呢間小店非常近天后港鐵站 好方便‼️唔好睇佢店舖細細 有多種烘焙產品真係睇到眼都花埋 因為樣樣都想食😇😇未入到去已經俾佢嘅蛋糕涷櫃吸引住淨係聽到個名都已經知道有幾新鮮😍仲可以提供定製蛋糕/糕點服務 滿足客人嘅特殊需求👍🏻👍🏻👍🏻今次去買咗好幾款唔同嘅產品各樣都幾高質幾好味😋下次會再買過🥰🍠紫薯麻糬波波 $28麻糬波波個個都拳頭咁大 5大個幾抵食最鍾意係佢嘅質感 軟綿綿淡紫色又夠靚💜咬落去十分鬆軟而且好夠濕潤入邊係香甜軟滑紫薯餡同埋Q彈麻糬都幾足料 口感有層次🤩🤩🍫🍰朱古力麻糬布丁蛋糕 $58鍾意食朱古力嘅朋友仔 朱古力控必買‼️佢個賣相其實已經好特別 坊間未見過成個蛋糕嘅中心有麻糬布丁🍮冬天❄️想食熱辣辣版 所以我拎咗去焗😂打開超濃郁朱古力味 輕輕切開中間啲朱古力醬布丁即刻流晒出嚟食嘅時候有埋煙煙韌韌又軟糯嘅拉絲麻糬真係絕配 而且唔會好甜🥰🥰🥰🧁開心果麻糬QQ好靚嘅綠色 一盒有兩件上面仲有好多開心果醬同埋堅果🥜如果佢個內餡有多啲開心果醬就更好🤣🤣🥭芒果/☕️咖啡蛋卷 $21/盒一盒有6件 蛋糕好鬆軟 內餡好滑溜用嚟做早餐🥣下午茶🫖都非常不錯👍🏻🍪雜錦曲奇禮盒 $128一盒有九款口味 全部造型都
呢間小店非常近天后港鐵站 好方便‼️

成盒曲奇甜度適中 非常酥脆
牛油令曲奇好鬆化 開party分享最適合🥳
配埋一杯鮮奶或者咖啡簡直係一流😎
2024-01-03
5 分钟 (外卖自取)
$50 (其他)
2024-01-07 179 浏览
今日去咗天后工作,經開當然入去買番幾包麻糬波波返屋企做宵夜早餐😋每次去呢度經常人來人往超多人買。除咗麵包外,仲有曲奇蛋卷同蛋糕,不定期仲有新產品。我好鍾意食呢間嘅麻糬波波,外型似麵包質感超鬆軟,麻糬又好軟糯,身為麵包控嘅我大愛♥️今次比較重手😂買多幾樣新產品回家品嚐😋✦朱古力麻糬布丁蛋糕 $58朱古力控一定喜歡🍫質感有點似布朗尼蛋糕比較結實帶有濕潤口感,朱古力味非常濃郁,中間嘅布丁醬好澎湃,一切開即刻湧出來食落好軟滑,入面仲有麻糬更加煙韌 ,一個字😋正~✦開心果麻糬QQ $18表面佈滿勁多開心果,煙煙韌韌好有口感✦手工製鬆脆蛋卷 $60蛋卷香脆鬆化,蛋味牛油味香濃,以透明桶包裝,容易拎出嚟食👍🏻✦南瓜麻糬波波 $28新產品🆕入面有好多南瓜蓉配上麻糬,煙煙靱靱,好香濃南瓜味,口感獨特。✦抹茶紅豆麻糬波波 $28呢個每次都會買😂勁鐘意淡淡嘅抹茶香味配上紅豆餡,軟滑又不太甜,麻糬餡有濕潤口感,超好食~✦ 紫薯麻糬波波 中間夾住香甜紫薯餡同麻糬,甜度適中,叮熱更加好食😋
今次比較重手😂買多幾樣新產品回家品嚐😋

