#mochicouple_hk大圍搵食團Kkday買一送一:$596/2位+$60服務費* 仼食刺身拼盤:三文魚刺身 / 帆立貝刺身 / 北寄貝刺身 / 八爪魚刺身 / 泰式生蝦刺身 / 馬刀貝刺身 / 皇帝蟹棒刺身 / 螺片刺身 / 赤貝刺身 / 赤蝦刺身* 酥炸軟殼蟹、日本和牛壽喜燒* 燒肉:日本 A4 和牛肉眼、美國 SRF 黑毛和牛肩胛肉、安格斯板腱 (薄切)、牛五花 (薄切)、上等牛舌 (厚切)、極上一口牛、澳洲和牛內腿肉、塩燒虎蝦、壼漬魷魚鬚頭、鯖花魚、蟹柳、半殼帆立貝、味醂魚乾、比目魚件、柚子醋伊比利亞豚肉條、豚五花、黑豚肉、芝士無激素雞肉、香草手羽、燒烤醬手羽、火雞腎、燒烤醬火雞腎、牛油金菇、菠蘿、韭菜、牛油粟米、翠玉瓜、生菜 、番薯* 小食:吉列炸蝦、唐揚鱿鱼圈、吉列帶子、泡菜、溫泉玉子、吉列多春魚* 主食:紫菜飯、珍珠飯、胡麻稻庭冷烏冬、日式冷麵、香蔥玉子飯、櫻花蝦香蔥飯、味噌湯、角切三文魚丼飯、魚生丼飯* 自助區:前菜 / 糖水 / 甜品 / 雪糕雪條 / 汽水仼食刺身選擇豐富,食材新鮮。每一片刺身都切得恰到好處,口感滑嫩。特別推薦泰式生蝦刺身,好鮮甜😍日本 A4

#mochicouple_hk大圍搵食團

Kkday買一送一:$596/2位+$60服務費

* 酥炸軟殼蟹、日本和牛壽喜燒

日本 A4 和牛肉眼和美國 SRF 黑毛和牛肩胛肉,肉質鮮嫩,油花分布均勻。其他如安格斯板腱和上等牛舌也都值得一試

小食如吉列炸蝦和唐揚鱿魚圈,外脆內嫩,口感出色。吉列帶子則是另一個亮點,海鮮的鮮美在此表現得淋漓盡致

主食部分的香蔥玉子飯非常值得推薦,軟硬適中的米飯,配上香葱和溫泉蛋,簡直是完美的搭配。

美中不足嘅係甜品比較少選擇, 可以一試中式糖水
,好足料🥳🥳

好味指數:🍡🍡🍡🍡

📍 大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖
🚇 港鐵大圍E出口, 步行約12分鐘
🕒 Mon-Sun : 11:00-22:30

#香港#香港燒肉#HongKong#foodiehk#燒肉抵食#香港foodie #大圍美食#香港美食#大圍打卡
試食活動
2024-06-29 1831 浏览
尋日去完旅行返嚟唔想去咁遠,諗住近近哋喺返屋企樓下食個燒肉放題算,本身我哋都算係常客,但今次亦係最後一次幫襯!本身放題質素已經係退步緊,我哋都係諗住湊合填飽個肚就算,都唔係要有咩要求!尋晚28/6星期五晚市比較多客,亦有8-10位客人,我哋食緊途中接近剩低半個鐘左右,walk in又嚟咗8個人,於是個侍應竟然問我哋可唔可以轉去第二張檯,就為咗呢8個人,我哋都唔太情願轉,我直情問返個侍應:換係你食到一半叫你轉檯你鍾唔鍾意?佢完全冇答我!正常茶餐廳冇侍應係會叫個客人食到一半轉檯,更何況係放題,今次真係令我大開眼界!漏單情況嚴重咗,食物質素下降咗,連雪糕都冇埋,唯一優點~近!呢啲價錢大把選擇,唔使再食呢間!
呢啲價錢大把選擇,唔使再食呢間!
2024-06-28
2024-06-28 1771 浏览
呢個價錢又有燒肉又有shabu shabu 真係冇得頂和牛抵食 油花好靚 特別係壽喜燒和牛勁正我覺得仲好食過燒🙈🙈 食物種類非常多 炸軟殼蟹好好食😋😋燒菠蘿勁甜又多汁🤤🤤但有好多都冇試到 因為真係飽到食唔落點幾多嚟幾多 有時仲會多一兩嚿 完全冇漏單情況叫第一輪同第二 三輪嘅食物質素都係一樣 非常好環境衛生好好 連廁所都好乾淨店員非常友善有禮貌仲好有幽默感 店舖闊落 枱夠大 叫左好多野都放得落唯一嘅缺點就係我食得太多會肥🥹
呢個價錢又有燒肉又有shabu shabu 真係冇得頂

