2023-02-03 148 浏览
好耐冇食米線,本來想外賣,見到有位即刻坐低,服務員好好即刻幫我轉張單堂食,叫咗個新上市米線「豆腐串鹽酥雞擔擔米線」,米線煮得剛剛好,豆腐串都幾夾擔擔湯底,鹽酥雞還可以,份量都唔少,$58幾抵食
已經好多年無食過,大年初一去完慈山寺番大埔火車站附近覓食,貪佢就腳少人等。唔想等半個鐘嘅話唔好叫大大碗米線特盛$58,無咩事都係叫番普通揀餸嘅米線啦。雖然呢碗嘢係好多款餸,但都唔洗煮半個鐘嘅,連杯餐飲(+$9)都要2x分鐘先上唔知係咩玩法。當時唔係爆場架喎🤭至於味道就真係唔太識欣賞,招牌蕃茄湯(+$2)係好酸嘅蕃茄味同埋偏淡,一啲都唔夾啲餸同米線。金錢肚係首屈一指嘅唔好食,本身我係特別鍾意食金錢肚同好少話啲嘢難食嘅人,但啲金錢肚真係難食,又韌又無味,呢個餸仲要係+$2,完全唔值。然後慢慢等運到特盛就一半一半,現成整番熱就得嘅丸類幾好食,豬腩肉就好柴。但如果知要等咁耐先有得食嘅話一定唔會揀🤭其實價錢真係一啲都唔平,餐飲+成$9,一款餸得勁少,加餸每款$7起,除咗豬骨湯,乜湯都要加錢。咁嘅價錢、出餐速度同質素真係食番其他米線舖好過,應該好難差過佢。P.S. 服務低分係俾廚房,出餐太慢

P.S. 服務低分係俾廚房,出餐太慢
2022-12-19 178 浏览
食物味道普通,中规中矩,不如其他米线店。本来觉得没什么问题,但服务生态度太差,大声呵斥我们不懂环保,不知道为什么不能声音小一点说话,是因为服务生本身嗓门大还是素质低?不知道。在我们表示知道了明白了之后,还大声吆喝,整个店都在看。有这么欺负人的吗?在香港这几年从未见过如此场景。体验很差,跟经理说了之后经理也没有任何表示,反而护着员工。再也不会来了。极差!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2022-11-10 199 浏览
。米線陣本身個湯底係比譚仔好食,但係d廚房系吾系為左幫公司慳料,整到個湯底淡毛毛,有時候d米線dd咁多。間野吾便宜囉、真係間吾中先有一碗好食d,廚房真係要好好跟進下。特别系大中小辣。廚房吾識分咖?大辣成日整到个bb 辣咁。冇分别囉,不如叫樓面落單吾好問要咩辣。吾係住附近冇咩野食,真係吾想食因為要200字,先可以評分為左要你d廚房改進,我努力穩200字出來俾個差評你,吾好食,份量少,價錢貴吾緊要,係覺得吾值。
吾係住附近冇咩野食,真係吾想食
因為要200字,先可以評分

2022-06-25 430 浏览
今晚經過唔使等位,就入去試下,我叫左一碗麻辣蕃茄湯米線加魚腐同蟹捧,豆漿,等了大概20分鐘,比一般米線時間等得耐,湯底有蕃茄加麻辣湯底,酸酸甜甜,價錢又唔會太貴,如果普通晚餐黎講價錢唔會太貴。
2022-06-22
2022-06-20 228 浏览
噚日出門接仔仔前左米線陣食碗米線,電話scan落單,叫左碗炸醬紥肉蟹柳米線配涷即磨咖啡,咖啡先到,米線等好耐,黎到米線唔熱,同埋好辣,紥肉又细塊,成四十幾蚊超貴

2022-06-16 147 浏览
郊遊之前路過試吓,第一次嚟食,擔擔湯底豬扒米線同埋有個炸豆腐卜。賣相唔錯,個豬扒幾好食,炸得剛剛好,湯底濃淡適中,食完唔會太口渴。朋友話炸豆腐卜唔係成日有貨,今次試咗,同個湯底都幾夾!
2021-11-06 498 浏览
20分落單 啱啱好50分先到 足足等半個鐘同waiter講差嗰米線 跟住態度好差咁講 豬排仲炸緊 等多陣其實一塊豬扒到底要炸幾耐 係你擺張單係度唔做 (嗰陣無乜客 隔離檯都上埋 定係塊豬扒真係要炸半個鐘
20分落單 啱啱好50分先到 足足等半個鐘
午餐
2021-10-27 297 浏览
第一次寫食評 , 第一次幫襯此分店 , 之前都試過翠屏商場那間 , 翠屏那間印像都不甚好 , 不過諗住近屋企 , 貪方便 , 又比多次機會米線陣 , 叫左蕃茄湯豬潤豬軟骨, 蕃茄係鹹嘅 , 豬潤普通 , 豬軟骨好少兼且炆到好似啲柴咁樣 , 這間的廚師冇心機煮就唔好煮啦 , 一定一定唔會再幫襯👎👎👎
2021-10-27
外卖自取
2021-09-11 305 浏览
近排幫襯過 2 次,感覺良好,服務態度比乜哥好好多 👍👍其實米線算係簡單速食,好難整得難食,湯底夠味,地方乾淨同服務態度好就夠。不過杯檸檬薏米水就淡咗啲,我自己煲嘅正好多 🤣🤣🤣呢間店舖地方夠濶落,座得舒適,食物乾淨,食物上檯快,見到有較舒適嘅座位,餐廳經理都會問客人轉唔轉檯 👍👍話時話,陣間都約咗波友開波前去開餐 🤭🤭
近排幫襯過 2 次,感覺良好,服務態度比乜哥好好多 👍👍

