1天前
好耐以前都嚟過美林邨嘅冬菇亭食嘢,原來呢度都升級咗,變晒啲乾淨企理嘅餐廳。今日同朋友就嚟呢間米子燒肉家試吓佢嘅燒肉。本身諗住淨係食燒肉,不過見到雞煲好抵食,我哋先點咗一個藥膳花雕藥材雞鍋開胃先。有半隻雞選擇,都係$168。個鍋一送到上枱已經見到好多藥材,特別適合愛美嘅女士。呢度最好嘅係店員幫我哋搞掂晒,唔使自己計時。一打開已經聞到好香嘅藥膳味,加埋隻雞煮嘅時間剛剛好,非常之亂滑。半隻雞兩個人就fit晒,可以加多個定量燒肉餐。我哋分別叫咗澳洲燒肉盛合定食(150g@$128)同埋美國燒肉盛合定食(150g@$92)澳洲燒肉盛合定食美國燒肉盛合定食燒肉定食可以揀白飯或者冷麵,頭盤有泡菜或者沙律,湯同糖水係自助形式。個湯我都飲咗幾碗,因為唔係一味得個鹹字,好飲。甜品係啫喱仔,都係任食㗎飲品方面就有三款,都係健康嘢,啱晒呢啲熱氣嘢食。講返主菜先,兩款牛嘅肉質都好好,燒耐咗少少都唔會韌,有鮮味,而且份量都唔少,男士都未必需要追加。當然,追加都有唔少選擇,除咗肉亦都有海鮮,價錢都幾OK。除咗食物OK,都要讚吓呢度嘅裝修夠闊落,食得好舒服。店員服務仲好好,又夠笑容,值得一讚,香港就係需要呢啲。下次有
燒肉定食可以揀白飯或者冷麵,頭盤有泡菜或者沙律,湯同糖水係自助形式。 個湯我都飲咗幾碗,因為唔係一味得個鹹字,好飲。 甜品係啫喱仔,都係任食㗎飲品方面就有三款,都係健康嘢,啱晒呢啲熱氣嘢食。
除咗食物OK,都要讚吓呢度嘅裝修夠闊落,食得好舒服。店員服務仲好好,又夠笑容,值得一讚,香港就係需要呢啲。 下次有機會試吓佢嘅 刺身燒肉放題。
🍲 米子燒肉家
🍲 大圍美田路30號美林邨熟食亭1-4號舖