2024-08-22 411 浏览
食物味道同價錢係性價比幾高,同埋都唔會趕人走,可以慢慢食,見到好多人食完慢慢飲茶吹水。不過正因為咁,等位都耐,黎到門口下一張到我地都等左三十分鐘先有位食。壽司上菜黎講都算幾慢。我地叫$9-$17款式簡單壽司都要等20分鐘(其它客人已經食完吹緊水,所以堂食都係三個師傅做緊我地兩個客嘅野食,但佢地可能要做外賣單掛,不過全程聽師傅好開心吹水,仲做錯左d外賣單)接近$50玉子燒果d就要40分鐘,好似愈貴等愈耐咁。但唔趕時間其實係抵食,因為價錢好平。

但唔趕時間其實係抵食,因為價錢好平。

等40分鐘  但好食
等40分鐘  但好食
2024-07-01 539 浏览
✔️玉子壽司喺餐廳嘅自家製壽司,係用日本嘅雞蛋自己制,每一件都非常甜,而且都幾好食,再加埋佢本身即刻叫即刻握嘅飯!鍾意食黑松露嘅朋友,亦都可以加黑松露!✔️麵豉湯不嬲都係呢一間餐廳其中一個我最鍾意食嘅嘢,加咗好多蝦頭去煲,成個湯充滿海鮮味,而且有豆腐同埋海帶增加成個麵豉湯嘅口感,價錢亦都非常抵,鍾意飲麵豉湯嘅朋友不能錯過!✔️帶子壽司就非常鮮甜,餐廳係用日本嘅高質帶子,加埋Wasabi簡直就係正!

2024-05-13 615 浏览
立鮨@tst🌟喺附近飲完酒,所以過嚟食少少嘢,嗌咗兩個手卷,同埋五六件壽司,個人好鍾意佢玉子壽司,係餐廳自家製嘅玉子,餐廳玉子壽司係甜甜地,而且同日本嘅味道非常類似。手卷就推介芥末八爪魚手卷,辣辣地非常開胃,而且非常鍾意佢嘅壽司飯!最後我哋仲叫咗蝦頭麵豉湯,非常香濃嘅海鮮味道!好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
立鮨@tst

好食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
抵食程度(5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
位置 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
服務態度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟🌟
衞生程度 (5粒🌟)🌟🌟🌟🌟
我諗起碼有大半年冇黎過,心血來潮,想過黎食壽司。舖頭比較細,十零個位,啱啱坐滿咗,喺門口等咗2,3個字都冇所謂,仍然會有D期望,我記得以前黎食,質素唔錯,所以有一牌經常黎食。入坐,點少少野,試下先,有員工在開心吹水,都冇所謂嘅,最緊要黎果D野好食。我入坐之後,人開始少咗,但都係等咗一陣,可能師傅地要做外賣。終於食物來了,看來只是中規中矩,細細件,味追正常嘅,但發現D壽司飯嘅飯粒比較細粒,而且較硬,影響咗口感。最後黎一個手卷,D紫菜係包住舊飯,好似春卷形狀,反而咁樣D飯比較"軟熟",呢個有少少海膽嘅手卷,係我最滿意。同埋我坐喺度寫食評,佢地冇趕我走,因為呢一浸,堂食客少了。普普通通嘅一頓飯,可能只係成自己期望高咗,又或者真係礙於成本上漲,好似冇特別加過價,咁只有喺食材嘅質量方面將就一下。
我諗起碼有大半年冇黎過,心血來潮,想過黎食壽司
舖頭比較細,十零個位,啱啱坐滿咗,喺門口等咗2,3個字
同埋我坐喺度寫食評,佢地冇趕我走,因為呢一浸,堂食客少了。
2024-04-26 419 浏览
呢一間位於尖沙咀金馬倫廣場嘅壽司舖,以前係立食,而家已經改咗有座位,今日我哋就去輕食,叫咗幾件壽司食少少嘢,之後再去happy hour 之後再去🤞🏻比較推介有佢嘅帶子壽司,帶子壽司非常厚身,而且入口非常鮮甜,食得出餐廳嘅來貨非常新鮮,而且餐廳係黑醋飯手握,食到嘅味道亦會同出邊嘅壽司飯有少少唔同,非常特別!另外朋友都推介玉子壽司,餐廳嘅玉子壽司係自家製,甜甜地再加埋本身嘅壽司飯,都非常好食!鍾意食壽司嘅朋友唔可以錯過!