店員非常友善有禮貌仲好有幽默感
店舖闊落 枱夠大 叫左好多野都放得落
唯一嘅缺點就係我食得太多會肥🥹
2024-05-08 1835 浏览
每日放工最開心就係去搵好嘢食,最近同朋友一齊發掘到呢間燒肉店,價錢幾抵食,同埋味道都相當好,值得推介俾大家!餐廳可以任食,但係當日胃口偏細,遂放棄豐盛嘅任食選擇,轉而投向精緻嘅燒肉定食。我點咗米國盛合定食,包括特選三種美國牛肉,每一片肉質都好靚,套餐跟咗和風湯、沙拉或泡菜,以及冷麵或純正珍珠米。我選了適中的150克份量,份量岩岩好!三種牛肉各有特式,從嫩滑油花到較有嘅都體驗到!蕎麥冷麵好清新,平衡了先前嘅濃郁滋味。餐後甜品既有甜品,又有糖水,好正呀!呢到嘅店員都好親切,服務好好,絕對會encore !

2024-05-07 1180 浏览
A4和牛肉眼同布甸好味,同埋放題我比預約嘅時間遲左20分鐘,都冇話到點會趕我走,反而係留到幾點就得,食飽可以坐住傾陣偈,呢個做得好好呀,唔似有d餐廳會早成30分鐘截單.....
2024-05-07
優惠券
  • A4和牛肉眼
2024-05-04 982 浏览
第一次一行十三人嚟試吓個燒肉放題先~ 刺身新鮮好食!三文魚、帶子、油甘魚同飽魚刺身特別出色👍🏻燒肉海鮮款式多,牛舌出色、魷魚好食!估佢唔到仲有鍋叫㖭😍!其他平均嚟講都係好食~ 絕對唔係Hea住交貨🤗食材新鮮好味!就連牛油、麻醬都有得Order!芝士雞肉大大兜芝士🧀呢度每一個職員都好友善、好細心!❤️最值得稱讚👏🏻 因為呢度職員既友善令我好想嚟呢度讚下佢哋🥰我哋一家人食得好開心❤️👍🏻會再嚟幫襯。
第一次一行十三人嚟試吓個燒肉放題先~
刺身新鮮好食!三文魚、帶子、油甘魚同飽魚刺身特別出色👍🏻
食材新鮮好味!就連牛油、麻醬都有得Order!
芝士雞肉大大兜芝士🧀

我哋一家人食得好開心❤️👍🏻會再嚟幫襯。

2024-04-26 1335 浏览
原來米子燒肉家除了燒肉外,還有我最愛吃的壽喜燒!友人點了米國盛知盒定食燒肉,我就點了牛五花壽喜燒150g~-一上桌,壽喜燒鍋滿滿的蔬菜🥬有冬菇、金菇、娃娃菜、豆腐,仲有一大個福袋,福袋份量十足,咬落去爆汁,好驚喜🥰豆腐入口嫩滑,壽喜燒配料食材新鮮-牛五花滿佈油脂,肉質鮮嫩,而壽喜燒為我最喜愛牛之食法,經由醬油、清酒、味醂三大壽喜鍋靈魂,以等比例混合調製而成,甜甜的湯汁鍋底加上牛五花係一流!-淥過牛肉既湯汁更為惹味,套餐附送烏冬~呢個時候落翻個烏冬係絕配🥰- 下次會再來encore壽喜燒鍋💕💕
原來米子燒肉家除了燒肉外,還有我最愛吃的壽喜燒!
友人點了米國盛知盒定食燒肉,我就點了牛五花壽喜燒150g~
一上桌,壽喜燒鍋滿滿的蔬菜🥬
豆腐入口嫩滑,壽喜燒配料食材新鮮
下次會再來encore壽喜燒鍋💕💕