✦朱古力麻糬布丁蛋糕 $58

✦開心果麻糬QQ $18
表面佈滿勁多開心果,煙煙韌韌好有口感

✦手工製鬆脆蛋卷 $60

✦南瓜麻糬波波 $28

✦抹茶紅豆麻糬波波 $28

✦ 紫薯麻糬波波
中間夾住香甜紫薯餡同麻糬,甜度適中,叮熱更加好食😋
2024-01-05
  • 宇治抹茶紅豆麻糬波波
  • 朱古力麻糬布丁蛋糕
  • 手工製鬆脆蛋卷
  • 紫薯麻糬波波
收工時經過天后的Fresh Fresh Bakery 簡品堂餅店,之前見好多媽媽group的朋友,成日都介紹佢地的麻糬曲奇同麻糬波波,個個食完都話好味又性價比高,咁我都買嚟試下係咪真係咁正✅Fresh Fresh Bakery 簡品堂位於港鐵天后站A二出口向前行,大約1分鐘就見到!Fresh Fresh嘅裝修充滿日式和風,同時又混合童趣氣氛,每一款包餅產品都有精緻嘅包裝,有啲仲配有搞笑風趣嘅語句!Flash Flash Bakery的王牌麻糬,之前賣到排晒長龍,好多網上平台同kol,都有介紹, 每包有5粒,有別於出面其他餅店嘅麻糬,佢哋外面用麵包皮裏面配合不同味道嘅醬及煙靭嘅麻糬,粒粒都大大粒,食落好鬆軟又有口感除咗麻糬之外,佢哋嘅生日蛋糕都非常精緻又靚,另外仲有曲奇、蛋捲、麵包等烘焙產品,都非常受歡迎!今次買咗以下食品:🌟拉絲芝士波波$25王牌產品,裏面有一粒粒嘅芝士,用微波爐叮熱食,外皮更鬆脆,芝士軟咗之後更加香濃,芝士嘅Mina爸最愛🌟朱古力麻糬波波$28朱古力味嘅麻糬呢個一定要買,因為Mina姐係麵包+朱古力控,一返到屋企就俾佢搶咗嚟食,食到成嘴都係朱古力🥰🌟紫薯麻糬波波$28

今次買咗以下食品:
🌟拉絲芝士波波$25
🌟朱古力麻糬波波$28
🌟紫薯麻糬波波$28
鬆軟嘅麵包裏面,夾雜着紫薯餡同煙靭嘅麻糬,甜而不膩,配返杯玄米茶,就最啱!

🌟Oreo麻糬QQ$18
表面鋪滿朱古力及Oreo碎,裏面有Oreo嘅朱古力醬,配埋煙靭嘅麻糬,Mina姐一試愛上,下次一定要再回購,基本上所有朱古力產品非佢莫屬🤣
🌟開心果麻糬QQ$18
裏面係開心果嘅餡料及咬落煙韌嘅麻糬QQ彈牙嘅口感,簡直係完美嘅配搭!
🌟肉鬆怪獸波$18
表面鋪滿肉鬆、紫菜碎及少量芝麻,裏面配搭左麻糬,非常新穎嘅配搭,但又好好味😋
🌟 雜錦曲奇禮盒(開心果、抹茶、伯爵茶、特濃朱古力粒粒、泰式奶茶味)
全盒都係手工曲奇,送禮佳品!非常推薦泰式奶茶味及伯爵茶味,香脆可口又甜而不膩,早餐或下午茶再配返杯紅茶或者咖啡就更正✨

2024-01-03
  • 拉絲芝士波波
2024-01-03 2158 浏览
今日同親朋戚友新年下午茶茶聚,約定買茶點去clubhouse食,成日經過天后呢間餅店見到麵包,曲奇,蛋糕,都好似好吸引,仲成日都好多人,所以特登嚟呢間fresh fresh bakery 買啲蛋糕同招牌包❤️去到烘焙店,果然keep住人流都非常多,因為佢產品選擇非常多,見到好多人都係專程嚟買佢啲麵包曲奇,一定好新鮮,所以我都好快買咗以下產品返去同大家分享: 💁🏻‍♀️開心果麻薯QQ -麻糬控嘅我梗係揀咗食呢個麻糬波波,開心果味開心果碎滿佈麵包表面,我特登叮熱30秒食,麵包更加軟熟同煙靭,唔會太甜,開心果味好濃好特別,麻糬控嘅我表示非常收貨😜💁🏻‍♀️曲奇禮盒 -見佢係手工焗,一盒裝都係$128,好吸引!最鍾意咖啡味,好鬆脆,咖啡味好濃郁💁🏻‍♀️西餅 (4件) - 黑森林蛋糕同楊枝甘露蛋糕-呢個我冇試,不過見到佢賣相非常精美,朋友表示好新鮮❤️💁🏻‍♀️朱古力麻薯麵包- 呢個月又係麻糬控必試,朱古力味x 煙靭❤️💁🏻‍♀️肉鬆怪獸波- 朋友食呢個肉鬆波話麵包好鬆軟,肉鬆份量十足,滿足佢食肉鬆嘅慾望❤️