鍾意食壽司嘅朋友唔可以錯過!
2024-03-21 465 浏览
今次係第一次去呢間餐廳食嘢,叫咗一個各設魚生飯,另外再添加咗茶精本。茶漬碗入邊有好多蟹肉,熱辣辣,價錢都冇後悔!另外各設魚生飯嘅份量比我想像中大好多,唔會好似其他餐廳咁魚生好少,飯好多,仲有沙律同埋湯,食完之後非常之飽。
2024-03-12 401 浏览
今日想簡單想食少少嘢,經過見到好多人排隊最後 決定叫外賣 冇入餐廳入面食。叫咗北海道 帶子壽司, 飛魚子手卷, 三文魚子海膽 大滿足小井。帶子壽司比較細件, 新鮮度普通, 三文魚子大滿足小井, 三文魚子超多, 海膽都足了,料 多個飯, 真係大滿足 我嘅胃口😂
外卖自取
2024-02-13 485 浏览
呢間餐廳我係荃灣同旺角都經常幫襯,每次都食到好滿足咁離開呢間尖沙咀係排隊無一個好明確指示話比人聽,係邊個方向排隊。荃灣同旺角分店都會有the kulu比人知道張飛係幾號,相反尖沙咀呢間淨係叫人排隊,當時店面至少有5-6 個人 都好混亂咁排⋯然後,個鋪頭大約得9-10 個位。師傅都有4 個都出唔切餐同埋要等好耐先有野食到⋯係我食緊野期間,樓面侍應已經大大聲講我地坐左「20分鐘」 ,係「20分鐘」已經催我地單,以及要求我地調位。完全係毫無禮貌可言!其他人已經比我地入座左好耐,點解唔催佢地單同提醒佢地用餐時間?但我地岩岩坐左20分鐘,開始食緊野就催我地單同調位,唔好意思都無句,我去咁多分店從未試過有呢種不禮貌對待。再者,呢間分店可能適奉岩岩新年後,我明白貨量供應唔夠。但係基本上三文魚腩無、蠔無、海膽都無。個人覺得尖沙咀區有更多坐得舒服、高質既壽司鋪,大家唔一定要去呢間餐廳食。仲有呢間餐廳唔值得浪費時間去排隊食
呢間餐廳我係荃灣同旺角都經常幫襯,每次都食到好滿足咁離開

仲有呢間餐廳唔值得浪費時間去排隊食
2024-01-27 412 浏览
不嬲都有食開呢間, 覺得質素都算唔錯~但今次黎就覺得service差d..嗌左個set但因為朋友對蝦敏感想轉其他款, 之前都食過銅鑼灣店都可以轉同價or以下既壽司, 點知個中年女店員態度都有d強硬話無得轉!! 就算銅鑼灣有得轉都唔代表尖沙咀有得轉..其實如果佢態度好少少我都覺得無問題, 因為可能唔同分店唔同規則, 但係佢咁既態度就令人唔係好舒服…何況我地唔係因為個人喜好話要轉, 真係因為食物敏感, 以為鋪頭都會盡量cater下食客 (何況分店試過可以轉)…

2023-09-04 1019 浏览
顶着八号风球去,就只是馋刺身没有点太多😋份量对我是刚好的~三文鱼腩脂肪香,虾很鲜甜。海胆迷你盖饭就一般,不腥但就一般好味,带米饭的比不带的贵50块,还不如点小菜咯。寿司米不好吃,可能是粗粮?总体还不错,性价比很高,服务约等于0
顶着八号风球去,就只是馋刺身没有点太多😋
份量对我是刚好的~