2024-04-25 1091 浏览
近近地唔想搭車去太遠,原來屋企附近都有得燒肉雖然餐廳有任食menu,但今日唔算好餓,見到有定食就決定黎個燒肉定食🫶🏻-米國盛合定食有三款特選美國牛,套餐仲包和風湯,沙律或泡菜,冷麵或珍珠米選一款,今次點既係150g,大胃王既話可以揀300g-牛肉色澤鮮豔,鍾意食唔同口感既話3款牛肉都能滿足大家,有肉質嫩口油花滿佈,亦有稍為乾身但肉味香濃,輕易燒至網紋,份量岩岩好蕎麥面清爽,中和翻牛肉味剛剛好~~-最surprise係有甜品,仲有埋糖水食添!餐廳職員好nice, 感覺好有人情味下次黎試試佢既海鮮燒肉放題先😎
近近地唔想搭車去太遠,原來屋企附近都有得燒肉
蕎麥面清爽,中和翻牛肉味剛剛好~~
下次黎試試佢既海鮮燒肉放題先😎

2024-04-06 716 浏览
有烤肉套餐,份量足,又有多款焗飯,坐得舒服,職員服務態度好,又冇時限,大胃王又可以點烤肉放題,飲品種類多,啱一家人嚟食,小朋友可以自己慢慢燒,如果放題有多啲甜品選擇就更好啦!
2024-04-06
2024-03-14 906 浏览
📍大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖💰人均 300 HKD (晚市)大圍美林邨係上年開左間燒肉放題,咁啱屋企人又話想食燒肉🍖就約埋收工一齊去試下佢。店舖裝修簡約,選址於美林邨熟食檔。晚市燒肉放題套餐有三款可供選擇,分别係「梅」,「竹」,「松」,我地第一次來就揀左中間嘅「竹」試下,限時120分鐘。呢到嘅店員非常友善,原本book左8點鐘,我地早左十五分鐘到,店員都邀請我哋入去坐,並同我哋講會照提供八點後入座嘅優惠我哋🥰 ~「竹」放題套餐(8點後入座 HKD$328)食物方面,肉嘅選擇都幾多🥩🍗🐽仲有唔同嘅海鮮🦐🐂,熟食種類都豐富,另外仲有壽喜燒可以一路燒肉一路shabu shabu🍰甜品種類較少,鍾意食甜品嘅人就可能會有啲失望啦🥲🍖燒肉大部份都幾唔錯😋但可惜嘅係,有部份肉未解凍好就上枱🥹有啲扣分🦐海鮮款式雖然多,但係味道麻麻🥲無乜海鮮味~💵價錢合理🥩肉類唔錯,但如果全部都解凍好會好啲🍰希望多返啲甜品
📍大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖
💰人均 300 HKD (晚市)

~

「竹」放題套餐(8點後入座 HKD$328)

🍰甜品種類較少,鍾意食甜品嘅人就可能會有啲失望啦🥲
🦐海鮮款式雖然多,但係味道麻麻🥲無乜海鮮味

💵價錢合理
🥩肉類唔錯,但如果全部都解凍好會好啲
🍰希望多返啲甜品
2024-01-27 830 浏览
星期六晏晝3點幾食,本身諗住食燒肉,不過諗諗都係食焗飯,同女朋友叫左個t01(鮮茄大胃焗飯(腸仔/雞扒/豬扒/漢堡扒))飲熱朱古力$53,再加t03(牛摩皇芝士焗飯(牛扒/一口牛肉粒))飲凍奶茶$55+2。焗飯要等耐少少就緊,鮮茄焗飯到先,女朋友一食,只可以講啲飯同汁係暖,我試左一啖飯,啲汁都係茶記嘅茄汁底,唉算啦日式燒肉店唔係食汁呢,可能啲牛好好食,之後見到個伙記揸住碟焗嘢行左一圈,去左另一將枱準備放低,果枱客已經話食緊,不過嚟錯左,佢地係叫左個t01食意粉,個伙記又揸住碟嘢去check單,發現兩碟野掉轉咗,跟住行嚟我嗰邊,問我介唔介意食意粉?我梗係唔得啦,天氣咁凍想食飯,之後就同我講要等5分鐘整返個焗飯俾我,等咗5分鐘之後最後嚟咗個T01焗飯,我望一望點解我嗰T03會有鮮茄汁,望真啲都係嚟錯左,等咗咁耐換咗一次都係錯,所以我就硬食左。
2024-01-27
2023-12-22 711 浏览
嚟食咗5次,啲丼飯太鹹,送嗰杯冷泡茶唔知乜茶嚟,味道好怪。但價錢就中規中矩。環境係坐得舒服嘅。次次都送漏嘢,啲烏冬同燒肉時不時有啲黑色一點點,好唔衞生。收節日費又唔講明收幾多,手機落單同實體menu價錢又唔同。唔會再食。