• 開心果麻薯QQ
🍬棉花糖、爆米花味道正常發揮,加上聖誕造型十分吸睛,包裝創意度滿分,作為聖誕小禮物送禮一流。🍰切件蛋糕 (草莓蛋糕、蜜桃蛋糕、藍莓芝士蛋糕、榴槤蛋糕)每款切件蛋糕造型精美,本人最愛草莓蛋糕和蜜桃蛋糕,蛋糕軟綿甜而不膩,果肉清爽可口。🧁開心果麻糬QQ麻糬QQ咬落去質感偏向煙韌,而本人是煙韌控,簡直正中我胃口!餡料是濃郁開心果,配搭麻糬簡直是完美。一啖接一啖,停不了口。🍩聖誕造型曲奇 + 冬甩小曲奇和冬甩七彩繽紛,勁可愛又好食。還有聖誕老人和聖誕馴鹿的包裝,小小一份送禮很合適。🌿班蘭蛋糕蛋糕充滿班蘭的清香,氣味怡人,蛋糕質地鬆軟濕潤,甜度適中,入口綿蜜軟熟🍪曲奇禮盒必須重點推介曲奇禮盒,因為全部都是手工曲奇。小曲奇有健康之選的燕麥餅,也有繽紛粉紅心心和粉綠色聖誕樹,咬落口鬆化香脆,還有濃濃的牛油香味,真的不能錯過。📍Fresh Fresh Bakery (天后)🏠天后電氣道50號地舖⏰07:00 - 20:00🚙港鐵天后站A2出口,步行約1分鐘#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #h
🍬棉花糖、爆米花

🍰切件蛋糕 (草莓蛋糕、蜜桃蛋糕、藍莓芝士蛋糕、榴槤蛋糕)

🧁開心果麻糬QQ

🍩聖誕造型曲奇 + 冬甩

🌿班蘭蛋糕

🍪曲奇禮盒

📍Fresh Fresh Bakery (天后)
🏠天后電氣道50號地舖
⏰07:00 - 20:00
🚙港鐵天后站A2出口,步行約1分鐘

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #天后美食 #網紅餐廳 #freshfreshbakery #簡品堂 #麵包 #蛋糕 #手信 #曲奇 #麻糬
2023-12-01
2023-12-21 206 浏览
利申我係叫將軍澳分店嘅滿心歡喜買左開心果麻糬包點知大‼️中‼️伏‼️好勉強先拎到呢個又有醬 又有麻糬嘅位🥲實情係咁樣:完全唔知想點囉😢但平心而論包體係鬆軟嘅 但食唔出有咩開心果味開心果醬係全舊入面最好食嘅 但少得可憐麻糬唔係拉絲款 就係一舊仔微咬口 又冇奶香味 嘅一舊東西 完全所有野都唔係融為一體真係失望之中嘅失望‼️曲奇正正常常唔夠牛油香絕對 唔會 再 回購
利申我係叫將軍澳分店嘅

曲奇正正常常
唔夠牛油香

絕對 唔會 再 回購
外卖送餐
朋友請左我食2件超好食既麻糬曲奇,唔食就猶自可,食完就心掛掛,得嗰2件實在太唔夠喉🤣問完佢系邊度買之後,我就即刻衝左過去入貨🤣我買左:👉🏻✨抹茶紅豆麻糬波波✨ $28麻糬波波拳頭咁大個,-包5個先系廿零蚊,性價比真係好高👍🏻外皮咬落去十足鬆軟濕潤嘅麵包;抹茶味好夠重,入面香甜軟滑既紅豆餡同Q Q麻糬都幾多下,好足料,口感好有層次👍🏻✨紫薯麻糬波波✨ $28紫薯香幾重,入面紫薯餡好幼滑👍🏻✨麻糬曲奇✨ $58-盒入面就已經有4款唔同口味既麻糬曲奇,目測有成8款唔同既味道😍我揀個盒就有抹茶、伯爵茶、特濃朱古力粒粒、芝士呢4隻味😍呢4隻味個味道分別都好鮮明出眾,各有特色,誰也搶不了誰的風頭;每個麻糬曲奇🍪都有半個手掌咁大,有番咁上下份量🤣食-個都起碼半飽🤣比較軟身既曲奇外層加埋入面個舊煙煙韌韌拉到絲既白色麻薯,口感真係冇得輸,小妹大愛😍✨開心果麻薯Q Q✨ 呢個麻糬QQ入面有濃味到不得了同好幼滑既開心果醬,開心果迷真係必試😝✨曲奇禮盒✨ $128包裝個白色盒系我中意既風格😍可愛得梨又唔會太花巧。入面仲有9款唔同口味既曲奇,造型可愛之餘仲好香甜酥脆,加杯熱茶飲住食簡直太完美👍🏻送禮亦都好得體✨

