多,包括刺身、壽司、海鮮丼、沙律、小食、pizza、鐵板料理、一品料理及串燒等,每款菜式都擺盤精美👍🏻 鮪魚套餐 $248性價比高👍🏻👍🏻鮪魚套餐包括有山芋泥碎拖羅丼、灸燒大拖羅壽司、大拖羅壽司、中拖羅壽司、赤身壽司、麵豉湯及沙律,非常豐富呢‼️山芋整成泥蓉,口感綿密帶有黏口感;拖羅蓉的鮮美又能中和光吃魚生的油膩感❤️❤️ 究極海鮮杯 $98刺身逐層疊起放於高腳透明酒杯中,包括有鱈魚片、黑魚子、三文魚籽、海膽、吞拿魚蓉、蟹肉、蜜柑及果凍,每啖口感綿密,味道鮮甜,非常豐富。 海膽右口魚邊蝦卷 $78卷物入面包著炸蝦🦐,面頭放有甘香肥美的右口魚邊和鮮甜creamy的海膽,食落唔會好膩,味道好豐富。 帶子他他 $38吉列帶子的外皮非常香酥,裡面的帶子厚身又嫩滑,味道濃郁鮮甜,面頭配上他他醬及三文魚籽一齊食,非常甘香可口✔️ 海苔墨魚他他 $28海苔墨魚他他的金黃色賣相吸引,墨魚味道濃郁,口感酥脆又彈牙,配

菜單內食物款式選擇好多,包括刺身壽司、海鮮丼、沙律、小食、pizza、鐵板料理、一品料理及串燒等,每款菜式都擺盤精美👍🏻

鮪魚套餐 $248
鮪魚套餐

山芋泥碎拖羅丼

究極海鮮杯 $98

海膽右口魚邊蝦卷 $78

帶子他他 $38

海苔墨魚他他 $28
海苔墨魚他他的金黃色賣相吸引,墨魚味道濃郁,口感酥脆又彈牙,配埋海苔好夾!
帶子他他,海苔墨魚他他

蟹膏豆腐鱈魚乾 $58
最底係烤過嘅鱈魚片,口感酥脆,係鱈魚片上面放左蟹膏、豆腐及蟹肉,配酒一流!

油甘魚壽司 $28 一件
油甘魚魚肉呈淡紅色,肉身油分高,食落淡淡甘甜,每口都充斥魚油香氣,具獨特清爽口感。
油甘魚壽司
2024-04-17
用餐时段
鮪魚套餐
山芋泥碎拖羅丼
帶子他他,海苔墨魚他他
油甘魚壽司
2024-09-12 223 浏览
位於登龍街嘅永光中心有唔少餐廳選擇,呢日試咗間主打日式fusion菜嘅餐廳,餐牌入面選擇好多。蟹皇丼($138)- 鍾意食蟹嘅朋友不容錯過,入面材料十足,有蟹肉、蟹籽、芝士、蔥等配料,仲有燒魚乾,用嚟沾上蟹肉一齊食,真係非常滋味。黑松露牛油果軟殼蟹卷($118)- 牛油果口味清新、質地軟滑,配上香脆嘅軟殼蟹,仲有黑松露,無論口味或質感都非常多層次。明太子雜菌地雞薄餅 ($118)- 估唔到日式餐廳嘅薄餅都咁有水準,呢個明太子雜菌地雞帶有滿滿嘅日式風味,入面超多芝士,配以香脆嘅餅底,味道好有驚喜。芝麻雞翼($38)- 雞翼炸得香脆,熱辣辣,夠晒惹味。雪糕班戟($128)- 呢個甜品名雖然簡簡單單,但非常有特色。除咗面頭有一球雪糕連金箔之外,下面嘅班戟整得非常有心思,每層都有唔同嘅味道,包括紅豆、朱古力醬,花生醬以及脆焦糖。每啖嘅味道都有所不同,超級多重口味。 餐廳無論環境同食物質素都好好,入邊仲有party room,啱晒一大班朋友聚會呀。朋友上次到訪過炮台山分店嘅party room,一直讚口不絕。