2023-12-11 789 浏览
5號見KKday有快閃優惠半價咁就試下個任食120分鐘澳洲和牛放題送蟹腳,宮崎和牛,生蠔,到左琴晚去食,卜左6點去到得1-2枱客,冇耐就full晒坐低同職員講係KKday買左飛,佢就問我買左咩餐,幾錢由於星期五,六,日需要加$20,係KKday揀日期果時已經計埋,去到只需要俾正價加一,但啲職員全部都唔知,話要加$20重已經加左係單度,唔理佢住喇埋單再講,俾左個code我地落單但入到去係白畫面load唔倒,之後幫我換過張(張單顯示正價5百幾/位)應該係佢電腦出唔倒優惠個code,有啲亂擾攘一輪終於落到單,送既盤:宮崎和牛真係好好食,生蠔都有啲蠔味,鮑魚係熟既冇乜味,元貝都大隻,蟹腳一般,魚好滑,自己落單既:一口牛唔錯,蝦得個身急凍既,醬油漬魷魚鬚幾彈牙但好咸,芝士雞唔錯,其他就一般般,總括黎講如果正價我唔會去食
2023-12-10
優惠券
今日去友人屋企,留到晚上帶我們到附近搵食,天氣凍凍地自然就會想食暖笠笠嘅嘢,於是搵左近近地既燒肉餐廳,就係美食亭,友人食過都話唔錯!其實裝修真係好新淨,因為又想食燒肉,但係唔想食到好飽,燒肉放題都好吸引,價錢都好相宜,姐姐力 sell 我地試放題話好抵食,雀仔胃既我地燒肉定食套餐就啱晒!我地叫咗兩個套餐,米國盛盒定食300g $198 &澳洲盛盒定食300g $146,包左湯,沙律/泡菜,+$6 有紫菜飯同埋飲品任飲,甜品任食! 勁正,燒肉套餐同時可以享受放題嘅甜品飲品自由,啱晒我哋呢啲女仔食!澳洲和美國牛肉牛肉上碟已經覺得啲紋理清晰,肉質和濃郁的牛肉味,因為share 食覺得2者都好唔錯喎難分高下,澳洲比較濃味d,色澤鮮豔,自己燒既肉就特別好味,嫩滑多汁。紫菜飯 +$6飯嘅份量好多,加咗紫菜飯同埋燒汁,盤買牛肉一齊食 ,一大碗飯都可以清哂!配埋沙律 同麵豉湯 一齊食 真係超級滿足!好夠飽!飲品汽水,紙包飲品,茶就有菊花普洱同埋鳳梨,啤酒都有,選擇非常多,原來仲有生菜可以夾肉食添呀!甜品最開心既時間,因為有唔同味道既啫喱,芒果布甸,西米露同埋紫米露,完全係符合我哋嘅口味, 芒果啫喱係滿

我地叫咗兩個套餐,米國盛盒定食300g $198 &澳洲盛盒定食300g $146,包左湯,沙律/泡菜,+$6 有紫菜飯同埋飲品任飲,甜品任食! 勁正,燒肉套餐同時可以享受放題甜品飲品自由,啱晒我哋呢啲女仔食!

澳洲和美國牛肉

紫菜飯 +$6

飲品

甜品
最開心既時間,因為有唔同味道既啫喱,芒果布甸,西米露同埋紫米露,完全係符合我哋嘅口味, 芒果啫喱係滿滿童年回憶!仲有士多啤梨味雪糕, 係可以食到士多啤梨嘅果肉,呢個價錢食到飽飽!

呢到行親民路線既燒肉店,無論喺環境舒適度 服務上都做得唔錯,最緊要價錢親民!
2023-11-07 641 浏览
這間餐廳啲肉太難食,很硬,咬不開,我好懷疑以上的食評是假服務員對自家餐廳的食物缺乏知識,其中一款牛肉套餐,餐牌只寫包含三款牛肉,但沒有註明是那個部位,如是者,詢問服務員,竟然她會這樣回答:「咪就係牛肉囉,點知邊個位喎?比到你邊個位咪邊個位囉!」如果你係客人你聽到你會點諗?你當我傻㗎你比咩我就食咩呀?直情無藥可救,不知所謂,不會有下次!
這間餐廳啲肉太難食,很硬,咬不開,我好懷疑以上的食評是假

直情無藥可救,不知所謂,不會有下次!