問完佢系邊度買之後,我就即刻衝左過去入貨🤣

我買左:👉🏻

✨抹茶紅豆麻糬波波✨ $28

✨紫薯麻糬波波✨ $28

紫薯香幾重,入面紫薯餡好幼滑👍🏻

✨麻糬曲奇✨ $58

✨開心果麻薯Q Q✨

✨曲奇禮盒✨ $128

✨焰燒芝士蜂蜜蛋糕✨

蛋糕表面微微比火燒過,有浸焦糖香😍食落蜂蜜味好重,但係又唔會好甜,質感仲好軟熟添👍🏻

✨聖誕爆谷✨

裝爆谷個雪人樽仔好可愛,戴住頂細細頂嘅聖誕帽同頸巾仔😍放系聖誕樹隔離真係好襯🤓爆谷牛油焦糖味好重,粒粒都好香脆👍🏻

臨近聖誕嘅關係,舖頭仲有賣埋獨立包裝既聖誕造型小冬甩同小曲奇✨,夠晒應節;咁可愛又好食,小朋友收到一定開心到飛起😍

呢間餅店啲嘢食又平又靚仲要好正,今日又是慳家的一天呢🤣

🍩Fresh Fresh Bakery

📍天后電氣道50號地舖

港鐵天后站 A2 出口,步行約1分鐘
  • 宇治抹茶紅豆麻糬波波
  • 焰燒芝士蜂蜜蛋糕
2023-12-13 192 浏览
呢一日去咗天后食lunch,路過見到有間麵包店裝修唔錯,入面賣嘅嘢都好似幾特別,一入去就見到一排麻糬波波。因為我個仔係麵包控,成日都話要食麵包,我都係因為佢先愛上咗食麻糬波波,鍾意咗嗰隻煙煙韌韌嘅口感。因為之前試過第二間嘅朱古力麻糬波波好好食,所以呢次二話不說就揀咗 #朱古力麻糬波波 $28,買到返屋企,我仲特登叮一叮熱佢先食,但係非常失望,佢唔似平時麻糬波波嗰種煙韌口感,似係麵包多啲,只係多咗朱古力餡。食到我都有一下諗係咪有啲咩誤會,但我明明試過食過好多次麻糬波波都唔係咁 LOL題外話,當日去天氣有少少涼,但佢嘅冷氣仲凍過出面🥶
朱古力麻糬波波

題外話,當日去天氣有少少涼,但佢嘅冷氣仲凍過出面🥶
2023-11-25
2023-12-11 145 浏览
同朋友行街😆路過一間細細嘅麵包店,人流好多,仲有好大陣牛油香味傳出嚟🤩🤩即刻走埋去望下咩嚟!!一行到門口見到有好多唔同嘅聖誕特色產品,有棉花糖、曲奇、小冬甩……🎄🎄🎄即刻諗起未買聖誕禮物比啲同事,價錢又唔貴,我就買咗10件試吓🥰自己都食咗粒朱古力冬甩,佢有有好靚嘅sprinkles 係上邊⭐️一層朱古力脆皮,但食落唔油膩,一啲都唔邪惡☃️班蘭戚風蛋糕🍰見到個戚風蛋糕價錢唔貴,仲係屋企人最鍾意食嘅斑斕味,諗住就買一個翻嚟同佢地一齊試吓😛食落發現佢非常鬆軟,撳落去個蛋糕度好快就回彈上嚟!甜度又恰當🥳💁🏻‍♀️開心果麻薯QQ 麻糬QQ外層有少少偏向麵包嘅質感,入邊嘅麻糬非常煙un,除咗麻糬之外,入邊仲有開心果醬,有多重嘅口感😋肉鬆怪獸波👹我將個波波放入微波爐度叮熱咗10幾秒,拎出嚟嘅時候一搣開就有拉絲嘅狀態🤤🍪曲奇禮盒曲奇禮盒包裝好靚,仲有九種唔同嘅味道🌟適合好多開聖誕party一齊分享😌