芝麻雞翼($38)- 雞翼炸得香脆,熱辣辣,夠晒惹味。

2024-09-11 185 浏览
呢間丼飯真係食過一試難忘,用料非常新鮮既日本餐廳。之前知道呢間餐廳有好幾間分店,不過一路都未試過。今日去開銅鑼灣就去呢一度同朋友一齊上去試吓。佢嘅午市套餐都好抵食,選擇超級之多!最吸引我眼球嘅當然就係佢嘅丼飯,我叫咗佢最吸引嘅究極丼。見到個用料超級澎湃,仲加埋一隻蛋,放上去唔知賣相非常之吸引,而且撈落啲壽司飯食真係每一啖都好滋味!佢嘅甜蝦係超級出色,好耐冇食過咁好味咁甜嘅新鮮蝦!除咗當飯之外,呢度仲有唔少嘅配搭,我嘅朋友就叫做壽司拼盤加烏冬。烏冬彈牙美味,係稻庭烏冬,而且壽司種類都好多,每一款都好好味~而且睇得出師傅嘅功架,因為見到壽司握得好靚,唔會散開晒!仲有我哋食咗佢嘅鰻魚芝士玉子燒!普通玉子燒肉食得多,不過配埋鰻魚同芝士就真係第一次食!鰻魚同芝士個味道好夾,再加上滑捋捋嘅玉子燒,真係美味無窮啊😌臨尾仲叫咗個帶子他他,呢款炸物都唔錯,我見到呢度除咗丼飯同烏冬之外,其實都仲有好多唔同嘅串燒可以食!有機會嘅話都想嚟試吓。總括而言,呢間日本餐廳CP值好高,而且用料新鮮又美味🤤

總括而言,呢間日本餐廳CP值好高,而且用料新鮮又美味🤤

究極堂環境舒適,帶點日式感覺,適合與朋友聚會。🍶我們點了幾道特色菜1️⃣海膽右口魚邊蝦卷,新鮮的海膽搭配鮮嫩的蝦肉,口感滑順,令人讚不絕口。2️⃣明太子芝士玉子燒,香濃的明太子與濃郁的芝士相互交融,每一口都讓人感受到滿滿的幸福感。🥚3️⃣蟹子沙律則是清新可口,普通的菜式但亦美味,十分開胃4️⃣避風塘炒枝豆是小吃中的亮點,香脆的枝豆搭配獨特的調味,讓人忍不住一口接一口。🥢5️⃣魚子醬赤蝦壽司6️⃣油甘魚壽司都展現了新鮮食材的原汁原味,壽司的米飯也調得恰到好處,6️⃣究極之戀壽司製作方法與花之戀相似,但外層並非三文魚而是帶子,內層有海膽及三文魚子,口感層次豐富,讓人驚喜。🍣8️⃣三文魚腩壽司9️⃣炙燒右口魚邊醬油漬壽司都十分美味,特別是炙燒的魚肉香氣四溢,令人陶醉。🔟還點了蟹膏豆腐鱈魚乾,滑嫩的豆腐融合濃郁的蟹膏,滋味獨特,讓人意猶未盡。🦀雖然因為太肚餓而忘記拍攝某些菜品,期待下次再來!🌟📮銅鑼灣登龍街28號#銅鑼灣美食 #居酒屋 #日本料理 #海膽 #右口魚 #蝦卷 #明太子 #芝士玉子燒 #蟹子沙律 #避風塘炒枝豆 #魚子醬 #赤蝦壽司 #油甘魚 #帶子壽司 #三文魚腩 #炙燒壽司 #蟹膏豆腐 #鱈魚乾 #美食分享 #朋