三文鱼腩脂肪香,虾很鲜甜。
总体还不错,性价比很高,服务约等于0
2023-08-29 775 浏览
說真的,這間壽司店的壽司味道確實不錯,而且價錢合理。可惜欠缺待客之道,令我感到這是用餐的體驗相當不快。 光顧過許多日本餐廳,店員基本會向客人打招呼,很可惜這間店舖的服務態度基本上跟一般港式茶餐廳的服務亳無差別。店員好像無法說話一般,指向門口的位置示意我坐低用膳。 用餐期間,我吃完了一輪壽司後,因為感覺仍然肚餓,於是花了一段時間考慮再點什麼菜式,這個時候剛好有一家四口想進場用膳,店員在點餐期間在我背後指指點點,好像不太滿意,我繼續再點菜。 之後我點了個三文魚手卷,手卷的質素明顯馬虎,紫菜沒有包實整個手卷,手卷形狀極其鬆散,壽司師傅好像想讓我快點吃完快點離開的模樣,不想我在壽司店內阻礙他們招待其他客人。但我未感飽肚,於是在下單點一盤跟之前同樣的壽司組合。 第二輪點的壽司組合,明顯比早前質素參差,沒有用木盤上,更加沒有Wasabi和酸薑,令我感到不太快,因為其他客人上碟時仍然用木盤,此舉令我感到不太公平,而且同樣也有酸薑和Wasabi。 最後在結帳的時候,店員更加沒有向我說一句說話,更加沒有向我道別禮貌地說聲多謝。

我感到疑惑,或好奇我明明光顧一間日本餐廳,可是這間餐廳的店員連基本禮貌也做不到,令顧客感到失望,甚至不快。

2023-08-29
2023-08-17 602 浏览
立鮨 其實我自己就唔係咁習慣企到食飯 事關我條腰唔係咁好不過朋友話好耐無食 其實我都好耐無食 於是就黎了~無食咁耐 水準一樣keep到 油甘魚好肥美 食落無腥味 每次都必叫 我就係咁鍾意食D油膩野!左口魚!! 燒一燒 食到成日油就咁了!

立鮨
其實我自己就唔係咁習慣企到食飯 事關我條腰唔係咁好
不過朋友話好耐無食 其實我都好耐無食 於是就黎了~

2023-01-30
2023-08-08 508 浏览
第一次來食 食左成2個鐘 完全係比人ignore 咁上下 食16件完全玩野 3個吧檯師父得一個做 最後仲要嘈幾多個雪糕 野食幾多好都無用 最好笑有人遲入仲快過早入 唔知咩服務態度 垃圾根本唔值呢個價錢明知食緊最後一件壽司唔吹唔比最後一樣
明知食緊最後一件壽司唔吹唔比最後一樣
2023-07-19 653 浏览
這個原本是立食的日本餐廳 以前只會點外賣原因是因為他其實食物相當不錯 可惜只能站著吃 店裏沒有座位 所以基本上是不會在這裏堂吃 應該店家也發現香港原來不是太適合這種經營模式 他們已經改成有座位了 生意應該比較火爆 我在6:00的時段竟然也要等位置 這裏除了食物好吃以外 更特別之處是他價錢相當經濟 好像我點了一個蝦頭湯 也只是港幣$17 (我記得之前15 已經加價了) 另外清酒的價格也很靠譜 總之來到這邊亂點也不會很貴 只是位置真的相當有限 有機會要等位
這個原本是立食的日本餐廳 以前只會點外賣

只是位置真的相當有限 有機會要等位
2023-07-12 493 浏览
食完先知原來立鮨咁出名。餐廳有綠茶粉和熱水供應。叫左個海膽飯,滿滿的海膽,顏色十分光澤,十分鮮味,十分值得推介。🍣第二值得推介就是火焰大吞拿魚腩海苔壽司,魚腩入口即溶,有別要其他餐廳!🍱第三值得推介是海膽蟹肉壽司,啖啖肉。👍🏻其他魚子壽司和甜蝦到不過不失!😋
食完先知原來立鮨咁出名。
餐廳有綠茶粉和熱水供應。
第三值得推介是海膽蟹肉壽司,啖啖肉。👍🏻
其他魚子壽司和甜蝦到不過不失!😋