班蘭戚風蛋糕🍰

💁🏻‍♀️開心果麻薯QQ

肉鬆怪獸波👹

🍪曲奇禮盒
人氣麻糬波波、曲奇麵包舖· Freshfresh Bakery👍🏻舖頭產品包羅萬有麵包、麻糬波波曲奇、手工曲奇蛋捲、精緻蛋糕🍰🥧🍪🍞🥖岩哂麵包控既小編😎1)芝士、朱古力、開心果麻糬波波口感偏向麵包質感 唔似坊間既麻糬波波麵包鬆軟 入麵包住軟糯麻糬🥰芝士咸香重 朱古力味濃郁仲有少少流心開心果迷要試下2)麻糬曲奇 (焙茶、伯爵茶、班蘭椰奶、朱古力)口感唔同出面既曲奇 入口好鬆化個人中意茶味曲奇 啖啖茶香3)朱古力麻糬布甸蛋糕 一個產品包含哂中意既野😍麻糬既軟糯加上朱濃朱古力 另外有布甸多重口感😋臨近聖誕節🎄舖頭都推出多款曲奇、donut造型應節可愛 岩哂拎去開party🎉
舖頭產品包羅萬有
麵包、麻糬波波曲奇、手工曲奇蛋捲、精緻蛋糕🍰🥧🍪🍞🥖
岩哂麵包控既小編😎