究極堂環境舒適,帶點日式感覺,適合與朋友聚會。🍶

我們點了幾道特色菜

3️⃣蟹子沙律則是清新可口,普通的菜式但亦美味,十分開胃
蟹籽沙律

各款壽司

蟹膏豆腐鱈魚乾

雖然因為太肚餓而忘記拍攝某些菜品,期待下次再來!🌟
📮銅鑼灣登龍街28號

#銅鑼灣美食 #居酒屋 #日本料理 #海膽 #右口魚 #蝦卷 #明太子 #芝士玉子燒 #蟹子沙律 #避風塘炒枝豆 #魚子醬 #赤蝦壽司 #油甘魚 #帶子壽司 #三文魚腩 #炙燒壽司 #蟹膏豆腐 #鱈魚乾 #美食分享 #朋友聚會 #日式風格 #美味佳餚 #餐廳推薦 #香港美食 #新鮮食材 #美食體驗 #美食探店 #美食日記
蟹籽沙律
各款壽司
2024-09-08 72 浏览
🍛究極丼飯上鋪滿新鮮刺身👉🏻油甘魚、三文魚、赤海蝦、海膽、帆立貝、三文魚子、吞拿魚蓉、炙燒右口魚邊、紫菜天婦羅全部刺身足料厚切 鮮甜可口▪️赤海蝦味道鮮甜 肉質彈牙 蝦頭有滿滿的蝦膏 蝦膏香濃 毫無腥味讓人回味無窮😋▫️ 海膽味道甘甜 質感細膩 入口即溶▪️ 油甘魚、三文魚肉厚肥嫩 每口都充斥魚油香氣🍤海膽右口魚邊蝦卷海膽鮮甜 右口魚油脂豐富炸蝦卷外脆內嫩 組合起來味道層次豐富•🍣脆香辣三文魚卷三文魚肥美甘香 •🍘忌廉薯餅(2件)薯餅外層香脆 沒有油膩感蟹肉配忌廉餡料 口感軟滑細膩•🍅濃湯番茄咖哩牛肉烏冬甜咖喱配上鮮甜蕃茄 湯汁濃郁烏冬沾滿了湯汁 超惹味•🍇巨峰提子蘇打 濃郁的巨峰葡萄炎炎夏日 非常透心涼~🍵抹茶牛奶 口感絲滑 令人無法抗拒
🍛究極丼
飯上鋪滿新鮮刺身
👉🏻油甘魚、三文魚、赤海蝦、海膽、帆立貝、
三文魚子、吞拿魚蓉、炙燒右口魚邊、紫菜天婦羅
全部刺身足料厚切 鮮甜可口
▪️赤海蝦味道鮮甜 肉質彈牙
蝦頭有滿滿的蝦膏 蝦膏香濃 毫無腥味
讓人回味無窮😋
▫️ 海膽味道甘甜 質感細膩 入口即溶
▪️ 油甘魚、三文魚肉厚肥嫩 每口都充斥魚油香氣
🍤海膽右口魚邊蝦卷
海膽鮮甜 右口魚油脂豐富
炸蝦卷外脆內嫩 組合起來味道層次豐富

🍣脆香辣三文魚卷
三文魚肥美甘香

🍘忌廉薯餅(2件)
薯餅外層香脆 沒有油膩感
蟹肉配忌廉餡料 口感軟滑細膩

🍅濃湯番茄咖哩牛肉烏冬
甜咖喱配上鮮甜蕃茄 湯汁濃郁
烏冬沾滿了湯汁 超惹味

🍇巨峰提子蘇打
濃郁的巨峰葡萄
炎炎夏日 非常透心涼~
🍵抹茶牛奶
口感絲滑 令人無法抗拒
2024-09-03 134 浏览
喺網上見到呢間位於銅鑼灣嘅居酒屋極多好評,book 位試試氣氛極好,酒水、刺身等都係重點究極海鮮杯 ($98)刺身要大啖大啖食大推一人一杯究極海鮮杯 ,最新鮮同貴價刺身雲集,食得超滿足 打卡仲好好睇  杯底係水蜜桃啫喱,令海鮮杯好 refreshing 唔膩 <3海膽右口魚邊蝦卷 ($78)唔食都唔知中間嘅炸蝦餡咁脆,一咬落去咔嚓大聲響 海膽右口魚邊油脂好香好潤,撞埋炸蝦口感豐富又鮮美究極丼 ($218)真係超值  刺身全部厚切又新鮮,帶子、蝦原隻 size 尤其突出 加埋精緻海苔、卵黃同炸紫菜精緻配菜,誠意滿分蟹味噌蟹棒壽司 ($14) 風味獨特、蟹膏豆腐蟹肉壽司 ($20) 材料豐富實在、炙燒芝士鰻魚壽司 ($16) 滋味精美芝士甲羅燒 ($98)蟹膏蟹肉鮮香無比,配上咸香嘅拉絲芝士、黑魚子同飛魚子,鮮味爆滿  飛魚子嘅爽脆口感令道菜加好多分 一試愛上好食、價錢合理,仲可以喺氣氛好嘅環境邊傾計邊品嚐美食,食<究極堂>確係 good choice ^3^
喺網上見到呢間位於銅鑼灣嘅居酒屋極多好評,book 位試試
氣氛極好,酒水、刺身等都係重點
究極海鮮杯 ($98)
刺身要大啖大啖食
大推一人一杯究極海鮮杯 ,最新鮮同貴價刺身雲集,食得超滿足
打卡仲好好睇