話時話,陣間都約咗波友開波前去開餐 🤭🤭

2021-08-29 251 浏览
星期日既早晨,緊係要出去食個早餐,今日就去左新達廣場既米線陣。要開始番低碳飲食,米線陣都有d 低碳早餐選擇。今日就叫咗個歐陸早餐~炸魚柳!有一件炸魚柳,一隻炒蛋,一塊午餐肉+牛油軟包。通常歐陸早餐都要特別煮,所以要等多一陣,黎到個炸魚柳啱啱炸起,好新鮮,熱辣辣,粉漿唔會太厚,魚肉仲好嫩,唔會炸到過硬炒蛋配有粟米,有少少半熟蛋汁配埋粟米幾好食!午餐肉就普通啦,一般嘢,但佢都屬於唔錯嘅!飲品就叫咗熱奶茶,正正常常都可以接受

要開始番低碳飲食,米線陣都有d 低碳早餐選擇。

今日就叫咗個歐陸早餐~炸魚柳!
有一件炸魚柳,一隻炒蛋,一塊午餐肉+牛油軟包。

炒蛋配有粟米,有少少半熟蛋汁配埋粟米幾好食!

午餐肉就普通啦,一般嘢,但佢都屬於唔錯嘅!

飲品就叫咗熱奶茶,正正常常都可以接受
$35 (早餐)
2021-07-14 401 浏览
今天去了米線陣,但我就沒有吃米線了,反而吃了個下午茶餐大汗雞翼配西多士,跟凍檸茶。我去的時侯,碰巧人不太多,因此坐了卡位,十分舒適。店員服務也是恩勤的。大汗雞翼賣相吸引,使人垂涎欲滴。如果喜歡吃辣的,這個雞翼的香辣一定對你十分吸引。首先,雞翼炸得香脆,脆而可口。配上辣粉,一來吃起來刺激,二來為雞翼增味,使香口之上加添惹味,教人一試難忘。凍檸茶檸檬夠香,清新非常。至於西多士,其質感軟綿,口感亦柔密,因此吃的時候,整體感覺飽滿。西多士配以蜜糖,為香軟的西多士帶來甜蜜。牛油加上蜜糖,是永垂不朽的經典。

凍檸茶檸檬夠香,清新非常。

2021-07-03
2021-04-17 412 浏览
食物質素好,多選擇,除了豬潤硬化樣樣都好食。但服務方面,手機落單後到取等左十幾二十分鐘,問職員才發覺外賣到已到,職員表示我地外賣是不會叫number的,其實等候期間店舖很靜,有一件無人領取的外賣,門口有一位客人一直在等都不會問一句,這與隔離友店同米線陣沙田分店忙到甩碌都細心幫忙有點落差。上次就比左個超細膠袋裝超大外賣。
食物質素好,多選擇,除了豬潤硬化樣樣都好食。

外卖自取
2021-04-03 325 浏览
經常見到呢間麵線其實早已產生興趣,今日心動不如行動,走進了米線陣來實現我的美食夢,餐廳環境優雅實在無壓迫感,食起野上黎感覺輕鬆,坐低之後就有一張QR code 用手機掃描之後就可以點餐簡單清楚快捷,先送上門既就係小辣版本的麻辣番茄湯肥牛魚腐米線,看似樣貌一般既魚腐食落先知翻尋味,除左唔系魚蛋味咁簡單之外,內裡竟然有魚肉既鮮甜味,試過肯定不後悔,仲有新鮮番茄搭配小辣湯麵,麵之好食不在話下,湯底直頭係優選之作,跟住來既香濃淡淡湯大汗豬扒米線更加喜出望外,炸豬扒加上特製辣粉係完美組合,香濃淡淡湯底真係好味到想再來多一份齋湯飲極都唔夠啊!
2021-04-02
2020-12-09 579 浏览
每次去大埔行山都會喺新達廣場食埋早餐先出發 ,今次經過就試下米線陣嘅早餐, 可能因為第一次幫襯佢個早餐,所以真心覺得選擇都ok多 👍同一般港式連鎖快餐店既早餐一樣, 非常港式,無乜特別😂不過值得推介嘅係佢嘅蕃茄牛肉通👍👍👍當日我就轉咗米線,蕃茄肉係多嘅,牛肉都新鮮,唔 韌易咬,有驚喜,以3X蚊既價錢有咁既牛肉絶對抵食😊 其他例如餐包呀就普通貨色啦,包唔夠鬆軟,似係室溫放咗幾日🙈 炒蛋就聲稱用咗3.6牛乳炒, 食落真係有少少牛奶味,但係就食唔出係咪3.6牛乳啦🤣 如果經過耐唔耐食一次都ok嘅。
如果經過耐唔耐食一次都ok嘅。