1)芝士、朱古力、開心果麻糬波波
口感偏向麵包質感 唔似坊間既麻糬波波
麵包鬆軟 入麵包住軟糯麻糬🥰
芝士咸香重 朱古力味濃郁仲有少少流心
開心果迷要試下

2)麻糬曲奇 (焙茶、伯爵茶、班蘭椰奶、朱古力)
口感唔同出面既曲奇 入口好鬆化
個人中意茶味曲奇 啖啖茶香

3)朱古力麻糬布甸蛋糕
一個產品包含哂中意既野😍
麻糬既軟糯加上朱濃朱古力 另外有布甸
多重口感😋

臨近聖誕節🎄舖頭都推出多款曲奇、donut
造型應節可愛 岩哂拎去開party🎉

2023-12-07 113 浏览
#蒸魚腩爸媽天后好介紹 【💖人氣高企麵包店🥯🥖】 🌟😍 Fresh Fresh Bakery🍞🥐📍天后電氣道50號地舖 🔗https://s.openrice.com/QrbS0rDGB00~uCpsKBA💠朱古力麻糬布丁蛋糕🍫🍰🩷推介🩷啱晒我呢個朱古力控🍫😍😍成個蛋糕都有濃郁嘅朱古力味🥰輕輕一切開,中間啲朱古力醬布丁仲會流心澎湃湧出🤭😍襯埋煙靭厚厚嘅拉絲麻糬同埋朱古力蛋糕,絕配!👍🏻👍🏻💠Oreo麻糬QQ 😍🤤Oreo嘅麻糬表面佈滿Oreo 粒,煙煙韌韌好有嚼勁🤤甜度適中,唔會太甜,好味😋💠雜錦曲奇禮盒🍪🩷推介🩷見到都心心眼😍一盒有9款口味嘅曲奇🍪我最鍾意嘅就係手唧開心果牛油曲奇🍪🧈同埋藍莓果醬曲奇🫐味道香濃嘅開心果味同埋牛油味好夾🥰🥰咬落口香酥可口🤤😋正!藍莓果醬曲奇,牛油曲奇餅加左少少藍莓果醬🫐甜度好適中,質感酥鬆,好滋味😌👍🏻👍🏻💠聖誕迷你蛋糕仔冬甩🎄🍩 + 聖誕純手工製作曲奇🍪🎄🎅🏻🩷推介🩷每一件冬甩同埋曲奇餅全部都好吸引,好有聖誕節氣氛🎄🎅🏻🩷🔸聖誕迷你蛋糕仔冬甩係好靚😍😍色彩繽紛🌈🌈連冬甩上面嘅裝飾都好花心思👍🏻聖誕節買黎送比人就啱晒🤩🥳有朱古力味🍫士多啤梨味🍓我
#蒸魚腩爸媽天后好介紹 【💖人氣高企麵包店🥯🥖】
🌟😍 Fresh Fresh Bakery🍞🥐
💠朱古力麻糬布丁蛋糕🍫🍰
💠Oreo麻糬QQ 😍🤤
💠雜錦曲奇禮盒🍪🩷推介🩷
🔸聖誕迷你蛋糕仔冬甩係好靚😍😍色彩繽紛🌈🌈連冬甩上面嘅裝飾都好花心思👍🏻聖誕節買黎送比人就啱晒🤩🥳有朱古力味🍫士多啤梨味🍓我最鍾意就係士多啤梨味🤭酸酸甜甜好開胃🤤一啲都唔膩☺️
🔸聖誕曲奇有唔同嘅造型❄️🎄🎅🏻包括有聖誕樹曲奇🎄、聖誕鹿鹿曲奇🦌、聖誕雪人曲奇☃️⋯⋯味道包括有班蘭🌿、牛油🧈、士多啤梨🍓,朱古力🍫,全部都各有特色,甜度好適中,啱晒我☺️😄
💠聖誕派對焦糖爆谷🎄🥳🍿
外型已經好吸睛😍雪人look😂☃️一打開已經🤤🤤香氣四溢焦糖爆谷粒粒都唔會太甜,而且相當香脆😀食到停唔到口😍
💠開心果戚風蛋糕🎂🥰大大個原個鬆軟又香噴噴嘅開心果戚風蛋糕,面層仲灑上香甜脆脆嘅開心果碎,每一啖都食到天然濃郁嘅開心果味道👅甜而不膩!👍🏻👍🏻
💠紫薯包🍠紫薯味夠哂香,紫薯餡好足夠🤭而且甜度適中👍🏻👍🏻🤤🤤紫薯味道香甜✌🏻😃
💠班蘭紅豆包🫘🩷推介🩷份量唔少!天然班蘭香嘅包,淡雅清香!再配埋甜甜嘅紅豆,味道好夾👅個個包嘅包身都好軟熟,好味😋
🍴餐廳長期人氣高企,大排長龍店員服務態度好👍🏻😍性價比高,會再幫襯☺️
#hkmom #hkmommyblogger #hkblogger #美食推薦 #美食 #香港美食 #香港
2023-12-07 67 浏览
呢排要經常帶細細到天后附近覆診經過呢間門口充滿聖誕🎄氣氛🧑‍🎄🎂聖誕蛋糕各款式很吸引住小熊🧸戴著聖誕帽🎅🏻,圍著紅色圍巾,化身聖誕小熊🐻在‍🎄水晶球🔮入面呢一款好想帶回家給今年升了小一的大家姐🧍‍♀️放輕鬆一下#驚喜不是花瓶✨2層草莓醬及軟綿蛋糕🍰 配上酸甜果醬帶來小甜蜜💗聖誕造型cupcake禮盒、聖誕雪人樽裝爆谷,聖誕🧑‍🎄老人及雪人樽裝棉花糖、曲奇餅、糖果等包裝都超級可愛我自己都忍不住,帶幾樽回家做小擺設聖誕造型cupcake🧁🎅上層慕絲粉紅色、綠色好繽紛還以為會好厚又油膩但驚喜位下層蛋糕鬆軟,忌廉不會好漏個一種員工。。沒想到她會那麼貼心地鐵站沒有𨋢,我推bb車她幫忙整理用繩子綁好蛋糕盒 及擺放好cupcake真的幫了我不少🙏