海膽右口魚邊蝦卷 ($78)
海膽右口魚邊蝦卷
唔食都唔知中間嘅炸蝦餡咁脆,一咬落去咔嚓大聲響

海膽右口魚邊蝦卷
海膽右口魚邊油脂好香好潤,撞埋炸蝦口感豐富又鮮美
海膽右口魚邊蝦卷
究極丼 ($218)
真係超值
  刺身全部厚切又新鮮,帶子、蝦原隻 size 尤其突出
究極丼
加埋精緻海苔、卵黃同炸紫菜精緻配菜,誠意滿分
究極丼
芝士甲羅燒 ($98)

飛魚子嘅爽脆口感令道菜加好多分
一試愛上
2024-08-28
  • 蟹味噌蟹棒壽司
  • 蟹膏豆腐蟹肉壽司
  • 炙燒芝士鰻魚壽司
2024-09-03 177 浏览
銅鑼灣一向是香港的美食集中地,今晚老公便帶我去了“究極堂”吃他最愛的日本菜。原來老公之前在炮台山分店吃過午餐,覺得質素不俗,決定今晚試試銅鑼灣店的味道。🥗海葡萄海藻青瓜沙律~海葡萄本身帶有淡淡的鹹味,與海藻及青瓜非常配合,味道清爽開胃。🥢中拖羅刺身~脂肪分佈均勻而無筋,​​口感豐富,入口即溶。帆立貝刺身則味道鮮甜,肉厚大隻彈牙。🦪薯蓉廣島蠔~廣島蠔燒後仍然保持juicy的口感,蠔味濃厚,肥美嫰滑。薯蓉幼滑中帶點粗粒口感,蠔味完美地滲入薯蓉中。🦀蟹膏豆腐鱈魚乾~鮮味蟹膏與豆腐混為一體,配上香脆鱈魚乾,好吃到停不了口。🍤海膽右口魚邊蝦卷~左口魚吃得多,右口魚第一次試。魚油豐富,肉質嫰滑,配合海膽的鮮及蝦卷的脆,雙重口感,豐富味蕾。🍣究極之戀壽司~花之戀壽司的變奏版:由三文魚變成帆立貝,飛魚子變成三文魚籽;上面再加上海膽蓉,即時將壽司升級,味道鲜甜。🐟煙燻蒜香火灸吞拿魚~打開玻璃罩後即時看到煙燻效果,厚厚的火灸吞拿魚表面鋪滿了蒜蓉,香口又鮮嫰。離開餐廳時見到店內原來設有VIP房供客人包房,最適合相約一眾好友暢聚一番。究極堂 (永光中心)銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓

究極堂 (永光中心)
銅鑼灣登龍街28號永光中心11樓
思鄉之情湧現😂為咗安撫自己嘅身心靈,所以今日嚟咗銅鑼灣一間新嘅日本餐廳食:叫做究極堂今晚叫咗好多嘢食:好耐冇食花之戀,呢度嘅花之戀比較健康,因為用咗相對多嘅刺身去包住一舊比較細嘅飯,而中間嘅沙律醬都偏少,啱晒追求健康嘅都市人炸糖心蛋係一種好考功夫嘅菜式,既要炸得香脆之餘,蛋中心仲要保持住流心嘅效果,好彩今日呢味餸冇令我哋失望主食方面,嗌咗個火炙究極丼,入面嘅刺身份量好慷慨,當中最好食係鮮蝦刺身;另外仲嗌咗個蕃茄湯咖喱牛肉烏冬,牛肉份量同樣好多,烏冬煙靭,配埋少少辣嘅湯底,開胃又惹味我哋睇餐牌見到個卷物幾靚,於是就嗌咗,果然樣靚味道又出色,上面加咗三文魚子同吞拿魚蓉,中間夾雜着香脆嘅炸蝦,係一道好有特色嘅卷物明太子芝士蛋卷包咗大量明太子同熱熔芝士,而雞蛋嫩滑可口,令人食得津津有味同行友人鍾意食雞,於是就叫咗個鐵板雞,炸雞有六至七件,配埋特調嘅醬汁,令人欲罷不能呢間餐廳位於銅鑼灣嘅市中心,雖然係樓上舖,不過環境非常舒適,而且空間寬敞,食物性價比非常高,價錢相宜而且味道出色,非常推薦#究極堂

今晚叫咗好多嘢食:

#究極堂
2024-08-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
  • 究極丼
  • 究極炎之丼
  • 蟹膏豆腐鱈魚乾
  • 薯蓉廣島蠔
2024-08-29 104 浏览
每逢放假前都會食好西,獎勵自己努力返工😌今次捉埋食量唔少既友人一齊覓食(當然無我黑洞胃咁誇張😂)餐廳環境寬敞舒適,適合三五知己gathering,想增加私隱度仲可以book vip房,搵餐廳仲發現原來炮台山都有分店😯究極丼 $208賣相非常吸引😍有三文魚、油甘魚、帶子、海膽、吞拿魚蓉、甜蝦、左口魚、三文魚籽、紫菜天婦羅等多種食材,食前拌入生蛋及海藻,令口感及味道更豐富。個人比較鍾意肥美既油甘魚、厚切口感十足😍其次就係鮮甜既海膽。一人獨享究極丼😋大滿足不得不承認小店既赤醋飯幾有特色,由熟成的酒粕發酵而成,米飯味道濃香醇厚,酸度柔和,誠意之作👍🏻火炙壽司拼盤烏冬 $158吞拿魚、三文魚、帶子、左口魚、甜蝦、鰻魚等多款壽司賣相吸引🤤鰻魚大大條,燒得好香,加上燒汁味道香濃😋而且食落無骨,可見廚師刀功了得明太子芝士玉子燒 $78玉子入口嫩滑creamy,加埋脆卜卜既蟹籽,口感豐富,芝士同明太子既咸鮮味道融為一體😋食落唔肥膩,好快就俾我地KO日本雞柳配牛油果蓉 $38/串柳炸至外層香脆,熱辣辣啖啖肉,配埋香滑牛油果蓉估唔到幾夾😯

究極丼 $208

火炙壽司拼盤烏冬 $158

明太子芝士玉子燒 $78

日本雞柳配牛油果蓉 $38/串
柳炸至外層香脆,熱辣辣啖啖肉,配埋香滑牛油果蓉估唔到幾夾😯
2024-08-25 227 浏览
🐷話想去食日本菜,搵到炮台山同銅鑼都有分店既究極堂,🐷話上次一大班朋友gatherings,可book VIP房 。薯蓉廣島蠔: 用鐵盤上保持熱力,令芝士做到拉絲的效果,但好燙口😆以香脆的廣島蠔配搭綿密的薯蓉,蠔肉鮮美,配上薯蓉的香甜,口感豐富。究極丼:包含鮮甜既海膽,肥美既赤海蝦同帶子,仲有厚切既三文魚同油甘魚,再配日本生蛋淋上丼飯,令飯質綿滑究極炎之丼:必叫丼飯第二位,火炙刺身迫出刺身的肥美感,份量滿滿,芝士海蝦够爽口醬澆三文魚炸蝦卷:炸蝦卷外酥內軟,而且有爽脆的口感。檸檬梳打酒做緊8折優惠,不過我地都係決定啤一啤😆
一大班朋友gatherings,可book VIP房 。