呢排要經常帶細細到天后附近覆診
經過呢間門口充滿聖誕🎄氣氛
🧑‍🎄🎂聖誕蛋糕各款式很吸引住

呢一款好想帶回家
給今年升了小一的大家姐🧍‍♀️放輕鬆一下

#驚喜不是花瓶
✨2層草莓醬及軟綿蛋糕🍰
配上酸甜果醬帶來小甜蜜💗

我自己都忍不住,帶幾樽回家做小擺設

聖誕造型cupcake🧁🎅
上層慕絲粉紅色、綠色好繽紛
還以為會好厚又油膩
但驚喜位下層蛋糕鬆軟,忌廉不會好漏個一種

員工。。沒想到她會那麼貼心
地鐵站沒有𨋢,我推bb車
她幫忙整理用繩子綁好蛋糕盒 及擺放好cupcake
真的幫了我不少🙏
2023-12-07 1152 浏览
個女係Fresh Fresh bakery既忠實擁躉,尤其係佢地既m&m 曲奇🍪,香脆熱辣辣!今日經過見到佢哋出咗好多聖誕限定款式!更加唔可以錯過🤩🤩朱古力麻糬布丁蛋糕朱古力控必吃!呢個蛋糕結合了多種美味元素的甜點。它融合了朱古力口味、麻糬口感和布丁的滑順口感❤️❤️建議雪凍食!超正朱古力M&M麻糬QQ兩個裝非常大個,上層非常香脆,下層Q彈🤩有著兩種不同的口感,朱古力味濃而不膩😋😋曲奇禮盒有抹茶,朱古力同原味!不嬲食開呢間啲散裝曲奇🍪盒裝水準一樣高朱古力曲奇結合了朱古力和曲奇的口感和風味,有些有朱古力粒粒,加杯鮮奶食一流抹茶🍵味濃郁媲美日本曲奇,推薦送禮自己食都一流❤️拉絲芝士波波超級超級鬆軟可口,一打開袋子已聞到很香的麵包和芝士味,一口咬落去非常彈彈,內裡有著芝士🧀溶化拉絲,是這間店舖的生招牌之一南瓜提子大包又一誠意產品! 都包內有南瓜茸和提子粒粒,鬆軟又有營養,女兒喜歡的早餐之一另外見到出左好多聖誕新產品,好靚好可愛😍即刻買左一堆送比女兒既朋友仔...大家放學都好開心!造型可愛又好味😋 岩晒聖誕節🎄party 或者做學校禮物🎁又買左兩個特別聖誕節造型冬甩做下午茶....好好味好香脆,一邊

朱古力麻糬布丁蛋糕

朱古力M&M麻糬QQ

曲奇禮盒

抹茶🍵味濃郁媲美日本曲奇,推薦
送禮自己食都一流❤️

拉絲芝士波波

南瓜提子大包

又買左兩個特別聖誕節造型冬甩做下午茶....好好味好香脆,一邊食一邊篤下電話心情都好,滿滿幸福感🫶🏼
2023-12-06
2023-12-05 85 浏览
平時係Fresh Fresh買麻糬包就買得多,聖誕節就到,有多款期間限定聖誕禮品發售。聖誕冬甩、聖誕曲奇有多款造型選擇,如薑餅人、聖誕樹等,選擇豐富送禮比小朋友一流。聖誕棉花糖有多款公仔選擇,大人細路都鐘意。Handmade Cookies有9款不同味道曲奇,當中我最鐘意抺茶味曲奇,抺茶味道濃郁,香脆可口,係冬天配搭一杯熱鮮奶一流。麻糬曲奇(開心果、抺茶、伯爵茶、特濃朱古力粒粒、泰式奶茶味)每一款口味都各有特色,我最愛既係特濃朱古力粒粒,朱古力味濃郁,朱古力粒增添口感,加埋煙韌既麻糬,外脆內軟,令人食唔停口。朱古力慕絲西餅、草莓慕絲西餅慕絲creamy 、軟滑,又不會太甜,十分抵讚!朱古力麻糬布丁中間係朱古力醬,再加上朱古力蛋糕及麻糬,口感豐富,有滿滿既朱古力味,幸福感滿滿。Fresh Fresh Bakery (天后)📍地址:天后電器道 50號地舖

聖誕冬甩、聖誕曲奇

聖誕棉花糖
有多款公仔選擇,大人細路都鐘意。

Handmade Cookies

朱古力慕絲西餅、草莓慕絲西餅
慕絲creamy 、軟滑,又不會太甜,十分抵讚!

朱古力麻糬布丁

Fresh Fresh Bakery (天后)
📍地址:天后電器道 50號地舖
2023-12-05
2023-10-21 316 浏览
每次去完天后食飯都會黎買手信返屋企食😄上次買過朱古力麻糬真係好好食但而家冇左四個朱古力裝只有四個不同口味今次買埋糯米糍食唔太甜好岩我口味呢間舖頭嘅麻糬系列真係做得幾好👍🏼再買左唔同口味既曲奇🍪一打開已經好香
每次去完天后食飯
呢間舖頭嘅麻糬系列真係做得幾好👍🏼
再買左唔同口味既曲奇🍪
一打開已經好香
2023-10-21
$50 (宵夜)