醬澆三文魚炸蝦卷:炸蝦卷外酥內軟,而且有爽脆的口感。

檸檬梳打酒做緊8折優惠,不過我地都係決定啤一啤😆

今日係銅鑼灣食午餐,去左最多選擇既永光中心,有串燒、韓國菜、火鍋、法國菜等,我就揀左日本菜究極堂🇯🇵午餐有好多套餐,可以揀海鮮丼、壽司定食、蛋包飯,價錢最平$73,套餐包麵豉湯同沙律🌟究極丼|$208超豐富丼飯😍有三文魚、燒左口魚、帶子、三文魚籽同醬油漬蛋黃,味道唔會好鹹,但送飯一流👍🏻蝦大大隻,仲有蝦膏🌟鰻魚玉子燒|$78蛋幾滑,不過可以再煎多數十秒,中間位置太流心🙈🌟天使蝦炸串|$32呢到有十多款炸串,最吸引我就係炸蝦🍤成隻蝦連殼由頭到尾一齊炸,薄薄炸皮包住蝦身,蝦肉爽彈,旁邊仲有鹽粒,但我覺得唔洗加都可以,本身調味都足夠

🌟究極丼|$208

🌟鰻魚玉子燒|$78
蛋幾滑,不過可以再煎多數十秒,中間位置太流心🙈

🌟天使蝦炸串|$32
2024-08-20
用餐时段
2024-08-16 260 浏览
喺銅鑼灣嘅樓上舖發現到間正野,食物水準好高!先叫咗碗究極炎之丼比自己獨自享用,唔建議share, 因為真係太好食!入面有大大粒嘅帆立貝,油甘魚蝦,左口魚等等,輕輕炙燒下個感覺真係唔同哂,材料新鮮,大滿足!男友人都唔輸蝕獨自食咗個蟹皇丼,有成座山嘅蟹肉,蟹籽嘅香葱,個蟹皇汁好creamy, 好出色!除咗丼飯,啲小食都唔錯!京蔥地雞配芝士忌廉汁,有啲似韓國炸雞但又配西式嘅芝士忌廉汁,出奇地好食!薯條仲可以點埋個汁食!鰻魚芝士玉子燒,玉子燒得好juicy, 有半生熟嘅口感!粟米天婦羅,幾特別,愛粟米之人可以試!海膽右口魚邊蝦卷,右口魚口感超油,配海膽一齊食好好味!!一人一杯抹茶牛奶,香濃抹茶+香滑牛奶!
喺銅鑼灣嘅樓上舖發現到間正野,食物水準好高!

除咗丼飯,啲小食都唔錯!

鰻魚芝士玉子燒,玉子燒得好juicy, 有半生熟嘅口感!

粟米天婦羅,幾特別,愛粟米之人可以試!

海膽右口魚邊蝦卷,右口魚口感超油,配海膽一齊食好好味!!

一人一杯抹茶牛奶,香濃抹茶+香滑牛奶!
2024-08-12 218 浏览
餐廳環境開揚,望到銅鑼灣夜景裝修有格調又有氣派,配上暖色系燈光,好適合聚會迷你三色丼$178一次過滿足哂三個願望蟹味噌蟹肉,海膽三文魚子,漬蛋黃吞拿魚蓉,用料新鮮,配上適量特色赤醋飯,啖啖鮮甜究極海鮮杯$98由多種海鮮堆砌出黎,層層有序,由上而下係鱈魚片,黑魚子,三文魚子,海膽,吞拿魚蓉,蟹肉,蜜柑同果凍每啖味道清甜,層層緊扣,口感豐富,令人拇指大動海膽左口魚邊蝦卷$78混合住海膽,左口魚邊同吉烈蝦面頭係炙燒過左口魚邊同海膽,入口香滑,感覺入口即溶,食到中間係又香亂又彈牙既吉烈蝦呢個配搭感覺新穎,令人難忘四重芝士炸蝦卷$48面頭鋪有多層火炙過既cheese, 連埋炸蝦卷內既cream cheese 成件入口,陣陣既奶酪芝士香味向口腔中盤旋,餘韻十足明太子芝士玉子燒$78玉子滑溜得黎又熱辣辣,火候剛剛好,散發出淡淡既蛋香味連埋明太子沙律醬同蟹子一齊食實在無懈可擊蟹膏豆腐鱈魚乾$58豆腐伴隨着鹹香味香濃既蟹膏,令到香脆既鱈魚乾更添風味,勁好食柑橘柚子酒$68味道酸酸甜甜,配日本菜啱哂抹茶牛奶$48好重抹茶味,面頭夠哂creamy, 唔算好甜環境好,食物視覺效果又好,食物質素仲高,一定會en
餐廳環境開揚,望到銅鑼灣夜景
裝修有格調又有氣派,配上暖色系燈光,好適合聚會
迷你三色丼

迷你三色丼$178
一次過滿足哂三個願望

究極海鮮杯$98
每啖味道清甜,層層緊扣,口感豐富,令人拇指大動
海膽左口魚邊蝦卷

海膽左口魚邊蝦卷$78
混合住海膽,左口魚邊同吉烈蝦
呢個配搭感覺新穎,令人難忘

四重芝士炸蝦卷$48
明太子芝士玉子燒

明太子芝士玉子燒$78
玉子滑溜得黎又熱辣辣,火候剛剛好,散發出淡淡既蛋香味
連埋明太子沙律醬同蟹子一齊食實在無懈可擊

蟹膏豆腐鱈魚乾$58

柑橘柚子酒$68
味道酸酸甜甜,配日本菜啱哂

抹茶牛奶$48
好重抹茶味,面頭夠哂creamy, 唔算好甜

環境好,食物視覺效果又好,食物質素仲高,一定會encore
2023-11-19
迷你三色丼
海膽左口魚邊蝦卷
明太子芝士玉子燒
  • 海膽右口魚邊蝦卷
唔知係咪成日周圍食野,我對味蕾上既要求好似愈黎愈高,唔再咁容易因為肚餓而屈服,如果面前係唔好食,我寧願唔食,不過究極堂我絕對唔會走,原因好簡單,兩個字講哂,就係高質。👇🏻📌午 市 套 餐 -▪️ 網 燒 頂 級 肉 眼 - $138▫️ Lunch set佢地選擇好多,我就揀左個牛魔王必食既「網燒頂級肉眼」,首先上枱果陣仲附送埋麵鼓湯同埋新鮮沙律,而肉眼肉質燒到岩岩好,入口即化咁制,嫩滑到不得了,油香瞬間係口腔裡爆發,旁邊仲有d即炸薯條,成個set百零蚊超抵食,性價比之選!▪️ 主 食 -▫️「明太子芝士玉子燒」額外嗌左個主食試下,玉子燒裡面燒到唔乾身,相當滑溜,夾雜芝士同埋明太子,份外惹味。▪️ 炸 串 -▫️「海苔墨魚他他」外層炸到相當脆口,裡面係d墨魚他他,幾彈牙爽口,好食。▪️ 朝 日 有 氣 果 酒 -▫️「蜜桃有氣果酒」呢杯特飲新出,套餐加38蚊就有杯,其實係Vodka加lemonade,加埋蜜桃syrup,入口夠哂清爽,正!
唔知係咪成日周圍食野,我對味蕾上既要求好似愈黎愈高,

唔再咁容易因為肚餓而屈服,如果面前係唔好食,

我寧願唔食,不過究極堂我絕對唔會走,

原因好簡單,兩個字講哂,就係高質。👇🏻

📌午 市 套 餐 -
▪️ 網 燒 頂 級 肉 眼 - $138

麵鼓湯

入口即化咁制,嫩滑到不得了,油香瞬間係口腔裡爆發,
沙律

旁邊仲有d即炸薯條,成個set百零蚊超抵食,性價比之選!

▪️ 主 食 -
相當滑溜,夾雜芝士同埋明太子,份外惹味。
明太子玉子燒

▪️ 炸 串 -
海苔墨魚他他炸串

▪️ 朝 日 有 氣 果 酒 -
▫️「蜜桃有氣果酒」呢杯特飲新出,套餐加38蚊就有杯,
其實係Vodkalemonade,加埋蜜桃syrup,入口夠哂清爽,正!
蜜桃有氣泡酒
2024-08-12
等候时间
15 分钟 (堂食)
麵鼓湯
沙律